Έτσι θα είναι φέτος το Serpentine

 Έτσι θα είναι φέτος το Serpentine Facebook Twitter
Serpentine 2015
0

 

Σήμερα αποκαλύφθηκαν τα σχέδια για το 15ο ετήσιο περίπτερο, της Γκαλερί Serpentine για το 2015. To σχεδιάζουν οι Ισπανοί αρχιτέκτονες  με έδρα τη Μαδρίτη SelgasCano. Μια πολυγωνική άμορφη δομή που αποτελείται από πάνελς ημιδιαφανή από πολύχρωμα υφάσματα τυλιγμένα σε ιμάντες δημιουργούν ένα περίπτερο με μυστικούς διαδρόμους ενώ τα υλικά δημιουργούν τις αντανακλάσεις των βιτρό.

Η διευθύντρια της γκαλερί Serpentine Γκαλερί, Τζούλια Peyton-Jones δήλωσε ότι το Serpentine μετά από 15 χρόνια εξακολουθεί να παρουσιάζει μερικά από τα πιο τολμηρά και καινοτόμα σχέδια στη σύγχρονη αρχιτεκτονική διεθνώς.

 Έτσι θα είναι φέτος το Serpentine Facebook Twitter
Serpentine 2015

Το περίπτερο των SelgasCano μοιάζει με μια πολύχρωμη χρυσαλλίδα που εναρμονίζεται οργανικά με τους γύρω κήπους, έχει χαρούμενα σχέδια και τολμηρή χρήση του χρώματος. Είναι ένα μέρος που δημιουργεί μια οπτική ικανοποίηση ακόμα και σε όσους το δουν μόνο εξωτερικά, και φτάσουν εκεί για να συναντηθούν, να πιουν τον καφέ τους και να παρακολουθήσουν τα live events που γίνονται το καλοκαίρι.

«Αναζητήσαμε έναν τρόπο», δήλωσαν οι αρχιτέκτονες,  «να επιτρέψει στο κοινό να βιώσει την αρχιτεκτονική μέσα από απλά στοιχεία: τη δομή, το φως, τη διαφάνεια, σκιές, την ελαφρότητα, τη μορφή, την ευαισθησία, την αλλαγή, την έκπληξη, το χρώμα και τα υλικά. Ως εκ τούτου, έχουμε σχεδιάσει ένα περίπτερο το οποίο ενσωματώνει όλα αυτά τα στοιχεία».

 Έτσι θα είναι φέτος το Serpentine Facebook Twitter
SelgasCano

Το Serpentine το έχουν σχεδιάσει ανάμεσα σε άλλους, ο Άι Γουέι-Γουέι, ο Φρανκ Γκερί, ο Ούλαφουρ Ελίασον, ο Ρεμ Κούλχας. To πρώτο σχεδιάστηκε το 2000 από τη Ζάχα Χαντίντ. Αυτή η ευφάνταστη προσωρινή κατασκευή εκτείνεται σε 350 τετραγωνικά, μέσα στα οποία υπάρχει και ένα καφέ. Θα λειτουργήσει και φέτος για 4 μήνες.. Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα γίνουν εκδηλώσεις site-specific εκδηλώσεις για την τέχνη, την ποίηση, τη μουσική, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ