Οι αναμνήσεις ενός fan των 80’s

Οι αναμνήσεις ενός fan των 80’s Facebook Twitter
0

«Τα βράδια μου έμοιαζαν βγαλμένα από ταινίες»

Οι αναμνήσεις ενός fan των 80’s Facebook Twitter

Ουράνια τόξα

Μεγάλωσα την δεκαετία του ογδόντα μέσα σε ένα κόσμο που ήταν καινούριος. Κάθε μέρα ανακάλυπτα κάτι νέο. Όλα έμοιαζαν πολύχρωμα, για τα παιδιά που γεννήθηκαν την δεκαετία του εβδομήντα. Ένα ποδήλατο αρκούσε για να βουτήξεις μέσα σε χιλιάδες ουράνια τόξα.

 

Κέρμιτ

Οι αναμνήσεις ενός fan των 80’s Facebook Twitter

Φρουτοπία, Παραμυθάς, Nils Holgersson, Bolek & Lolek. Οι μικρότεροι που παρακολουθούσαν τότε τον Παραμυθά σήμερα είναι είκοσι επτά και οι μεγαλύτεροι σαράντα πέντε. To muppet show ήταν απ τα αγαπημένο μου. Αυτός ο θίασος με μαριονέτες με τον θρυλικό Κέρμιτ.

Παραμύθια

«Του Κουτιού τα Παραμύθια». Θυμάσαι; « Άνοιξε αυτό το κουτί παραμύθι να ακουστεί η φαντασία σου κι η μουσική μας σε ταξιδεύουνε στα πέρατα της γης. Βιβλίο είν' ή μήπως σκηνή μία ευχή και θα φανεί και οι φιγούρες μας παραμυθάδες... Ή μήπως είμαστε Ή μήπως είμαστε Ή μήπως είμαστε τρελοί τραγουδιστάδες...»

Μουσικόραμα

Το Μουσικόραμα ήταν μια πρωτοποριακή εκπομπή. Όλα ήταν εκεί. Michael jackson, Madonna, Boney Μ, Duran Duran, Sandra, Cretu, Raffaella Carra, Albano & Romina Power. Τα πάντα μέσα από 80’s γυαλί.

 

America-America

Οι αναμνήσεις ενός fan των 80’s Facebook Twitter

Dukes of Hazzard! Little house on the prairie! Fame! Hawaii 5-0! Knight rider! Miami Vice! Star Trek! Galactica! Love Boat! The Bionic Woman! Dynasty! Αχ, όλες αυτές οι αμερικάνικες σειρές. Η οθόνη πλημμύριζε  με  αυτές.

Πειρατές

Ακροάσεις πειρατικών σταθμών στα Μεσαία Κύματα στους 1600 χιλιοκύκλους, εκεί όπου το ραδιόφωνο της εποχής εκπέμπει μέσα από λυχνίες φάρους και τους θρυλικούς ραδιοερασιτέχνες που αργότερα μεταφέρθηκαν στην Μπάντα των FM.

 

Σταμάτης Γαρδέλης για πάντα

Οι αναμνήσεις ενός fan των 80’s Facebook Twitter

Οι αγαπημένες μου ταινίες ήταν Το Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν, Τα τσακάλια, Η στροφή, το Ρόδα, τσάντα και κοπάνα και το Βασικά Καλησπέρα σας.

Kawasaki Ninja

Οι αναμνήσεις ενός fan των 80’s Facebook Twitter

Αγαπούσα τις μηχανές. Όταν έκανα κοπάνα απ το σχολείο, καβαλούσα το Kawasaki Ninja φόρτωνα την γκόμενα και γινόμουν αέρας με φιγούρες και σούζες, εντυπωσίαζα τις αντίπαλες συμμορίες που συνεχώς με προκαλούσαν για κόντρες με τις μηχανές τους αλλά στο τέλος πάντα έχαναν.

 

Φάρσες

Όλες αυτές οι φάρσες με θύματα τους καθηγητές

Ο ήχος του PACMAN

Μόλις έχω τελειώσει με το φλιπεράκι που συνεχώς μου έκανε "TILT" το θρυλικό "PACMAN" δεσπόζει ακριβώς δίπλα μου με τον χαρακτηριστικό ήχο του που να φανταζόμουν ότι μετά από 34 χρόνια θα το νοσταλγούσα.
To "Space Invaders" με καλεί... ξαφνικά UFO μου επιτίθενται και εγώ τα πολεμώ με ακτίνες λέιζερ χρησιμοποιώντας ένα μικρό πορτοκαλί μοχλό πλοήγησης με επιθετικές διαθέσεις.
Ξάφνου το "Galaga" ζηλεύει και με καλεί στην κονσόλα του - ήδη έχω πάρει θέση για πόλεμο των άστρων το μόνο που μου λείπει είναι η διαστημική στολή αλλά μήπως την φορώ και είμαι αόρατος;
Η ώρα περνά πολύ εύκολα όταν καλοπερνάς με ARCADE 1980’s!

 

Disco φιλιά

Τα βράδια μου έμοιαζαν βγαλμένα από ταινίες. Όταν έπεφτε η νύχτα ήταν η ώρα να την κάνω. Ήμουν πάντα ντυμένος στα λευκά.Τα χέρια μου γαντζωμένα επάνω σε άγρια γκάζια στυλ μοτοκρός.
Ο αέρας τρυπούσε  το κορμί μου αλλά εγώ περνούσα με κόκκινο γιατί είχα στήσει την γκόμενα στην Ντισκοτέκ Barbarella.
Εκεί όπου η Ιταλο Ντίσκο έχει την τιμητική της και οι άνθρωποι έχουν κουλτούρα 80’ς, εκεί θα πάρω τα πρώτα καυτά φιλιά της κάτω από το φως της Ντίσκο μπάλας.
Γύρω μου χρώματα χιλιάδες που καθρεφτίζουν. Φωτεινό Πάτωμα με τετράγωνα να αναβοσβήνουν σε ρυθμούς Funk, Disco, Italodisco.

Ο Νίκος συνεχίζει και σήμερα να αγαπά με πάθος τη δεκαετία του ογδόντα. Σε προσκαλεί να χορέψεις παρέα με το μπλε κέρσορα του κάτω απ' τα φώτα της ντίσκο μπάλας μέχρι να ιδρώσεις εδώ.

Αν θες να παίξεις Pacman και άλλα 80’s παιχνίδια μέχρι τελικής πτώσεως πήγαινε εδώ. Στέλνει τους 80’s χαιρετισμούς του στους αναγνώστες της LΙFO μέσα από ένα PC που χαϊδεύτικα το φωνάζει «Ντίσκο».

 

Αρχείο
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ