εφηρμοσμένη θεολογία*

εφηρμοσμένη θεολογία* Facebook Twitter
0

το κάρο, το κούτσουρο,ο ιεροεξεταστής,
ο καλόγερος, ο στρατιώτης,
μια μεγάλη κραυγή πλεούμενη
πάνω απ'τις στέγες (..)

/τζένη μαστοράκη

 

εφηρμοσμένη θεολογία* Facebook Twitter

Στα χρόνια της ιερής εξέτασης οι διδάκτορες της εφηρμοσμένης θεολογίας είχαν λαμπρύνει τα επίγεια πεδία δόξης και τρόμου. Οι μέθοδοί τους –από την κλίμακα του απλού πανικού έως τον απόλυτο παραλογισμό και την άνευ όρων παράδοση σ' αυτόν-  έχουν μείνει αξέχαστες, αιωρούμενες αιώνες μετά πάνω απ'τη χριστιανική ευρώπη.

Τοπ οφ δι τοπ η δοκιμασία με το βαρίδιο. Ο/η ύποπτος (για αίρεση, μαγεία ή ιδιαίτερα έντονο κόκκινο χρώμα μαλλιών πλας φακίδες) ρίχνονταν στη θάλασσα με μια εκατόκιλη πέτρα δεμένη στο λαιμό. Αν επέπλεε- καθαρό σημάδι προστασίας του Τρισκατάρατου –ήταν καραένοχος. Τον περίμενε η γκράντε φιέστα της πυράς μπροστά στο ηδονισμένο πλήθος.


Αν (πολύ πιθανότερο, έως εντελώς...) έπιανε πάτο και θεός σχωρέστον, ήταν (μάλλον..) αθώος, μια που ο Εξαποδώ δεν του παρείχε την υψηλή προστασία του. O ιερός εσκριμπάνο συνέτασσε ένα μεταθανάτιο αθωολόγιο και πήγαινε για ύπνο.

Είτε στο βυθό είτε στον πάσσαλο, πάντως, ο/η φιναλίστ εγκατέλειπε τα εφήμερα εγκόσμια.


Στην πρώτη περίπτωση με κοινό τα έκπληκτα ψάρια, στη δεύτερη τους αφηνιασμένους συγχωριανούς που περίμεναν πως και πώς να μοιραστούν τα μποστάνια του εκλιπόντος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ