Το Game of Thrones τελείωσε – ζήτω το Game of Thrones [Spoiler alerts!]

Το Game of Thrones τελείωσε – ζήτω το Game of Thrones [Spoiler alerts!] Facebook Twitter
1

Το Game of Thrones τελείωσε – ζήτω το Game of Thrones [Spoiler alerts!] Facebook Twitter

 

Spoiler alerts!

Ο πέμπτος κύκλος του Game of Thrones ήταν σκοτεινός, γεμάτος βία, βιασμούς, άνισες μάχες και θάνατο. Η εξέλιξη της ιστορίας έχει απομακρυνθεί από το βιβλίο η σειρά ανέπτυξε θέματα φανατισμού και πίστης, ανόδου και πτώσης. Τα υπερφυσικά στοιχεία ήταν πιο θεαματικά και πιο ουσιαστικά στην εξέλιξη της υπόθεσης, από την επίθεση των Λευκών Walkers μέχρι την άφιξη του Drogon, του δράκου που εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή για να σώσει τη μητέρα του.

O 5ος Κύκλος τελείωσε αλλά εμείς συνεχίζουμε να βλέπουμε φανατικά όλα τα συναρπαστικά επεισόδια του GOT ξανά και ξανά μέσω του εξελιγμένου αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+.

Το Game of Thrones τελείωσε – ζήτω το Game of Thrones [Spoiler alerts!] Facebook Twitter


Την Κυριακή το βράδυ το Game of Thrones έληξε με ένα σκοτεινό επεισόδιο, παγερό όσο το χιόνι που βάφτηκε με το αίμα του Τζον Σνόου. Οι οπαδοί της σειράς βυθίστηκαν στο πένθος για το χαμό ενός αληθινού ήρωα του οποίου η πορεία έληξε οριστικά. Παρά την ξεκάθαρη περιγραφή του θανάτου του, πολλοί θεατές έσπευσαν στο ίντερνετ για να υποστηρίξουν με θεωρίες ότι μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός. Σύμφωνα με μια θεωρία, «στο βιβλίο υπονοείται ότι το πνεύμα του Τζον μπορεί να επιστρέψει με άλλη μορφή». Όμως ο ηθοποιός, Κιτ Χάρινγκτον, που υποδύεται τον Τζον Σνόου, διέλυσε τις προσδοκίες δηλώνοντας «ο θάνατος είναι θάνατος» και ότι ο χαρακτήρας του δεν θα επιστρέψει στον έκτο κύκλο. «Μου είπαν ότι είμαι νεκρός. Είμαι νεκρός. Δεν επιστρέφω στον επόμενο κύκλο».


Ο πέμπτος κύκλος ήταν σκληρός, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Η Σέρσεϊ, άλλοτε ανίκητη και με αδιαμφισβήτητη εξουσία, έπεσε από το βάθρο της και ήταν εντελώς απροετοίμαστη για την άλλη πλευρά. Η δημόσια ταπείνωση της ήταν μια από τις πιο δυνατές σκηνές της σειράς, με χαοτικά κοντινά πλάνα και κλειστοφοβική ατμόσφαιρα που ανάγκαζε τον θεατή να συμμετέχει στην άγρια χαρά του πλήθους που παρακολουθεί μια γυναίκα να καταστρέφεται μπροστά στα μάτια όλων. Καταλήγει με πληγωμένα πόδια, βρώμικη, και με σπασμένο το ηθικό.

Το Game of Thrones τελείωσε – ζήτω το Game of Thrones [Spoiler alerts!] Facebook Twitter


Η σκηνή αυτή ήταν δύσκολη από τη στιγμή της δημιουργίας της. Τα γυρίσματα γινόταν στην Κροατία, αλλά η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην περιοχή των γυρισμάτων είχε αντιρρήσεις για το περιεχόμενο και την περιφορά μιας γυμνής γυναίκας στους δρόμους της πόλης. Η άδεια των γυρισμάτων ανακλήθηκε και η ομάδα του Game of Thrones αναγκάστηκε να μεταφερθεί στην άλλη πλευρά της πόλης. Προσλήφθηκε μια ομάδα security διακοσίων ατόμων για να εξασφαλιστεί ότι το γυμνό σώμα της ηθοποιού δεν θα ήταν ορατό από πουθενά. Οι ντόπιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων πληρώθηκαν ώστε να μην πάνε στις δουλειές τους. Όλα τα κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν για τη διάρκεια των γυρισμάτων και μόνο τέσσερις άνθρωποι ήταν παρόντες όταν η Σέρσεϊ περπάτησε γυμνή. Όλα αυτά κόστισαν πάρα πολλά χρήματα. Η σκηνή γυρίστηκε κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών στο Ντουμπρόβνικ και το κόστος ήταν 50.000 την ημέρα, συν 200.000 για την άδεια να γίνουν γυρίσματα με γυμνό ηθοποιό.

Η φρίκη των θεατών για το τέλος του Τζον Σνόου έχει ήδη αντικατασταθεί από την προσμονή για τον έκτο κύκλο. Ο George R.R. Martin έχει δηλώσει ότι εργάζεται εντατικά για το The Winds of Winter ενώ παράλληλα έχει κι άλλες υποχρεώσεις, που του αφήνουν ελάχιστο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι:


«Αφού πάλεψα για έναν μήνα, αποφάσισα να μην συμμετέχω στο σενάριο του έκτου κύκλου. Το γράψιμο ενός σεναρίου μου παίρνει τρεις εβδομάδες, και περισσότερο αν δεν πρόκειται για προσαρμογή της υπόθεσης από το βιβλίο. Στην πραγματικότητα θα μου έπαιρνε ακόμη περισσότερο χρόνο γιατί δεν είμαι καλός στο να αλλάζω ταχύτητα από το ένα μέσο στο άλλο και πάλι πίσω. Ένα επεισόδιο σημαίνει ένα μήνα δουλειάς για το Winds, ίσως έξι εβδομάδες, και δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Ο David Benioff, ο D.B. Weiss και ο Bryan Cogman είναι παραπάνω από ικανοί για να καλύψουν το θέμα των σεναρίων. Η ενέργειά μου είναι αφιερωμένη στα βιβλία».

Και η δική μας ενέργεια εξακολουθεί να είναι αφιερωμένη σε όλα όσα έγιναν αυτή τη σεζόν on και off camera. Μπορεί η αποκλειστική προβολή της σειράς από τα κανάλια Novacinema - και μάλιστα ταυτόχρονα με την προβολή στην Αμερική - να ολοκληρώθηκε για αυτή τη σεζόν αλλά το θέμα GOT παραμένει επίκαιρο! Στο επίσημο ελληνικό hashtag της σειράς #GoTGR οι συζητήσεις μετά το συγκλονιστικό φινάλε του κύκλου δε λένε να σταματήσουν ενώ το επίσημο FB Page της Nova για το Game of Thrones αλλά και το κανάλι της στο Youtube συνεχίζουν να ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρον υλικό γύρω από τη σειρά. Ό,τι χρειαζόμαστε δηλαδή μέχρι την επόμενη σεζόν, μαζί με τον εξελιγμένο αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+ για να βλέπουμε ξανά και ξανά ένα κύκλο που μας συγκλόνισε όλους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια