Σεφ, ετών 13

Facebook Twitter
0

Ενώ οι συνομήλικοί του παίζουν ποδόσφαιρο, ο Flynn McGarry ετοιμάζει το μενού του Eureka, το οποίο βρίσκεται στο σπίτι του και λειτουργεί μια φορά το μήνα.

Από τότε που ήταν δέκα χρονών ο McGarry ήθελε να μάθει να μαγειρεύει. Ξεκίνησε να προπονείται μόνος του, μετά άρχισε να μαγειρεύει για τη μητέρα του και τους φίλους της. Μετά αγόρασε το βιβλίο του French Laundry, ενός από τα πιο πρωτοποριακά εστιατόρια της Αμερικής και μετά το βιβλίο του Grant Achatz. Τα υλικά άρχισαν να γίνονται όλο και πιο ακριβά και δυσεύρετα και η μητέρα του χρεώθηκε προκειμένου να κατασκευαστεί μια επαγγελματική κουζίνα στο δωμάτιό του.

Πλέον κάθε μήνα μαγειρεύει στο προσωπικό του εστιατόριο, το Eureka, το οποίο στεγάζεται στο σπίτι της μητέρας του, σερβίροντας οχτώ μέχρι δώδεκα πιάτα σε είκοσι πελάτες. Ως τώρα έχει μαθητεύσει σε διάφορους σεφ αλλά το μεγαλύτερό του σχολείο δηλώνει ότι είναι «το ίντερνετ.»

Όπως ίσως θα ήταν αναμενόμενο, ο μικρός Flynn είναι μοναχικός και λίγο παράξενος. Έχει πει ότι μόνο με άλλους σεφ τα πάει καλά, επειδή «όλοι οι σεφ είναι κάπως παράξενοι.» Στο Τwitter  του μοιάζει σα να γράφει κάποιος δέκα χρόνια μεγαλύτερος με tweets όπως «μόλις έφαγα στο Red Medicine, η ριλέτ ήταν υπέροχη» και «ήμουν το μοναδικό παιδί στη γιορτή της επετείου του σχολείου μου… μετά λέμε για κοινωνικοποίηση!»

Ο Flynn McGarry, αν δεν είναι ήδη, θα γίνει διασημότητα πολύ σύντομα: Tο περιοδικό New Yorker αφιέρωσε ένα ολόκληρο άρθρο στο προηγούμενό του τεύχος, γεγονός που προκάλεσε την εξής αντίδραση:

Το μενού της 25ης Φεβρουαρίου, από το Eureka 

ΚΑΡΟΤΟ: crème fraiche, φίνα μυρωδικά

ΠΑΝΤΖΑΡΙ: νεροκάρδαμο, τυρί σεβρ, μήλο

ΧΟΙΡΙΝΟ: φασόλια, λαχανάκι Βρυξελλών, αμύγδαλο

ΑΓΓΙΝΑΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: κρεμμύδι, μήλο, κουκουναρόσπορος

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ: φιστίκι Αιγίνης, καρότο, ραπανάκι, κόκκινο κρεμμύδι

ΣΟΛΩΜΟΣ: παστέλ χρώματα

ΒΟΔΙΝΟ: άγρια μανιτάρια, σέλερι, μαύρο ξίδι, καφές

ΜΗΛΟ: κατεψυγμένο και ωμό

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ: σέλερι, βούτυρο, κόλιανδρος

ΣΟΚΟΛΑΤΑ: καραμέλα, ζάχαρη

(Σε όλες οι φωτογραφίες είναι οι προσπάθειες του Flynn από το Twitter του)


Ακολουθεί βίντεο από τα εγκαίνια του Eureka

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ