Γιατί ενοχλήθηκαν κάποιοι απ' τις απόψεις του Γιάννη Πανούση;

Γιατί ενοχλήθηκαν κάποιοι απ' τις απόψεις του Γιάννη Πανούση; Facebook Twitter
Screenshot απ' την πολυσυζητημένη συνέντευξη στην Σία Κοσιώνη
13

Με δυο λόγια: Ο Γιάννης Πανούσης μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ (όπως και άλλοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες), και έριξε τα βέλη του στα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του κόμματος το τελευταίο διάστημα. 

Για το θέμα Βαρουφάκη, σχολίασε καυστικά ότι πολλοί πολιτικοί παίζουν στο όριο υπονόμευσης της δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα όσα ακούγονται για τον πρώην ΥΠΟΙΚ χρήζουν δικαστικής διερεύνησης. Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν διαχειρίζεται ορθά τα κοινοβουλευτικά ζητήματα και τόνισε «Δεν μπορεί να παίζει ρόλο οιονεί Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργού Δημοσίας Τάξης. Δεν μπορεί να γίνει αυτό... Κάποια στιγμή το σύστημα πρέπει να συζητήσει σοβαρά πώς μπορεί να προΐσταται στη Bουλή ένας άνθρωπος που λειτουργεί με αυτό τον τρόπο». 

Tα βρήκα μάλλον λογικά αυτά που είπε. Ακόμα και καλοπροαίρετοι να είναι ο Βαρουφάκης και η Κωνσταντοπούλου (όπως και άπειροι άλλοι πολιτικοί) μοιάζουν να διαστέλλουν τους κανόνες ανάλογα με το τι τους συμφέρει και να κινούνται ενίοτε εκτός των ορίων της θέσης τους. Σε συνδυασμό με το ζήτημα τις δικαστικής διερεύνησης για τον φημολογούμενο παρακρατικό μηχανισμό που ετοίμαζε ο Βαρουφάκης, νομίζω πως δεν είπε κάτι εξωφρενικό ο Πανούσης και δεν μπορούσα να φανταστώ γιατί κάποιος θα διαφωνούσε μαζί του. 

Αυτό το ποστ είναι γι' αυτούς που διαφωνούν λοιπόν μαζί του, για να γράψετε τη γνώμη σας στα σχόλια. Αυτά που βρήκα στα social media τα παραθέτω παρακάτω, αλλά δεν μου αρκούν. Τα περισσότερα απλώς καταφέρονται εναντίον του χωρίς να εμβαθύνουν (140 χαρακτήρες γαρ). 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Τουλάχιστον έχουν αυτογνωσία, καθώς ένας απ' αυτούς υπογράφει ως "Ευρωπέος", όπως αισθάνεται δηλαδή. Τι να κάνουμε, υπάρχουν Ευρωπαίοι και ευρωπέοι, οι τελευταίοι (καθ' ομολογία τους) ανοίκουν στο ΣΥΡΙΖΑ.
εχετε παλαβωσει;ενας υπ.οικ. εκανε αυτο που επρεπε να κανει: προετοιμασιες και εναλλακτικα σχεδιατο οτι η τροικα εχει τον ελεγχο της γγδε δεν απασχολει κανεναν; αντιλαμβανεστε οτι μιλαμε για εσχατη προδοσια οσων το επετρεψαν αυτο;αντιλαμβανεστε οτι ο -εκλεγμενος-υπ. οικονομικων δεν ειχε δυνατοτητα διαχειρισης ενος λογισμικου του υπουργειου του το οποιο ειναι ελεγχομενο απο φορεις μη εκλεγμενους, ξενους και αγνωστων προθεσεων;οσο για την κωνσταντοπουλου σκασιλα μου για το ακομψο πειτυλιγμα. η γυναικα λεει τα συκα συκα και εχει λογο γεματο , ουσιαστικο και αληθινο.οσο για τον πανουση τι να πουμε. ο τυπος- ο κλασσικος κομπλεξικος που θεωρει οτι ειναι υποτιμημενος- ενας καθηγητης που σε ψηφους δεν βρισκει ουτε των φοιτητων του, φτιαχνει προσωπικη πολιτικη γραμμηπου συνεχιζει επαξια τον δρομο του δενδιαενας ανυπαρκτος που εγινε φιρμα απο τα διαπλεκομενα μμε και που η συντριπτικη πλειοψηφια των φοιτητων του (εχω παρακολουθησει διαλεξεις του) τον θεωρει μια μετρια μετριοτητα μετριων καθηγητωνπιο τιποτας πεθαινειςοσο για τον/την linoulinoulini ,ξερεις η προκοπη δεν ειναι ντε και καλα "φραγκα"για τον πανουση και τους ομοιους του ειναι και "δοξα"για τους νορμαλ ανθρωπους ειναι πολυ περισσοτεραγια αλλους προκοπη ειναινα εισαι λαυρεντιαδης ή ρεστης ή παλληςγια αλλους να εισαι μισσιος ή γλεζος ή λαμπρακης
Αυτοί που διαφωνούν μαζί του είναι οι λεγόμενοι ορθόδοξοι αριστεροί ή αριστεροί του μάνιουαλ. Νιώθουν πιο άνετα με το διχαστικό λόγο της Ζωής Βοναπαρτοπούλου ή με "επαναστάτες" καρναβαλιστές τύπου Διαμαντόπουλου ή με ψεκασμένες ακροδεξιές τύπου Μακρήλ, παρά με τύπους σαν τον Πανούση ή τον Σταθάκη πχ. Είναι αυτοί που τελικά επιθυμούν περισσότερο από τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, να επαληθευτεί η πρόβλεψη για την αριστερή παρένθεση έτσι ώστε να επανέλθουν σε αυτά που γνωρίζουν καλά, τη διαμαρτυρία και τη γκρίνια για οτιδήποτε.
με το συμπαθιο αλλα ο ανθρωπος συνεχεια γραφει γραμματα η αρθρα στην καθημερινη, εμφανιζεται στο μεγα κλπ. διαιρωταμαι τι δουλεια εχει στον συριζα! κι αν ακομα εχει δικαιο, αυτος ποιος ειναι που θα κριτικαρει τους αλλους, ας κθταξει πρωτα τον εαυτο του!!
Μια χαρά τοποθετήθηκε ο Πανούσης. Η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι πολύ συγκεκριμένο πολίτευμα, σε αυτό το πλαίσιο έγινε υπουργός και αυτό το με αυτό το σύνταγμα. Οι απόψεις του κάθε ενός σχετικά με το τι είναι δημοκρατικό και τι είναι αριστερό είναι δικαίωμά του να τις έχει αλλά όταν προσπαθεί να τις επιβάλλει και θεωρεί αυτονόητο ότι πρέπει να έχουμε όλοι τις ίδιες και βρίζει τον Πανούση ή όποιον δεν συμφωνεί ή λέει κάτι διαφορετικό...αυτό είναι σίγουρα αντιδημοκρατικό και με εκνευρίζει. Από πότε ο Σύριζα πήρε μονοπώλιο την κοινωνική ευαισθησία και το δημοκρατικό φρόνημα και την "αριστερότητα"??
Είναι θλιβερό για το πως σκέφτονται και εκφράζονται κάποιοι για άτομα που είναι ίσως οτι καλύτερο διαθέτει η κυβέρνηση αχταρμάς. Μπορεί να φταίει βέβαια η κατάσταση που έχουμε φτάσει και να χει επηρεάσει την κρίση μας. Μακάρι να χε κι άλλους αριστερούς σαν τον Πανούση η κυβέρνηση αυτή.
Αγαπητέ Άρη, πάντα θα υπάρχουν περιθωριακά στοιχεία που επειδή οι ίδιοι δεν μπορούν να προκόψουν (και αυτό μπορεί να οφείλεται σε 1002 λόγους) δεν επιθυμούν να προκόψει ούτε ο διπλανός τους, ούτε οι γύρω τους κα εν τέλει ούτε η κοινωνία. Θέλουν να δουν τη χώρα να καταστρέφεται, ώστε τότε να νιώσουν οικεία με τους υπολοίπους. Γιατί γενικά είναι νόμος της φύσης, ότι πιο εύκολα δημιουργείς, παρά καταστρέφεις. Το μάθαμε από παιδιά αυτό. Κάναμε 30 λεπτά να φτιαξουμε ένα ωραίο κάστρο στην άμμο, και ήθελε μόλις μία στιγμή για να περάσει κάποιος και να το πατήσει.
Θα σε παραπέμψω στον 1ο νόμο της Θερμοδυναμικής.Αυτά στα περί νόμων της φύσεως.Τώρα αν σου πάταγε κάποιος το καστράκι και σου έχει μείνει τραύμα,δεν νομίζω να σε εμπόδιζε τίποτα να φτιάξεις άλλο.Πάντως κοίτα να δεις...Εσείς,οι πατριώτες,που νοιάζεστε για την πατρίδα και το καλό της,οι περήφανοι και τα ρέστα,ξεχνάτε τον ύμνο της "και ξανά προς την δόξα τραβά";Οπότε δεν σας κόφτει καμιά πατρίδα,μην τυχόν και χάσετε την βολή σας κόφτει.Αυτό ψιλοβγαίνει και από το "να νιώσουν οικεία με τους υπόλοιπους".Φοβάσαι μην και σε ρίξει κανείς στο επίπεδο της πλέμπας,έτσι;Όχι πάντως σε παραδέχομαι,από τα γραφόμενα σου βγαίνει πως είσαι δεξιός παλαιάς κοπής.Πάντα με την πάρτη του,θυμάσαι χώρες και πατρίδες όταν σε συμφέρει και έτοιμος να τις απεμπολήσεις μόλις θιχτεί το προσωπικό συμφέρον.
Εντάξει!!!Ότι τώρα όλοι αυτοί που σχολίασαν είναι περιθωριακοί....Τί να πώ.Υπάρχει αυτή τη στιγμή μία κυβέρνηση,αριστερή υποτίθεται,και ο πιο αγαπητός υπουργός της κυνέρνησης συμπεριφέρεται σαν τέρμα δεξιός.Θυμηθείτε τί έλεγε πριν γίνει υπουργός και λίγες μέρες μετά.Μεγάλος κωλοτούμπας και αυτός.Οι αστυνομία,όχι μόνο υπάρχει πχ στις πορείες,αλλά κάνει και τα ίδια με πριν.Στην πορεια της Τετάρτης ο Πανούσης δεν είδε να δέρνονται πολίτες,εγώ όμως πάλι ξέρω 2 κοπέλες που η μία έφυγε από την πορεία με σπασμένο χέρι και η αλλη εκανε ράμματα στη μέση από το ξύλο αυτών που ηγείται ο Πανούσης.Ξέρω ότι αυτός ο απαραδεκτος τύπος μόλις ανέλαβε το υπουργείο,ξαφνικά έκανε μόκο σε σχέση με τους φασιστες και ότι συνέβαινε με τη χρυσή αυγή στην αστυνομία.Ξαφνικά μας φταίνε μόνο οι αντιεξουσιαστες που πριν γλείφανε για την ψήφο τους.