13 καλές και κακές στιγμές απ' τα Νέα του Αντ1

13 καλές και κακές στιγμές απ' τα Νέα του Αντ1 Facebook Twitter
4
13 καλές και κακές στιγμές απ' τα Νέα του Αντ1 Facebook Twitter

Για δεύτερη ημέρα το δελτίο του Αντ1 σίγησε. Καθώς η σφαγή στο κανάλι συνεχίζεται, θυμόμαστε μερικές απ' τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του των τελευταίων 26 ετών. 

Ένα ωραίο αφιέρωμα για το πρώτο δελτίο του Αντ1, το 1989, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Η Νανά Δούκα λέει τις ειδήσεις (αρχές '90). 

Απρίλιος 1990. Ή Οικουμενική του Ζολώτα παραιτείται - Ο Μητσοτάκης σχηματίζει κυβέρνηση

Ένα σωρό γνωστές φάτσες, κατά πολύ νεότεροι. Ο Τέρενς Κουίκ καταχαρούμενος με τη νίκη της ΝΔ βάζει ρεπορτάζ πανηγυρισμών όπου «η Ανάσταση ήρθε μια εβδομάδα νωρίτερα για όλους τους Έλληνες» (!).  

(Τι εποχές πάντως! Τις θεωρούσαμε δραματικές και δύσκολες. Πού να ξέραμε τι θα ζούσαμε σήμερα)

Τέρενς και Λιάνα μαζί!

Οι δύο παρουσιαστές ήταν οι μεγάλοι αντίπαλοι των ειδήσεων τα πρώτα χρόνια των ιδιωτικών καναλιών. Όταν η Λιάνα Κανέλλη έφυγε απ' το Mega, έκανε το μεγάλο βήμα και συνεργάστηκε με τον πρώην αντίπαλο. Αντί όμως να σκίσει το δελτίο, έχανε απ' αυτό του Νίκου Χατζηνικολάου και η συνεργασία δεν μακροημέρευσε. 

Οι ειδήσεις του ΑΝΤ1 ήταν οι πρώτες που αποκάλυψαν το θέμα των Ιμίων στις αρχές του 1996

Και το γιόρτασαν με το παραπάνω υποβλητικό διαφημιστικό. 

Όταν ο Παπανδρέου χαροπάλευε στο Ωνάσειο...

Και η Δήμητρα Λιάνη ήταν θέμα συζήτησης στο Πασόκ (+ Νέο κόμμα απ' τον Τσοβόλα)

"Στο 'Εδώλιο' για το Ροκ" οι Παπαροκάδες στις Ειδήσεις του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Μάνεση.

1999: Τότε που ο Τέρενς συμπαρουσίαζε τα νέα με την Τατιάνα Στεφανίδου...

Όταν διέκοψε το πρόγραμμά του ο Αντ1 για να βάλει αυτήν την έκτακτη είδηση, κανείς δεν φανταζόταν ότι...

...μόλις είχαμε πέσει πάνω στην 17 Νοέμβρη! 

Kλασικό ρεπορτάζ παραλίας

Συνδυάζει την είδηση (;) με οφθαλμόλουτρο

Όταν τα Νέα του Αντ1 έπαιξαν είδηση απ' το Κουλούρι ως αληθινή

Ένα χρόνο μετά έπαιξαν ρεπορτάζ για τα Ελληνικά Hoaxes

Πρόσφατα ο Αντ1 κατηγορήθηκε -δικαίως- για επηρεασμό της κοινής γνώμης

Η αλήθεια είναι πως το παράκανε. Αυτό δε σημαίνει πως τα ΜΜΕ που τον κατηγόρησαν (ξεκινώντας απ' την Αυγή πχ.) δεν προσπαθούν το ίδιο ξεδιάντροπα να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, αλλά ότι ο Αντ1 το έκανε προς την μη αρεστή, σ' αυτούς, κατεύθυνση.

13 καλές και κακές στιγμές απ' τα Νέα του Αντ1 Facebook Twitter

Το χειρότερο είναι πως η πέρα από κάθε φαντασία κινδυνολογία του Αντ1 -που αμφιβάλλω αν προήλθε από αγνά κίνητρα για το γενικότερο καλό- είχε τελικά κάποια βάση...

[+]

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

1 σχόλια
Η αλήθεια είναι πως το παράκανε. Αυτό δε σημαίνει πως τα ΜΜΕ που τον κατηγόρησαν (ξεκινώντας απ' την Αυγή πχ.) δεν προσπαθούν το ίδιο ξεδιάντροπα να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, αλλά ότι ο Αντ1 το έκανε προς την μη αρεστή, σ' αυτούς, κατεύθυνση Πηγή: www.lifo.grΆκυρη η σύγκριση μιας κομματικής εφημερίδας που ποτέ δεν έκρυψε τι είναι με έναν σταθμό που το παίζει ανεξάρτητος...
Καλώς. Αντί Αυγής βάλτε: ΕΡΤ, Kontra News, Κουτί της Πανδώρας, AlTsantiri, Left.gr, Periodista, Infowar και χίλια άλλα. Επίσης: Είναι πασίγνωστο ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα ή την ιδεολογία του ιδιοκτήτη τους. Δεν ισχυρίζονται ότι είναι ανιδιοτελή ανεξάρτητα δημοσιογραφικά ιδρύματα, και το ίδιο, δυστυχώς, συμβαίνει και με τα περισσότερα ΜΜΕ παγκοσμίως.
Νομίζω ότι, ευτυχώς, συνεχίζουμε να είμαστε αδέσμευτοι και όσο πιο ακριβοδίκαιοι μπορούμε. Ο καθένας στο σάιτ μας έχει τις απόψεις τους. Μέχρι που ανέλαβαν αξιώματα, έγραφαν τις γνώμες τους οι κύριοι Βαρουφάκης και Κούλογλου και ταυτόχρονα ο Νίκος Δήμου που κατηγορούνταν ως 'νεοφιλελεύθερος'. Πρόσφατα ο κύριος Δημάδης υποστήριξε απ' το σάιτ μας την ανάγκη επιστροφής στη δραχμή και χρεοκοπίας, εγώ υποστηρίζω ελεύθερα το αντίθετο, ο Θοδωρής Αντωνόπουλος είναι ο βασικός σχολιαστής μας και είναι γνωστό ότι είναι κομμάτι του αναρχικού χώρου. Μακροπρόθεσμα (και εκτός αν πληρώνονται από κόμματα ή το κράτος) πετυχαίνουν μόνο τα μέσα που κρίνουν κατά περίσταση και καλούν πολύ και διαφορετικό κόσμο να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του.