Οι Keluar διαλέγουν τα αγαπημένα τους κομμάτια για το LIFO.gr

Οι Keluar διαλέγουν τα αγαπημένα τους κομμάτια για το LIFO.gr Facebook Twitter
1

Οι Keluar είναι ένα minimal synth ντουέτο από το Βερολίνο και σχηματίστηκαν το 2012. Από πίσω του κρύβονται ο Sid Lamar και η Zoe Zanias [πρώην τραγουδίστρια των Linea Aspera] που κάνει τα φωνητικά. Μέχρι στιγμής έχουν δύο EP στο ενεργητικό τους, το Ennoea και το Vitreum. Είναι πολύ καινούργια μπάντα.  Το όνομα τους το πήραν από λέξη στα ινδονησιακά που σημαίνει στα ελληνικά «βγαίνω έξω».  

 

Οι Keluar διαλέγουν τα αγαπημένα τους κομμάτια για το LIFO.gr Facebook Twitter

Με έμφαση στον σκοτεινό ηλεκτρονικό ήχο, οι Keluar δίνουν την δική τους άποψη σε ένα είδος που φαίνεται συνεχίζει να βγάζει άξιους αντιπροσώπους του μέχρι και σήμερα. Η Zoe Zanias που το πραγματικό της όνομα είναι Alison Lewis είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και δέχτηκε με πολύ όρεξη να μας φτιάξει μια λίστα με τα αγαπημένα της κομμάτια πριν την εμφάνιση τους το Σάββατο 19 Ιουλίου  στην σκηνή του Death Disco.

HTRK – Fascinator

Εντελώς τυχαία μοιράστηκα το ίδιο σπίτι σε 2 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες με αυτό το γκρουπ συν το γεγονός ότι καταγόμαστε από την ίδια πόλη [Μελβούρνη]. Μέσα από αυτή την εμπειρία τους φαίνεται πώς οι HTKR έχουν τελειοποιήσει τον ήχο της αστικής αποξένωσης και αμφιθυμίας, αυτό που μοιάζει σαν το Ιερό Δισκοπότηρο όλων των «παγωμένων» πραγμάτων.  Βγάζει από μέσα μου ένα πολύ βαθύ συναίσθημα και το Fascinator είναι απλά το αγαπημένο μου κομμάτι τους.

 

Dead Can Dance – Sanvean

 


Βάλε την Lisa Gerard μπροστά μου να μου τραγουδάει το Sanvean και θα μεταφερθώ σε μέρη που δεν μπορώ καν να περιγράψω με τους περιορισμούς της γλώσσας. Συνέβη μια φορά και δεν πρόκειται ποτέ να το ξεχάσω. Έχω περάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου να λαχταράω μέρη και ανθρώπους και αυτό το κομμάτι αντικατοπτρίζει αυτό το συναίσθημα σε όλη του την αγνή και ανόθευτη του ομορφιά.

Fever Ray – Dry and Dusty

Ο σπαραγμός και ο εξωτισμός είναι δυο σημαντικοί στόχοι μου και αυτό το κομμάτι είναι η επιτομή και των δύο με την αργή του αναρρίχηση σε μια κορύφωση που σου κόβει την ανάσα. Ο στίχος  ‘Let us stop here… We did some great things, didn’t we?’ – όλος με χαμηλωμένες στροφές και απάνθρωπος  - με στοιχειώνει κάθε φορά που τον ακούω με έναν τρόπο που κάνει πάντα όταν τελειώνει κάτι που σκέφτεσαι.  

 

Martin Dupont – Inside Out

 


Ο Martin Dupont έχει μια αξιοζήλευτη ικανότητα να κάνει κάποιες περίεργες τεχνικές να λειτουργούν χωρίς να χάνει ούτε στιγμή την Γαλλική του φινέτσα και επιτήδευση. Θα έβαζα το κομμάτι He Saw the Light σε αυτή τη λίστα μόνο και μόνο για το τεράστιο sample του αλλά το Inside Out έχει τις λέξεις ‘I’d rather wear my life inside out’ που είναι τόσο όμορφα άμεσες στην απλότητα τους.

Crystal Castles - Baptism

 


Πιστεύω ότι αυτό το κομμάτι ήταν ένα σημείο καμπής για μένα πριν από μερικά χρόνια αλλά μοιάζει σαν να έχει περάσει ένας αιώνας από το άτομο που ήμουν τότε. Οι λέξεις ‘this is your baptism, and you can’t forgive them’ πάνε κατευθείαν στον πυρήνα αυτών που αισθανόμουν όταν το νεανικό μου μυαλό έμαθε για πρώτη φορά τι σημαίνει προδοσία και απώλεια σε τόσο γρήγορο ρυθμό που δεν μπορούσε να τα επεξεργαστεί λογικά.

Mondkopf – Euphoria

 

Χωρίς λόγια και φωνή, κάθε στρώμα του κομματιού φαίνεται ότι μπλέκεται σε ένα είδος πάλης για να προχωρήσει μπροστά, σε μια ατελείωτη λαχτάρα με το ένα πόδι ακολουθεί το άλλο, χωρίς να ξέρουν που πάνε. Εν κινήσει μαζί εκφράζουν κάτι όμορφο και απόμακρο, όταν όμως το ρυθμός σταματάει στο τέλος,  μένεις να κρέμεσαι από το χείλος μια αβύσσου χωρίς μπορείς να σταματήσεις να το κυνηγάς.

 

ASCETIC: - Pharmacy

Το πρώτο κομμάτι από το άλμπουμ Self Initiation μια από τις πιο τυχερές ανακαλύψεις του τελευταίου χρόνου και ίσως άλλο ένα χτύπημα εναντίον της άποψης μου «ότι οι κιθάρες δεν μου πάνε πια!» Μου κάνουν μια χαρά όταν βρίσκονται στα χέρια του Saxon Jorgensen και του August Skipper, ειδικά όταν συνοδεύονται από την φωνή και την κατάβαση στο εξαιρετικό μυαλό του δεύτερου. Έτσι πρέπει να είναι το πανκ τον 21ο αιώνα και είναι μια μπάντα που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις το 2015.

 Fockewulf 190 – Gitano

 


Δεν έχω ιδέα σε τι πράγμα αναφέρεται αυτό το κομμάτι και οι στίχοι εκτός από το “Gitano” αλλά το ορχηστρικό μέρος του είναι μια τεράστια νίκη του Italo. Είναι ένα κομμάτι που με κάνει να αισθάνομαι δυνατή και δεν βαριέμαι ποτέ να το χορεύω.

Trust - Shoom

 


 

Είναι το εναρκτήριο κομμάτι ενός από τα πιο αγαπημένα μου άλμπουμ όλων των εποχών.  Από την αρχή μέχρι το τέλος είναι ένας καταρράκτης από κύματα ντοπαμίνης.

Soft Riot – I Wanna Lay Down NXT 2 U

 

Τα πρώτα 4 λεπτά είναι συνταρακτικά. Μόνο ο ρυθμός και η φωνή και οι παρεμβολές απόκοσμων ήχων. Σαν ένα πειραγμένο ρομάντζο επιστημονικής φαντασίας, χτίζει σταδιακά μια ένταση μέχρι το τέταρτο λεπτό και μετά σε ανεβάζει στην στρατόσφαιρα μιας οργανικής μελωδικής τελειότητας -  που δεν μπορείς να πιστέψεις ότι έχει δημιουργηθεί από τον ηλεκτρισμό. 

Οι Keluar θα εμφανιστούν στο Death Disco [Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου] το Σάββατο 19 Ιουλίου με είσοδο 8 ευρώ.

Μουσική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια