Thai Erotica από περιοδικά της δεκαετίας του '70

 Thai Erotica από περιοδικά της δεκαετίας του '70 Facebook Twitter
0

 

Ο visual astist Tiane Doan na Champassak κατά την διάρκεια μιας έρευνας που έκανε στους δρόμους της Chinatown της Μπανγκόκ το 2014 για να βρει παλιά ξεχασμένα από το χρόνο αντικείμενα και κειμήλια ανακάλυψε ένα λεύκωμα με κομμένες σελίδες από παλιά ταϊλανδέζικα ερωτικά περιοδικά από την δεκαετία του ’70.  Το τετράδιο άνηκε στον Dr. Preecha που του άρεσε να φτιάχνει κολάζ όταν ακόμη ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο.

Αυτές οι φωτογραφίες και οι σελίδες ήταν από μια εποχή που τα περιοδικά ερωτικού περιεχομένου ήταν λογοκριμένα στην Ταϊλάνδη. Έτσι το πρότζεκτ έχει πέρα από την καλλιτεχνική του αξία και ιστορική.

Ο Tiane Doan na Champassak έχει μαζέψει αυτές τις σελίδες και τις έχει μετατρέψει σε ένα συλλεκτικό και ιδιαίτερο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει μόνο σε 25 αντίτυπα και λέγεται OVR SXE DSIR που θα διατίθεται από την Tate Modern.

«Ήξερα ότι κρατούσα ένα μικρό θησαυρό. Το να εκδόσω αυτό το βιβλίο ήταν σημαντικό για μένα επειδή αντιπροσωπεύει το πνεύμα της outsider αρτ, τόσο ωμό, τόσο ειλικρινές και ελεύθερο από οποιαδήποτε καλλιτεχνική φιλοδοξία» είπε στο περιοδικό Dazed and Confused

 Thai Erotica από περιοδικά της δεκαετίας του '70 Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ