Η πρώτη λεσβιακή διαφήμιση της Ινδίας

Η πρώτη λεσβιακή διαφήμιση της Ινδίας Facebook Twitter
2

 

Πέντε μήνες πριν, η Ινδία έγραψε ιστορία όταν εξέλεξε την πρώτη της τρανς δήμαρχο. Τώρα τα LGBT δικαιώματα στη χώρα ξαναγίνονται πρωτοσέλιδο  με μια διαφήμιση για ρούχα που πρωταγωνιστεί το πρώτο ζευγάρι από λεσβίες. Είναι μια πολύ σημαντική είδηση επειδή η ομοφυλοφιλία έγινε πάλι παράνομη και τώρα οι θετικές αντιλήψεις για τα LGBT άτομα χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης στην Ινδία αλλά η διαδικτυακή διαφήμιση της Anouk Ethnic Wear αγωνίζεται να παρουσιάσει τα LGBT people με ένα θετικό τρόπο  και να ταρακουνήσει την δημόσια συνείδηση.

Η διαφήμιση που έχει τίτλο ‘The Visit’ δείχνει ένα ζευγάρι από λεσβίες να ετοιμάζεται για μια επίσκεψη από τους γονείς. Μοιράζονται το ίδιο make-up, πειράζονται μεταξύ τους και συμπεριφέρονται σαν ένα κανονικό ζευγάρι. Μέχρι στιγμής όλα είναι οκ μέχρι να σκεφτείς ότι αυτά είναι αρκετά για να πάει το ζευγάρι φυλακή.

Ένας από τους παραγωγούς της διαφήμισης είπε στους Times της Ινδίας:

«Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τα στερεότυπα που συνήθως σχετίζονται με τους γκέι ανθρώπους. Δεν υπήρχε καμία γυναίκα να φαίνεται πιο θηλυπρεπής ή ανδροπρεπής στο φιλμ. Προσπαθήσαμε να δώσουμε μια αληθινή αίσθηση όπως κάθε ζευγάρι που είναι αγχωμένο που θα συναντήσει τους γονείς του». 

Ξεκίνησαν επίσης μια καμπάνια που λεγεται #AnoukBoldIsBeautifu στην οποία προτρέπουν τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους να μοιραστούν τις ιστορίες τους. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αποτελέσει την αρχή μιας θετικής αλλαγής για τα LGBT άτομα και την ελευθερία τους στην Ινδία. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια