Έχετε δει ωραιότερη στάση λεωφορείου;

 Έχετε δει ωραιότερη στάση λεωφορείου; Facebook Twitter
8
 Έχετε δει ωραιότερη στάση λεωφορείου; Facebook Twitter

H αναμονή για το λεωφορείο είναι μια από τις πιο επιβαρυντικές δοκιμασίες της καθημερινότητας. Στη Βαλτιμόρη έχουν κάθε λόγο να νοιώθουν κάπως καλύτερα περιμένοντας το λεωφορείο τους στη στάση BUS μια γλυπτική κατασκευή ελκυστική και φιλική σχεδιασμένη από τους Ισπανούς Mmmm. Τα γλυπτά ξύλινα γράμματα μεταμορφώνονται σε άνετα καθίσματα από ξύλο και ατσάλι. Οι σχεδιαστές υποστηρίζουν ότι έκαναν αυτό το άνετο και εργονομικό σχέδιο με σκοπό να ενθαρρύνουν τον κόσμο να χαλαρώσει και γιατί όχι; να χαμογελάσει περιμένοντας. Ο καθολικά ελκυστικός σχεδιασμός της είναι ένα είδος "αμυντικής αρχιτεκτονικής" που έχει σαν σκοπό να συγκρατήσει τους ανθρώπους κοντά στο αρχιτεκτόνημα αντί να περιφέρονται άσκοπα. 

 

 Έχετε δει ωραιότερη στάση λεωφορείου; Facebook Twitter
 Έχετε δει ωραιότερη στάση λεωφορείου; Facebook Twitter
 Έχετε δει ωραιότερη στάση λεωφορείου; Facebook Twitter
 Έχετε δει ωραιότερη στάση λεωφορείου; Facebook Twitter
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Συγγνώμη αλλά αν θέλω να δω τέχνη θα πάω σε κάποιο μουσείο. Καθόλου λειτουργική μια τέτοια στάση. Θέλω να δω όταν πιάσει βροχή που θα κάτσουν όλοι. Επίσης, για όλους αυτούς που έβγαλαν τη χολή τους κλασικά για την Ελλάδα να τους ενημερώσω ότι και στο εξωτερικό βανδαλίζονται οι στάσεις λεωφορείου. Αν είχατε ταξιδέψει θα το γνωρίζατε, δεν είναι μόνο δικό μας "προνόμιο" η καταστροφή στάσεων λεωφορείου.
"Θέλω να δω όταν πιάσει βροχή που θα κάτσουν όλοι"Ενώ στη λειτουργική στάση του ΟΑΣΑ χωράνε ίσαμε με 50 νοματέοι απο κάτω όταν βρέχει (και για να μην μείνω στον ΟΑΣΑ, και στο εξωτερικό ατις περισσότερες στάσεις σε μη κεντρικά σημεία 4-5 το πολύ μπορούν να στεγαστούν, όσοι και σε αυτή της φωτογραφίας)
Αρχικά, μιλάμε για στάση λεωφορείου όχι για το στέγαστρο Καλατράβα. Στις στάσεις του ΟΑΣΑ πάντως σίγουρα χωράνε περισσότεροι από ένας-δύο που μπορούν να προστατευθούν σε αυτό το "'έργο τέχνης". Κάποιο πιο εύστοχο σχόλιο έχεις να κάνεις;
Ωραίο!Άντε να το κάνεις εδώ. Πέρα του ότι για την λέξη ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ φτάνουν μόνο ελάχιστα από τα πεζοδρόμια της Αθήνας, σε 3 μέρες θα έχει γεμίσει ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ, ΠΑΡ'ΤΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙ και ΚΛΕΙΔΑΡΑΔΕΣ.Στη βδομάδα πάνω εννοείται ότι θα έχουν σπάσει/κλαπεί μερικά κομμάτια και θα λέει σκέτο ΦΟΡΕΙΟ...
Λένε ότι καθένας συνήθως έχει, ότι 'αντέχει' κι αξίζει να έχει, φαντάζομαι πως κάτι παρόμοιο ισχύει και για τις χώρες, οπότε υπάρχει λόγος που είναι εκει κι όχι εδώ. Ωστόσο δεν έπαψα να γελάω με το τόσο ρεαλιστικό σχολιο σου! :p