Ο Richard Evans δημιουργός του This Is Not Retro, μιλάει στο Fantastic 80s.

Ο Richard Evans δημιουργός του This Is Not Retro, μιλάει στο Fantastic 80s. Facebook Twitter
Depeche Mode
0

AΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΙΣΣΟΥ

Ο Richard Evans δημιουργός του This Is Not Retro, μιλάει στο Fantastic 80s. Facebook Twitter
Duran Duran

Ένα από τα μουσικά site που παρακολουθούσα μανιωδώς πριν χρόνια, ήταν το "Remember The Eighties", το οποίο λειτουργούσε διαφορετικά από τα υπόλοιπα site για τα 80s, γιατί ακολουθούσε την πορεία όλων των καλλιτεχνών στο σήμερα, χωρίς να σταματά στο παρελθόν και την τότε επιτυχία τους, με flashback και άρθρα με νοσταλγική διάθεση. Κάποια στιγμή μίλησα με τον δημιουργό του site Richard Evans, για ένα φεστιβάλ με καλλιτέχνες της δεκαετίας του 80, στο οποίο το site ήταν τότε χορηγός, το "RetroFest", και για ένα guest του σε ένα πάρτυ που όμως δεν έγινε ποτέ. Από τότε, πέρασαν 3 χρόνια και το site άλλαξε από "Remember The Eighties", σε "This Is Not Retro", με τον ίδιο όμως και πάλι να διαχειρίζεται τα πάντα γύρω από αυτό. Με αφορμή αυτή την αλλαγή, ξαναμιλήσαμε για το "Fantastic 80s" του Lifo.gr.

— Τι απέγινε το Remeber The Eighties, και γιατί μετά από τόσο καιρό χρειάστηκε να αλλάξει σε This Is Not Retro;

Το Remember The Eighties ήταν κάτι που με βοήθησε πολύ στην αρχή, όταν χρειαζόμουν μια λέξη που θα βοηθούσε το site να γίνει γνωστό, για το περιεχόμενο του. Αλλά ήθελα να το αλλάξω πολύ καιρό τώρα. Έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα τώρα πια, με τόσα άλλα site που ασχολούνται με την συγκεκριμένη δεκαετία, και ήθελα να αποφύγω την νοσταλγική διάθεση που ίσως μπέρδευε κάποιους. Από την άλλη το This Is Not Retro, υπήρχε από πάντα, αφού είναι η ίδια η εταιρία από την οποία κυκλοφορώ τις συλλογές μέσα από το site.

Νομίζω πως η επανένωση των Duran Duran με το original line up ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο, και επίσης η επανένωση των Yazoo που περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία να δω live.

— Το site "This Is Not Retro" είναι η κυρίως δουλειά σου;

Όχι, το site δεν είναι η δουλειά μου, είναι ένα hobby...αν και μερικές φορές δείχνει σαν να είναι η δουλειά μου. Όλα ξεκίνησαν το 2002 όταν χρειάστηκε να μάθω να φτιάχνω sites για την δουλειά μου. Αυτό που προέκυψε ήταν το ¨remember the eighties" το οποίο έστειλα σε μερικούς φίλους, αυτοί σε κάποιους άλλους και έτσι πήρε τον δρόμο του. Δεν είναι κάποια ιδιαίτερη ιστορία, αλλά μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω την αγάπη μου για την μουσική της δεκαετίας του 80 και να παίρνω cd και άλλα πράγματα δωρεάν από διάφορες εταιρίες.

— Το site λειτουργεί κάπως σαν εγκυκλοπαίδεια γνώσεων και δείχνει να χρειάζεται πολύ χρόνο μιας που ανανεώνεται καθημερινά. Πως καταφέρνεις να έχεις όλα αυτά τα νέα πριν από όλους;

Τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα πια σε σχέση με τις πρώτες μέρες που έπρεπε να ψάχνω μανιωδώς και μόνος μου για πληροφορίες. Τώρα που το site είναι σχεδόν "διάσημο" οι πληροφορίες μου έρχονται από παντού. Από τους ίδιους τους καλλιτέχνες μέχρι τις εταιρίες και διάφορους ορκισμένους φαν της δεκαετίας. Οι επισκέψεις του είναι πια χιλιάδες ανά ημέρα ενώ τα newsletters περισσότερα από 20000 εβδομαδιαίως.

Ο Richard Evans δημιουργός του This Is Not Retro, μιλάει στο Fantastic 80s. Facebook Twitter
Kate Bush

— Μετά από αυτήν την αναγνωρισιμότητα του site έχεις και επαφή με αυτούς τους καλλιτέχνες; Εννοώ, σε γνωρίζουν;

Πολλοί από αυτούς ναι λόγω συνεντεύξεων που τους κάνω κτλ, αλλά αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι τα newsletter που μου στέλνουν οι περισσότεροι για να μάθουν τι κάνουν οι φίλοι τους!!!

— Πώς κλείνεις τις αποκλειστικότητες, τα δώρα και τις συνεντεύξεις για το site;

Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Τα περισσότερα γίνονται από εταιρίες δημοσίων σχέσεων και όλα τα άλλα από μένα που επιμένω σε κάποιους μέχρι να με βαρεθούν και να ενδώσουν...

— Ποια είναι η πληροφορία που σου έδωσε την μεγαλύτερη χαρά; Που περίμενες καιρό να ακούσεις και να γράψεις πρώτος;

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση! Δεν ξέρω.. συχνά γνωρίζω πράγματα πολύ πριν μου επιτραπεί να τα ανακοινώσω στο site, oπότε με το που μου δίνεται η άδεια είμαι πάντα χαρούμενος. Για να απαντήσω στην ερώτηση σου την μεγαλύτερη χαρά την έχω όταν πρόκειται για πράγματα που αφορούν τα συγκροτήματα που μου αρέσουν, Depeche Mode, The Smiths, New Order τέτοια πράγματα.

— Ποια ήταν η καλύτερη επανένωση των προηγούμενων χρόνων κατά την γνώμη σου;

Νομίζω πως η επανένωση των Duran Duran με το original line up ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο, και επίσης η επανένωση των Yazoo που περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία να δω live.

— Τώρα που ανέφερες τις συναυλίες, πόσες έχεις παρακολουθήσει;

Χιλιάδες! Κυριολεκτικά όμως! Από το '90 που τελείωσα το πανεπιστήμιο εργάζομαι στην μουσική βιομηχανία και υπήρξε μια περίοδος που παρακολουθούσα 3 ή τέσσερις συναυλίες καθημερινά. Νομίζω πως έχω δει ότι ήθελα να δω με εξαίρεση μια συναυλία της Kate Bush.

— Το site είναι φτιαγμένο με πολύ αγάπη για την μουσική της δεκαετίας του 80. Ποια είναι η διαφορά με την επιστροφή των 90s που ζούμε τελευταία;

Η κυρίως διαφορά για μένα είναι ότι απλά δεν με ενδιαφέρουν τα 90s με τον τρόπο που με ενδιαφέρουν τα 80s. Η δεκαετία του 80 είναι δική μου επειδή ξεκίνησα το γυμνάσιο το 79 και τελείωσα το πανεπιστήμιο το '90, οπότε όλη αυτή η περίοδος είμαι εγώ. Ήταν οι μέρες που περνούσα καλά, έκανα φίλους, ερωτευόμουν και δεν είχα ευθύνες. Την δεκαετία του '90 μεγάλωσα, έπρεπε να βρω δουλειά, απέκτησα ευθύνες και το μόνο που δεν χαρακτηρίζει τέτοιες μέρες είναι η νοσταλγία. Επίσης θεωρώ πως μουσικά η δεκαετία του '80 είναι πολύ μα πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την δεκαετία του '90.

— Και για το τέλος, ποιος είναι ο καλλιτέχνης που θα έπρεπε να είχε καλύτερη τύχη την δεκαετία του 80;

Τι καταπληκτική ερώτηση! είναι κάτι με το οποίο είχα πάντα εμμονή και έτσι θα σου απαντήσω ευθέως λέγοντας τους Propaganda. Ήταν ένα καταπληκτικό συγκρότημα και πραγματικά νομίζω πως ποτέ δεν είχαν την αναγνώριση που τους άξιζε.

Αρχείο
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ