Οι Electric Litany ακυρώνουν συναυλίες σε Βόλο και Πειραιά

Οι Electric Litany ακυρώνουν συναυλίες σε Βόλο και Πειραιά Facebook Twitter
27

[Μου το έστειλαν ο Paco και ο Querion Subsector μέσω left και pontiki]

 

Μία από τις σημαντικότερες μπάντες στην Ελλάδα, στέλνει δυνατό αντιναζιστικό μήνυμα και ακυρώνει τις συναυλίες της σε Πειραιά και Βόλο, λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων. [Υπενθυμίζεται ότι στο Βόλος πρώτος στη «μάχη» του δήμου ήρθε ο γνωστός Αχιλλέας Μπέος, ενώ στον Πειραιά την πρώτιά κατέκτησε ο στενός συνεργάτης του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννης Μώραλης.]

 

 

«Μερικές σκέψεις καθώς εκτός από μπάντα είμαστε και άνθρωποι.

Στην ερχόμενη περιοδεία οι Electric Litany ΔΕΝ θα παίξουν σε Πειραιά και Βόλο λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων τα οποία έδειξαν ότι η πλειοψηφία των πολιτών σε αυτές τις 2 πόλεις αξίζουν τον μεσαίωνα που έχουν επιλέξει.

Κουράγιο στη μειονότητα των υγιών ανθρώπων του Πειραιά και Βόλου. Επίσης δηλώνουμε τον πλήρη αποτροπιασμό μας για τον κάθε ένα που ψήφισε τους Ναζί της Χρυσής Αυγής.

Είστε όλοι πλέον γελοίοι μα και επικίνδυνοι. Καθ ψήφος σας είναι και ένα μαχαίρι», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.»


 

 

Mάλιστα αργότερα, η μπάντα έγραψε και μια διευκρινιστική δήλωση, διότι προφανώς γράφτηκαν πολλά για το θέμα... [Διατηρώ την στίξη και την ορθογραφία]

 

 

Εν ειδει επεξηγησης σε διαφορα σχολια και θεσεις ανα το διαδικτυο οσον αφορα την θεση μας.

 

Επειδη δεν ειναι μεσημεριανη εκπομπη, οτι ειπαμε ηταν αυτο που ακριβως εννουσαμε και οχι γενικοτητες.


-Ο Πειραιας και ο Βολος ειναι ο Πειραιας και ο Βολος.
-Οι ψηφοφοροι των μπραβων ειναι οι ψηφοφοροι των μπραβων.
-Αυτοι που δεν τους ψηφισαν ξερουν ποιοι ειναι και δεν τους ψηφισαν. Γι'αυτους παιζουμε και σπιτι τους.
-Ο μεσαιωνας αξιζει σε αυτους που τον επιλεγουν πλεον ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, ναι. Δεν υπαρχουν πλεον δικαιολογιες οτι δεν ηξερε καποιος τι ειναι ο Μπεος η οι φασιστες.
-Ο Πειραιας και ο Βολος ειναι πανεμορφα μερη και εχουν πολλους ωραιους ανθρωπους, αλλα αυτο ειναι ασχετο με τη δηλωση μας και συνεχιζει να εξυπακουεται.

 

Εμεις πηραμε θεση, θεση συμβολισμου καλο θα ηταν ο ""καλλιτεχνικος"" μα και καθε χωρος να μην μασαει να παιρνει δημοσια θεση και ας φαινομαστε λιγο κακοι ενιοτε.


Αμα δε σπασεις αυγα δεν τρως ομελετα.

 

1. Σχολια τυπου "ετσι θα νικησουμε το φασισμο? - δεν θα παιξουν και κατι εγινε"
Οχι φυσικα και δεν θα κερδισουμε το φασισμο ετσι, ετσι μονο, αλλα τουλαχιστον παιρνουμε μια ακομα μικρη θεση εναντια της εκφρασης του.
Ναι δεν θα γινει και κατι τρομερο που δεν θα παιξουμε αλλα ακομη και η απωλεια τουλαχιστον περναει ενα μηνυμα.

 

2. Σχολια τυπου " Ειναι ρατσιστικη συμπεριφορα αυτη, φασιστικη κτλ κτλ"
Εδω υπαρχει προβλημα παιδια.
Η τοσο ευκολη χρηση αυτων των εννοιων/λεξεων για το οτιδηποτε μας ξινιζει ολοι καταλαβαινουμε πως ειναι επιτυχια του συστηματος απεναντι εμας.


Ας το δουμε απλα.


Δηλαδη συμφωνα με μερικους, εαν εμεις φερ ειπειν, μια μπαντα, αηδιασαμε με τη λαικομπραβοφασιστοκουλτουρα και δεν γουσταρουμε να παιξουμε εκει , τοτε με αυτη την επιλογη λουζομαστε ως ρατσιστες κτλ. ΟΚ τοτε ποια λεξη ρε παιδια θα βρειτε για 10 καραφλους που μαχαιρωνουν εναν ανθρωπο???? Ποια λεξη θα ειναι τοσο δυνατη μετα ρε???


Οι επιπλοκες αυτης της καταστασης ειναι πολλες.

 

3. Προφανως η φραση "κουραγιο στους υγιεις κατοικους του Πειραια και του Βολου" σημαινει "κουραγιο στους υγιεις κατοικους του Πειραια και του Βολου" .
Αρα καθε σχολιο του τυπου "τι σας φταινε οι Βολιοτες γενικα κτλ" δεν μπορει να στεκει, σωστα?
Υπαρχουν φανταστικοι ωραιοι ανθρωποι παντου οπως και εκει, και ειναι πανεμορφα μερη. Ομως η αναφορα μας ηταν πεντακαθαρη για τι μιλαμε και για το ποτε. Μελος της μπαντας μας φερ ειεπιν κραταει και απο τον Πειραια.

 

Εν τελει εαν καποιους ξενιζει η ενοχλει το οτι καποιοι μουσικοι παιρνουν δημοσια θεση, η οποια εμπεριεχει και ενα απαραιτητο εμπρακτο συμβολισμο τοτε ισως θα πρεπει να συνεχισουν να εναποθετουν την τυχη της γενικοτερης αισθητικης τους στην πλειονοτητα των καλλιτεχναραδων που δεν εχουν τ'αρχιδια να πουνε τιποτε και κανουνε μοκο σε ολα..

 

Λευτερια σε ολους.
Ολα για Ολους.
Electric Litany

 

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

15 σχόλια
Οι Electric Litany ζουν στο Λονδίνο και παράγουν εκεί την τέχνη τους. Πρόσφατα συνεργάστηκαν με τον θρυλικό Alan Parsons, γι' αυτούς που ξέρουν τι εστί το συγκεκριμένο όνομα στην παγκόσμια δισκογραφία. Ορθώς έπραξαν! Καμία ανοχή στο φασισμό, καμία δικαιολογία γι'αυτούς που τοποθετούν τον υπόκοσμο σε δημόσια πόστα.
Καταλαβαίνω τον λόγο που νιώθουν έτσι και έχουν δίκαιο, ΑΛΛΑ...Διαφωνώ με την στάση τους!!! Υποχρέωση του καλλιτέχνη είναι να προσπαθεί να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο, εμπνέοντας με την τέχνη του. The people who were trying to make this world worse are not taking the day off. Why should I? -Bob Marley-
Η μπάντα πολύ καλά (κατά τη γνώμη μου) έκανε και ακύρωσε τη συναυλία! αν και δυστυχώς θα έχει προβλήματα τώρα πια με Χρυσαυγήτες και αυτό είναι το μόνο σίγουρο Και όσον αφορά σχόλια του τύπου "Έκαναν λάθος, πρέπει σε τέτοιες περιοχές να δείχνουν στήριξη με αντιρατσιστικές συναυλίες κτλ" ένα μόνο θα ήθελα να πω... Όσα χρόνια θυμάμαι τέτοιου είδους συναυλίες ποτέ μα ποτέ δεν είδα να αλλάζει κάτι.. ΥΓ Δεν έχει σημασία που δεν είναι οι Rolling Stones, πολύ καλά έκαναν και έβγαλαν δελτίο τύπου. Όσους υποστηρικτές και να έχουν είναι καθαροί απέναντί τους!
" Μία από τις σημαντικότερες μπάντες στην Ελλάδα, στέλνει δυνατό αντιναζιστικό μήνυμα και ακυρώνει τις συναυλίες της σε Πειραιά και Βόλο, λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων " ... Δυστυχώς, ειδικά για τον Βόλο ο κόσμος επέλεξε τον Μπέο με 38% στον πρώτο γύρο , γιατί είχε απογοητευθεί με την ανυπαρξία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ήταν μόνο στην θεωρεία καλοί ... Τι να τον κάνουν τον έναν δήμαρχο ή δημοτικό σύμβουλο όταν δεν μπορεί να συντονίσει δύο σκουπιδιάρικα . Σχετικά με τον Βόλο , αντιγράφω πρόσφατη συζήτηση που είχα με φίλο μου από την περιοχή ""... μας έβαλαν πριν από καιρό δίπλα στον μεταλλικό κάδο, επιτέλους έναν πορτοκαλί κάδο (για τα ανακυκλωμένα σκουπίδια) χαρήκαμε και εμείς , θα ταξινομούμε τα σκουπίδια μας και τα ανακυκλώσιμα θα τα ρίχνουμε στον πορτοκαλί , θα γίνουμε Ευρωπαίοι :-) κάποια στιγμή μετά από μέρες ανακαλύψαμε έντρομοι πως το σκουπιδιάρικο αδειάζει μέσα του και τους δύο κάδους μαζί ... μετά από πολλές τηλεφωνικές προσπάθειες μας είπαν στο δημαρχείο, ότι τον πορτοκαλί κάδο τον έβαλαν επειδή απλά δεν είχαν άλλους μεταλλικούς !! Μετά από λίγες μέρες πήγαν τον μεταλλικό σε άλλη γειτονιά και μείναμε δέκα σπίτια με έναν (για ειρωνεία πορτοκαλί ανακύκλωσης) κάδο και ρίχναμε όλοι , όλα μας τα σκουπίδια - δεν είμαι σίγουρος να πάω 1 χλμ μακριά για να ρίξω τα ανακυκλώσιμα σε άλλο πορτοκαλί κάδο γιατί δεν ξέρω αν θα είναι πράγματι ανακύκλωσης ... Οι γάτες κάνουν πάρτι κάθε μέρα και τα σκουπίδια (ευτυχώς είναι δίπλα σε αλάνα) ξεχειλίζουν ! Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε, άλλα το πρόβλημα δεν λύθηκε ποτέ [..] οι δρόμοι έχουν γεμίσει λακκούβες, ο περιφερειακός κατασκευάζετε από το 2004 και ακόμα δεν έχει τελειώσει μέχρι τα παραλιακά χωριά... τις Κυριακές το μπάνιο είναι εφιάλτης από την κίνηση, επιστρέφοντας στον Βόλο """ - Ίσως στο Βόλο επέλεξαν τον Μπέο γιατί υποσχέθηκε να κάνει την πόλη τους Μονακό ! ...τους αρέσει να μεγαλοπιάνονται ! Ίσως όμως για πιο πρακτικούς λόγους , μιας και η εκλογή δημάρχου δεν έχει να κάνει με κόμμα - ιδεολογία (ποτέ όμως Χ.Α. και ο Μπέος δεν έχει δηλώσει ότι είναι Χ.Α.) αλλά με την καθημερινότητα.... ---- και οι Electric Litany , εδώ κάνουν τεράστιο λάθος να λένε "Αξίζετε το μεσαίωνα που έχετε επιλέξει " ... 52.000 άτομα στους δύο δήμους που ψήφισαν Μπέο και Μόραλη (πλειοψηφία στον πρώτο γύρο) Από την άλλη, 260.000 είναι οι συνολικοί εγγεγραμμένοι και στους δύο δήμος , άρα μπορεί οι υπόλοιποι 210.000 να μην ήθελαν τον μεσαίωνα....έτσι φαίνεται πως οι Electric Litany, μάλλον επιζητούν την προβολή τους.
Ο καλλιτέχνης διαδηλώνει με την παρουσία του και η φωνή του έχει δύναμη όταν είναι εκεί ,όχι όταν απουσιάζει. Και στην τελική αν θεωρούν ότι ο κόσμος ζει στο μεσαίωνα ας έρθουν να δώσουν τα φώτα τους. Χωρίς να έχω κάτι προσωπικό με την μπάντα (δεν τους γνωρίζω καν) θεωρώ όμως ότι η τιμωρία και η πρακτικές του τύπου “ΚΩΣΤΆΚΗ ΆΜΑ ΠΝΙΓΕΊΣ ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΏΣΩ” φέρνουν το μεσαίωνα.
μ' αρέσει που όλοι εσείς οι δήθεν αντικειμενικοί αποθεώνατε τον Μαντέλα ότι ήταν αγωνιστής (ενώ η Θάτσερ τον έλεγε στεγνά τρομοκράτη) - ανοίξτε λίγο κανα βιβλίο να δείτε το τεράστιο κίνημα "ain't gonna play in Sun City" από δεκάδες διαφορετικούς μουσικούς που αρνούνταν να παίξουν στην Νότιο Αφρική, καθώς και παγκόσμιες αθλητικές ομοσπονδίες που δεν την δέχονταν για μέλος τους. Αλλά τι λέω τώρα ο προβληματικός, ακούστε τηΜπάολά σας και τοΜπαντελίδη σας κι αφήστε τους Electric Litany στην ξεφτίλα της παγκόσμιας αναγνώρισής τους...
Αν ειναι τοσο "politicaly correct" τα παιδια ας μην ξαναπαιξουν στην Αθηνα που εβγαλε 16% Κασιδιαρη. Η στην Ελλαδα που εβαλε τα χρυσα αυγα στο Κοινοβουλιοστασιο. Η γενικοτερα, πριν παιξουν σε καποιο μερος της επικρατειας ας ζητουν μια λιστα απο τα ποσοστα των Δημοτικων και Βουλευτικων εκλογων. Να ξερουν οι καλλιτεχνες τι ανθρωπους εχουν απο κατω.Αλλα ξεχασα. Μετα δεν θα χει "νυχτοκαματο" πουθενα αν τα παρεις τοις μετρητοις, και το θελουμε το νυχτοκαματο γιατι για Ελλαντα ειμαστε "πολυ(ς)" και για Βαλκανια "λιγοι".
Πραγματικα πολυ σημαντικη καταντια για Βολο και Πειραια. Καποιος θα πει οτι αυτοι που ακουν Electric Litany και θα πηγαιναν στις συναυλιες τους ειναι αυτοι που δεν γουσταρουνε Χρυση Αυγη και μαφιοζοδημαρχους. (πχ ποιος θαμωνας του Bios ψηφιζει ΧΑ; Μια τετοια κινηση θα ειχε σημασια αν την εκανε ενα μεγαλο ονομα. Στην τελικη, ο ελληναρας που διαβαζει ΘΕΜΑ και νοιαζεται μονο για την ολυμπακαρα με το που ακουσει αυτην την ειδηση θα πει στ @@ μας, καλυτερα - δεν θελουμε αλλους απλυτους μαλλιαδες ναρκωμανεις.Βεβαια, απ την αλλη υπαρχει ακομα χρονος ωστε οι ντεμι πιτσιρικαδες που θα βαριοντουσαν και θα το ριχνανε στην αποχη να πανε για να τους καταψηφισουνε αν ακουσουνε πολλες φωνες σαν αυτη. Αλλα χρειαζονται πραγματικα πολλες ακομα.
Δηλαδή το οτι βγάζουμε ΚΚΕ σε πολλούς δήμους δηλαδή κόμμα που υποστηρίζει τον Στάλιν ανοιχτά δεν ειναι μεσαίωνας;Για χρυσή αυγη έχετε δίκιο αλλα πρεπει να βλέπουμε και τα 2
οκ καταλαβαινω την αντιδραση τους αλλα με το φτωχο μου μυαλο εκει που υπαρχει προβλημα πας να βοηθησειςεννοω πως στη θεση τους θα εκανα απο 2 συναυλιες σε Βολο και Πειραια, δε θα εφευγανα εχουν την ευκαιρια οι εφηβοι να δουν κατι αλλο εκτος απο ολυμπιακο, αυτη ειναι η δουλεια των καλλιτεχνων (η τελος παντων ενα μερος της)
Τεράστιο λάθος. Αυτήν την ώρα έχουν νόημα ΜΟΝΟ οι συναυλίες στήριξης “στη μειονότητα των υγιών ανθρώπων του Πειραιά και Βόλου”. ΟΧΙ ακυρώσεις, φευγιό και καιροσκοπισμοί.Α
Ε σιγά οι Electric Litany ακύρωσαν συναυλία, τιμωρία για τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους θα ήταν να ακυρώσει συναυλία καμια Πάολα ή κανάς Παντελίδης. Ποιους εκδικούνται; Σίγουρα αυτούς που δεν τους ψήφισαν, οπότε συμπέρασμα: η πιο fail διαμαρτυρία που έχω δει εδώ κ αρκετό καιρό.
Λυπάμαι αλλά για το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό θα πρέπει να περιμένετε. Αυτό τον καιρό υπάρχει τεράστιο waiting list με συγκεκριμένους υποψήφιους συγκεκριμένων δήμων και μπράβους φίλους τους.
Οφείλω να ομολογήσω ότι κάπως με ενόχλησε η στάση τους. Προσωπικά θεωρώ ότι ένας καλλιτέχνης δεν πρέπει να παίρνει πολιτική θέση (για πολλούς και διάφορους λόγους), αλλά μπορώ να κατανοήσω όταν το κάνει και ειδικά όταν δέχεται και τις συνέπειες των πράξεων του. Η συγκεκριμένη όμως πολιτική θέση μου φαίνεται κάπως ανώριμη: "βγάλατε τον Μπέο δήμαρχο, άρα δεν σας παίζουμε", δείχνει περισσότερο σαν να παραδίνονται, αναγνωρίζοντας την ήττα τους, στο προσπαθήσουν να αλλάξουν τα μυαλά κάποιων, παρά σαν να περνάνε κάποιο μήνυμα, ενώ βάζοντας όλους τους ψηφοφόρους σε ένα καλούπι, ελάχιστα διαφέρουν από τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Αναρωτιέμαι γιατί δεν ζήταγαν έναντι εισιτηρίου, μια κατάσταση πολιτικών φρονημάτων για τον εκάστοτε θεατή τους, ώστε να γνωρίζουν ότι στο κοινό τους δεν βρίσκεται ούτε ένας ψηφοφόρος της Χ.Α.Επίσης ένα κακοπροαίρετο σχόλιο: Στον Πειραιά το ποσοστό της Χ.Α. ήταν 5,67% δηλαδή έπεσε συγκριτικά με το 2012 όπου ήταν 8,23%, ενώ ο Μώραλης τάσσεται ιδεολογικά πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ (ο Μαρινάκης είχε πει ότι θα ψήφιζε Σύριζα) και ο (φαινομενικά) χαμένος Μιχαλολιάκος ανήκει στην δεξιότερη πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Για τον Βόλο δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες. Αυτόματα δημιουργείται η απορία γιατί στην ανακοίνωση τους δεν περιέλαβαν και άλλες περιοχές όπου αύξησε τα ποσοστά της η Χ.Α. όπως η Αθήνα, η Αιτωλοακαρνανία, η Φωκίδα κ.α. Επιπλέον μιας και μένω κοντά στον Πειραιά, δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος συναυλιακός χώρος στον Πειραιά (τουλάχιστον δεν έχει πέσει στην υπόληψη μου) όπως επίσης δεν μπόρεσα να βρω αν οι Electric Litany έχουν ξαναπαίξει εδώ στον Πειραιά ή στον Βόλο. Δηλαδή ώρες, ώρες αναρωτιέμαι αν είναι κάποιου είδους επικοινωνιακό τρίκ η όλη φάση, εκμεταλλευόμενοι την γενικότερη κατάσταση.
τίποτα, καλλιτεχνικά αδιάφοροι που προσπαθούν να κάνουν σούσουρο για να ιντριγκάρουν ένα αριστερίστικο ακροατήριο. πολιτική ανάλυση επιπέδου χίπστερ ή σα να βάζεις έναν παπά να σου κάνει χημεία.
Εγώ που δεν μένω κοντά στον Πειραιά, γνωρίζω πως υπάρχει -τουλάχιστον- ένας ωραιότατος συναυλιακός χώρος, εν ονόματι Passport. Έλεος δηλαδή, πιάνεστε από κάτι ηλιθιότητες...
#feelgood: Δεν το γνωρίζω το Passport, το κοίταξα αλλά προφανώς οι καλλιτέχνες που φέρνει δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά, υπάρχει. Όσο ζείς μαθαίνεις, γράψε λάθος τότε για το τελευταίο σχόλιο.Παρόλα αυτά τα υπόλοιπα σχόλια ισχύουν. Θα συμφωνήσω με τον Πάρη: βάση της λογικής των παιδιών δεν θα έπρεπε να παίξουν στην Αθήνα (που περιλαμβάνει περιοχές όπως το κέντρο και τα Εξάρχεια) όπου η Χ.Α. αύξησε κατά πολύ τα ποσοστά της, καθώς και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας.#DelusionsEnd, σε ξανά-παραπέμπω στο αρχικό μου σχόλιο: Δεν ξέρω που τοποθετείται ιδεολογικά ο Μπέος (αν και άτομα σαν αυτόν απλά πηγαίνουν όπου πάει ο άνεμος), αλλά ο Μώραλης θεωρητικά απορροφά τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, αφού οι δεξιοί του Πειραιά πάνε προς τον Μιχαλολιάκο και τον υποψήφιο της Χ.Α. (δεν θυμάμαι αν είχε κατεβάσει). Τώρα για τα καφριλίκια κ.α. άσε να το κρίνουν οι δημότες του Πειραιά και του Βόλου. Άλλωστε εκείνοι μένουν εκεί, οπότε πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο. Μην κατακρίνεις μόνο και μόνο με βάση την ιδεολογία και τα ονόματα.