Γεύση / Τα κοκτέιλ του κινηματογράφου και της λογοτεχνίαςΔείτε τη συνταγή για το ποτό του Τζέιμς Μποντ, του Φίλιπ Μάρλοου, και πολλές άλλες Facebook Twitter Λένα Φουτσιτζή 29.5.2013 | 12:47 29.5.2013 | 12:47 Facebook Twitter E-mail 1 1. Facebook Twitter 2. Facebook Twitter 3. Facebook Twitter 4. Facebook Twitter 5. Facebook Twitter 6. Facebook Twitter 7. Δείτε τα αναλυτικά, εδώ. ΓεύσηTagsFood daily Facebook Twitter E-mail 1 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι Financial Times εξηγούν το «ελληνικό παράδοξο»: Ισχυρή ανάπτυξη, μείωση χρέους αλλά οι Έλληνες φτωχαίνουν ΕΛΛΑΔΑΠέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου ΕΛΛΑΔΑΘάνατος πατέρα Καλλιάνου: Ο Κούγιας ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειας ΕΛΛΑΔΑΗ Αλεξία Μπακογιάννη μήνυσε τον Στέφανο Χίο – Δέχτηκε επίθεση στο κέντρο της Αθήνας LIVINGΟι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (25/04 - 01/05/2024) ΕΛΛΑΔΑΕλληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 25.4.2024 Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο; Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.4.2024 Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.M. HULOT 21.4.2024 Γεύση / Το Κουκάκι τα έχει όλαΑπό κορυφαία μπραντσάδικα μέχρι εξεζητημένα wine bars, 9 μέρη για να φας, να πιεις και να περάσεις καλά σε μία αγαπημένη συνοικία της Αθήνας. Uber. Δεν κρίνει. Απλά σε πάει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 20.4.2024 Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 17.4.2024 Γεύση / Ολός χταποδιού: Ένας σπάνιος μεζές και η σχέση του με το κίνημα zero wasteΤο πνεύμα του zero waste ήταν ανέκαθεν ο πυρήνας του τρόπου ζωής των νησιωτών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 16.4.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιάΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.THE LIFO TEAM 15.4.2024 Nothing Days / Το κέικ σοκολάτας της Βιέννης που προκάλεσε μια διαμάχη δεκαετιώνΤο ζάχερ τόρτε είναι σαν τα ρούχα του αυτοκράτορα, ένα συνηθισμένο σοκολατένιο κέικ που κανείς δεν θέλει να ομολογήσει ότι είναι υπερεκτιμημένο.M. HULOT 14.4.2024 Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 13.4.2024 Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο ΘησείοΑν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.4.2024 Γεύση / Ευλόγησον: Γι' αυτό το χειροποίητο σουβλάκι αξίζει να φτάσεις μέχρι το ΊλιονΣουβλάκια με μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης και μπιφτέκι αγριογούρουνου, τυλιγμένα σε πίτες και σάλτσες που παρασκευάζουν σε έναν χώρο με θρησκευτική αισθητική.M. HULOT 11.4.2024 Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 10.4.2024 Γεύση / Καλό ιταλικό στην Αθήνα11 μέρη που τιμούν την ιταλική κουζίνα και αξίζει να τα επισκεφθείτε.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 8.4.2024 Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείταιΗ Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.M. HULOT 3.4.2024 Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 2.4.2024 Γεύση / Στα δέκα καλύτερα πιάτα με αρνί τα παϊδάκια, το τσιγαριαστό και ο γύροςΤο Taste Atlas ξεχωρίζει τα παϊδάκια στην 5η καλύτερη θέση, ενώ ακολουθούν το τσιγαριαστό και ο γύροςTHE LIFO TEAM 1.4.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Όσα θέλετε να μάθετε για τα μοναδικά κρασιά της Ριόχα στην ΙσπανίαΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET διηγείται στον Παναγιώτη Ορφανίδη το ταξίδι της στη Ριόχα και την επίσκεψή της στα οινοποιεία της Rioja Alta.THE LIFO TEAM 31.3.2024 Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σαςΛένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 30.3.2024 Γεύση / Δυο ελληνικές σκορδαλιές για τον μπακαλιάρο της 25ης ΜαρτίουΠολλές παραλλαγές της σκορδαλιάς έχουμε στην κουζίνα μας και κάθε περιοχή, από την Κεφαλονιά μέχρι την Κρήτη, τη σερβίρει διαφορετικά.TWOMINUTES ANGIE 25.3.2024 Nothing Days / Σεβίτσε, son of a bitch!Σε μια πόλη του βόρειου Περού φτιάχνουν σεβίτσε εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια.M. HULOT 24.3.2024 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε 1 σχόλια Ταξινόμηση: ΠαλαιότεραΠρόσφαταΠιο ενδιαφέρονταApply Tiger Lilly 17.8.2013 | 08:00Μου άνοιξες την όρεξη για ένα κοκτέιλ από το Great Gatsby!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι Financial Times εξηγούν το «ελληνικό παράδοξο»: Ισχυρή ανάπτυξη, μείωση χρέους αλλά οι Έλληνες φτωχαίνουν
Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 25.4.2024
Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο; Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.4.2024
Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.M. HULOT 21.4.2024
Γεύση / Το Κουκάκι τα έχει όλαΑπό κορυφαία μπραντσάδικα μέχρι εξεζητημένα wine bars, 9 μέρη για να φας, να πιεις και να περάσεις καλά σε μία αγαπημένη συνοικία της Αθήνας. Uber. Δεν κρίνει. Απλά σε πάει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 20.4.2024
Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 17.4.2024
Γεύση / Ολός χταποδιού: Ένας σπάνιος μεζές και η σχέση του με το κίνημα zero wasteΤο πνεύμα του zero waste ήταν ανέκαθεν ο πυρήνας του τρόπου ζωής των νησιωτών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 16.4.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιάΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.THE LIFO TEAM 15.4.2024
Nothing Days / Το κέικ σοκολάτας της Βιέννης που προκάλεσε μια διαμάχη δεκαετιώνΤο ζάχερ τόρτε είναι σαν τα ρούχα του αυτοκράτορα, ένα συνηθισμένο σοκολατένιο κέικ που κανείς δεν θέλει να ομολογήσει ότι είναι υπερεκτιμημένο.M. HULOT 14.4.2024
Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 13.4.2024
Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο ΘησείοΑν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.4.2024
Γεύση / Ευλόγησον: Γι' αυτό το χειροποίητο σουβλάκι αξίζει να φτάσεις μέχρι το ΊλιονΣουβλάκια με μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης και μπιφτέκι αγριογούρουνου, τυλιγμένα σε πίτες και σάλτσες που παρασκευάζουν σε έναν χώρο με θρησκευτική αισθητική.M. HULOT 11.4.2024
Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 10.4.2024
Γεύση / Καλό ιταλικό στην Αθήνα11 μέρη που τιμούν την ιταλική κουζίνα και αξίζει να τα επισκεφθείτε.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 8.4.2024
Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείταιΗ Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.M. HULOT 3.4.2024
Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 2.4.2024
Γεύση / Στα δέκα καλύτερα πιάτα με αρνί τα παϊδάκια, το τσιγαριαστό και ο γύροςΤο Taste Atlas ξεχωρίζει τα παϊδάκια στην 5η καλύτερη θέση, ενώ ακολουθούν το τσιγαριαστό και ο γύροςTHE LIFO TEAM 1.4.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Όσα θέλετε να μάθετε για τα μοναδικά κρασιά της Ριόχα στην ΙσπανίαΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET διηγείται στον Παναγιώτη Ορφανίδη το ταξίδι της στη Ριόχα και την επίσκεψή της στα οινοποιεία της Rioja Alta.THE LIFO TEAM 31.3.2024
Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σαςΛένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 30.3.2024
Γεύση / Δυο ελληνικές σκορδαλιές για τον μπακαλιάρο της 25ης ΜαρτίουΠολλές παραλλαγές της σκορδαλιάς έχουμε στην κουζίνα μας και κάθε περιοχή, από την Κεφαλονιά μέχρι την Κρήτη, τη σερβίρει διαφορετικά.TWOMINUTES ANGIE 25.3.2024
Nothing Days / Σεβίτσε, son of a bitch!Σε μια πόλη του βόρειου Περού φτιάχνουν σεβίτσε εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια.M. HULOT 24.3.2024
σχόλια