Ε.Τ. phone home

Facebook Twitter
15

Στα 80’s ήμουν παιδί- και σε ένα μεγάλο μέρος των 90’s επίσης. Μόνο μία από αυτές τις ταινίες θυμάμαι να τη βλέπω στο σινεμά- για όλες τις άλλες μάλλον ήμουν μικρή. Υπήρχαν σίγουρα ταινίες που πούλησαν περισσότερο ή ήταν εξίσου επιδραστικές αλλά διάλεξα ταινίες που μου άρεσαν.



ΕΤ the extra terrestrial (399.8 εκ δολάρια)


Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα best seller όλων των εποχών - η ιστορία ενός μικρού αγοριού που βρίσκει έναν εξωγήινο και τον βοηθάει να ξαναγυρίσει στον πλανήτη του- με μπόνους την μικρή του αδερφή Drew Barrymore (θα μπορούσε να είναι πιο χαριτωμένη;) Μικρή ονειρευόμουν ότι θα βρούμε κι εμείς έναν εξωγήινο με τον αδερφό μου και θα τον έχουμε σαν πετ στην ντουλάπα.



Gremlins (153.1 εκ. δολάρια)

 
Πολύ τρομακτικό , πολύ Χριστουγεννιάτικο, 100% Χολιγουντιανό Ένα τέλειο παράξενο κατοικίδιο είναι το δώρο Χριστουγέννων του Μπίλυ, του καλού αγοριού της διπλανής πόρτας . Υπάρχουν μόνο τρεις κανόνες : δεν κάνει να το βρέξει, να ταΐσει μετά τα μεσάνυχτα και να το εκθέσει σε ισχυρά φώτα. Ε, αν τηρούσε ο Μπίλι τους κανόνες δεν θα ’μασταν εδώ τώρα ε;.


Who framed Roger Rabbit (154.2 εκ. δολάρια)


Noμίζω ότι είναι μια από τις πρώτες ταινίες που  με πήγαν να δω στο σινεμά. Η ιδέα ότι τα καρτούν μπορούν να συμπρωταγωνιστούν με κανονικούς ηθοποιούς, πραγματικά με ξετρέλανε. Ο Βοb Hoskins είναι ιδιωτικός ντετέκτιβ που καλείται να βρει ποιος παγίδεψε τον Roger Rabbit. Σε ρόλο μπαλαντέρ η πιο σέξυ γυναίκα του πλανήτη Jessica Rabbit. Όπως λέει και στην ταινία “I am not bad. I was just  drawn that way”


Back to the Future (210.6 εκ. δολάρια)
 
Όσο κι αν αντιπαθώ το Michael J. Fox νομίζω ότι αυτή είναι από αυτές τις ταινίες που έχουν πάντα πλάκα. Η ιδέα ότι μπορείς να ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο όπως κάνει ο Μarty και να γνωρίσεις τους γονείς σου μικρούς μου φαινόταν φοβερή. Υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από μια χρονομηχανή;



Αn officer and a gentleman (129.8 εκ δολάρια)
 
Εδώ πρέπει να εξηγήσω κάτι. Προφανώς και δεν πρόκειται για παιδική ταινία αλλά για την πρωϊμη παιδική μου φαντασίωση. O Richard Gere προσπαθεί να γίνει πιλότος στην πιο δύσκολη σχολή του κόσμου οπού του κάνουν φοβερά καψόνια και πρέπει να υπερπηδήσει τα προσωπικά ψυχικά του εμπόδια μπλα, μπλα μπλα...Δύο ήταν οι ρομαντικές  blockbuster ταινίες που σημάδεψαν τα 80’s- το Dirty Dancing, το Top Gun και αυτή. Υπάρχει κάτι στην τελευταία σκηνή του An officer and a gentleman που με ξετρέλαινε από παιδάκι. Δίνει όλα τα λάθος μηνύματα (“σώσε με από τη δύσκολη ζωή μου πρίγκιψ”) αλλά δεν πειράζει. Δυστυχώς στο youtube υπάρχει μόνο η κομμένη εκδοχή του τέλους.

Αρχείο
15

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

14 σχόλια
Λείπει από τη λίστα ο Batman του Tim Burton. Michael Keaton, Kim Basinger και φυσικά, ο καλύτερος κινηματογραφικός Joker, Jack Nicholson. Ο Batman για μένα ήταν πάντα ο καλύτερος σούπερ ήρωας. Δεν πετούσε, δεν έβγαζε ιστούς αράχνης από τα χέρια ή λέιζερ από τα μάτια. Ηταν απλά πολυμήχανος και εφευρετικός. Και πολύ μάγκας. :)
Ειναι μηνυσιμο οτι δεν εχεις βαλει το The Empire strikes back και το Return of the Jedi.Eπισης flash gordon με ωραιο Queen soundtrack και σε δικαιολογω που εισαι γυναικα και δεν εχεις βαλει το Conan και τα Mad Max.(αφου δεν περιοριζομαστε μονο σε παιδικα)
ρε παιδια,ειχε τρομαξει κανεις με το Αυτο του Στηβεν Κινγκ η μονο εμενα μου εχει μεινει ψυχικο τραυμα παιδικης ηλικιας ο πενηγουαιζ κλοουν???
Να προσθέσω τo "Cocktail", όσο και να μην μου άρεσε ο Tom Cruise, "Οι περιπέτειες μιας baby-sitter (μήπως μου άρεσε η Elizabeth Sue?),"Teen wolf", "Η πιο κουφή μέρα του Φέρι Μπιούλερ", "Το πνεύμα του κακού" (Poltergeist) και αν θυμηθώ και άλλες θα επανέλθω. ps: πραγματικά, γιατί δεν σου άρεσε ο M.J. Fox?
Αν μιλήσουμε για 80ίλες στην ανατολική Θεσ/νίκη δεν νομίζω να υπάρχει παιδάκι που δεν έχει πάει στο Εραζ, στο Ρεξ, στο Κολοσσαίο και στο Κάπιτολ για Κυριακάτικα πρωϊνά "παιδικά" έργα.