Πιωμένοι οδηγοί και κλήσεις με απόκρυψη

Πιωμένοι οδηγοί και κλήσεις με απόκρυψη Facebook Twitter
4

 

1.

Καλημέρα,

Ιούνιο του 2012 κ Φλεβάρη του 2013 ελέγχομαι με αλκοτέστ κ είμαι κ στις 2 περιπτώσεις στο χαμηλό όριο που επιφέρει απλά χρηματικό πρόστιμο.

Τέλη Οκτώβρη ήρθε ειδοποίηση από το Υπουργείο Συγκοινωνιών περί αφαίρεσης διπλώματος για 6 μήνες κ επανεξέτασης. Ημερομηνία έκδοσης είναι τον Φλεβάρη του 2013.

Οκ είμαι παράνομος κ κανένα πρόβλημα με την αστεία τακτική της ειδοποίησης "όποτε να' ναι" κ όχι άμεσης αφαίρεσης ή άμεσης αποστολής του χαρτιού κ της επανεξέτασης.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι σε λιγότερο από 6 μήνες φεύγω στο εξωτερικό για εργασία κ είναι απαραίτητο το δίπλωμα μου.

Η χρονική στιγμή που ήρθε η ειδοποίηση είναι καταστρεπτική. Υπάρχει κάτι που να επισπεύσει την διαδικασία;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Κορέα

Αγαπητέ Κορέα,

Κατ’ αρχήν δεν γίνεται να «επισπεύσεις» το χρονικό διάστημα της αφαίρεσης. Όταν λέμε «αφαίρεση για 6 μήνες» το μόνο που θα μπορούσε να το επισπεύσει είναι το time travel. Έχεις δίκιο για το θέμα της μη άμεσης αφαίρεσης. Απλώς παίρνει λίγο χρόνο διασταύρωση των στοιχείων, αφού η αφαίρεση εδώ γίνεται προφανώς γιατί είσαι υπότροπος (συνεχώς οδηγάς πιωμένος). Ο αστυνομικός που σου έκανε το αλκοτέστ δεν έχει τα στοιχεία για τα προηγούμενα πρόστιμα που έχεις. Έχει μείνει λίγο πίσω η τροχαία στο θέμα της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης». Θα φτιάξουν, πού θα πάει;

_____________

2.

Εδώ και πάνω από χρόνο με έπαιρνε τηλ στο κινητό μου αριθμός με απόκρυψη,το σήκωνα και δεν μιλούσε. Αργότερα, εφόσον έμαθα το τροπάριο αυτό σταμάτησα να απαντάω σε αποκρύψεις. Και τότε ξεκίνησε να παίρνει με απόκρυψη στο σπίτι. Εφόσον μας έσπασαν τα νεύρα οικογενειακώς, σταματήσαμε να σηκώνουμε σε αποκρύψεις και στο σταθερό. Μετά ξανάρχισε να με ενοχλεί πιο έντονα στο κινητό. Προφανώς ο/η τύπος/τύπισσα κήρυττε πόλεμο νεύρων. Τελικά αποφάσισα και άλλαξα αριθμό, ακύρωσα τον παλιό και έκανα και δήλωση απορρήτου στον καινούργιο. Το καινούργιο νούμερο το έστειλα σε μόλις 15 άτομα-τα πλέον πιο έμπιστα θεωρητικά-μέσω facebook. Ώσπου ένα μεσημέρι ξανασκάει τηλ με απόκρυψη στο κινητό. Πάγωσε το αίμα μου!!!Το σήκωσα μπας και ήταν όντως κατά λάθος από κάποιον πελάτη μου αλλά η άλλη γραμμή δεν απαντούσε όσο και να μιλούσα. Άρχισα να κλαίω από τη σύγχυση. Βάσει παρατηρήσεων του φίλου μου, τέθηκαν και υποψίες πως κάποιος παρακολουθεί τον λογαριασμό μου στο facebook (και είδε από εκεί στα inbox μου τον καινούργιο αριθμό που έστειλα στα επιλεγμένα άτομα). Άλλαξα αμέσως κωδικό και όλες μου τις ρυθμίσεις.

Ρώτησα την εταιρία του κινητού μου αν δύναται να παρακολουθείται το κινητό μου για κάποιο διάστημα (το είχε εφαρμόσει αδερφή μου παλιότερα) αλλά έχουν αποσύρει την πολιτική αυτή και η μόνη δυνατότητα που μου δίνουν, δεν με εξυπηρετεί καθόλου. Είμαι αποφασισμένη να κινηθώ νομικά για να βρω αυτόν/αυτή που με ενοχλεί κοντά στα 2 χρόνια. Έχω ακούσει ότι θέλει εντολή εισαγγελέα αλλά ο οποίος δυστυχώς δεν θα δώσει και τόση βάση αν δεν είναι σοβαρός λόγος (ας ενοχλούσαν κάποια celebrity να σας έλεγαν για πότε θα σκιζόντουσαν). Μπορείτε να μου πείτε πως πρέπει να κινηθώ? Το χειρότερο είναι πως έχω σοβαρές υποψίες για συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα αν δεν έχω αποδείξεις. Ευχαριστώ πολύ.

Χριστίνα

Αγαπητή Χριστίνα,

Κατ’ αρχήν σε συμβουλεύω να απευθυνθείς σε κάποιο συνάδελφο που θα αναλάβει να χειριστεί την υπόθεσή σου. Εγώ μόνο γενικές πληροφορίες μπορώ να σου δώσω.

Όπως έχουμε ξαναπεί στο City Legal: μπορείς να ζητήσεις να μη δέχεσαι κλήσεις με απόκρυψη (θα τους δείχνει ότι μιλάει όταν σε παίρνουν με απόκρυψη) ή να ζητήσεις την εξουδετέρωση της απόκρυψης του καλούντος για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τον εντοπισμό ενοχλητικών ή κακόβουλων κλήσεων. Στην δεύτερη αυτή περίπτωση όποιος σε καλεί με απόκρυψη θα ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα (πριν χτυπήσει καν το δικό σου τηλέφωνο) ότι η απόκρυψή του έχει εξουδετερωθεί (οπότε λογικά θα το κλείσει). Μόλις μάθεις ποιο νούμερο σε καλεί ανοίγει ένας δρόμος για τον εντοπισμό του ατόμου που σε ενοχλεί.

Επίσης, αφού νομίζεις ότι ξέρεις ποιος είναι τότε ξέρεις και γιατί το κάνει. Έχεις δηλαδή όλα τα δεδομένα για να λύσεις το πρόβλημα. Αλλά εδώ μπαίνω μάλλον στα χωράφια της Αγαπητής Α,μπα. Μήπως να απευθυνθείς εκεί;

_____________

3.

Googlαρα το όνομα μου και παρουσιάστηκε στον ιστότοπο έντυπο σε μορφή pdf που αναγράφει τη μισθοδοσία μου από την πρακτική μου άσκηση, το ΑΦΜ μου, τη διεύθυνση μου και γενικότερα όλα μου τα προσωπικά στοιχεία! Να πάρω τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος?

Μαριάννα

Αγαπητή Μαριάννα,

Εάν η πρακτική σου άσκηση έγινε σε φορέα του ευρύτερου Δημοσίου τομέα που είχε υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο (δι@υγεια) των όρων πρόσληψής σου τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει ζήτημα. Εάν όμως έκανες πρακτική σε εταιρία του ιδιωτικού τομέα και η μισθοδοσία σου διέρρευσε στο διαδίκτυο τότε έχεις αξίωση κατά του υπευθύνου και θα πρέπει να απευθυνθείς στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ίσως και στην Ελληνική Αστυνομία.

_____________

4.

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και θέλω να κάνω μια ιστοσελίδα, η ιστοσελίδα αυτή , μακροπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα (εξαρτάται από το κόστος ) θα έχει λογότυπο και όνομα που θα κατοχυρωθεί! για να γίνει μια τέτοια κατοχύρωση χωρίς να αλλάξω όνομα στην εφορία, εκτός αν δεν γίνεται αλλιώς! πόσο μπορεί να κοστίσει! η σελίδα δεν θα πουλάει προϊόντα!

Δημήτρης

Αγαπητέ Δημήτρη,

Αν καταλαβαίνω καλά το ερώτημά σου θέλεις να κατοχυρώσεις το λογότυπο και το όνομα. Αυτό μπορε να γίνει μέσω της κατοχύρωσης εμπορικού σήματος. Για το κόστος θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο συνάδελφο, αλλά τα έξοδα (παράβολα κλπ) είναι περίπου 150-250 ευρώ.

_____________

Ρωτήστε κι εσείς τον Χρήστο Γραμματίδη στο City Legal, για τα νομικά ζητήματα που σας απασχολούν, συμπληρώνοντας την φόρμα δεξιά (αν δεν τη βλέπετε κάντε κλικ εδώ).

Παρακαλούμε, μία ερώτηση κάθε φορά.

4

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
2Ου μπλέξεις. Καλύτερα να αλλάξεις αριθμό.Ακόμη κι αν επέμβει ο εισαγγελέας, θα βρεθείς κατηγορούμενη για ψευδή καταμήνυση. Δύο δικαστήρια (άσε που μπορεί να παίξει και αγωγή).Μετά την έκτη-έβδομη αναβολή (που θα κουβαλάς στα διακστήρια και οικογένεια - μάρτυρες) θα πεις τι ήθελα κι έμπλεκα;
Ενεργοποίηση υπηρεσίας απόρριψης κλήσεων από απόκρυψη [Αφορά όλους τους παρόχους σταθερής & κινητής τηλεφωνίας]Wind - QΕνεργοποίηση: *254# (απενεργοποίηση: #254#).VodafoneΗ ενεργοποίηση (και η απενεργοποίηση) γίνεται καλώντας την Εξ. Πελατών στο 13830.CosmoteΗ ενεργοποίηση (και η απενεργοποίηση) γίνεται καλώντας την Εξ. Πελατών στο 13838.OTEΑπαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία της, είναι ο πελάτης να διαθέτει την Αναγνώριση Κλήσεων (CLIP).Αίτηση για τη ΧΡΕΩΣΙΜΗ αυτή υπηρεσία κάνετε καλώντας στο 13888 όπου θα σας δώσουν και το PIN που θα χρειαστείτε. Μηνιαία Χρεώση:0,620 € για PSTN,0,920 € για ISDN BRA14,76 € για ISDN PRAΓια την ενεργοποίηση: *80*ΡΙΝ# (απενεργοποίηση: #80*ΡΙΝ#).ForthNetΕνεργοποίση: *90# (απενεργοποίηση: #90#).Να σημειωθεί πως η υπηρεσία ανήκει στο πακέτο επιπλέον ψηφιακών ευκολιών που όμως μέχρι και σήμερα παρέχεται δωρεάν. Σε περίπτωση που η δωρεάν παροχή σταματήσει κάποια στιγμή δε θα είναι πλέον δωρεάν η χρήση της υπηρεσίας.HOLΕνεργοποίηση: *77# (απενεργοποίηση: #77#).Wind (Σταθερή)Ενεργοποίηση: *90# (απενεργοποίηση: #90#).ΟN-VivodiΕνεργοποίηση: *90# (απενεργοποίηση: #90#).Να σημειωθεί πως η υπηρεσία ανήκει στο πακέτο επιπλέον ψηφιακών ευκολιών το οποίο έχει μηνιαία χρέωση 1,97 €. Για την ενεργοποίηση του πακέτου θα πρέπει να καλέσετε το 13801.CYTAΕνεργοποίηση: *77# (απενεργοποίηση: #77#).
αν δεν κανω λαθος, η cosmote μπορει να σου δωσει λιστα των εισερχομενων σου και αν καποιες ειναι με αποκρυψη να σου πει και το νουμερο. το μονο που πρεπει να κανεις ειναι μια αιτηση με τα στοιχεια σου. δεν ξερω αν ισχυει για αλλες εταιριες.