πρωταπριλιές*

πρωταπριλιές* Facebook Twitter
3

  

'cause my heart belongs to daddy

 


 

Βιρτουόζα του ψεύδους, Σταρ Πρωταπριλιά. Εδώ και κάτι μήνες που Αυτός αποφάσισε να κατοικοεδρεύσει στη Χώρα του θυμάμαι ό,τι θέλω κι όταν θέλω. Τη μία με λέει παιδάκι μου και την άλλη δεν σας γνωρίζω Μαντάμ, με ενοχλείτε. Τη μία μου κλείνει το τηλέφωνο, την άλλη ζητάει βοήθεια γιατί μπήκαν κάτι μαυροσκούφηδες στην αυλή. Κι άλλο δεν έχω εγώ από συνεχόμενες πρωταπριλιές. Του λέω ότι είμαι η Σοφία Βέμπο, η Λούλου Μεταξά, ο στρατάρχης Παπάγος κι αρχίζουν να παίρνουν μπρος οι συνάψεις. Αστείρευτο και εναλλασόμενο ρεπερτόριο ψεύδους. Να μην πλήττουμε, να εφευρίσκουμε συνεχώς χρονολαγούμια και μνημοστέγαστρα. Ψέμματα σαχλά, γελοία και άκρως απαραίτητα.

 

πρωταπριλιές* Facebook Twitter
Fabio Paiva, anatomy study of an old man
 

Στα δύσκολα- δύσκολα, στα μεταμεσονύχτια με ρόγχο, εκεί που εγώ γίνομαι μπαμπάς κι Αυτός νεραιδένια πριγκήπισσα λέω τα καλύτερα, τα μπεστ οφ. Όλοι ζουν και στέλνουν χαιρετίσματα. Ενίοτε και μικροδώρα- πυζάμες με ρεβέρ, παναμάδες για τον ήλιο, μια πένα πάρκερ, ξυριστικά. Όλοι θα γυρίσουν σύντομα, κάτι γραφειοκρατικά με το αεροδρόμιο -Πάσχα, το πολύ Χριστούγεννα θα'ναι πίσω και θα κάνουμε γλέντι τρικούβερτο.

 

Κι  Αυτός γελάει

και μου λέει ότι είμαι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου.

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Μιλά για έναν μπαμπά που δεν θυμάται τίποτα πια,είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ασθένειας.Τουλάχιστον αυτό αντιλήφθηκα εγώ, ίσως μεταφράζοντας μέσω δικών μου βιωμάτων.