Κανείς δε νοιάζεται για την πιθανή διάσπαση του κόμματός σας

Κανείς δε νοιάζεται για την πιθανή διάσπαση του κόμματός σας Facebook Twitter
Όλα περνούν σε δεύτερη μοίρα όταν διακινδυνεύεται η ενότητα του κόμματος, κι όταν υπάρχει αυτός ο τρομακτικός, αποτρόπαιος κίνδυνος να φύγουν μερικοί διαφωνούντες βουλευτές από έναν πολιτικό σχηματισμό! / Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC
27

Για μήνες ολόκληρους το άκουγα αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω: «Ο Τσίπρας θέλει να κάνει το άλφα ή το βήτα, αλλά δεν το κάνει γιατί φοβάται μη δυσαρεστήσει τους συντρόφους του». Τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ έμοιαζαν να είναι η πυξίδα με την οποία παίρνονταν οι αποφάσεις όλου του πρώτου εξαμήνου, με τα γνωστά αποτελέσματα. Ακόμα και στη πρόσφατη συζήτηση για το Μνημόνιο στη Βουλή νόμιζες ότι έβλεπες θυελλώδη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, σε μια περίοδο που ο κόσμος αδιαφορεί για τα μικροπολιτικά και ζητά ένα και μοναδικό πράγμα απ' την κυβέρνηση: Να κυβερνήσει. 

Ζήσαμε (και ζούμε) τις κρισιμότερες μέρες των τελευταίων δεκαετιών, κι αυτοί νοιάζονται για το κόμμα τους. Ο Τσίπρας προσπαθεί να τα έχει καλά με όλους τους βουλευτές, ακόμα κι αυτούς που τον ξεφτυλίζουν, που τον καταψηφίζουν, που τον κατηγορούν σχεδόν για προδοσία. Δεν τον πειράζει, αρκεί να μη διαρραγεί η ενότητα του κόμματος.

Οι ιδεολογικές τους διαφορές είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, αλλά, ενώ όλοι γκρινιάζουν, τελικά τις αγνοούν, σαν τη γυναίκα που ξυλοφορτώνεται απ' τον άντρα της αλλά δεν παίρνει διαζύγιο επειδή «τι θα πουν οι γείτονες;».

Και δεν είναι μόνο πως δεν τολμά να κάνει καμία κίνηση εναντίον τους, αλλά ότι κι αυτοί παραμένουν γαντζωμένοι στις βουλευτικές καρέκλες (με όλα τα προνόμια), βουλευτές, ακόμα, της κυβέρνησης. Κατηγορούν τον Τσίπρα για καταστροφή και προδοσία, αλλά αντί να παραιτηθούν ή να ανεξαρτητοποιηθούν, αποστασιοποιούνται θεωρητικά, αλλά πρακτικά παραμένουν ωραιότατα βουλευτές του. Κανένα πρόβλημα δεν βρίσκουν σε αυτό, καμία αντίφαση, τη στιγμή που όσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που διαφωνούσαν με τα μνημόνια παραιτούνταν/ανεξαρτητοποιούνταν με εντιμότητα ή απομακρύνονταν με αποφασιστικότητα. 

Κι έχουμε πάλι το ίδιο chicken game που έπαιξαν Βαρουφάκης και Τσίπρας στη διαπραγμάτευση. Κανείς δεν κάνει κίνηση, περιμένοντας τον άλλο να δειλιάσει. Δεν φοβούνται την χρεοκοπία, φοβούνται μη τυχόν φανεί ότι αυτοί ήταν υπεύθυνοι για τη διάσπαση του κόμματος, ενώ πρέπει να φανεί ότι οι άλλοι ήταν. 

  

Έχουν συμβεί παραιτήσεις, διαγραφές ή και κανονικότατες διασπάσεις κομμάτων για πολύ λιγότερο σημαντικούς λόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε πριν χρόνια, όταν η Ανανεωτική Πτέρυγα υπό τον Φώτη Κουβέλη έφυγε απ' το κόμμα επειδή είχε κάποιες απειροελάχιστες ιδεολογικές διαφορές με τον Τσίπρα. Τώρα, οι ιδεολογικές διαφορές είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, αλλά, ενώ όλοι γκρινιάζουν, τελικά τις αγνοούν, σαν τη γυναίκα που ξυλοφορτώνεται απ' τον άντρα της αλλά δεν παίρνει διαζύγιο επειδή «τι θα πουν οι γείτονες;».

Γιατί; Γιατί η εξουσία είναι γλυκιά, και η βουλευτική αποζημίωση και τα προνόμια (που υποτίθεται θα τα μείωνε/μειώσει ο Τσίπρας) γλυκύτερη. Ο Λαφαζάνης είπε τις προάλλες στη Βουλή ότι η κυβέρνηση κατέλυσε τη Δημοκρατία (!) αλλά παραμένει στο κόμμα, μεγαλόψυχος όπως είναι. Η Βασιλική Κατριβάνου, με το όντως σπουδαίο έργο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ δεν στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ στην σπουδαιότερη ψηφοφορία της ιστορίας του, τώρα λέει ότι θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης. Γιατί; «Παρόλες τις διαφωνίες μας, μας ενώνει μια πραγματική και μεγάλη αγωνία να παραμείνουμε ενωμένοι ως ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε με κυνισμό.

Αυτή είναι η πραγματική και μεγάλη αγωνία τους λοιπόν. Το ότι οι ιδεολογίες τους είναι πλέον εκ διαμέτρου αντίθετες δεν παίζει ρόλο. Το ότι η οικονομία έχει βαλτώσει επίσης. Η αγωνία του κόσμου για επιβίωση, η ανεργία, οι λιποθυμίες μαθητών από ασιτία, οι αυτοκτονίες - όλα αυτά για τα οποία μας έπρηζαν τόσα χρόνια περνούν σε δεύτερη μοίρα όταν διακινδυνεύεται η ανεκτίμητη ενότητα του κόμματος, κι όταν υπάρχει αυτός ο τρομακτικός, αποτρόπαιος κίνδυνος να φύγουν μερικοί διαφωνούντες βουλευτές από έναν πολιτικό σχηματισμό!

Η σωτηρία της χώρας; Δευτερεύον ζήτημα. Το μαγαζάκι μας να 'ναι καλά. 

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

16 σχόλια
Κύριε Δημοκίδη, παρότι συμφωνώ με πολλά από αυτά που επισημαίνετε, θα σταθώ σε δύο σημεία. Το πρώτο έχει επισημανθεί και από άλλους σχολιαστές: τι ακριβώς σας εκπλήσσει; Δεν έχετε παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια τη λειτουργία του συγκεκριμένου κόμματος; Δε βλέπατε πώς λειτουργούσαν πρόσωπα όπως πχ οι βουλευτές του ως αντιπολιτευόμενοι ή οι συνδικαλιστές που ανήκαν σε αυτό; Το δεύτερο αφορά τη θέση σας που έχετε τονίσει και ως "υπότιτλο". Κατά την άποψή μου, το να παραλληλίζετε πολιτικούς που παραμένουν στη θέση τους για να μη χάσουν τα προνόμιά τους με θύματα ενδοοικογενειακής βίας, δεν είναι απλώς ατυχής, είναι προσβλητική. Το να υφίσταται κανείς βία μέσα στο σπίτι του και να καταλήγει να τρέμει τον ίσκιο του (συχνά να φοβάται ακόμα και για τη ζωή του) πώς ακριβώς εξισώνεται με αυτό που βιώνουν οι κύριοι & κυρίες βουλευτές που περιγράφετε; Οι εν λόγω πολιτικοί, όπως ο ίδιος λέτε, δεν τρομοκρατούνται από κανένα, ούτε απειλούνται, αντιθέτως έχουν εξουσία και μένουν στο απυρόβλητο. Επιπλέον, οι γυναίκες που ξυλοφορτώνονται, αν είχαν περισσότερη υποστήριξη τόσο από το στενό όσο και από το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, θα έπαιρναν πολύ πιο εύκολα την απόφαση να εγκαταλείψουν το δυνάστη τους. Επειδή γενικά δεν κρύβετε την κοινωνική σας ευαισθησία, δε σας κρύβω ότι βρήκα την τοποθέτησή σας αυτή απογοητευτική και ειλικρινά με στενοχώρησε πολύ.
Το αίσχος είναι ότι καπηλεύονται την αριστερή ιδεολογία για να παρασύρουν τους Έλληνες και να παραμείνουν στην εξουσία σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα. Πουλάνε ελπίδα σε δυστυχισμένους και παίζουν τα γελοία μικροπολιτικά τους παιχνίδια. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κύρκου στον τάφο του.Κάθε μέρα αποδεικνύονται χειρότεροι από όλο τον πολιτικό συρφετό της μεταπολίτευσης. Το τέλος τους θα είναι το χειρότερο όλων και δίκαια.
Δεν υπάρχουν τεράστιες ιδεολογικές διαφορές στον Σύριζα,απο το ίδιο κύτταρο είναι φτιαγμένοι όλοι.Απλώς,ο Τσίπρας αναδιπλώθηκε εξ’ανάγκης(και λόγω εξουσίας)επιδεικνύοντας ‘’προσαρμοστικότητα’’και ‘’πετώντας’’τα βαριά ιδεοληπτικά φορτία. Πόσο απαλλάχτηκε απ’αυτά θα φανεί οσονούπω,είτε γίνουν εκλογές είτε δεν γίνουν.Την αριστερά-ιστορικά- δεν την χαρακτηρίζει μόνο η επαναστατικότητα,αλλά και ο οπορτουνισμός.Ο Λαφαζάνης,όπως και άλλοι,είχε την αφελή ιδέα να πιστεύει οτι η επαναστατικότητα αυτή εξασφαλιζόταν με την μετάβαση στο καθεστώς της δραχμής.Εκεί,κατά το στάδιο αυτό,διέβλεπε να να δημιουργούνται οι λεγόμενες αντικειμενικές συνθήκες.Με το σενάριο αυτό φλέρταρε και ο ίδιος ο Τσίπρας.Η διαφορά τους είναι οτι ο τελευταίος κατάλαβε πως οι υποκειμενικές συνθήκες(κοινωνία)ήταν τελείως ανώριμες.Το πενηντάρικο απο το ατμ ενδιέφερε να εξασφαλίσει ο λαός και οχι το άλμα το επαναστατικό…είναι μία ανάγνωση με τα δικά τους εργαλεία σκέψης.
Δεν καταλαβαινω πραγματικα που ειναι η εκπληξη για ολη αυτη την κατασταση που αφορά τον Συριζα και εχει εγκλωβίσει και ολη όλη τη χώρα. Προεκλογικά οοοοολη αυτη η ασυμφωνια χαρακτήρων δεν ήταν ολοφανερη? Δεν ηταν ολοφανερο οτι ο σύριζα ηταν ενα μείγμα καταλληλο για υποσχέσεις σε κάθε πικραμένο? Για όλα τα αιτήματα ειχαν τον κατάλληλο εκπρόσωπο στον συριζα να λεει...ναι ναι ναι!!!Ο Σύριζα ψηφίστηκε από αυτόν που ηλπιζε στην καταργηση του ΕΝΦΙΑ αλλα χεστηκε για τους πρόσφυγες αλλα και από αυτόν που περίμενε πχ το συμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφύλων ή μια γενικά πιο αριστερη πολιτική, ανθρωπινα δικαιώματα, μεταναστευτικό και χεστηκε εντελώς για τον ΕΝΦΙΑ ή τη ρήτρα μηδενικου ελλειματος των επικουρικών και άλλα διαφορα πεζα που απασχολουν τον "μικροαστό"Απλά ολοι ζουσαν στο ονειρο οτι εντελει δεν θα ήταν και ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ταυτοχρόνως!Πίστευαν γενικως και αορίστως οτι θα κερδισουμε μια πιο δημοκρατικη κυβέρνηση - εδω γελάμε - που δεν θα τα κανει ολα τα απίθανα ρε παιδι μου που υποσχεται αλλα οκ θα κανει τα 3 απο τα 10.Μαλλιοτραβηχτήκαμε μια χαρα πανω από τον ετοιμοθανατο, αφήσαμε τον τρελλο μαγο της φυλής με τα λαχουρί ρούχα να δοκιμάσει τα θαυματουργα μαντζούνια του και τωρα συζητάμε γιατι ο Λαφαζανης και η Ζωή εχουν γίνει πανελλήνιο πρόβλημα!Αφήστε που τελικα ο Λαφαζανης και η Ζωή απλά εκφραζουν με συνεπεια αυτα που κουβεντιαζαν με τους συντρόφους τους προεκλογικά, τρίβοντας με χαρά τα χεράκια τους για την εξουσία που ερχεται....Πού εχει αδικο δλδ η Ζωή οτι ξεφτιλίστικε ο Σύριζα? Μήπως δεν ειναι θλιβερό από καθε άποψη να κλαψουρίζει ο πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής οτι εκβιάστηκε? Μήπως δεν ηταν θλιβερή η εικόνα του Αλέξη την ημερα ψήφισης του 3ου μνημονίου?Μήπως δεν ειναι εξίσου θλιβερή φαντασίωση επίσης να "αθωωνεται" ο Αλέξης σαν να μη διαλεξε τη Ζωή, τον Βαρουφάκη, τον Λαφαζάνη ή σαν να μην επελεξαν και όλοι αυτοί τον Αλέξη ως τον δυναμικό νεανισκο με τη βαθια φωνή για να γοητευσει τα πλήθη ?Όποιος δεν ηθελε να δει το αλλα νταλλα της Παρασκευής το γάλα και είτε με την ψήφο του είτε με τον δημόσιο λόγο του πριμοδοτούσε αυτη την φαντασίωση με συγχωρείτε αλλα ειναι συνυπεύθυνος.Αυτοί είμαστε, αυτά αξίζουμε και ο Θεός Βοηθός και ο σωχων ευαυτόν σωθείτω!
Ακομη και την κομμουνιστικη ταχα δηθεν κυβερνηση την υιοθετησαμε μισο αιωνα αργοτερα, ενω διαλυθηκαν τειχη και παραπετασματα...ηρθαν και οι κομμουνιστες της συμφορας να διεκδικησουν καλλιτερες συνθηκες για τον Ελληνικο λαο!!Σε κατι πρωτοποροι δεν ειστε Συντροφοι? πριν διαλυθειτε μεταξυ σας ?
Και υπαρχουν ακομα χειροτερα:Ο συριζα αποδειχθηκε η μεγαλυτερη απατη των τελευταιων ετων ενω παραλληλα καθε αντιμνημονιακο παραμυθακι,που καλλιεργησε κυριως ο συριζα,φτανει στο τελος του με καταστροφικες συνεπειες για την ελληνικη κοινωνια(διχασμος,οικονομικα στοιχεια,κοινωνικη κριση,μνημονιο κτλ).Επισης ο συριζα αποδειχθηκε ανικανος οχι μονο να διαπραγματευτει(τελικα παιρνει μετα 7-8 δις απο 1,3 δις αρχικα) αλλα δεν μπορεσε να διαχειριστει κανενα αλλο κομματι της χωρας,οπως το μεταναστευτικο,αφου με ενεργειες του χειροτερεψε την κατασταση.Επιπλεον,προσπαθησε να φερει στην χωρα ψιγματα του κακου παρελθοντος (βλεπε ερτ κτλπ) ενω τα στελεχη του καθε αλλο απο ικανα και τιμια αποδειχθηκαν.Το οτι θα γινουν εκλογες ξανα,με ο,τι κοστος μπορει να εχει αυτο,οπως και με το δημοψηφισμα,μονο και μονο για ξεκαθαρισμα στον συριζα και μνημονιακο αλλοθι στον Τσιπρα,ειναι κατι το απιστευτο.Δεν υπαρχει λογος καποιος λογικος και νοημων ανθρωπος να ψηφισει ξανα Τσιπρα και συριζα.Εκτος αν ακομα εθελοτυφλει....
Έτσι.Η ΣΩΤΗΡΙΑ της χώρας σε μπολντ.Γιατί είναι προτεραιότητα.Το ποιος θα σώσει την χώρα.Δεδομένη η ΣΩΤΗΡΙΑ, Τον ήρωα δεν έχουμε βρει ακόμα.Εγώ βέβαια δεν καταλαβαίνω κάτι.Αφού μας κυβερνάει και μας σώζει η τρόικα, αφού αν ένας υπουργός επεξεργαστεί σχέδιο που την παρακάμπτει σε κάποιο εθνικό (μικρό)σχεδιασμό τον θεωρούμε προδότη (ω ναι, το είπες..), γιατί δεν αφήνετε τα (υπόλοιπα) παιδιά να παίξουν με τα κουβαδάκια τους?Όταν οι εκλογές δεν έχουν κανένα νόημα, κάνουμε πολλές μπάς και ξεγελάσουμε πως ζούμε σε δημοκρατία, πως παίρνουμε αποφάσεις για το μέλλον μας και αλλά τέτοια παραμύθια.Αφού τόσο καιρό όσοι μιλάνε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ λογίζονται ως γραφικοί και επικίνδυνοι... αφού όσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ πήγαν πραγματικά να κυβερνήσουν και νομοθετησαν κάποια πράγματα (πχ Βαλαβάνη) λοιδορήθηκαν και απομακρύνθηκαν (είπαμε, κυβερνάει η τρόικα και δεν χωράει άλλος), γιατί εξακολουθούμε να δουλευόμαστε μεταξύ μας πως δήθεν περιμένετε τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει;Αφήστε τα παιδια να ξεκαθαρίσουν και που ξέρεις, μπορεί στις επόμενες εκλογές να ψηφίσει ο κόσμος μνημόνιο.Αυτό και αν θα είναι επιτυχία...Θα χαρεί και ο Σταύρος που το είχε μεγάλη αγωνία.
Αναρωτιεμαι σε τι διαφωνουν οσοι κανουν dislike.Αλλα στα αρθρα αποψης του κ. Δημοκιδη (που παρουσιαζονται στην αρχη της σελιδας, μαζι με τις ειδησεις, και ειναι τους τελευταιους μηνες σαφως χρωματισμενα προς συγκεκριμενη κατευθυνση) εχω την εντυπωση πως αναλαμβανει ενα ατυπο fan club οποιον διαφωνει, ακομα και ηρεμα, ακομα και με επιχειρηματα.Κ. Δημοκιδη, συμφωνω μαζι σας για το συρριζα. Αλλα παρακαλω, καλο ειναι οι αποψεις να εκφραζονται σε αντιστοιχη στηλη και οχι φατσα καρτα μαζι με τις πρωτες ειδησεις. Αυτο νομιζω διαχωριζει τη lifo απο το πρωτο θεμα.
(Μα στην αντίστοιχη στήλη -«ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ-» είναι αυτό που διαβάζετε, όπως και κάθετί που γράφω. Όλα τα άρθρα όλων των στηλών φιλοξενούνται στην πρώτη σελίδα πάντως, για λίγες ώρες, μέχρι να αντικατασταθούν απ' τα νεότερα.)
Η Τρόικα δεν σε κυβερνάει, σου δανείζει ένα υπέρογκο ποσό χρημάτων και πρέπει να είναι σίγουρη ότι θα τα πάρει πίσω, όπως θα ήθελε ο καθένας. Με ελάχιστο επιτόκιο (σε καμία άλλη χώρα τόσο χαμηλό) και προνόμια. Σου ζητάει λοιπόν να διαμορφώσετε τους όρους. Έχεις ψηφίσει μια κυβέρνηση και περιμένεις πως θα κάνει "ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι". Αυτό βέβαια μάλλον ο καθένας το μεταφράζει όπως θέλει. Εγώ ας πούμε αν είχα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ θα περίμενα να κόψει τα επιδόματα στην ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την ΕΥΔΑΠ. Να μην χαραμίσει τις 15.000 προβλεπόμενες προσλήψεις στο δημόσιο, επαναπροσλαμβάνοντες καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ και ξανανοίγοντας την ΕΡΤ, αλλά προσλαμβάνοντας γιατρούς, νοσοκόμες και εκπαιδευτικούς για να αναβαθμιστεί η παιδεία και η υγεία της χώρας. Θα περίμενα επίσης να μην αυξήσει τους φόρους και να μην πειράξει τις ήδη πολύ χαμηλές συντάξεις και να προτιμήσει να κάνει καμιά ιδιωτικοποίηση. Αλλά θα περίμενα άσκοπα γιατί αριστερά σημαίνει μεγάλο κράτος, μεγάλοι φόροι, είναι γνωστό τοις πάσοι αυτό - γι'αυτό και προσωπικά περίμενα απο τον Ιανουάριο την καταστροφή που ήρθε. Τα μέτρα που επέλεξε Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και κανένας άλλος, είναι αποκλειστικά δικής της ευθύνης και δικών της ιδεοληψιών.Όσο για το ερώτημα σου, τι να ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές, διάβασε τις προγραμματικές δηλώσεις του κάθε κόμματες, βούτηξε τις στο μυαλό να δεις να στέκουν (όπως πολλοί δεν έκαναν με το "θα μείνουμε στο ευρώ χωρίς πρόγραμμα") και μετά αποφάσισε ποιος σου λέει αλήθειες που πονάνε και ποιος ψέματα για να σε καλοπιάσει.
Ki wi, καλώς θα τα περίμενες (λεμε τώρα) όλα αυτά, αλλά προφανώς η τρόικα που κυβερνά, δεν θέλει.Άλλωστε, τους φόρους τους έβαλε η αριστερά, τόσα χρόνια δεν είχανε μπει φόροι.Ούτε συντάξεις είχαν κοπεί.Και ιδιωτικοποιήσεις; Ως γνωστόν τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να πουλήσεις. Όλοι το ξέρουν. Ειδικά οι Γερμανοί.Βέβαια, εδώ νομίζεις πως τις ΕΡΤ οι εργαζόμενοι μπαίνουν στον προϋπολογισμό των 15.000, χωρίς να ασχολήθηκες ποτέ να δεις πως οι επαναπροσλήψεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση, είναι άπο τα ίδια 3 ευρώ που έδινες για νεριτ.Διάβασε λοιπόν τις προγραμματικές, ψήφισε, μετά θα εφαρμοστεί αυτό που ζητά η τρόικα. Έγινε;Γιατί οι αλήθειες που πονάνε είναι το δίκιο της τρόικα.Όταν η Βουλή παραδέχεται πως δεν θα διαβάσει κάν τι θα ψηφίσει, σίγουρα δεν κυβερνάει αυτός που ψήφισες.Το καταλαβαίνεις αυτό έτσι;Παύλο, η Βαλαβάνη ήταν επιχείρημα κατα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί άσχετα από το αν έβγαλε η όχι η οικογένεια της χρήματα, ήταν η μόνη που επεξεργάστηκε και κανένα νομοσχέδιο, πέρασε ΚΑΠΟΙΟ νομοθέτημα που δούλεψε για κάποιους μήνες.. και τώρα που κυβερνάει ξανά η τρόικα τα αλλάζουν. Δεν μου λέει ομως κανείς, ποιος πραγματικά αξίζει να κυβερνήσει, ποιος είναι ο ώριμος, ο αληθινός.Όλοι έχετε ένα στόμα Καταβόθρα (γενικά, όχι εσείς συγκεκριμένα), αλλά κανείς δεν λέει "εγώ πιστεύω στον... Χ..." Η σε κάτι που κάποιος λέει...Τότε θα μπορούμε να κάνουμε διάλογο...
Και όμως υπάρχουν ακόμα (νοήμονες) άνθρωποι που υποστηρίζουν τον Σύριζα. Αλλά ότι θα διάβαζα σχόλιο υπερ του Σύριζα και θα εμφανιζόταν η κ.Βαλαβάνη ως επιχείρημα υπεράσπισης, δεν το περίμενα.Τελικά μας κυβερνούν αυτοί που μας αξίζουν.
Επίσης ένα άλλο κορυφαίο που ακούω είναι το παιδί το κακοποίησαν το έβαλαν κάτω στην σύνοδο κορυφής και το βίασαν οι ξένοι πρωθυπουργοί. Τον βρήκαν καλοκάγαθο το παιδί και το εκμεταλεύτηκαν. Ρε παιδιά ο άνθρωπος αυτός είναι πρωθυπουργός ,αυτή είναι η δουλειά του. Αν δεν μπορείς τότε είναι δικό σου πρόβλημα. Έκανε τον μάγκα στον σαμαρά και στην σύνοδο κορυφής ήταν σαν μ@υνί κλαμένο. Τι πάει να πεί δεν του άρεσε η συμφωνία που ψηφίστηκε; αυτός δεν έλεγε ότι θα πετύχει σίγουρα η διαπραγματευσή του; Η λοιπόν έλεγε ψέμματα η ήταν ανίκανος να αντιληφθεί τους συσχετισμούς.
Νομίζω πως ισχύει τελικά το κλισέ πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το τέλος της Μεταπολίτευσης. Μέσα στους έξι μήνες διακυβέρνησης (?) συμπυκνώθηκαν οι παθογένειες που μας έφτασαν ως εδώ. Σαν να βλέπεις σε fast forward τις χειρότερες στιγμές Πασόκ και ΝΔ. Το επικίνδυνο όμως είναι ότι μετέτρεψαν το " πρώτη φορά αριστερά" σε φάρσα - αν και στην Ελλάδα ποτέ δεν πίστεψα ότι οι ψηφοφόροι ψήφιζαν βάση αρχών ή προγραμματικών δηλώσεων. Αυτό που με φοβίζει κυρίως είναι, το μετά τον ΣΥΡΙΖΑ....ας ελπίσουμε ότι έχουμε ωριμάσει σαν ψηφοφόροι..
Κ. Δημοκίδη, οι διαφορές στο ΣΥΡΙΖΑ προϋπήρχαν της έλευσης του κόμματος στην εξουσία, ήταν εμφανείς και υπαρκτές από τα χρόνια της αντιπολίτευσης. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κάλπαζε προς την εξουσία, οι διαφορές στις τάσεις και τις συνιστώσες του ήταν το βασικό του πλεονέκτημα: μπορούσε να ''αγκαλιάσει'' μία ευρύτερη μάζα ψηφοφόρων, κάθε ομάδα εκ των οποίων μπορούσε να εστιάσει και να ''ακούσει'' αυτό που την ικανοποιούσε. Τότε, οι κ.κ. Λαφαζάνης, Στρατούλης, Κωνσταντοπούλου, Μητρόπουλος ήταν το βαρύ πυροβολικό γιατί έλεγαν αυτά που το πλήθος ήθελε να ακούσει. Τώρα ξαφνικά όλοι αυτοί έγιναν τα βαρίδια και οι οπισθοδρομικοί που θέλουν την καταστροφή της πατρίδας: μα και πριν τις εκλογές, τα ίδια έλεγαν; τότε γιατί ψηφίσθηκαν για να σωθεί η χώρα και τώρα είναι επίδοξοι καταστροφείς; Σε κάθε περίπτωση, ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την Αριστερή Πλατφόρμα και την αριστερή τάση γενικότερα είναι μουσακάς χωρίς μελιτζάνες, ένα κόμμα χωρίς ταυτότητα και φυσικά όχι αριστερό. Και η πορεία του (ακόμη και εάν επικρατήσει στις προσεχείς εκλογές) θα είναι προδιαγεγραμμένη ελλείψει στίγματος και προοπτικής.
Ο μνημονικός πλέον Σύριζα είναι σίγουρο ότι σύντομα θα βρεθεί στη β εθνική, απλούστατα γιατί δεν έχει ούτε τη διάθεση, ούτε τη δυνατότητα να κυβερνήσει με σοβαρότητα. Το δράμα στη χώρα όμως είναι ότι μέχρι να αποφασίσουν να διασπαστούν κατέστρεψαν τη χώρα(πολύ περισσότερο απ'οσο ήταν πριν) με αποτέλεσμα να χρειαστούν πολύ χειρότερες θυσειες πλέον. Όσοι πίστεψαν τα παραμύθια τους προεκλογικά φέρουν ακέραια την ευθύνη απέναντι πρώτα και κύρια στον εαυτό τους. Ήταν παιδαριώδεις οι υποσχέσεις για να τις πιστεψουν. Ο Αρχιμήδης είχε πει "το φάρμακο για τον ανόητο δεν είναι ή γνώση. Είναι ή συμφορά". Μάθαμε έστω τώρα? Ας το ελπισουμε....