Σχολείο απέβαλε μαθητή για συμμετοχή σε gay πορνό

Σχολείο απέβαλε μαθητή για συμμετοχή σε gay πορνό Facebook Twitter
33
Σχολείο απέβαλε μαθητή για συμμετοχή σε gay πορνό Facebook Twitter

"Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Φλόριντα ο νεαρός Νοel θεωρείται ενήλικος, μπορεί να πίνει, να καπνίζει και να εργάζεται, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα επιλέξει να το κάνει σαν πρωταγωνιστής πορνό. Το gay πορνό δεν απαγορεύεται και ούτε διώκεται ποινικά. Αυτό που απαγορεύεται και είναι παράνομο είναι να κάνεις διακρίσεις και να τιμωρείς με αποβολή που θα κοστίσει λόγω του ορίου των απουσιών, την αποφοίτηση ενός μαθητή δημόσιου σχολείου. Το σχολείο έπρεπε να προστατέψει τον μαθητή ο οποίος έπεσε θύμα bullying και όχι να τον τιμωρήσει γιατί η εξωσχολική του δραστηριότητα προκάλεσε αναστάτωση στους μαθητές και δημιούργησε μικροεπεισόδια."

Σχολείο απέβαλε μαθητή για συμμετοχή σε gay πορνό Facebook Twitter

Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή δεκάδων μαθητών αλλά και υποστηρικτών τoυ Noel o oποίος την προηγούμενη εβδομάδα τιμωρήθηκε για την συμμετοχή του σε ταινία της εταιρείας παραγωγής gay πορνό Sean Cody.

Όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα video προξενήθηκε αρχικά σούσουρο αλλά σύντομα και όπως αναφέρει συμμαθητής του,  τα πειράγματα άρχισαν  να γίνονται όλο και πιο επιθετικά. Το θέμα έφτασε στα αυτιά της διευθύντριας μαζί με υλικό από την επαγγελματική δράση του νεαρού η οποία είχε αντιληφθεί την ένταση στο σχολείο της και προχώρησε στην παραδειγματική τιμωρία του Νοel χωρίς αντιθέτως να τον προστατέψει από τα ρατσιστικά σχόλια και τις επιθέσεις των συμμαθητών του.

Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για την διατάραξη της τάξης στο σχολείο και θεωρήθηκε πως αυτό που έκανε προκάλεσε και απορρύθμισε τους συμμαθητές του. Η δεκαήμερη αποβολή σήμαινε ουσιαστικά πως ο Νοel χάνει τη χρονιά και δεν θα αποφοιτήσει παρόλο που στις υποχρεώσεις του ήταν συνεπής, μιας και αυτομάτως οι απουσίες μετρώνται ως αδικαιολόγητες που ξεπερνάνε το όριο. Μετά την απόφαση αυτή και ενώ το θέμα έφτασε στα social media και τα site, δεκάδες συμμαθητές του αγνόησαν τις απειλές της διευθύντριας και διαμαρτυρήθηκαν με αποχή από τα μαθήματα ενώ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου κατακλύστηκε με παράπονα για τη στάση αυτή.

Σχολείο απέβαλε μαθητή για συμμετοχή σε gay πορνό Facebook Twitter

Το σχολείο τρεις ημέρες μετά το επεισόδιο, ακόμη δεν έχει απαντήσει. Ο Νοel sto Facebook την Παρασκευή έγραψε:" To να επιστρέψω στο Cocoa High School δεν είναι το καλύτερο για μένα αυτή τη στιγμή αλλά το να προσπαθήσω και να κινηθώ νομικά για τις διακρίσεις και την παραβίαση των δικαιωμάτων μου είναι κάτι που το σκέφτομαι σοβαρά."

 

Σχολείο απέβαλε μαθητή για συμμετοχή σε gay πορνό Facebook Twitter

33

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

17 σχόλια
Δηλαδή είναι αρκετά μεγάλος, ώριμος, και υπεύθυνος ώστε να αποφασίζει να γυρνάει πορνό, αλλα όχι για τα πειράγματα που του κάνουν, βάση των επιλογών του?Αρα αν είναι να υποστηρίξουμε ανάμεσα στο bullying και στην πορνεία, πρέπει να υποστηρίξουμε την πορνεία?
Ανεξάρτητα με το αν ο μαθητής ειναι gay ή straight, με το αν κάποιος είναι πουριατανός, ηθικός ή όπως άλλως πείτε το τα γεγονότα εδώ μιλάνε από μονα τους. Μετα την δημοσιοποίηση στο σχολείο ότι ο μαθητής συμμετείχε σε πορνοταινίες, η κατασταση ήταν μονοδρομος και δικαιολογημένα απο το σχολείο. Για σκεφτείτε το λιγάκι.... Αν το σχολείο σιωπούσε τότε θα σήμαινε οτι εγκρίνει την πορνεία. Δεν εχει σημασία αν εισαι gay ή straight ή αν κανεις συνέχεια σεξ με διαφορετικά ατομα. Σημασία έχει να γουστάρεις αυτό που κανεις και να μην το κανεις για χρήματα ή δοξα. Πρεπει να εχουμε καποιες αρχες στη ζωή μας. Αν ενα νεο παιδι απο τοσο τρυφερη ηλικία ξεπουλήσει τον εαυτό του, είναι τελειωμένος...
Update (μια και το έψαξα): Το σχολείο έκανε πίσω, και ο μαθητής επέστρεψε στα μαθήματά του. Προφανώς κατάλαβαν ότι δεν είχαν κανένα νομικό έρεισμα για να την αποβολή αυτή.Όσο για τη μητέρα του 18χρόνου δηλώνει περήφανη για τον γιο της, το έκανε λέει για να τη βοηθήσει να πληρώσει τα πολλά έξοδα που είχε.Και ναι, για όσους ενδιαφέρονται, είπα να δω μερικές σκηνές από καλλιτεχνικής απόψεως των ταινιών που πρωταγωνιστεί το παιδί, το οπίσθιο σύστημα το δουλεύει μια χαρά!!!
Μιλάμε βεβαίως για έναν άλλο κόσμο...Εδώ δεν θα γινόταν καν συζήτηση περί του πρακτέου...οριστική αποβολή από όλα τα δημόασια Λύκεια της χώρας !Φανταστείτε λ.χ. τι θα έλεγε ο Σεραφείμ Πειραιώς...
το θεμα δεν ειναι αν επαιζε σε πορνο ενω ηταν μαθητης. το θεμα στην συγκεκριμενη υποθεση ειναι οτι το ιδιο το σχολειο επιβραδευει επιθετικες συμπεριφορες μεταξυ συμμαθητων και περιθωριοποιει ενα μαθητη.τιμωρει το ατομο που δεχτηκε την επιθεση ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ!!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!δεν διαφερει καθολου απο την γυναικα που λιθοβολειται ενω βιαστηκε!!!
Φαντάζομαι πως εκεί στην χιονισμένη Φλόριντα δεν έχουν ΣΕΠ οπότε το παιδί βρήκε μια δουλειά του ποδαριού! Το εκπαιδευτικό σύστημα φταίει! Και η κρίση βεβαίως βεβαίως! #hottie
Σιγά τ' αυγά!! Στο σχολείο μου, πριν 6-7 χρόνια, στην Κύπρο δεν είχε τύχει να γυρίσει κάποιο παιδί πορνό, αλλά, είχαμε πολλές περιπτώσεις παιδιών που γύριζαν sex tapes και διαδίδονταν σε ΟΛΟ το σχολείο. Κι όταν λέω όλο εννοώ και στο διδακτικό προσωπικό. Ναι κακοχαρακτηρίζονταν, ναι υπήρχε σε κάποιο βαθμό εκφοβισμός, αλλά ΠΟΤΕ αποβολή. Μαλιστά θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα άλλο περιστατικό, όταν 2 κορίτσια αντάλλαζαν τσίχλες με γλωσσόφιλο μέσα στο σχολείο. Είχε βουήξει ο τόπος, αλλά και πάλι κανείς δεν τις απέβαλε. Επίσης μια άλλη φορά η Στ. είχε βγάλει βίντεο τον γκόμενο της Α., τον Μ., την ώρα που εκανάν τα δικά τους και πήγαινε και της το έδειχνε στην αυλή του σχολείου και την προέτρεπε να τον χωρίσει. (η δε Στ. ήταν τότε μαθήτρια πρώτης λυκείου οπότε δις χειρότερα) δεν θα ξεχάσω και την χαρακτηριστική φράση "Αυτός είναι, δεν βλέπεις το τατουαζ στον πωπό;" Είχαν καβγαδίσει αλλά δεν θυμάμαι να τις απέβαλαν ίσως να τους έκαναν παρατήρηση για τον καβγά, αλλά ως εκεί. Εννοώ ότι δεν εμπλάκησαν επ' ουδενί στα προσωπικά τους ζητήματα γιατί πολύ απλά αυτά έλαβαν χώρα εκτός του σχολικού χώρου. Το ότι είναι ενήλικος θα έπρεπε ακόμα περισσότερο να περάσει το θέμα εντελώς ανώδυνα τι σημαίνει είναι μαθήτης; Its a free country κάνεις κάτι που επηρεάζει μόνο εσένα και κανένα άλλο, αν ο άλλος νιώθει προσεβλημένος από τις δικές σου πράξεις που δεν τον αφορούν, τότε κακό του κεφαλιού του. Μου κάνει εντύπωση που το σχολείο μου στην Κύπρο εν έτη 2007, υπήρξε πιο προοδευτικό από σχολείο της Φλόριντα του 2014!!!
Όλα αυτά που λες, δεν επηρεάζουν μόνο τους μαθητές που τα κάνουν - όπως υποστηρίζεις παραπάνω - επηρεάζουν και τον περίγυρό τους. Ε τι να λέμε τώρα, δεν ήταν και τα καλύτερα παραδείγματα για άτομα είτε μικρότερης ηλικίας, είτε χαμηλής αυτοπεποίθησης που εύκολα παρασύρονται σε παρόμοιες πράξεις μπας και γίνουν "δημοφιλείς" ή για να είναι στη μόδα. Η εφηβεία είναι ευαίσθητη και η ψυχολογία σ' αυτή την ηλικιακή φάση είναι πολύπλοκη. Κάποια παιδιά ίσως να αποκτούσαν λάθος εντυπώσεις για τη σεξουαλική τους ζωή και είτε να απομακρύνονταν απ'την ερωτική πράξη για χρόνια (φοβισμένα), είτε να έκαναν πράγματα που θα έριχναν την αξιοπρέπειά τους, πιστεύοντας πως έτσι είναι τα πράγματα στον έρωτα. Το σχολείο και οι φίλοι που κάνουμε εκεί, διαμορφώνουν το χαρακτήρα μας, το να λες πως οι πράξεις αυτές δεν επηρεάζουν κανέναν ε είναι πολύ άκυρο.
Καλώς ή κακώς το σχολείο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας που λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες και όταν είσαι μέρος αυτής της κοινωνίας υποχρεούσαι να συμβιβαστείς με τους κανονισμούς της. Το ότι είναι γκει είναι απλά μια πρόφαση να πάρει το θέμα, πάλι, άλλες διαστάσεις και να θίξει κάποια κοινωνικά στερεότυπα. Η ουσία είναι ότι συμμετείχε σε πορνο ενώ είναι μαθητής πράγμα που είναι απαράδεκτο! Απορώ με όσους τον υπερασπίζονται αλήθεια. Φτάσαμε, πια, να βλέπουμε ένα "γκει" και να ορμάμε να υποστηρίξουμε. Ας αφήσουμε επιτέλους τα άκρα υπάρχει και η μέση οδός σε όλα..
Γιατί το θεωρείς απαράδεκτο; Από τη στιγμή που είναι ενήλικος, ό,τι θέλει κάνει και είναι δικαίωμά του. Οι απόψεις που μπορεί να έχει ο καθένας για το πορνό είναι απολύτως σεβαστές, αλλά άλλο πράγμα η ηθικολογία και άλλο το αν έχει δικαίωμα να το κάνει, από τη στιγμή που δεν ενοχλεί κανέναν άλλο.Οι κανόνες του σχολείου, λοιπόν, δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπεισέρχονται σε ζητήματα που αφορούν την προσωπική ζωή των μαθητών του, από τη στιγμή που οι πράξεις τους δεν παραβιάζουν κανέναν νόμο. Αντιθέτως το σχολείο όφειλε να προστατέψει τον μαθητή του από κακόβουλες επιθέσεις -λεκτικές ή σωματικές- άλλων συμμαθητών του...
Όταν σε σχολεία του εξωτερικού, φίλε Τάκη, υπάρχουν μέχρι και ψυχολόγοι έτοιμοι να σε βοηθήσουν να λύσεις προβλήματα που έχεις από το σπίτι σου μέχρι και με τον εαυτό σου, θα σε παρακαλούσα να αναλογιστείς πάλι κατά πόσο το σχολείο υπεισέρχεται σε ζητήματα που αφορούν την προσωπική σου ζωή και πόσο όχι.. Οι κανονισμοί και ο μηχανισμός λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο σε όλες τις περιπτώσεις. Είτε έχεις πρόβλημα, είτε δημιουργείς ένα..
Πόσων ετών είναι το παιδί; Αυτό γιατί δε φαίνεται στο άρθρο; Το θέμα είναι αν έπαιξε σε gay ή straight πορνό; Θα τρελαθούμε τώρα; Το θέμα είναι ότι από την ηλικία αυτή ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΠΟΡΝΟ. Αυτό να απασχολεί κι εμάς και τους γονείς του. Και η Τζούλια το γύρισε στα πορνό και είπαμε κρίμα πού κατάντησε. Μας απασχόλησε αν κάνει straight ή λεσβιακά; Τι διαφορά έχει αυτή εδώ η περίπτωση; Ντροπή και στις εταιρείες που θησαυρίζουν εκθέτοντας παιδιά. Και ναι. Για μένα. Και 18 να είναι παραμένει παιδί. Και όχι. Η αποβολή είναι το απόλυτα άκυρο μέτρο. Το σχολείο δεν το αφορά, τους γονείς του αφορά το θέμα. Το σχολείο το αφορά το όλο θέμα με το bullying. Να τους βουτήξει τους κάφρους και να τους αποβάλλει δια παντός και από παντού. Και να κάνει και μήνυση στους γονείς ως ηθικούς αυτουργούς.
Το ότι η διευθύντρια μπήκε στη διαδικασία να το επαληθεύσει είναι από μόνο του απαράδεκτο. Εννοείται πως αυτό για το οποίο έπρεπε να φροντίσει είναι η ασφάλεια του μαθητή. Και wtf, όλοι έτυχε να βλέπουν γκέι πορνό σε αυτό το σχολείο?
Καλα ε, θα τους παρει τα σωβρακα στο δικαστηριο.. Καθαρη καταπατηση των δικαιωματων του, την εχει μαμησει η διευθυντρια και καλα να παθει, εκει κατι τετοια δεν περνανε, εδω αλιμονο...
Η διακόσμηση των τραπεζιών, τα λουλούδια, τα γκουρμεδοφαγητά, ο φωτογράφος, τα μπαλόνια και τα λαμπάκια ήταν τζάμπα; Μόνο με μια τζίβα υπάρχει αληθινή αγάπη; Πρόκειται για ενα καλοστημένο γάμο.Μην τα γράφετε αυτά γιατί δε θα αντέξω να ακούσω ξανα το κλασσικό "θέλω να παντρευτώ σε ένα νησί στην παραλία με λιγους φιλους"
σωστά, γιατί όσο είσαι μαθητής ντροπιάζεις το σχολείο εε; ενώ όταν δεν είσαι, απλά τον εαυτό σου. Εκτός αν εννοείς ότι όσο είσαι μαθητής έχεις μια κοσμοθεωρία που αλλάζει όταν τελειώσεις. Ωστόσο ούτε να εκφράζεις γνώμη είναι σωστό όταν είσαι μαθητής (και ας έχεις ενηλικιωθεί) αφού μπορεί να ενοχλεί κάποιους. Εγώ που είμαι 35 και φοιτώ απο χόμπι σε σχολή είναι σωστό; ή αποτελώ κάποιου είδους εξαίρεσης; Αν ήταν η δουλειά μου αυτή έπρεπε να παραιτηθώ πρώτα και μετά να εγγραφώ; Τόσα πολλά ερωτήματα. Μια απάντηση έχω, αν θέλεις να είσαι πουριτανός, να είσαι για τον εαυτό σου, όχι για τους άλλους. Να προσέχεις πως ντύνεσαι, το αν βλέπεις τσόντες, το πως μιλάς στον δίπλα σου.
ΑΣΧΕΤΟ ...αλλά επίκαιρο αφού πλσιάζουν οι Ολυμπιακοί του Σότσι ...Υπογράψτε τη διαμαρτυρία για την αντιγκέι νομοθεσία και πολιτική στη Ρωσία !Μπείτε στο allout.org και συμπληρώστε τη διαμαρτυρία .LOVE WLL WIN !
Ναι ενταξει, ειναι ενηλικας και μπορει να διαθετει το κορμι του και να συμπληρωνει το χαρτζηλικι του οπως θελει ΑΛΛΑ ταυτοχρονα ειναι ακομα μαθητης και ο ρολος του μαθητη ειναι συνυφασμενος (καλως ή κακως, δε ξερω ας το κρινει ο καθενας μονος του) με καποιες αξιες, ιδεες, αρετες, υποχρεωσεις και περιορισμους. Το ιδιο και ο ρολος του δασκαλου ή του γιατρου ή ενος παπα ας πουμε. Αν μια δασκαλα βγαλει σεξι φωτογραφιες για να συμπληρωσει το εισοδημα της, θα απολυθει (οπως εχει ηδη γινει μια δυο φορες στην Αμερικη). Αν το ιδιο κανει μια πωλητρια π.χ. θα της πουν μπραβο γιατι εγινε γνωστη και θα φερει πελατεια στο μαγαζι. Κι αυτο γιατι απο τη δασκαλα απαιτει η κοινωνια να αποτελει προτυπο για τα παιδια κλπ κλπ μην τα λεμε τα ξερουμε ολοι, ενω απο την πωλητρια η κοινωνια εχει αλλου ειδους απαιτησεις. Θελω να πω οτι, κατι που γινεται σε ενα πλαισιο και μας σοκαρει σε ενα αλλο πλαισιο θα το δεχομασταν. Αν το παλικαρι δεν ηταν μαθητης κανεις δε θα νοιαζοταν αν εγινε ή οχι πρωταγωνιστης σε πορνοταινια. Ακομα ομως ειναι μαθητης και ως μαθητης θα αντιμετωπιστει. Δεν ειναι ενα παιδακι που γυρισε ενα βιντεακι με το συντροφο του κι αυτο κατα λαθος διερρευσε. Ειναι ενα παιδι ενηλικο που επελεξε να εκτεθει με αυτον τον τροπο για να βγαλει λεφτα, γυρισε ταινια, ηξερε οτι θα μπορει να την δει οποιοσδηποτε, δεν ηταν ενα προσωπικο, ιδιωτικο βιντεακι. Απο τι να τον προστατευσουν λοιπον; Οριστε, ηθελε να γινει ηθοποιος, ελαβε την κριτικη του.