Αγοράστε βιβλία, πληρώστε ό,τι θέλετε

Αγοράστε βιβλία, πληρώστε ό,τι θέλετε Facebook Twitter
23


Αν είχα περισσότερα λεφτά, θα διάβαζα περισσότερο. Αυτή η δικαιολογία γίνεται όλο και πιο αδύναμη, κυρίως για όσους έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν στα αγγλικά, και, ας είμαστε ειλικρινείς, στην Ελλάδα είναι πάρα πολλοί. Μπορεί να μας δυσκολεύει ο Ντίκενς, αλλά τα περισσότερα βιβλία μπορούμε να τα διαβάσουμε.

Πέρα από τα γνωστά tuebl και Gutenberg, που μοιράζουν απλόχερα παλιά αλλά και σύγχρονα βιβλία, τώρα υπάρχει και το Humble Bundle.

Η υπηρεσία αυτή φτιάχνει μικρές ομάδες βιβλίων αξιοπρεπέστατων συγγραφέων και τις στέλνει ηλεκτρονικά σε όποιον θέλει να δώσει οποιοδήποτε ποσό. Η τιμή των βιβλίων κυμαίνεται γύρω στα 70 δολάρια αλλά ο αγοραστής έχει την επιλογή να πληρώσει όσα θέλει ή όσα μπορεί, ελέγχοντας μάλιστα και τον αποδέκτη των χρημάτων (συγγραφέας, δωρεά, αμοιβή για το σάιτ). Η πώληση έχει χρονικό περιορισμό, αλλά υπάρχει δυνατότητα εγγραφής ώστε να μην χάνετε καμία προσφορά.

Τα βιβλία μπορούν να διαβαστούν από φορητές συσκευές, κινητά, υπολογιστές, Kindle, iPad... Και με τη νέα υπηρεσία, μπορείτε να αγοράσετε και παιχνίδια.

Η πιο παράξενη γλώσσα του κόσμου

Οι γλωσσολόγοι του Idibon, μιας εταιρείας που ασχολείται με τις γλώσσες, κατέληξαν στη δεκάδα με τις πιο παράξενες γλώσσες του κόσμου. Τα κριτήρια και η ανάλυση έχουν ενδιαφέρον στους γλωσσολόγους, αλλά ένα από τα κριτήρια είναι ο τρόπος με τον οποίο μια γλώσσα ξεχωρίζει μια ερώτηση από μια δήλωση. Στη γλώσσα Chalcatongo Mixtec η ερώτηση δεν διαφέρει σε τίποτα από την κατάφαση, χωρίς ερωτηματικό, χωρίς αλλαγή στο συντακτικό, χωρίς αλλαγή στον τόνο της φωνής, οι ομιλητές πρέπει να συμπεράνουν πότε πρέπει να απαντήσουν σε ερώτηση και πότε να δεχτούν κάτι ως δήλωση. Προσπαθώ να φανταστώ με ποιο τρόπο θα τσακώνονται τα ζευγάρια.

1. Chalcatongo Mixtec (Mexico)
2. Nenets (Russland)
3. Choctaw (Native American, Tennessee)
4. Diegueño (Native American, California)
5. Oromo (Ethiopia)
6. Kutenai (Native American, Idaho)
7. Iraqw (Tanzania)
8. Kongo (Congo, Angola)
9. Armenian (Eastern)
10. German

Δηλαδή, τα γερμανικά είναι η δέκατη πιο παράξενη γλώσσα του κόσμου! Δεν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς.

Η πιο «κανονική» γλώσσα; Τα ινδικά.

Και αν σας ενδιαφέρει, τα mixtec ακούγονται κάπως έτσι:

Βιβλίο
23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου μιλούν για την αγαπημένη εκπομπή των booklovers

Οθόνες / «Βιβλιοβούλιο»: Μια διόλου σοβαροφανής τηλεοπτική εκπομπή για το βιβλίο

Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου ήταν κάποτε «ανταγωνιστές». Και πια κάνουν μαζί την αγαπημένη εκπομπή των βιβλιόφιλων, τη μοναδική που υπάρχει για το βιβλίο στην ελληνική τηλεόραση, που επικεντρώνεται στη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή και έχει καταφέρει να είναι ευχάριστη και ενημερωτική.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Θανάσης Καστανιώτης: «Αν έκανα ένα δείπνο για συγγραφείς, δίπλα στον Χέμινγουεϊ θα έβαζα τη Ζυράννα Ζατέλη»

The Book Lovers / Θανάσης Καστανιώτης: «Αν έκανα ένα δείπνο για συγγραφείς, δίπλα στον Χέμινγουεϊ θα έβαζα τη Ζυράννα Ζατέλη»

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον εκδότη Θανάση Καστανιώτη για την μεγάλη διαδρομή των εκδόσεών του και τη δική του, προσωπική και ιδιοσυγκρασιακή σχέση με τα βιβλία και την ανάγνωση.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Τελικά, είναι ο Τομ Ρίπλεϊ γκέι; 

Βιβλίο / Τελικά, είναι γκέι ο Τομ Ρίπλεϊ;

Το ερώτημα έχει τη σημασία του. Η δολοφονία του Ντίκι Γκρίνλιφ από τον Ρίπλεϊ, η πιο συγκλονιστική από τις πολλές δολοφονίες που διαπράττει σε βάθος χρόνου ο χαρακτήρας, είναι και η πιο περίπλοκη επειδή είναι συνυφασμένη με τη σεξουαλικότητά του.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Σαν Σήμερα / «Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Η ιστορία ενός αλλοπαρμένου αγρότη που υπερασπίζεται υψηλά ιδανικά είναι το πιο γνωστό έργο του σπουδαιότερου Ισπανού συγγραφέα, που πέθανε σαν σήμερα το 1616.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Γουσταύος Κλάους στη χώρα του κρασιού: Μια γοητευτική βιογραφία του Βαυαρού εμπόρου

Βιβλίο / Γουσταύος Κλάους: Το γοητευτικό στόρι του ανθρώπου που έβαλε την Ελλάδα στον παγκόσμιο οινικό χάρτη

Το βιβλίο «Γκούτλαντ, ο Γουσταύος Κλάους και η χώρα του κρασιού» του Νίκου Μπακουνάκη είναι μια θαυμάσια μυθιστορηματική αφήγηση της ιστορίας του Βαυαρού εμπόρου που ήρθε στην Πάτρα στα μέσα του 19ου αιώνα και δημιούργησε την Οινοποιία Αχαΐα.
M. HULOT
Η (μεγάλη) επιστροφή στην Ιαπωνική λογοτεχνία

Βιβλίο / Η (μεγάλη) επιστροφή στην ιαπωνική λογοτεχνία

Πληθαίνουν οι κυκλοφορίες των ιαπωνικών έργων στα ελληνικά, με μεγάλο μέρος της πρόσφατης σχετικής βιβλιοπαραγωγής, π.χ. των εκδόσεων Άγρα, να καλύπτεται από ξεχωριστούς τίτλους μιας γραφής που διακρίνεται για την απλότητα, τη φαντασία και την εμμονική πίστη στην ομορφιά.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Κλαούδια Πινιέιρο: «Είμαι γυναίκα, συγγραφέας, μητέρα, ειλικρινής, κουρελιασμένη»

Βιβλίο / Κλαούδια Πινιέιρο: «Είμαι γυναίκα, συγγραφέας, μητέρα, ειλικρινής, κουρελιασμένη»

Παρόλο που οι κριτικοί και οι βιβλιοπώλες κατατάσσουν τα βιβλία της στην αστυνομική λογοτεχνία, η συγγραφέας που τα τελευταία χρόνια έχουν λατρέψει οι Έλληνες αναγνώστες, μια σπουδαία φωνή της λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας και του φεμινισμού, μοιάζει να ασφυκτιά σε τέτοια στενά πλαίσια.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΛΟΣ
Κωστής Γκιμοσούλης: «Δυο μήνες στην αποθήκη»

Το πίσω ράφι / «Δυο μήνες στην αποθήκη»: Οι ατέλειωτες νύχτες στο νοσοκομείο που άλλαξαν έναν συγγραφέα

Ο Κωστής Γκιμοσούλης έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Με τους όρους της ιατρικής, ο εκπρόσωπος της «γενιάς του '80» είχε χτυπηθεί από μηνιγγίτιδα. Με τους δικούς του όρους, όμως, εκείνο που τον καθήλωσε και πήγε να τον τρελάνει ήταν ο διχασμός του ανάμεσα σε δύο αγάπες.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Έτσι μας πέταξαν μέσα στην Ιστορία

Βιβλίο / Το φιλόδοξο λογοτεχνικό ντεμπούτο του Κώστα Καλτσά είναι μια οικογενειακή σάγκα με απρόβλεπτες διαδρομές

«Νικήτρια Σκόνη»: Μια αξιοδιάβαστη αφήγηση της μεγάλης Ιστορίας του 20ού και του 21ου αιώνα στην Ελλάδα, από τα Δεκεμβριανά του 1944 έως το 2015.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Γκρέγκορ φον Ρετσόρι: Αποχαιρετώντας μια Ευρώπη που χάνεται

Βιβλίο / Γκρέγκορ φον Ρετσόρι: Αποχαιρετώντας μια Ευρώπη που χάνεται

Ένας από τους τελευταίους κοσμοπολίτες καλλιτέχνες και συγγραφείς αυτοβιογραφείται στο αριστουργηματικό, σύμφωνα με κριτικούς και συγγραφείς όπως ο Τζον Μπάνβιλ, βιβλίο του «Τα περσινά χιόνια», θέτοντας ερωτήματα για τον παλιό, σχεδόν μυθικό κόσμο της Ευρώπης που έχει χαθεί για πάντα.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
CARRIE

Βιβλίο / H Carrie στα 50: Το φοβερό λογοτεχνικό ντεμπούτο του Στίβεν Κινγκ που παραλίγο να καταλήξει στα σκουπίδια

Πάνω από 60 μυθιστορήματα που έχουν πουλήσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια αντίτυπα μετράει σήμερα ο «βασιλιάς του τρόμου», όλα όμως ξεκίνησαν πριν από μισό αιώνα με την πρώτη περίοδο μιας ντροπαλής και περιθωριοποιημένης μαθήτριας γυμνασίου.
THE LIFO TEAM
Οι «Αρχάριοι» του Ρέιμοντ Κάρβερ, ήρωες τσακισμένοι από το κυνήγι του αμερικανικού ονείρου

Το πίσω ράφι / Οι «Αρχάριοι» του Ρέιμοντ Κάρβερ, ήρωες τσακισμένοι από το κυνήγι του αμερικανικού ονείρου

Γεννημένος στο Όρεγκον τα χρόνια που ακολούθησαν την οικονομική κρίση του '29, γιος μιας σερβιτόρας κι ενός εργάτη σε εργοστάσιο ξυλείας, ο κορυφαίος εκπρόσωπος του «βρόμικου ρεαλισμού» βίωσε στο πετσί του την αθλιότητα, τις δυσκολίες και την αποξένωση που αποτύπωσε στο έργο του.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Μιχάλης Μακρόπουλος: «Ζούμε σε μια εποχή βαθιάς μοναξιάς, μέσα σε μια θάλασσα διαδικτυακών “φίλων”».

Βιβλίο / Μιχάλης Μακρόπουλος: «Ζούμε στη βαθιά μοναξιά των διαδικτυακών μας “φίλων”»

Ο συγγραφέας και μεταφραστής μιλά για τη δύναμη της λογοτεχνίας, για τα βιβλία που διαβάζει και απέχουν απ’ όσα σήμερα «συζητιούνται», για τη ζωή στην επαρχία αλλά και για το πόσο τον ενοχλεί η «αυτοπροσωπολατρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

11 σχόλια
Στην Γερμανία συνηθίζεται απο βιβλιοφάγους να αφήνουν τα βιβλία τους σε κεντρικά σημεία όπως χώρους αναμονής με την ένδειξη οτι χαρίζονται. Υπάρχουν και κέντρα αναψυχής με μικρές βιβλιοθήκες για να αφαιρούνται ή να προσθέτονται βιβλία ελεύθερα απο το κοινό.
πόσο όμορφο θα ηταν να γινόταν κάτι αντίστοιχο στην ελλάδα; και τη δε θα εδινα να έβρισκα στη στάση ενός λεωφορείου ένα βιβλίο καινούριο και με την επόμενη ευκαιρία να άφηνα και εγώ εκεί ενα δικό μου που θα το έβρισκε κάποιος άλλος!
To humble είναι τέλειο και για indie games, αυτό είναι μόλις το 2ο ebook bundle βλέπω.Αλλά υπάρχει και το http://storybundle.com/Σίγουρα θα ξεφυτρώσουν και άλλα στο μέλλον, είναι πολύ τις μόδας το μοντέλο pay what you want.
Είναι περίεργο πόσο πολύ διαφέρουν μεταξυ τους οι native γλώσσες της Αμερικής, ενώ ο κοινος τους πρόγονος έχει ηλικία μόνο 10-12.000 χρόνια. Αν θυμάμαι καλά, αντιστοιχούν περίπου στο 1/4 όλων των γλωσσών του πλανήτη. Είναι τόσο διαφορετικές, που μπορεί στην ιδια περιοχη να μιλιούνται 3-4 γλώσσες οι οποίες δεν ανήκουν καν στην ίδια οικογένεια
Δεν μπορούν όλοι να διαβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία..Είναι κουραστικό μέσω υπολογιστή και τα ebook readers δεν είναι και τόσο φθηνά(τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα).Παρ'όλα αυτά δεν ισχύει η δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων για να μην διαβάσουμε..Πλέον υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης πολλών πολλών φθηνών βιβλίων.Κατά καιρούς γίνονται παζάρια βιβλίων με τιμές 1-5ε.Σε ένα από αυτά βρήκα τη "Νάντια" του Μπρετόν με 3ε...Επίσης,οι εφημερίδες χαρίζουν(ή πουλούν πολύ φθηνά) πολλά αξιόλογα βιβλία..Τέλος,σχεδόν όλων μας οι γονείς,παππούδες και λοιποί συγγενείς έχουν βιβλία που θα χαρούν να μας δανείσουν..Δεν ξέρεις ποτέ πόσα μικρά διαμάντια μπορείς να βρεις σε μια παλιά βιβλιοθήκη..Με έκπληξη βρήκα στην βιβλιοθήκη του παππού μου τον "Ξένο" του Καμύ και με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη άκουσα τον παππού μου να λέει ότι είναι από τα αγαπημένα του βιβλία..
Αυτό που λέτε για τα ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης ισχύει. ΚΑτά τη γνώμη μου είναι και ακριβές και μου στερούν και τη δυνατότητα "επαφής" με το βιβλίο που στην οθόνη δεν την έχω...Όμως, όσον αφορά τα φθηνά βιβλία πολλές φορές είναι κατώτερα των περιστάσεων, με κακή μετάφραση, με άθλιο χαρτί -χειρότερο και από εφημερίδα. Δυστυχώς, η ανάγνωση είναι ακριβό χόμπι, τη σήμερον ημέρα, που ο μισθός όσο πάει και κατεβαίνει... και κατεβαίνει και όλο κόβουμε, κόβουμε...
Δεν είναι απαραιτήτως κατώτερα τα φθηνά βιβλία..Πολλές φορές απλά είναι παλιότερα..Σίγουρα υπάρχουν και οι προχειρότητες αλλά όχι πάντα..Τώρα όσον αφορά το χαρτί,εμένα δεν με πειράζει,εφόσον αξίζει το περιεχόμενο του κειμένου..Ίσα-ίσα που θα προτιμούσα να είχα την επιλογή του paperback για κάθε καινούριο που εκδίδεται όπως γίνεται και στο εξωτερικό...
Δε λέω, ωραία και η ηλεκτρονική μορφή, αλλά αν δεν το πιάσεις το βιβλίο, δεν το μυρίσεις..! Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, πως μετά από 9 γλώσσες που ούτε ήξερα οτι υπάρχουν ακολουθούν τα Γερμανικα;;!WTF??
Ίσως επειδή λένε τους αριθμούς ανάποδα (π.χ. "τέσσερα και τριάντα" αντί για "τριαντατέσσερα" κτλ); Ή επειδή μπορείς να προσθέτεις επίθετα και επιρρήματα στα ουσιαστικά χωρίς να μπεις στον κόπο να ξεκινήσεις καινούρια λέξη με αποτέλεσμα μερικές να είναι τεράστιες; Δεν ξέρω, κι εμένα μου έκανε εντύπωση πάντως.
@Nandja 5.7.2013 | 21:29Το 90 = 4 × 20 + 10 είναι κατάλοιπο εικοσαδικού (με βάση το είκοσι) συστήματος μέτρησης, ενώ το 70 = 60 + 10 είναι κατάλοιπο εξηκονταδικού συστήματος. Και το σύστημα μέτρησης της βασκικής γλώσσας είναι εικοσαδικό.
@Nandja 5.7.2013 | 00:42Υποθέτω λόγω της ασυνήθιστης σύνταξης των δευτερευουσών προτάσεων: Mark Twain, [The Awful German Language](http://bit.ly/14Yd1dV).@three 5.7.2013 | 09:21> Ίσως επειδή λένε τους αριθμούς ανάποδαΜπα, δεν είναι τίποτα ασυνήθιστο. Κι εμείς λέμε κάποιους αριθμούς ανάποδα (ένδεκα, δώδεκα). Στ’ αρχαία Ελληνικά υπήρχαν κι άλλα τέτοια αριθμητικά (πεντεκαίδεκα, ἑξικαίδεκα, ἑπτακαίδεκα κλπ.).Άλλη γλώσσα με ανάποδους αριθμούς είναι τα Γαλλικά (onze, douze, treize, quatorze, quinze, seize). Αυτή η γλώσσα έχει κι άλλες παραξενιές, π.χ. στα επίσημα Γαλλικά Γαλλίας το 71 λέγαται «εξήντα και ένδεκα» (soixante et onze) και το 99 λέγεται «τέσσερις εικοσάδες (και) δεκαεννέα» (quatre-vingt-dix-neuf).Αλλά και στ’ Αραβικά υπάρχουν ανάποδα αριθμητικά. Μάλιστα στην κλασική αραβική γλώσσα κάθε αριθμητικό ήταν ανάποδο, π.χ. το 1234 ήταν «τέσσερα και τριάντα και διακόσια και χίλια». Γι’ αυτό αν και η αραβική γραφή είναι από τα δεξιά προς τ’ αριστερά, τα νούμερα γράφονται με τον ίδιο τρόπο που γράφονται στη Δύση, φαινομενικά από τ’ αριστερά προς τα δεξιά, π.χ. το 1234 γράφεται 1234 (۱ ۲ ۳ ۴) και όχι 4321 (۴ ۳ ۲ ۱).
@ein SteppenwolfΕνδιαφέρον αυτό που λες για τα ίχνη παλαιότερου εικοσαδικού συστήματος στα βασκικά και τα γαλλικά. Να προσθέσω ότι μεγάλο μέρος της δυτικής Γαλλίας μιλούσε γλώσσα κοντινή στα βασκικά, μέχρι πρόσφατα, τα Γασκωνικά. Αν θυμάμαι καλά αυτή η τοπική γλώσσα ήταν υβριδική ανάμεσα στα βασκικά και τα λατινογενή γαλλικά ή οξιτανικά. Οπότε είναι λογικό να επηρεάστηκαν και τα σύγχρονα γαλλικά.. Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν και άλλα ίχνη αυτού του εικοσαδικού συστήματος στις παραδόσεις της δυτ.ευρώπης
@Johnny_S 6.7.2013 | 02:16> Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν και άλλα ίχνη αυτού του εικοσαδικού συστήματος στις παραδόσεις της δυτ.ευρώπηςΕικοσαδικό: μέχρι το 1971 μία βρετανική λίρα είχε είκοσι σελίνια. Score είναι η εικοσάδα, π.χ. three score and seven years ago = πριν από 67 χρόνια.Psalm 90:10, King James Version:> The days of our years are threescore years and ten; and if by reason of strength they be fourscore years, yet is their strength labour and sorrow;Ψαλμός 89:10:> αἱ ἡμέραι τῶν ἐτῶν ἡμῶν ἐν αὐτοῖς ἑβδομήκοντα ἔτη, ἐὰν δὲ ἐν δυναστείαις, ὀγδοήκοντα ἔτη, καὶ τὸ πλεῖον αὐτῶν κόπος καὶ πόνος·Δωδεκαδικό κι εξηκονταδικό: ένα πόδι έχει 12 ίντσες. Μέχρι το 1971 ένα σελίνι είχε 12 πέννες και μια λίρα είχε 240 πέννες. Μέχρι σήμερα η ημέρα έχει 24 ώρες, η ώρα 60 λεπτά και το λεπτό 60 δευτερόλεπτα, ο κύκλος υποδιαιρείται σε 360 μοίρες, η μοίρα έχει 60 λεπτά και το λεπτό 60 δευτερόλεπτα. Ακόμα μετράμε με ντουζίνες (dozens, Dutzende) ορισμένα πράγματα, π.χ. τα αβγά. Το έτος έχει 12 μήνες και περίπου 360 ημέρες.Το μίλι που έχει 2⁵ × 5 × 11 = 32 × 5 × 11 = 1760 γιάρδες τι σύστημα είναι;
Bάλανε ένα update στη σελίδα (http://idibon.com/the-weirdest-languages/, ακριβώς κάτω από την λίστα, πριν τα σχόλια), το οποίο παραπέμπει στην αναλυτική λίστα με τα "περίεργα" χαρακτηριστικά. Τα γερμανικά είναι "περίεργα" στις κατηγορίες: Order of object and verb, order of negative morpheme and verb, polar questions, expression of pronominal subjects, uvular consonants.Mάλιστα...
Αν αναλογιστείς τις δανειστικές βιβλιοθήκες ( πέρα από οποιονδήποτε ηλεκτρονικό τρόπο, που πλέον μας αφαιρεί κάθε δικαιολογία ) δεν μπορεί να σταθεί δικαιολογία χρημάτων για τα βιβλία.
τα παλιά βιβλία είναι δωρεάν κυρίως επειδή έχουν παρέλθει τα πνευματικά δικαιώματα. Τότε ένα οποιοδήποτε έργο γίνεται δημόσιο.Στις περισσότερες χώρες είναι 50 ή 70 χρόνια μετά τον θάνατο του δημιουργού. Στις ΗΠΑ είναι νομίζω 70 χρόνια ααπο την χρονολογία κυκλοφορίας.Άλλοι λόγοι που καταλήγουν να είναι δωρεάν είναι η δωρεάν διανομή μέσω ίντερνετ και το δωρεάν app που τρέχει το αρχείο (pdf, epub κτλ για ebooks, winamp κλπ για audio αρχεία, vlc, bsr κλπ players για video and so on..) Έτσι μπορείς να έχεις μια βιβλιοθήκη με δεκάδες χιλιάδες βιβλία σε μία κάρτα μνήμης στο e-reader σου απολύτως νόμιμα.Αναρωτιέμαι αν θα γίνει καμιά προσπάθεια να μετατραπούν σε ηλεκτρονική μορφή ελληνικά έργα και μεταφράσεις ξένων έργων στα ελληνικά.Απο αυτά δηλαδή που έχει παρέλθει το copyright και ανήκουν στο public domainΈνα πανεπιστημιο θα μπορούσε να αναλάβει αυτό το project και να τα διαθέσει μετά στο κοινό ελεύθερα απο το internet
Σαν να μάντεψες σωστά. Υπάρχει αυτή η σελίδα:http://www.free-ebooks.gr/gre/ebooks/indexΑπ' ότι θυμάμαι υπάρχει για τουλάχιστον 5 χρόνια, δεν είναι καθόλου γνωστή και κάθε άλλο παρά πλήρης, αλλά μπορείς να βρεις μερικά διαμαντάκια. Ξεκίνησε σαν πρωτοβουλία από ανθρώπους του Τμήματος Μαθηματικών, γι' αυτό όπως θα δείτε περιλαμβάνει μεγάλο εύρος βιβλίων που σχετίζονται με τις επιστήμες.