Μια επίσκεψή μου στο κτήμα του Αλέξη Δαμιανού το 1982 που αργότερα κάηκε

Μια επίσκεψή μου στο κτήμα του Αλέξη Δαμιανού το 1982 που αργότερα κάηκε Facebook Twitter
0

 

 

Μια επίσκεψή μου στο κτήμα του Αλέξη Δαμιανού το 1982 που αργότερα κάηκε 

 

Είχα γνωρίσει τον Δαμιανό ως μεγάλος φαν της "Ευδοκίας", εν τω άμα της δημοσιογραφικής μου "καθελκύσεως", το 1982. Μου έδειξε αληθινή αγάπη, είχα πάει μερικές φορές στο σπίτι του στην Εκάλη (όχι αυτό που φαντάζεστε, ένα μποέμικο σπίτι που τό 'λεγες και άγρόκτημα). Λάτρευα κι αυτόν και την Άρτεμη, τη γυναίκα του. Τους ενδιέφερε η ουσία της ζωής -ούτε το χρήμα ούτε τα κοινωνικά. Δυο τρείς φορές είχα φιλοξενηθεί στο σπίτι τους στα Βασιλικά της Εύβοιας, που το είχε κάνει έναν αυτοδιαχειριστικό παράδεισο, με ζώα και αγνές καλλιέργειες. Ήταν από τους πρώτους συνειδητούς Έλληνες οικολόγους. Μια εποχή πούλαγε τις ντομάτες του στη λαϊκή.

Αυτό το φιλμ το γυρίσαμε το 1982, για την Νέα Οικολογία, και προβλήθηκε στην ΕΡΤ. Αργότερα, το σπίτι στα Βασιλικά κάηκε ολοσχερώς κι αυτό τον κατέβαλε.
Τον θυμάμαι πάντα με μεγάλη τρυφερότητα, Ήταν απλός και αυθόρμητος σαν παιδί, σαν αγρότης. Κι ας είχε δημιουργήσει δύο έργα μεγάλης πνοής, αλλά και τον "Πατούχα" για την τηλεόραση, που δεν εκτιμήθηκε όπως του άξιζε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ