Ο Σάκης τόλμησε να πάρει θέση. Πολλές Ρουβίτσες (και όχι μόνο) αντέδρασαν

Ο Σάκης τόλμησε να πάρει θέση. Πολλές Ρουβίτσες (και όχι μόνο) αντέδρασαν Facebook Twitter
62
Ο Σάκης τόλμησε να πάρει θέση. Πολλές Ρουβίτσες (και όχι μόνο) αντέδρασαν Facebook Twitter
Φωτογραφία απ' το Facebook του Σάκη Ρουβά

Είναι περίεργα τα δύο πρόσφατα status update του Ρουβά. Εμείς είχαμε μείνει στο ότι δεν μπορεί να πει δυο ατάκες χωρίς να κάνει σαρδάμ ή λάθος, και τώρα γράφει ολόκληρα πολιτικοποιημένα κατεβατά!

Χτες αυτό:

Φτάνουν τα λόγιαΗ διαφορά ενός νοήμονα με έναν ανόητο άνθρωπο ειναι οτι ο πρώτος μαθαίνει από τα λάθη του, ενώ ο δεύτε...

Posted by Sakis Rouvas on Saturday, 27 June 2015

και σήμερα αυτό:

Μια νέα μέρα ξημέρωσε,Ο διχασμός των Ελλήνων παραμονεύει για να πάρει τα ηνία,Πήραμε μια γερή γεύση από την χθεσινή ντ...

Posted by Sakis Rouvas on Sunday, 28 June 2015

Πρέπει να πω ότι, σε τέτοιες κρίσιμες ώρες προτιμώ τα καλογραμμένα νηφάλια αν και ίσως αφελή κείμενά του πολύ περισσότερο από άλλων εμπορικών καλλιτεχνών (τα οποία συχνά είναι κάτι του στυλ «Μπαρουφάκη σάλτα και γαμ...» ή, συνήθως, «ΩΧΙ ΣΤΑ ΙΠΠΟΤΕΛΟΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ - ΕΜΕΊς ΗΜΑΣΤΕ ΕΕΛΗΝΝΕΣ!!!!111 ΔΙΕΔΩΣΤΕ».)

Ενώ πάντως η πλειοψηφία των φίλων του μοιάζει να συμφωνεί μαζί του -μιλάω για όσους μπήκαν στο προφίλ του και μέχρι στιγμής τα στάτους του πλησιάζουν τα 25.000 like και share!- πάντως πρόκειται για την κλασική σιωπηλή πλειοψηφία. Τα περισσότερα σχόλια (με μερικές εκατοντάδες λάικ, το δημοφιλέστερο) τον κράζουν με τους πιο ευφάνταστους τρόπους. Και, ναι, τα μακαρόνια με κιμά είναι ένας απ' αυτούς. 

Να μερικές αντιδράσεις (ανθρώπων που είναι 100% βέβαιοι ότι το πολιτικό τους κριτήριο είναι καλύτερο απ' του Ρουβά...):

Σακη μου για μενα θα είσαι παντα το όμορφο αγόρι με το σμιλευτο κορμάκι & τα μακρυά μαυρα μπουκλωτα μαλλιά... Σωπα! (Πρώην Ρουβίτσα)

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ??????????

Θα σου κανω μακαρονια με κιμα για να φας....

Ενταξει, το πιστεψαμε, εσύ τα γραφείς αυτά τα κείμενα!!

Αποκλείεται να είσαι ο Ρουβάς.Αν είσαι,κόφτο τώρα γιατί δεν σου πάει.Πολύ παπαγαλίζεις.

Πως μεγαλουργεις παντως....εσυ πριν χρονια δεν ηξερες να μιλας κ εμπαινε μπροστινη ο ψινακης κ μιλαγε για σενα.....τωρα οτι εγινες κ φιλοσοφος μας ξεπερναει...ΑΞΙΟΣ!!!

Σάκη σε λατρευω αλλά η παρέα με τους εφοπλισταδες σε χάλασε.κρίμα

Ασε μας ρε ρουβίτσα....εδώ δεν φοβηθήκαμε όταν ''τραγούδησες'' το Άξιον Εστί...θα φοβηθούμε μια έξοδο από το ευρώ....

Τώρα και σε έκδοση "πολιτικού σχολιαστή". Σάκης πολυεργαλείο.........

Κρίμα κρίμα πέρα από την "ΕΛΠΙΔΑ"της κυρίας Βαρδινογιάννης υπάρχουν 3000000 πάμφτωχοι και 1500000 άνεργοι

ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ! ΤΙ ΜΙΑ ΕΤΣΙ,ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ! ΗΜΑΡΤΟΝ! ΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙΣ ΑΛΛΟ!

Αχ μωρε .... Μου θυμιζει την κωλοτουμπα που έκανες στην Eurovision .... Καλυτερα να μασάς παρα να μιλάς..!

χαχαχαχαχαχα μαλάκες έχει 2 μέρες τώρα που αφήνει το προφίλ του ανοιχτό ο μπαγάσας και μας τρολάρουν οι φίλοι του

Σακη μακαρονια εσυ θα τρως με κιμα κατσε ψηλα εκει που εισαι η πολιτικη ειναι για τα λαμογια εκει που εφτασες το εκανες με την αξια σου γι αυτο να λες οχι στους χαρτογιακαδες τραγουδιστα

Σάκηηηη κάποιος μπήκε στη σελίδα σου και ανεβάζει μπουρδολογίες κρυβοντας απότερο σκοπό πολιτικολογίες και συμφέροντα πού καμμιά σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο το οποίο ασχολείσαι, για κοίταξε το σε παρακαλώ γιατί άρχισαν να την κάνουν με ελαφρά οι ρουβιτσορουβιτσες. Αντε και μετά φτιάξε μια καλή μακαρονάδα με κιμά όπως μόνο εσύ την φτιάχνεις εμένα κράτησε μου μία σκέτη μόνο με pule donkey cheese μη μου βάλεις τιποτις κεφαλοτυρια και παρμεζανες ααα δε θέλω τσιγκουνιές. Αντε καμάρι μου!

καλα εκανε και δεν μιλουσε μεχρι τωρα.........

Τωρα σε πιστεψαμε αυτα που σου γραψανε ειναι ολα δικα σου.δεν εχω αντηριση γιαυτα που γραφεις μονο να μου δοσεις μιας και ειμαι σε συνταξη τα υπολοιπα να ζησω καλοπαιδο.ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑ ΣΟΥ ΚΑΛΗΤΕΡΑ....

Τι έγεινε Σάκη;το χοντραίνεις το θέμα ,πες σε αυτούς που σε έχουν κάνει φερέφωνό τους, οτι ο λαός πλέον δε μασάει ούτε απο εκφοβισμούς ,όπως έκαναν τόσο καιρό εκείνοι,ούτε απο τα γλυκά λογάκια τα δικά σου,όσο κι αν σ'αγαπάμε,σταματήστε επιτέλους μας προσβάλετε,δεν μιλάς σε ηλιθίους.

Πες μας για το νέο σου τραγούδι σακη
Αυτό θέλουμε από σένα!

Σαλτα κ γαμησου μωρη λουγκρα που εχεις κ αποψη για τα πολιτικα.

ΣΑΚΗ !ΜΑΣ ΕΠΡΙΞΕΣ !ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΝΑΙ ΕΣΥ !!!.ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΓΙΟ ΣΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ Κ ΣΥ (έμαθα ότι σε γουστάρει ο Σόιμπλε ,να σας κάνουν.....ξέρεις τι!!! ΕΥΡΩ πάσι θυσία!!!! ΣΥΜΦΩΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!!

Ποιος του γραφει τους λογους;Τραγουδησε Θεωδωρακη και απεκτησε πολιτικη οντοτητα; Ξεχαστηκε φαινεται που ηθελε να τραγουδηση στα κατεχομενα.

Αν δεν δούμε τον Σάκη για δήμαρχο Μαραθώνα να μου τρυπησετε την μύτη. Μήπως σε ετοιμάζουν για πρέσβη της μαραθώνιας φλόγας?

τώρα που ο φ.π.α. στα μακαρόνια θα πάει 23% να σε δω θα ξανακάνεις μακαρόνια με κιμά ???

Μην βάζεις ρε Ρούβα άλλους να γράφουν κείμενα για σένα. Πες μας καλύτερα σε ποια τράπεζα του εξωτερικού σε συμβούλεψε να χώσεις τα λεφτα σου η γιαγιά Μαριάννα.

ρε ρουβα δεν αφηνεις τους γραμμενους λογους να σχισεις κανενα μπλουζακι.......

παιδια πως βγαινει κανεις απο ενα λογαριασμο σαν του σακη... αρχιζει να μου μυριζει γερμανοτσολιας πτουυυυυ

Ο Σακης μλν δεν καταλαβε ποτε τι ελεγε το Αξιον Εστι που τραγουδησε..εμεινε στα μακαρονια με κιμα...

Γιατι συκοφαντήτε ενα άτομο με τέτοιες ανακοινώσεις ??? γιατι κρύβεστε πιςω απο την σελίδα !!! Βγήτε μπροστα να δούμε τα μούτρα σας!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!! Πείτε μας οτι θέλατε να σας διαγράψουμε δεν υπαρχει λόγος να δημοσιεύεται τέτοιες γελοιότητες !!!!

Eisai megalos kseftulas.

Άλλοι υπέγραψαν τη υποδουλωση της Ελλάδας ενώ εσύ μας έφτιαχνες μακαρόνια με κιμά

Σαν τον γεωργιο παπαδοπουλο μιλας ρε χουντικε...ολο μαλακιες διαγγελματα βγαζεις....ασε και μουστακακι..ιδιος θα εισαι με 2 αποβρασματα..παπαδοπουλο και χιτλερ

62

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Ρε φίλε, άντε να διαφημίσεις κανένα αναψυκτικό, γυαλί, ρούχο, τσίχλα, παγωτό, πατατάκι, γιαούρτι, αρκουδάκι (τι άλλο έμεινε που δεν έχεις διαφημίσει;) να μαζέψεις κι άλλες αρπαχτές για να βολευτεί η δοκιμαζόμενη οικογένειά σου, και άσε τους μεροκαματιάρηδες στον πόνο τους. Κοτζάμ επιτελείο δημοσιοσχετιστών έχεις, δε βρέθηκε κανείς να σε συμβουλεύσει να το κλείσεις το ρημάδι το στόμα σου τέτοιες ώρες;
Τι θέλει να πει "το ποιητή"? (τώρα και πολιτικός σχολιαστής ο Σάκης, πανελίστες -δημοσιογράφοι τρέμετε!)Γενικότητες, κοινοτοπίες και ασάφειες, ετσι ώστε να κολάει παντού κατά το δοκούν η αποψή του.Σάκη καιρός να αλλάξεις...κειμενολόγο.
Ο Χάρρυ Κλυνν και ο Λαζόπουλος θεωρούνται "σοβαροί" διασκεδαστές, κατά την γνώμη των απανταχού υβριστών; Γελάνε και οι πέτρες.Αυτοί είναι η ελληνική κοινωνία, φίλε μου, κι αυτό είναι το μεγάλο μας δράμα.
Προσπαθώ να κατανοήσω ένα πράγμα: Για ποιον λόγο απόψεις που εξέφρασε ο Λαζόπουλος ή ο Χάρρυ Κλυνν θεωρούνται άξιες αναδημοσίευσης και αναφοράς ενώ το να εκφράσει άποψη ο Ρουβάς θεωρείται κατακριτέο; Ποια είναι αυτά τα μέτρα και σταθμά που καθορίζουν την βαρύτητα της άποψης κάθε πολίτη και το δικαίωμά του να την εκφράζει; Δεν προσέβαλε κανέναν, δεν προσπαθεί καν να στρέψει μερίδα του κόσμου προς κάποια κατεύθυνση. Αντιθέτως, σχόλια που έφτασαν ως απάντηση στην άποψή του στερούνται επιχειρημάτων, στερούνται σεβασμού και κυρίως στερούνται περιεχομένου. Εκτός το αν τα "μακαρόνια με κιμά" θεωρούνται επαρκής δικαιολογία ώστε να απαγορευτεί σε κάποιον να εκφράσει την άποψή του σε ένα Μέσο. Μάλιστα,μιλάμε για ένα Μέσο όπου αυτές τις μέρες κάθε ένας έχει αραδειάσει ο,τιδήποτε του έρθει στο μυαλό πολλές φορές χωρίς επιχειρηματολογία, χωρίς βαρύτητα και δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις με χυδαιότητα και υβριστική διάθεση, πράγμα το οποίο είναι και το πιο ανούσιο.
Κανένα πρόβλημα να πει την άποψή του και ο Ρουβάς, αλλά τα επιτηδευμένα και πομπώδη που γράφει (ιδίως στο δεύτερο σημείωμα) μοιάζουν με ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του. Δεν είναι του "σοβαρού" ο Σάκης, πώς να το κάνουμε. Δεν έχει την παιδεία, την καλλιτεχνική πορεία, τα βιώματα. Ας μας πει με δικά του λόγια τι πιστεύει και μπορεί να τον δούμε με συμπάθεια.
Τα σχόλια από κάτω είναι εμετικά. Αυτός ο κανιβαλλισμός δείχνει έλλειψη ήθους, το λιγότερο, και δεν αξίζει σε κανέναν, ό,τι κι αν λέει. Πόσο μάλλον αν το λέει κόσμια και νηφάλια. Παίρνω πάσα ωστόσο από το "ΩΧΙ ΣΤΑ ΙΠΠΟΤΕΛΟΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ - ΕΜΕΊς ΗΜΑΣΤΕ ΕΕΛΗΝΝΕΣ!!!!111 ΔΙΕΔΩΣΤΕ» για να πώ τον πόνο μου. Αυτή η κοροϊδευτική κατάχρηση της ανορθογραφίας έχει αρχίσει και με κουράζει. Ναι, το χω κάνει κι γώ για τους ΧΑγίτες - όλοι το χουμε κάνει. Και ναι, ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού είναι αμόρφωτο -ίσως και ουσιαστικά αναλφάβητο. Όμως, με το να περιγελούμε τους αμόρφωτους δεν κερδίζουμε τίποτα. Ίσως κόβουμε την όποια γέφυρα για να ακούσουν αυτά που έχουμε να τους πούμε. Δεν το λέω τόσο για σένα Άρη, όσο κυρίως για FB πολιτικών προσώπων που βλέπω να κάνουν το ίδιο πράγμα: να περιγελούν, ουσιαστικά, αγράμματους συμπολίτες μας. Χωρίς καν να περνάει από το μυαλό τους, ότι σαν πολιτικοί, έχουν ευθύνη για αυτό το πράγμα. Ευθύνη με χίλιους τρόπους. Αυτός που φωνάζει "ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΘΙΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΜΟΨΙΦΙΣΜΑ" είναι πολίτης αυτής της χώρας, μαζί ζούμε. Ναι, είναι φορέας οπισθοδρόμησης. Ναι, δεν θα πάμε μπροστά με τέτοιους πολίτες. Ναι, οι επιλογές του προηγούμενα χρόνια μας έκαψαν (όχι μόνο αυτού βέβαια). Αλλά με το να τον περιγελάς, δεν κερδίζεις τίποτα - τα κάνεις χειρότερα. Και για σένα και για αυτόν.
Θα συμφωνήσω 100% μαζί σας. Είναι τουλάχιστον κακόγουστο να σατιρίζεις την ανορθογραφία κάποιου, παιδικό, χαζό, εφηβικό, πως να το πω. Ούτε, νομίζω, στάθηκε ιδιαίτερα κανείς στο περιεχόμενο των όσων έγραψε έστω ο Ρουβάς. Η όποια καφρίλα προκλήθηκε από το ότι δεν μας έχει συνηθίσει σε πολιτικές προτάσεις ο λεγάμενος και από το ό,τι αυτός εκπροσωπεί εδώ και χρόνια στο χώρο του τραγουδιού.
Πάλι καλά γιατι στην αρθρογραφία σας όσες φορές έχουμε σχολιάσει κάτι που δεν είναι σύμφωνο με όσα λέτε το σχόλιο μας δημοσιευμένο δεν το χουμε δει ποτέ! εδώ μπορούμε τουλάχιστον να εκφράσουμε εναν αντίλογο....
γιατί κάθεσαι και τους απαντάς απορώ. Τέτοιοι τύποι και η Στέλλα Μπεζεντάκου να εβγαινε και να λεγε ΝΑΙ θα σκίζονταν να σου πούνε για τη σοβαρότητα που επιδεικνύει σαν καλλιτέχνις και σαν πολίτης.
"Είναι προτιμότερο να μείνεις σιωπηλός και να νομίζουν ότι είσαι ανόητος, παρά να ανοίξεις το στόμα σου και να διαλύσεις κάθε αμφιβολία" Αβραάμ Λίνκολν Πηγή: Ανήθικος Αυτουργός
Ο κόσμος διχάζεται και διαχωρίζεται ανάμεσα σε αυτούς που έχουν να χάσουν και σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα πια να χάσουν. Έτσι διαμορφώνονται τα παλλόμενα στρατόπεδα. Ανάμεσα στις ταξικές διαφορές.
ΟΛΟΙ έχουν κάτι να χάσουν. Ακόμα και ο άστεγος που τρώει απ'τα σκουπίδια, ακόμα κι αυτός έχει να χάσει (ποιός θα πετάει φαγητό στα σκουπίδια εν μέσω γενικευμένης πείνας;). Οι μόνοι που δε μπορούν να χάσουν τίποτα είναι οι ΝΕΚΡΟΙ. Ξεκαβαλήστε το ροζ συννεφάκι επιτέλους!
Ακόμα και ο άστεγος που τρώει απ'τα σκουπίδια, ακόμα κι αυτός έχει να χάσει (ποιός θα πετάει φαγητό στα σκουπίδια εν μέσω γενικευμένης πείνας;). Πηγή: www.lifo.grΝομίζω το τερμάτισες... Δηλαδη θα ψηφίσει ο άστεγος Ναι για να μην ελαττωθούν τα αποφάγια;
Ότι εξέφρασε ο Ρουβάς την άποψη του μας πείραξε. Άμα ήταν ένας ταπεινός έντεχνος τραγουδιστής θα έπρεπε να πάρει θέση. Αυτή η λογοκριτική αντίληψη για το ποιος πρέπει να εκφράζει τις απόψεις του από τα πρόσωπα που έχουν δημόσια προβολή έχει γίνει εφιάλτης στην εποχή του ίντερνετ. Αφενός όσοι δεν έχουν τραγουδήσει αξιόλογο ρεπερτόριο αυτομάτως χάνουν το δικαίωμα έκφρασης της γνώμης τους, αφετέρου αν τύχει να εκφράσουν μνημονιακές απόψεις εκεί γίνεται το έλα να δεις. Σε μια εποχή που και η κουτσή Μαρία εκφράζει τη μνημονιακή/αντιμνημονιακή γνώμη της με ένα στατους στο facebook ή με ένα tweet -και το ζήσαμε όλοι εχθες- είναι τόσο υποκριτικό και υπεροπτικό να γίνονται στόχοι συγκεκριμένοι άνθρωποι επειδή έχουν προβολή και επειδή δεν είναι του γούστου όλων. Όσο για τα εφυέστατα και άκρως χιουμοριστικά σχόλια (όπως χαρακτήριστηκαν στα σχόλια απ τον χρήστη ΜΠΟΣΚΟ) εγώ τα θεωρώ ρατσιστικά κ φασιστικά μιας και είναι της μόδας. Και με πιο απλά λόγια μας πείραξε ο Ρουβάς που μπορεί να εξέφρασε μια άποψη που ενυπάρχει και η διαφύλαξη των συμφερόντων του και δεν μας πείραξαν οι επαναστατημένοι Έλληνες που φωνάζουν ΟΧΙ αλλά τρέχουν να προλάβουν να σηκώσουν τις καταθέσεις. έλεος απλά
Ο Σφακιανάκης έχει εκφράσει αποψάρες στο παρελθόν.Δεν ήταν τα τραγούδια που είπε ή η αισθητική ή το γούστο κ.λπ..Η πολιτική του άποψη ήταν για τα μπάζα(και χειρότερα) και ως τέτοια κρίθηκε.
Ναι προφανώς δεν μιλάμε για ακραίες φασιστικές απόψεις που είναι καταδικαστέες από τη συντριπτική πλειοψηφία. Μιλάμε για δημοκρατικές απόψεις, το θεώρησα αυτονότηο
Έλα τώρα, δεν παίζει αυτό που λες, άλλωστε δεν διαχειρίζονται οι συντάκτες το site για να εμφανίζουν-εξαφανίζουν σχόλια. Προφανώς θα είχες ξεπεράσει τα εσκαμμένα, που λένε, με κάνα σχόλιο σου και θα σ' έφαγε η μαρμάγκα. Λογικό, θα σού'χει ξανατύχει άλλωστε ;)
- Ο Σάκης τόλμησε να πάρει θέση και οι "Ρουβιτσες" τόλμησαν να σχολιάσουν.- Όταν εκφράζεις την άποψη σου δημόσια, λογικό ειναι να περιμένεις κριτική.- Δεν εξέφρασε κάτι επί της ουσίας με τα γραφόμενά του, οπότε για μένα απλά ανάξιος σχολιασμού- Το ότι κάποιοι ξεφεύγουν στα σχόλια, δεν ειναι τωρινό φαινόμενο, ούτε αποκλειστικότητα της μιας ή της άλλης πλευράς. Δεν αποκτηνώθηκε σήμερα η κοινωνία, δεν εμφανίστηκαν σήμερα άνθρωποι που βγάζουν τα απωθημένα τους στο διαδίκτυο...τα "πρώτη φορά φασιστερα" ορισμένων και λοιπά σαχλά απλά αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε μάθει να σεβόμαστε την άλλη πλευρά. Υπερβολές και πολύ κακό για το τίποτα (βλ. υπόθεση Αρκα - τον οποίον και λατρεύω χρόνια)- Μιλάμε για τον ίδιο το Ρουβα που ειναι follower του Κασιδιάρη (ναι ντε, του Ηλία) στο twitter, και τώρα που έγινε ντόρος τον έκανε και ανφολοου (...)Ψυχραιμία επιτέλους.
Δεν υπάρχει περίπτωση ο Σάκης μας να τα έγραψε όλα αυτά από μόνος του.... λέμε τώρα!Επιπλέον, δεν ξέρω αν μου αρέσει που παίρνει θέση τόσο ανοιχτά, αλλά είναι δικαιώμα του. Βέβαια αυτός οικονομικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον μέσο έλληνα πολίτη, αλλά και πάλι αυτό δεν λέει κάτι.Προτιμώ να βλέπω κείμενα από καλλιτέχνες να καλούν τον κόσμο να ψηφίσει μαζικά στο δημοψήφισμα είτε με ΝΑΙ είτε με ΟΧΙ, αλλά να ψηφίσουν για να υπάρχει μια ξεκάθαρο αποτέλεσμα, χωρίς να υπάρχει αμφισβήτηση.
ο σάκης ρουβάς έχει κάθε δικαίωμα να πάρει θέση και εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να τον κρίνουμε βάσει της τάξης που ανήκει και του κάτα πόσο επηρεάζεται αρνητικά και πόσα πράγματα στη ζωή του διακυβεύονται σε αυτή τη συγκυρία
Είναι δεδομένο πως τα τσιτάτα αυτά εν είδει πολιτικού μανιφέστου δεν είναι γραμμένα από τον Ρουβά. Όλοι γνωρίζουμε από ποιους προωθείται ως πολιτιστικός παράγοντας (δεν αποκλείεται στην επόμενη ''οικουμενική κυβέρνηση'' που ονειρεύονται άλλοι για πάρτη του να τον δούμε και Υπουργό), άρα το κράξιμο δεν ήρθε μόνο από πρώην Ρουβίτσες. Αντιθέτως, τα περισσότερα comments ανήκουν σε ανθρώπους που μάλλον δεν θα τον άκουγαν ποτέ τον εν λόγω τραγουδιστή. Επίσης, το χθεσινό status του ήταν ένα κι ένα προς γελωτοθεραπεία, πραγματικό φάρμακο μεσ'στο άγχος των εξελίξεων. Δεν ήξερα ότι ανέβασε και καινούργιο και ως εκ τούτου σ'ευχαριστούμε για την είδηση. * παραθέτω και ως ευφυέστατο και άκρως χιουμοριστικό το σχόλιο της Pela Soultatou: ΣΑΚΗ, Ο ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΜΣΚΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
Κύριε Μποσκοΐτη, μου φαίνεται τραβηγμένο από τα μαλλιά να σκέφτηκε κάποιος ζάπλουτος πως μπορεί να προωθήσει συμφέροντά του μέσω του Sakis. Αν κάτι θα μου φαινόταν πιο πιστευτό, είναι να την έχει ψωνίσει ο Ρουβάς και να απέκτησε πολιτικές βλέψεις, οπότε να προσέλαβε κάποιον να γράφει αντ' αυτού. Αλλά να είπε ο φραγκάτος " Πώς να επηρεάσω την κοινωνία ; Το βρήκα ! Ο Σάκης !!! " πόσες πιθανότητες έχει ;
Μα τι λέτε τώρα; Σοβαρολογείτε; Δεν ξέρουμε όλοι πόσο κόσμο επηρεάζει ο Ρουβάς; Εδώ τόσοι πήγαν μην τον χάσουν στο ''Άξιον Εστί'' σ'αυτή τη συναυλία - παρωδία. Και, ok, πες ότι απόκτησε πολιτικές βλέψεις και μπράβο του στην τελική, με μια απλή ανάγνωση όμως - που χθες τουλάχιστον περιείχε και γραμματικά λάθη - γίνεται εύκολα κατανοητό πώς κάποιοι τον χρησιμοποιούν κανονικά. Αυτοί οι ''κάποιοι'' έχουν συγκεκριμένα ονόματα, δεν έχουμε δηλαδή όσοι κράζουμε καμιά μανία καταδιώξεως. Σκεφτείτε ακόμη πως αν δεν υπήρχε σκοπιμότητα, ο Σάκης θα είχε ''πολιτικολογήσει'' και στο παρελθόν, όχι τώρα που ο φόβος ενός πανελλήνιου ΟΧΙ είναι τεράστιος για κάποιους...Εμένα αυτή είναι η γνώμη μου.
Κύριε Μποσκοΐτη, το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόμουν είναι να σας χρεώσω μανία καταδιώξεως. Απλά θεώρησα αυτήν την οπτική υπερβολική. Όσο για το Άξιον Εστί, για το τζάμπα πήγε τόσος κόσμος, να είστε σίγουρος.
Κύριε Μποσκοΐτη το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσα να σκεφτώ, θα ήταν να σας χρεώσω μανία καταδίωξης. Απλά μου φαίνεται υπερβολικό. Όσο για το γιατί πήγαν στη Νέα Σμύρνη, υπάρχει πάντα και η εξήγηση των διασήμων ονομάτων και του τζάμπα.
Έχουμε ελευθερία λόγου, ο κάθε ένας από μας είναι ελεύθερος να πει τη γνώμη του και εμείς να τη σχολιάσουμε πολιτισμένα είτε αυτός είναι ο Ρουβάς, είτε η Πάολα είτε ο Μικρούτσικος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η γνώμη του ενός είναι ανώτερη από την άλλη και γιατί πρέπει να ξεπέσουμε σε άσχημους χαρακτηρισμούς και ειρωνία από τη στιγμή μάλιστα που και ο ίδιος δεν χρησιμοποιεί τέτοιο λεξολόγιο για να απαντήσει, αλλά το αντίθετο μάλιστα.
Κανενός η γνώμη δεν θεωρείται ανώτερη αν δεν ακουστεί με προσοχή, αλλά τα χρόνια της μεταπολίτευσης έγινε τόσο μεγάλη ισοπέδωση της παιδείας η οποία επηρέασε δραματικά την κριτική ικανότητα των Ελλήνων. Το αποτέλεσμα φαίνεται πλέον σε όλη του την έκταση μέσα από την ανωνυμία των μέσων δικτύωσης και του διαδικτύου γενικότερα. Οι περισσότεροι (αν όχι ΟΛΟΙ!) από αυτούς που βρίζουν και κράζουν στο διαδίκτυο είναι κότες λειράτες μπροστά σε ένα πραγματικό περιστατικό.
Aπό ποιους προωθείται ως πολιτιστικός παράγοντας? Δεν το γνωρίζω. Μπορείς να μας το πεις και μας? Όχι όμως υποψίες, άκουσα, είναι φανερό κλπ. Να μας πεις τα ονόματα τους με αποδείξεις να ξεστραβωθούμε και μεις.
Έλεος με τις συνωμοσιολογικές θεωρίες του ψεκασμένου οχλοπολτού.Όποιος έχει παρακολουθήσει την εξέλιξη του Ρουβά όλα αυτά τα χρόνια ξέρει ότι αυτές οι αναρτήσεις είναι δικές του.Τα ίδια εξάλλου είχε πει και σε τηλεοπτική του συνέντευξη πριν λίγους μήνες.Τώρα το ότι δεν καταφεύγει στα λαϊκίστικα τσιτάτα του προπαγανδιστή Λαζοπουλου ή στα θλιβερά κειμενάκια του Κραουνάκη που κατακεραυνώνει το σύστημα(χα,χα,χα)μάλλον ενοχλεί.
Northernlight είσαι με τα καλά σου; Θες να μας πεις ότι τον έχεις ακούσει σε συνέντευξη και εχεις συγκλονιστεί με τις απόψεις του;Όλο εεεε και κεκεδισμα είναι,ανάθεμα και αν ολοκληρώνει μια πρόταση.Εχε χάρη που είναι ωραίο παιδί και κάναμε τις κουφες. Κατά τ'αλλα δεν χρειάζεται να το παίζει Λαζόπουλος η' Κραουνάκης, όλοι ξέρουμε ότι είναι το πουλεν της Μαριάννας.
@la vie en rose και από πότε η ευφράδεια λόγου ταυτίζεται με το περιεχόμενο ή με την ποιότητα των σκέψεων κάποιου;Και ναι.Έχω ακούσει τον Ρουβά να εκφράζει πολύ πιο δομημένες και στοιχειοθετημένες απόψεις μακριά απο λαϊκισμό και χάιδεμα αυτιών του κόσμου σε σύγκριση με άλλους υποτίθεται έντεχνους καλλιτεχνάρες των οποίων τη μουσική μπορεί και να εκτιμώ περισσότερο.
πες μας ότι οι Ρουβάς έχει εναν μεγάλο ακαδημαϊκό μέσα του που απλα τυχαίνει να μην είναι εύγλωττος... Δεν ταυτίζονται αυτά τα δύο απαραίτητα, αλλά στην περίπτωση του Ρουβά δεν συναντώνται κιόλας.Δεν ανεφερα τίποτα για έντεχνους ελληναραδες καθώς δεν ασχολούμαι με το τι δηλώνει ο καθένας, αλλά ο Ρουβάς ως προσωπικότητα δεν μου λέει τίποτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει άποψη. Τώρα κατά ποσό είναι δική του, η' του τη γραψανε, υπάρχει ένα ερωτηματικό.
northernlight, σε σένα το λέω βρε κουκλάκι μου, τι συνομωσιολογικά και ψεκασμένα μας τσαμπουνάς μεταμεσονύχτια; Το ότι ο Σάκης είναι το πουλέν της μαντάμ Μποτόξ δεν τό'ξερες; Λες από την ταλεντάρα του να τον τρώμε στη μάπα 20 χρόνια τώρα; Εγώ δεν αναλαμβάνω τέτοιες παραδόσεις, τέρμα το session γι'απόψε!
Μποσκο συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου, αλλά μην εξηγείς (και κυρίως μην απολογείσαι) έδικος κόπος! Εδώ είμαστε σοβαρός λαός έχουμε τοτέμ και ταμπού, δεν έχουμε χιούμορ, μόνο θυμικό που...θυμώνει όταν του προσβάλεις τα ..."θεία"