Σεισμός

Ο πρωταθλητής της πάλης, Mike Pucillo κάνει come out

Ο πρωταθλητής της πάλης, Mike Pucillo κάνει come out Facebook Twitter
4

Αν και οι επαγγελματίες αθλητές στις ΗΠΑ είναι αυτοί που τραβούν τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας όταν αποκαλύπτουν στον κόσμο την σεξουαλικότητα τους, αυτοί που αλλάζουν πραγματικά τις αντιλήψεις και τις συνειδήσεις της επόμενης γενιάς είναι οι κολεγιακοί αθλητές που αποφασίζουν να μοιραστούν τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους σε ένα δύσκολο χώρο.

Αυτό συνέβη με τον 26χρονο Mike Pucillo, ένα πρώην αθλητή πάλης από το Οχάιο. Ο Pucillo που έχει κερδίσει τρεις φορές τον τίτλο του πρωταθλητή πάλης της Αμερικής δήλωσε  ότι είναι γκέι κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης του.

«Εύχομαι να μπορούσα να ήμουν ο εαυτός μου, επτά χρόνια πριν όταν αγωνιζόμουν στο κολέγιο αλλά μέχρι σήμερα δεν ήμουν τόσο άνετος με αυτό που είμαι έτσι ώστε να διηγηθώ την ιστορία μου» είπε ο Pucillo.

Όσοι ασχολούνται με σπορ στα Αμερικάνικα κολέγια και πανεπιστήμια έρχονται αντιμέτωποι με ξεπερασμένες μάτσο συμπεριφορές. Ειδικά ένα αγώνισμα όπως η πάλη μπορεί να προκαλέσει τεράστιο άγχος στους νεαρούς ομοφυλόφιλους άντρες που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό.  

«Είναι δύο τύποι που κυλιούνται σε ένα στρώμα – οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν από πάλη θεωρούν ότι οι αθλητικές φανέλες που φοράμε είναι φορμάκια μπαλέτου», λέει ο Pucillo.

«Είναι αστείο αλλά σου δημιουργεί έναν εσωτερικό μηχανισμό που λέει: ‘Δεν είμαι γκέι. Είμαι πολύ ανδροπρεπής για να είμαι γκέι. Είμαι πολύ σκληρός για να είμαι γκέι'».

Ο πρωταθλητής της πάλης, Mike Pucillo κάνει come out Facebook Twitter

O Pucilli παραδέχεται ότι υπήρξε μια εποχή που ένοιωθε ότι: «Οι άνθρωποι έξω από την πάλη την αποκαλούν ένα ‘γκέι άθλημα’ και κοιτάξτε με, είμαι ένας ομοφυλόφιλος. Είχαν δίκιο».

Αυτή η νοοτροπία τον οδήγησε να βυθιστεί ακόμη περισσότερο στην μη αποδοχή του εαυτού του στο σχολείο. «Ήμουν ψυχολογικά εξουθενωμένος από αυτό», παραδέχεται σήμερα. «Δεν θέλω να πω ότι δεν ήμουν χαρούμενος, επειδή ήμουν χαρούμενος αλλά κάτι έλειπε από τη ζωή μου».

Αυτό εμπόδισε τον Pucillo να επιδιώξει μια καριέρα σαν προπονητής. Δοκίμασε μόνο μια χρονιά να γίνει βοηθός προπονητή με μια ομάδα πριν τα παρατήσει το 2011.

«Ανησυχούσα περισσότερο όταν θα παίρναμε στην ομάδα ταλαντούχα νέα παιδιά ...και το ήξεραν», δήλωσε. «Θα ήθελαν οι γονείς τους να είναι ο γιος τους σε ένα σχολείο που ένας από τους προπονητές είναι γκέι;»

Είχε επίσης ακούσει προπονητές να λένε ότι αν είχαν ποτέ ένα γκέι παιδί στην ομάδα, δεν θα το έδιωχναν ακριβώς αλλά θα έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους να τα παρατήσει από μόνο του.

Αποκαλύπτει τώρα την αλήθεια για τον εαυτό του επειδή όπως λέει: «Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι δεν είστε μόνοι. Αν μπορώ να βοηθήσω ένα άτομο να τα καταφέρει, τότε θα είμαι ευτυχισμένος». 

Επιμέλεια: Μαρία Παππά

4

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
ποιος Ελληνας υπουργος πλεον εμπνεει αμα δηλωσει οτι ειναι ομοφυλοφιλος;Δε νομιζω πως εχουμε στην Ελλαδα σημερα τετοιου ειδους προσωπικοτητες- εκτος του οτι κανενας δεν εχει τα κοτσια.
Μήπως έχει δίκιο ο Τζίμης Πανούσης που λέει ότι πρέπει επιτέλους να γίνει ένα outing των gay πολιτικών να τελειώνουμε; Αν 2-3 κορυφαίοι υπουργοί βγουν ανοικτά και δηλώσουν την ομοφυλοφιλία τους θα είναι ένα ισχυρό πλήγμα στους ομοφοβικούς και ενθάρρυνση για χιλιάδες άλλους ομοφυλόφιλους που αναγκάζονται να κρύβονται και να ντρέπονται για αυτό που είναι. Θυμάστε πως κούρνιαξε σαν γατάκι αυτός ο ανεκδιήγητος πολιτικάντης των ΑΝΕΛ όταν ζήτησε το λόγο ανοικτά ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου για τις προσβολές του; Άνθρωποι σαν τον Νικoλόπουλο είναι κατά βάθος δειλοί και χαμερπείς. Πατάνε στο φόβο των αδυνάτων για να κάνουν παιχνίδι. Όσοτου βέβαια οι αδύναμοι καταλάβουν ότι δεν είναι αδύναμοι.
Το outing ακόμη και ως πολιτική ακτιβιστική πράξη συνεχίζει να έχει αρνητική σκανδαλώδη φύση και να προσβάλει την ιδιωτική ζωή. Βγαίνοντας πχ κάποιος και "ξεμπροστιάζοντας" με στοιχεία 30 βουλευτές (λογικά και σε αυτούς θα ισχύει το 10-14% στον γενικό πληθυσμό) στα στενά μυαλά της κοινωνίας μας θα έχει την μορφή μομφής/σκανδάλου και θα είναι απλά ένα αρνητικό γεγονός δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη προκατάληψη αφού για άλλη μια φορά θα είναι συνδυασμένο με την προσποίηση και την υποκρισία. Το μόνο που πραγματικά θα μπορούσε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη (όπως έγινε και σε άλλες χώρες) είναι η πολιτεία να θεσπίσει νόμους ισότητας (γάμο, υιοθεσία, τιμωρία διακρίσεων) και να βγουν από μόνοι τους σημαίνοντες προσωπικότητες να το ανακοινώσουν.