Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
Bοοk Room

Στην «Καρδερίνα» της Ντόνα Ταρτ το φετινό Πούλιτζερ

Το τρίτο, πολυσυζητημένο μυθιστόρημα της 49χρονης συγγραφέως, πήρε το φετινό βραβείο μυθοπλασίας

Στην «Καρδερίνα» της Ντόνα Ταρτ το φετινό Πούλιτζερ

Το λυρικό, επικών διαστάσεων μυθιστόρημα της Ντόνα Ταρτ, το οποίο περιγράφει τα ταξίδια ενός μικρού πίνακα ζωγραφικής, κέρδισε το φετινό βραβείο Πούλιτζερ Μυθοπλασίας.

 

Για την «Καρδερίνα» έχουν γραφτεί πολλά, για τη Ντόνα Ταρτ ακόμη περισσότερα. Σε λίγο καιρό το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά, οπότε το μόνο που έχω να προσθέσω είναι: όσοι δεν το έχετε διαβάσει ακόμη, να το κάνετε. Είναι από τα σπάνια βιβλία που δεν θα ξεχαστούν.

 

Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται η μεταφορά στην οθόνη από την παραγωγό Nina Jacobson (Hunger Games). Δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα γίνει κινηματογραφική ταινία ή τηλεοπτική σειρά, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συγγραφέας θα συμμετέχει ενεργά στη δημιουργική διαδικασία.

 

Η «Καρδερίνα» κατάφερε να εκτοπίσει δύο επίσης βαθιά λυρικά, επικών διαστάσεων μυθιστορήματα, όπως το «the Son» του Φίλιπ Μάγιερ, (στα ελληνικά πρόκειται να κυκλοφορήσει το βιβλίο του «Αμερικανική Σκουριά» μέσα στο Μάιο) και το «The Woman Who Lost Her Soul» του Bob Shacochis.

3 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
ligo pio pera ligo pio pera 15.4.2014 | 16:04
Πότε θα εκδοθεί στα ελληνικά;
muse muse 16.4.2014 | 00:33
Αγαπάμε Donna Tartt! Ανυπομονώ να το διαβάσω..
avatar MariaThessaloniki 16.4.2014 | 20:46
αν δεν διαβάσατε την Μυστική Ιστορία μην ασχοληθείτε καθόλου πρωτού διαβάσετε τη Μυστική Ιστορία. Αν διαβάσατε τη Μυστική Ιστορία, απλά διαβάστε το για να τιμήσετε τη συγγραφέα της Μυστικής Ιστορίας και μόνο.
Προηγούμενα 1 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ