Τέθηκε από χθες σε ισχύ ο νόμος για τους gay γάμους στην Σκωτία

Τέθηκε από χθες σε ισχύ ο νόμος για τους gay γάμους στην Σκωτία Facebook Twitter
0
Τέθηκε από χθες σε ισχύ ο νόμος για τους gay γάμους στην Σκωτία Facebook Twitter

Τον περασμένο Φεβρουάριο ψηφίστηκε στη Σκωτία το ειδικό νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γάμο ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια, ο νόμος όμως τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ χθες με τους Douglas Pretsell και Peter Gloster να είναι το πρώτο ζευγάρι Σκωτσέζων που ενώθηκε επίσημα με τα δεσμά του γάμου.


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, δήλωσαν :

"Ανέκαθεν θεωρούσαμε ότι το σύμφωνο συμβίωσης που είχαμε υπογράψει ήταν για εμάς το ίδιο με το να είχαμε παντρευτεί, αλλά όπως και να το κάνουμε στα μάτια του νόμου και της κοινωνίας το σύμφωνο δυστυχώς δεν χαίρει του ίδιου σεβασμού. Μέχρι τώρα οι σχέσεις των ομοφυλόφιλων αντιμετωπίζονταν σκοπίμως ως κατώτερες, και δεν αναγνωρίζονταν ισάξια με αυτές των ετερόφυλων ζευγαριών. Από σήμερα λοιπόν είναι επίσημο. Είμαστε παντρεμένοι κι έχουμε τα πιστοποιητικά για να το αποδείξουμε!".

Τέθηκε από χθες σε ισχύ ο νόμος για τους gay γάμους στην Σκωτία Facebook Twitter


H υποστήριξη των Σκωτσέζων στον gay γάμο είναι σήμερα μεγαλύτερη από ποτέ, μιας που σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών ScotCen το 68% των πολιτών θεωρούν ότι τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα πρέπει να μπορούν να παντρευτούν, αν το θέλουν.

Το ποσοστό αυτό έφτανε το 61% το 2010, και μόλις το 41% το 2002.


Από χθες λοιπόν η Σκωτία συμβαδίζει με την Αγγλία και την Ουαλία, χώρες που νομιμοποίησαν τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων τον περασμένο Μάρτιο.

Η Βόρεια Ιρλανδία παραμένει η μόνη χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει προς το παρόν κανένα σχέδιο να το κάνει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM