Η διεμφυλική Laverne Cox στο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ

Η διεμφυλική Laverne Cox στο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ Facebook Twitter
3

 

 

tipping point (plural tipping points)

1. - (catastrophe theory) The point at which a slow, reversible change becomes irreversible, often with dramatic consequences.
2. - The point in time at which some new technology becomes mainstream.

                                                                                   

Η διεμφυλική Laverne Cox στο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ Facebook Twitter

Στο τεύχος Ιουνίου το αμερικανικό TIME κάνει μια σημαντική κίνηση συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την LGTB κοινότητα.

Με εξώφυλλο την διεμφυλική ακτιβίστρια και ηθοποιό του δημοφιλούς σίριαλ Orange Is the New Black κάνει την εισαγωγή σε μια μεγάλη συζήτηση περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκαταλήψεων και ρατσισμού σε αυτό που στον τίτλο του κατονομάζει ως το το επόμενο μέτωπο της Αμερικής.

Η διεμφυλική Laverne Cox στο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ Facebook Twitter

Η Laverne Cox φωτογραφίζεται και εξομολογείται πως όλο αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα εξώφυλλο και δεν έχει να κανει με αυτή.  Όπως λέει είναι το σημείο καμπής στην ιστορία του έθνους, όπου δεν είναι πλέον αποδεκτό να στιγματίζονται, να γελοιοποιούνται και να ποινικοποιούνται οι ανθρώπινες συμπεριφορές.

 "Αυτό είναι αφιερωμένο σε όλα τα τρανς αδέλφια μου εκεί έξω και σε όσους έχουν δεχθεί καταπίεση για να απαρνηθούν τον πραγματικό τους εαυτό"

 

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Επιτέλους τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν χάρη στην αυξανόμενη ανεκτικότητα της κοινωνίας .Οι εκθηλυσμένοι ή θηλυκωτοί άντρες που αισθάνονται γυναίκες αποδέχονται πλέον ότι δεν είναι γκέι αλλά διεμφυλικοί {οι διεμφυλικοί σε αντίθεση με τους τρασέξουαλ δεν προβαίνουν σε εγχειριτική αλλαγή φύλου } .Μέχρι πρό τινος πίσω από την ετικέτα "γκέι" έμπαιναν {και οχυρώνονταν...} οι πάντες και άντε μετά ο ομοφυλόφιλος Κώστας να πείσει τον κοινωνικό του περίγυρο ότι δεν αισθάνεσαι Τζίλντα έτοιμη να φορέσει περούκα και βραδυνή τουαλέτα με γόβα στιλέτο ...αλλά απλώς Κώστας που έχει σχέση με τον Δημήτρη αισθανόμενος μια χαρά με το αντρικό του φύλο ...Πάντως αυτό το ξεκαθάρισμα θα λειτουργήσει υπέρ τόσο των διεμφυλικών όσο και των γκέι.