ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τα αμέτρητα πρόσωπα της μουσικής του Game of Thrones

Τα αμέτρητα πρόσωπα της μουσικής του Game of Thrones Facebook Twitter
3
Τα αμέτρητα πρόσωπα της μουσικής του Game of Thrones Facebook Twitter
Ramin Djawadi

Είναι εκείνη η στιγμή που έχεις κάτσει αναπαυτικά στον καναπέ, αναζητάς στον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+ το νέο επεισόδιο GoT που βγήκε στην Αμερική τα ξημερώματα, πατάς  Play και ακούς μία μελωδία που γεμίζει κάθε σημείο του σώματος σου. Αυτό λέγεται ευτυχία και ένα μικρό κομμάτι της οφείλεται  στον συνθέτη της μουσικής του GoT Ramin Djawadi. 

«Κατά βάθος, αυτό που μου αρέσει είναι η κλασική ρομαντική μουσική: Μπραμς, Τσαϊκόφσκι, οι Ρομαντικοί. Όταν ήμουν έφηβος μου άρεσε η ροκ και έπαιζα κιθάρα, που είναι το βασικό μουσικό μου όργανο. Στο Berklee [Μουσικό Κολέγιο Μπέρκλι], έπαιζα τζαζ. Επειδή δεν γράφω στίχους, άρχισα να ασχολούμαι με μουσική για ταινίες. Είναι καλό να περνάει κανείς από αυτά τα στάδια γιατί οι συνθέτες μουσικής ταινιών πρέπει να ξέρουν να γράφουν σε διαφορετικά στυλ». «Στο Game of Thrones με προσέλαβαν γιατί τους άρεσε η μουσική μου στο Medal of Honor και στο Clash of the Titans».



«Τους άρεσε επίσης ότι έχω επιρροές από τη Μέση Ανατολή. Τους άρεσε η χρήση των κρουστών. Η μουσική του GoT είναι πολύ ρυθμική. Και στη Daenerys ακούγεται το duduk, ένας ήχος από την Αρμενία. Τα φλάουτα είναι κοινά στην κέλτικη μουσική, οπότε δεν τα χρησιμοποιούμε. Το μουσικό όργανο που ακούγεται πιο συχνά είναι το τσέλο, γιατί έχει μεγάλη γκάμα. Μπορεί να ακούγεται σκοτεινό, αλλά ταυτόχρονα υπέροχο και συναισθηματικό, και είναι τέλειο για τη σειρά. Επειδή είναι πολύ σκοτεινή σειρά».

Τα αμέτρητα πρόσωπα της μουσικής του Game of Thrones Facebook Twitter
Lindsey Stirling


Ο συνθέτης της μουσικής του GoT είναι ο Ramin Djawadi, Ιρανογερμανός συνθέτης που έχει προταθεί για βραβείο Emmy. H τεράστια επιτυχία της πολύ αναγνωρίσιμης μελωδίας των τίτλων έχει δημιουργήσει κύματα διασκευών και αναπαραγωγής, κάνοντας τη σειρά ακόμη πιο γνωστή, φτάνοντας σε κοινό που διαφορετικά ίσως να μην είχε επαφή με την ποπ τηλεόραση. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα και πολύ ενδιαφέροντα:

Στις 15 Ιουλίου 2014 η φρουρά της Βασίλισσας της Αγγλίας έπαιξε την δική της, αριστοκρατική εκδοχή


Εκδοχή κλασικής ορχήστρας

Οι Aston, μια ορχήστρα κλασικής μουσικής από την Αυστραλία, παρουσίασε την δική της εκδοχή λίγο πριν την έναρξη του τέταρτου κύκλου της σειράς. Η αυθεντική μουσική μεταφέρεται πολύ εύκολα σε κλασική ορχήστρα, αλλά οι μουσικοί, που είναι φανατικοί της σειράς, ήθελαν με αυτό τον τρόπο να προσελκύσουν νεαρότερες ηλικίες προς την κλασική μουσική.


Στην αρχαϊκή, για τα δεδομένα τεχνολογίας, μορφή 8-bit

ALL YOUR WALL ARE BELONG TO STANNIS

GAME OVER

 

 

 

INSERT GOLDEN DRAGON?


Μια ska εκδοχή για χορό

Ααπό την ουγγρική μπάντα Pannonia Allstars Ska Orchestra που θυμίζει περισσότερο καλοκαιρινές νύχτες παρά τον Χειμώνα που έρχεται



Ο εραστής του σαξοφώνου με εννιά υποψηφιότητες για Emmy, Dave Koz, παίζει ένα Game of Thrones για υγρές και βελούδινες νύχτες με ουίσκι


Μια εκδοχή με βιολί και χορωδία


Άπειρες οι μέταλ εκδοχές, και μια από τις πιο δημοφιλείς είναι η παρακάτω


Και για το τέλος, μια υπέροχη, χορωδιακή παρωδία από το South Park με στίχους περί "wieners"


Και η 5η σεζόν του GoT μας έχει βάλει για τα καλά στο ρυθμό, με τα κανάλια Novacinema να μας δίνουν τη δυνατότητα κάθε Κυριακή στις 4 τα μεσάνυχτα να παρακολουθούμε ταυτόχρονα με Αμερική όλα τα νέα επεισόδια με ελληνικούς υπότιτλους. Και για όσους από εμάς θέλουμε να πάμε κανονικά στη δουλειά μας τη Δευτέρα το πρωί, υπάρχει πάντα ο αποκωδικοποιητής εγγραφής NovaBox+ για να το γράφουμε και να το βλέπουμε με την ησυχία μας όποτε θέλουμε.

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Νομίζω πως όλες οι εκδοχές έχουν την χάρη τους αλλά είναι λίγο πολύ αναμενόμενες... αλλά σαν την εκδοχή με την κρητική λύρα σε συνδυασμό με τον "μεθυσμένο" σχολιασμό, απλά δεν υπάρχει https://www.youtube.com/watch?v=XmMaB6WuvQY