Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι ο Σαμαράς θέλησε να κόψει τον Τσίπρα απ' την τηλεόραση

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι ο Σαμαράς θέλησε να κόψει τον Τσίπρα απ' την τηλεόραση Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Aτελιέ/ LIFO
20

Χτες, αιφνιδιαστικά, ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ροδόλφος Μορώνης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το διοικητικό συμβούλιο του τηλεοπτικού φορέα. 

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει ότι ο λόγος της παραίτησής τους είναι η επιχειρούμενη μη προβολή της ομιλίας του Τσίπρα απ' τη ΔΕΘ. Οι δύο που παραιτήθηκαν δεν το διαψεύδουν, άρα προφανώς ισχύει. 

Επίσης οι συγκεκριμένοι δύο μόνο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν - δεν θα έτρωγαν όλη την ταύτιση με το Σαμαρά και το κράξιμο και τις κατάρες απ' τους απολυμένους της ΕΡΤ αν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, απλούστατα δεν θα είχαν δεχτεί να αναλάβουν τις θέσεις τους τον περασμένο Μάιο, κι όμως δέχτηκαν. 

Ο Ροδόλφος Μορώνης επιβεβαίωσε ότι ο λόγος παραίτησής του ήταν οι κυβερνητικές πιέσεις γράφοντας στο Facebook του:

«Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μη το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί...»

Δεν με τσατίζει τόσο (ή μόνο) η προσπάθεια υποβάθμισης της ομιλίας του Τσίπρα - χαρά στο κουράγιο όποιου την παρακολουθούσε εφόσον την έδειχναν. Κι επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι δεν αναγνωρίζει "το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ", δεν έστελνε στελέχη του να μιλήσουν εκεί, την κράζει πατόκορφα απ' την πρώτη μέρα λειτουργία της, οπότε είναι λίγο αστείο να γκρινιάζεις που δε σε παίζει αυτός που ούτε την ύπαρξή του ή/και το δικαίωμά του στην ύπαρξη δεν αναγνωρίζεις.

Αυτά όμως λίγη σημασία έχουν. Εφόσον αυτό γίνεται για όλους τους αρχηγούς, ή εφόσον η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταδίδεται ανέκαθεν στη δημόσια τηλεόραση, ο Τσίπρας πρέπει να προβληθεί κανονικά. 

Η μεγάλη απογοήτευση είναι η ΝΕΡΙΤ, για όσους ήλπιζαν όταν έκλεισε η ΕΡΤ πως θα δημιουργούνταν ένας φτηνός, ποιοτικός και αντικειμενικός φορέας, χωρίς τις γνωστές πολιτικές παρεμβάσεις.

Είναι εξοργιστικό, αλλά δημόσια τηλεόραση χωρίς παρεμβάσεις απ' την κάθε κυβέρνηση δεν έχουμε δει ακόμα, και δεν έχω και ελπίδες ότι θα δούμε και επί ΣΥΡΙΖΑ - όλοι βάζουν τους δικούς τους, και όλοι κατευθύνουν με τον τρόπο τους τα πράγματα. Το χειρότερο είναι πως επειδή όλοι θεωρούν ότι η πολιτική γραμμή τους είναι η Σωστή, το να την επιβάλλουν στα Μέσα που ελέγχουν δεν το θεωρούν καν παρέμβαση, αλλά δικαιοσύνη...

 __________

ΥΓ. Συγκεκριμένα για τον Σαμαρά, να τι μου λέει ο p. που ξέρει καλά τον χώρο των ΜΜΕ:

 

Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου με τις παραιτήσεις κλπ, δεν είναι η μη προβολή του Αλέξη Τσίπρα και των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πράγμα που δεν θέλω να υποβιβάσω. Το ουσιαστικότερο κατ'εμέ, η ιδιοκτησιακή σχέση που φαίνεται να αναπτύσσει η ΝΔ Σαμαρά με το κράτος και το δημόσιο γενικότερα. Γεννημένη στη μήτρα μιας κούφιας ψευδό-αστικής συνείδησης που γεμάτη εθνικά οράματα, "μεγαλέξανδρους" και εμφύλιους διχασμούς συνεχίζει να θεωρεί το πόπολο υποδέεστερο, πρόβατα που πρέπει να ευχαριστούν τους Ποιμένες όταν οδηγούνται σε ασφαλή μαντριά. Και η περίφημη Δημοκρατία της αστικής τάξης; Εδώ αναλαμβάνει η Σαμαρική δεξιά να μας υποδείξει τα νέα μιάσματα και τους κινδύνους που φέρουν οι θέσεις τους και να μας απαλλάξει από αυτές.
Το μαγαζί μας ανήκει άλλωστε άπλυτοι και "φαφούτηδες"!

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

12 σχόλια
Λίγη απλή αριθμητική [δεν ξέρω εξάλλου παραπάνω…] από τα ραβασάκια που μου στέλνει η ΔΕΗ κάθε τόσο:λογαριασμός ΔΕΗ 12/6/2013 – Χρεώσεις Δήμου & ΕΡΤ………44,73λογαριασμός ΔΕΗ 20/6/2014 – Χρεώσεις Δήμου & ΕΡΤ………42,96Δηλαδή ο «φτηνός, ποιοτικός και αντικειμενικός φορέας, χωρίς τις γνωστές πολιτικές παρεμβάσεις» τελικά διαφέρει ΜΟΝΟ στο όνομα και στο 1,77 ευρώ που είναι η διαφορά του τι πλήρωσα πέρυσι και φέτος!!! Ε, ρε κάτι γκιλοτίνες που θα έπρεπε να είχαν ήδη στηθεί…
Αυτές οι καρέκλες αλλάζουν κώλους ανάλογα με την κυβέρνηση; Διότι, μπορεί κάλλστα να χουν λάβει υπ όψιν και τις δημοσκοπήσεις. Είναι η πρώτη φορά μανιπιουλαρίσματος του περιέχομένου της ΝΕΡΙΤ;Δεν ξέρω ρωτάω... Δεν θέλω να αμαυρώσω το προφίλ κανενός..
Από τη στιγμή που δίχως να με ρωτήσουν πληρώνων ΝΕΡΙΤ έχω απαίτηση να παρακολουθήσω και τον Τσίπρα και κάθε άλλο πολιτικό αρχηγό. Δεν θα μου πει η ΝΔ τι θα δω και τι δεν θα δω. Η ομιλία Τσίπρα θα είναι και παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του Σύριζα. Αν είναι καλο ή όχι θα το βλέπαμε. Αλλά να το βλέπαμε!
Δύο είναι οι τα σενάρια:α)το πρόγραμμα μάλλον θα είναι καλό β)μάλλον θα είναι κακό αλλά ο ελληνικός λαός ηλίθιος.Για κανένα άλλο λόγο δεν θα προχωρούσε ένας πρωθυπουργός σε μια τέτοια μεθόδευση. Οι δημοσκοπήσεις είναι αυτές που έκαναν το ζήτημα επιτακτικό, άρα κανένα σενάριο δεν έχει σημασία αφού το να έβγαινε μετά και να αποκαλούσε τον Τσίπρα λαικιστή-που θα μπορούσε να το κάνει ανεξαρτήτως προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ- φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν πια πέραν των ψηφοφόρων της ΝΔ. Το γιατί δεν θέλει και πολύ φαντασία...Οπότε σου λέει, αφού ότι πρόγραμμα και να εξαγγείλει έχει έρεισμα στον κόσμο, ο κόσμος δεν θα το ακούσει και δει ζωντανά. Αν ήταν κόμμα του 5 και 10 % θα καθόταν και αυτός από κάτω.
O κατήφορος της κυβέρνησης είναι άνευ προηγουμένου. Αλλά πόσες φορές το έχουμε πει αυτό; Πάρα πολλές. Κάθε σκαλι πιο κάτω, αποδεικνύεται ότι δεν είναι το τελευταίο. Η κατάσταση στη ΝΕΡΙΤ, απ' αρχής προβληματική, αποδεικνύεται ότι είναι ελεεινή και το "και με ΣΥΡΙΖΑ έτσι θα είναι", καλό είναι να λέγεται έστω με κάποια επιφύλαξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην είναι όσο επαναστατικός θέλουν κάποιοι, μπορεί να μην είναι όσο κεντρώος θέλουν κάποιοι άλλοι, αλλά πάντως αργά και σταθερά πείθει ότι πολλοί μπουρούν να ελπίζουν και επίσης πολλοί δεν πρέπει να φοβούνται. Με τί έχει να συγκριθεί, άλλωστε... Ο Σαμαράς και η Δεξιά έχουν αποδείξει ότι η δεξιά δεν έχει για να δώσει πια τίποτα άλλο. Όλο Νικολόπουλοι και Νεράντηδες, είναι δομικό το πρόβλημα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δρόμο, αλλά μπορεί να αποδειχθεί κατά πολύ προτιμότερος.
μαζι σου .... και να καταλάβει ο Ελληνας οτι η απελευθέρωση του (γιατί υποδουλωμένοι είμαστε , και ας μην το έχετε καταλάβει ) θα έρθει με αργά βήματα , Ο αλεξης είναι αρχή ... μετά θα πάμε σε πιο ''ορθές'' λύσεις αν δεν μπορέσει ο Συριζα να κάνει αυτά που πρέπει , αλλά το σύστημα μόνο από μέσα μπορεί να νικηθεί , και η ανάγκη μιας κυβέρνησης σύριζα είναι επιτακτική εάν θέλουμε μια αλλαγή .... για να δοθεί πάτημα πλέον και σε άλλα κόμματα(που υπάρχουν σήμερα , με έτοιμες λύσεις , αλλά δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν τον ''Γολγοθά'' που έχει δημιουργήσει η συγκυβέρνηση τόσων δεκαετιών των 2 κωμάτων και των media στην εκλογική διαδικασία ) να αναδειχθούν ...όσο έχουμε τους προδότες όμως για κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει κάτι ...
Τις συνεντεύξεις τύπου τις μετέδιδαν. Για την σε κομματικό ακροατήριο του Σαββάτου δεν νομίζω...Ασε που είναι και θέμα αισθητικής να μην βλέπεις-ακούς ολημερίς κι ολονυχτίς τον Τσίπρα να μιλάει περί οικονομικών
Μια φυσιολογική αντιπολίτευση θα έβγαινε με 50% απεναντι στα γελοία αυτά απομεινάρια του δεξιού παρελθόντος. Κι όμως, ακόμα και με τέτοια ΝΔ ο Σύριζα κινδυνεύει να μην κερδίσει ούτε τις επόμενες εκλογές. Είναι ακόμα χειρότεροι.Λύπη για την κατάντια αυτής της χώρας.
Αλήθεια με ποιά λογική υπήρχε κόσμος που πίστευε ότι η ΝΕΡΙΤ θα ήταν "ένας φτηνός, ποιοτικός και αντικειμενικός φορέας, χωρίς τις γνωστές πολιτικές παρεμβάσεις.¨;;;Οι ίδιοι άνθρωποι που κάνανε την ΕΡΤ αυτό που ήταν, δεν στήσανε και την ΝΕΡΙΤ; Με ποιά λογική αυτοί οι "αποδεδειγμένα" ανίκανοι, θα κάνανε κάτι αξιόλογο; Αν ήταν αξιόλογοι θα μπορούσανε να στρώσουν την ΕΡΤ, αντί να την κλείσουν.
Θεωρώ περισσότερο από κάθε άλλη φορά επιτακτική την ανάγκη αποφυγής του εθνικοδεξιού δρόμου στον οποίο πορευόμαστε. Ο μη δημοκρατισμός της κυβέρνησης φάνηκε από την πρώτη ημέρα. Αργά αλλά γεωμετρικά σταθερά, η κυβέρνηση επέδειξε πόσο dura είναι. Χρησιμοποίησε εθνικιστικά και λαϊκιστικά προσχήματα.Το divida and impera, imperat. Ο Σαμαράς είναι ικανός για όλα. Μεταβάλλει την ηθική μας και τον πολιτικό πολιτισμό μας.<<Εκλογές εδώ και τώρα>>!
Συμφώνω σε αυτά που λές αλλα για πιο πολιτικό πολιτισμό μιλάς; Δεν υπάρχει ούτε πολιτικός πολιτισμός ούτε πολιτικό επίπεδο στην Ελλάδα. Ανέκαθεν είχαμε την λαική δεξία και τον αριστερό λαικισμό, αυτά έχουμε και σήμερα αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό. Δεν έχει αλλάξει κάτι στο πολιτικό σκηνικό και όπως το βλέπω ούτε πρόκειται να αλλάξει σύντομα.
Αυτη η κυβερνηση δεν κανει πια απολυτως τιποτα δημοκρατικα, ουτε καν στο καθαρα τυπικο μερος. Ειναι τοσο ξεδιαντροποι που ειναι δυσκολο να αποφασισεις αν ειναι περισσοτερο τρομακτικοι απο αστειοι.