Οι Beatles για αρχάριους

Οι Beatles για αρχάριους Facebook Twitter
17

 

10 επιλογές από "το καλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών", όπως λέει η Αγάπη Χαρμάνη, φανατική θαυμάστρια τους εδώ και χρόνια.

 

"Δεν μπορείς να διαλέξεις μόνο 10 κομμάτια των Beatles, αλλά νομίζω ότι αυτά πιάνουν όλο το εύρος της μουσικής τους (καλά, όχι, αλλά τέλος πάντων)" λέει, και να τι επιλέγει.

 

 

1. I saw her standing there

 

2. Little Child

 

3. And I love her

 

4. Ticket to Ride

 

5. Norwegian Wood

 

6. Tomorrow Never Knows

 

7. I am the walrus

 

8. A Day in the Life

 

9. Helter Skelter

 

10. Two of Us

 

 

Προσθέστε ελεύθερα :-)

 

 

 

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

12 σχόλια
Μερικά από τα αγαπημένα μου: Hey Jude, Lucy in the sky with diamonds, Girl, HelpΥ.Γ. Για όποιον δεν το έχει δει ή του έχει ξεφύγει!!!! http://www.imdb.com/title/tt0445922/?ref_=nv_sr_1 (Across the Universe)
Επιτρέψετε μου να διαλέξω το αγαπημένο μου άλμπουμ, και όχι κάποιο μεμονωμένο κομμάτι!ABBEY ROAD!!!Είμαι beatle-maniac συνεπώς μου αρέσουν τα πάντα!!!Αλλά στο “Abbey Road” νομίζω ότι οι δείκτες σταματούν!!!Το τρίπτυχο «Golden Slumbers» « Carry that weight» « The End» λέει τα πάντα για μία ζωή!!!
Νομίζω υπάρχει κομμάτι των Beatles για κάθε περίσταση Αν είσαι από αυτούς που στέκονται ακίνητοι στο μπάρ σαν βράχοι,για να αρχίσεις να κουνάς τους ώμους σιγά σιγά θα βοηθούσε το can't buy me love.Αν είσαι εφηβος/η και είσαι αποφασισμένος να μιλήσεις επιτέλους στο άτομο που σε ενδιαφέρει,να βγάλεις την ατελείωτη καψούρα για πάρτη του/της.ωραίο θα ήταν πηγαίνοντας να ακούγεται το help από πίσω.Αν είσαι φαντάρος και γυρνάς από περίπολο,για να ξεχάσεις την απίστευτη ποδαριλα του θαλάμου και να σου φτιάξει λίγο τη διάθεση,καλό θα ήταν να παίζει το τρανζιστορακι το yellow submarine.Το get back για πρωινό(χαράματα) κομμάτι στο αμάξι με τη τσίμπλα στο μάτι.Το 8 days a week οταν ετοιμάζεσαι και χτενιζεσαι στο καθρέφτη.Το she came in through the bathroom window για να κάνεις θεαματική είσοδο στο μπάρ,οταν εχεις φοβερή αυτοπεποίθηση (και κανείς δε ξέρει γιατί)Το ob la di ob la da οταν έχεις πιει έναν ωκεανό,εχεις γίνει ήδη ο καρνάβαλος του μαγαζιού,να το χορέψεις πριν την κατάρρευση στο πάτωμα Το with a little help from my friends οδηγώντας παραφορτομενο φορτηγάκι στις στροφές των Τεμπών Γενικά κολλάνε για μουσικό χαλί για τα παντα
θα πρόσθετα δύο ακόμα του Μακαρτνεϊ:Honey Pie https://www.youtube.com/watch?v=hlItyQrgw80When I'm Sixty-Four https://www.youtube.com/watch?v=eCss0kZXeyEΤέλος για να μην αφήσουμε τον Χάρισον παραπονεμένο:Savoy Truffle https://www.youtube.com/watch?v=pBJqPxpWD5wSomething https://www.youtube.com/watch?v=mBjt7EsWbWE
Πιο ρεαλιστικό θα ήταν να διαλέγαμε τα 10 που μας αρέσουν λιγότερο! Τέλος πάντων, ενδεικτικά και μόνο:Eleanor Rigby, All you need is Love, While my guitar gently wheeps, Across the Universe, Come Together, Drive my car, Strawberry Fields Forever, Day Tripper, FoR No One
Από άποψη μουσικής δεν είναι απο τα αριστουργήματά τους, αλλά αποπνέει μια ελαφράδα που κάποιες φορές την έχουμε ανάγκη. "All you need is love", μακάρι να είναι έτσι, αλλά κι έτσι να είναι, δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να το έχεις σε μόνιμη βάση
While My Guitar Gently Weeps: Αγαπημένο κομμάτι. Στο σόλο ηλεκτρική κιθάρα παίζει ο Έρικ Κλάπτον. Μια από τις ελάχιστες περιστάσεις όπου κάποιος άλλος μουσικός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κομμάτι των Beatles (όπως ο Billy Preston στο Let it Be, κυρίως, αλλά και στο Abbey Road).