5 indie events για το καλοκαίρι

5 indie events για το καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και είναι ιδανικό για μεγάλα φεστιβάλ και συναυλίες εντός και εκτός της Αθήνας πριν φύγουμε οι περισσότεροι από μας τον Αύγουστο για τις κοντινότερες παραλίες.

Athens is a Beach!

 

5 indie events για το καλοκαίρι Facebook Twitter


Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι τρέχουν στις παραλίες! Η ιδέα του event ήταν απλή, να φέρουν την παραλία στην πόλη! Τέσσερις Αθηναϊκές μπάντες θα μεταμορφώσουν το Ρομάντσο για ένα ολόκληρο βράδυ σε ένα μεγάλο beach-live party! Μαγιό, πετσέτες, γυαλιά ηλίου, στρώματα και μπρατσάκια θα είναι μεταξύ άλλων τα κύρια συστατικά του event! Απαραίτητο για την είσοδο στο χώρο ένα από τα παραπάνω. Θα εμφανιστούν οι Ramona Betrayed Us από το Ρέθυμνο, το Τρικάβαλο με το αστείρευτο φανκ τους, οι ορθόδοξοι ανορθόδοξοι Matchin’ Punchies και οι punkers Fold The Nuts

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5] Παρασκευή 3 Ιουλίου με είσοδο 3 ευρώ.

Όλη η Indie ατμόσφαιρα της πόλης παίζει στο www.urbanadventures.gr και στο #cuttypaizei

 

Rockwave Festival 2015

5 indie events για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Το Rockwave Festival γίνεται 20 ετών και το γιορτάζει με ένα από τα πιο εντυπωσιακά line up της ιστορίας του. Μετά την εμφάνιση του Robbie Williams, την τρίτη ημέρα του που θα γίνει το Σάββατο στις 4 Ιουλίου, η Terra Stage στην Μαλακάσα θα γεμίσει από τους επιθετικούς και ξέφρενους ήχους των Prodigy, των σπουδαίων headliners της ημέρας ενώ πριν θα έχουν προηγηθεί οι Black Rebel Motorcycle Club και ο John Garcia. Από την άλλη μεριά στην Vibe Stage, το κοινό θα υποδεχτεί τα μεγαθήρεια της μέταλ σκηνής που ακούνε στο όνομα Judas Priest αλλά και τους δικούς μας άξιους αντιπρόσωπους Rotting Christ, Marplerun και Exarsis. http://www.rockwavefestival.gr

Terravibe Park [Μαλακάσσα]. Σάββατο 4 Ιουλίου με είσοδο 42-45 ευρώ.


Eject Festival 2015

5 indie events για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Το ανανεωμένο Ejekt φέτος υποδέχεται μεγάλα ονόματα όπως ο superstar DJ της παγκόσμιας χορευτικής μουσικής που προκαλεί χαμό με τις εμφανίσεις του παγκοσμίως, Steve Aoki και τον Parov Stelar που επιστρέφει στην Ελλάδα με νέο άλμπουμ και πολύ όρεξη. Δεν αφήνει όμως κανέναν παραπονεμένο. Για πιο ροκ όμως καταστάσεις, το πρόγραμμα του έχει τους εντυπωσιακούς  Kadebostany, τους άκρα ψυχεδελικούς Moon Duo και τέλος τους αγαπημένους της Βρετανίας, Glasvegas. Μαζί τους,  οι Έλληνες Night Knight και Ace2Ace σε μια φανταστική μουσική βραδιά. Και όταν θα είσαι εκεί τόλμησε να ανακαλύψεις και να δοκιμάσεις ανατρεπτικά whisky cocktails από το Cutty Sark.  www.ejekt.gr

Πλατεία Νερού [Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου] Τετάρτη 15 Ιουλίου με είσοδο 35-50 ευρώ.

Eagles of Death Metal

5 indie events για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τους Eagles of Death Metal. Είναι το συγκρότημα που δημιούργησαν ο Jesse Hughes και ο Josh Homme (Queens of the Stone Age, Kyuss) και έρχονται στην Αθήνα για μία εκρηκτική εμφάνιση, την Τρίτη 14 Ιουλίου στο Fuzz.  Οι επιρροές τους είναι από alternative / garage punk / desert / southern / hard rock και αποτελούν ένα project γεμάτο αυθεντική rock’n’roll τρέλα και απεριόριστο κέφι. Η δε τρέχουσα σύνθεσή τους – κι ενώ το νέο τους album βρίσκεται ήδη στην προετοιμασία - δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό του σούπερ γκρουπ που τους έχουν δώσει οι κριτικοί. Την βραδιά ανοίγουν οι Puta Volcano μια από τις πιο ανερχόμενες μπάντες της εγχώριας ανεξάρτητης μουσικής σκηνής που πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “The Sun”  και έκλεψαν την παράσταση στην πρώτη μέρα του φετινού Rockwave.

Fuzz Live Music Club [Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος] Τρίτη 14 Ιουλίου με είσοδο 22-28 ευρώ.


New Long Fest 2015

 

5 indie events για το καλοκαίρι Facebook Twitter

 

Ένα από τα μεγαλύτερα open air festival της underground rock και metal ελληνικής σκηνής που συνεχίζει φέτος ακάθεκτο την πορεία του για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά. Το New Long Fest που διοργανώνεται από το 2004 – πριν ήταν γνωστό με το όνομα «Μουσικά Κύματα» προσκαλεί κάθε χρόνο τους πιο επίκαιρους και ενεργούς εκπρόσωπους του σκληρού ήχου της εγχώριας σκηνής. Δύο ημέρες, δεκακοκτώ μπάντες και σουβλάκια σε ένα χώρο με camping και φιλική διάθεση που το μετατρέπουν στο απόλυτο πάρτι του καλοκαιριού. Το line up φέτος περιλαμβάνει τους: Sixfornine, Tardive, Dyskinesia, Need, Sun of Nothing, Slavebreed, Sadhus, Mortal Torment, Black Hat Bones, Phase Reverse, Anal Veritas και πολλούς άλλους.

https://www.facebook.com/NewLongFest 

Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης [Λεωφ. Μαραθώνα 196] Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουλίου με είσοδο 3 ευρώ.  

 

Μάθετε περισσότερα για τον indie ρυθμό της πόλης εδώ.

Μουσική
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μουσική / 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μια κουβέντα με τον Salem Rashid Skourlis, τον ιδρυτή της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας ακραίου και ambient ηλεκτρονικού ήχου, έναν Έλληνα που ζει μεταξύ Τόκιο και Μπανγκόκ και διαπρέπει στο εξωτερικό.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Κ.atou: «Kάποιοι χαλάνε λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Οι Αθηναίοι / Κ.atou: «Kάποιοι ξοδεύουν λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Η DJ που έχει δει στο Ντιτρόιτ να ακούνε το set της δυο κουνέλια έμαθε πρόσφατα τι πάει να πει «τέκνο με κ», ενώ η πόλη που πιστεύει ότι έχει την καλύτερη ηλεκτρονική σκηνή τώρα δεν είναι το Βερολίνο. Έχοντας ταξιδέψει σε τόσα μέρη, είναι χαρούμενη που ζει στην Αθήνα, αλλά δεν μπορεί να μείνει στο κέντρο της.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
10 πράγματα για τον Enrico Sangiuliano

Μουσική / Enrico Sangiuliano, ένας περφεξιονιστής του dancefloor

Ο DJ που έχει δει πολλές κυκλοφορίες του να μπαίνουν στα «κομμάτια της χρονιάς», όπως το remix που έκανε με τη σύζυγό του Charlotte de Witte στο «The Age of Love», επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο 9 Μαρτίου. Συγκεντρώσαμε λοιπόν δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εκείνον πριν χορέψετε στα πολλά του BPM.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Jack Lamar ένας ράπερ που ξεπετάγεται με ορμή από την Γενιά Α μιλάει στη LiFO

Μουσική / Jack Lamar: Ο δεκάχρονος ράπερ που ξεπετάγεται με ορμή στο ελληνικό TikTok

Συναντήσαμε τον ράπερ που ανήκει στη Γενιά Α ενώ γύριζε το βιντεοκλίπ του «Oh Oh» στην πλατεία Συντάγματος. Ηχογράφησε το πρώτο του κομμάτι στα οχτώ, λέει πως οι βρισιές στο τραπ δεν τον αγγίζουν, κλείνει τα αυτιά του ή τις προσπερνά.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ρίχαρντ Στράους: Κυνηγώντας μουσικούς ανεμόμυλους

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ρίχαρντ Στράους: Κυνηγώντας μουσικούς ανεμόμυλους

Πώς θα αφηγούμασταν μουσικά τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες; Με αφορμή το ομώνυμο συμφωνικό ποίημα του Ρίχαρντ Στράους, η Ματούλα Κουστένη βουτά σε έναν συναρπαστικό μουσικό κόσμο.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ