Οι Blue Oyster Cult για αρχάριους

 Οι Blue Oyster Cult για αρχάριους Facebook Twitter
6

Ο Querion Subsector επιλέγει σήμερα τα 11 κομμάτια που θα σύστηνε σε ακροατές που δεν πολυείχαν έρθει σε επαφή ακόμα με το συγκρότημα...

                                                                 ######

Φυσικά τα τραγούδια δεν αντιπροσωπεύουν όλη την ιστορία της μπάντας, ούτε είναι τα πιο γνωστά (πχ δεν έβαλα το "Godzilla" ή το "Cities On Flame With Rock 'n' Roll") αλλά νομίζω ότι είναι ενδεικτικά όλης της ιστορίας τους. Θα παραθέσω και λίγες πληροφορίες για το καθένα ελπίζοντας να γίνω κουραστικός:


1. Carrer Of Evil. Το "Career Of Evil" το έγραψε ο ντράμερ της μπάντας Albert Bouchard μαζί με την Patti Smith με την οποία υποτίθεται ότι τα είχε τότε ο Alan Lanier κιμπορντίστας της μπάντας (αλλά δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά).

2. The Red And The Black. To "The Red & The Black" είναι νέα έκδοση του τραγουδιού "I'm With The Lamp But I Ain't No Sheep" που βρίσκεται στο ντεμπούτο τους, οι στίχοι αναφέρονται στην Καναδική έφιππη αστυνομία.

3. This Ain't The Summer Of Love. (live εκτέλεση) 

4. Death Valley Nights. To όνομα της μπάντας είναι έμπνευση του παραγωγού Sandy Pearlman (που ήταν κάτι σαν έκτο μέλος) και αποτελεί μέρος των ποιημάτων του. Δεν έχει σχέση με το gay bar που εμφανίζεται στις ταινίες "Police Αcademy".       

5. Don't Fear The Reaper. To τραγούδι "Don't Fear The Reaper" είναι η μεγαλύτερη ίσως επιτυχία τους και είναι ευρέως γνωστό. Έχει χρησιμοποιηθεί σε ταινίες όπως το "Halloween" και σε βιντεοπαιχνίδια όπως το "Ripper". Είναι σύνθεση του κιθαρίστα Donald Dharma και το θέμα του έχει να κάνει με τον θάνατο που είναι η τελική μοίρα όλων. Επίσης το τραγούδι είναι γνωστό για την χρήση cowbell (υπάρχει και σατυρικό βίντεο στο "Friday Night Live" με τίτλο "More Cowbell").      

6. Burnin' For You. To τραγούδι "Burnin' For You" βρίσκεται στον δίσκο "Fire Of Unknown Origin" και αποτελεί επίσης μεγάλη επιτυχία της μπάντας. Όπως και στο "Don't Fear The Reaper" και στο "Shooting Shark" έτσι και εδώ τραγουδάει ο κιθαρίστας Donald Dharma.     

7. Shooting Shark. Επίσης το τραγούδι "Shooting Shark" αναφέρεται σε ποίημα της Patti Smith.     

8. Astronomy. To "Astronomy" υπάρχει σε δύο εκδόσεις γιατί αποτελεί μέρος του concept "Imaginos" που είχε εμπνευστεί ο παραγωγός της μπάντας Sandy Pearlman. Η δεύτερη έκδοση βρίσκεται στον δίσκο "Imaginos" του 1988 γιατί ο δίσκος αυτός ουσιαστικά είναι γραμμένος πάνω στα ποιήματα του Pearlman. Η πρώτη έκδοση βρίσκεται στο "Secret Treaties" του 1974.         

9. Astronomy.  Δεύτερη έκδοση του τραγουδίου στον δίσκο "Imaginos", η αυθεντική είναι φυσικά πολύ πιο γνωστή, η δεύτερη μου αρέσει περισσότερο

10. Take Me Away. Στις 14/9/13 πέθανε ο κιμπορντίστας της μπάντας Alan Lanier.   

11. Black Blade. Το "Black blade" είναι γραμμένο από τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Eric Bloom και τον συγγραφέα Michael Moorcock και αναφέρεται στις ιστορίες του συγγραφέα με τον Αλμπίνο ήρωα του Elric Of Melimbone.             

Αυτά, ελπίζω να κούρασα αρκετά αλλά να μην έκανα λάθος. Αν γνωρίζει κανείς καλύτερα ας με διορθώσει.



 

Προσθέστε ελεύθερα :)

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Μερικά ακόμα trivia:-To σύμβολο της μπάντας που εμφανίζεται στα εξώφυλλα είναι το αστρολογικό σύμβολο του Κρόνου.-Τα μέλη του κλασσικού line-up είχαν μέσο ύψος 1,70 m-Οι BOC ήταν από τις πρώτες hard rock μπάντες που χρησιμοποίησαν διαλυτικά πάνω από κάποιο φωνήεν. Αυτό έγινε καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού και ακολουθήθηκε από άλλες μπάντες όπως οι Motorhead, Motley Crue κ.α.-O Donald Roester και ο Eric Bloom εμφανίζονται στους τίτλους τέλους της κωμωδίας "The stoned age".-Στην εισαγωγή του τραγουδιού "When the war comes" από τον δίσκο "Club Ninja" ακούμε τον Howard Stern.-Στο τραγούδι "Godzilla" η μετάφραση από τα Ιαπωνικά που ακούγονται στην μέση του τραγουδιού είναι η εξής: "Attention. Attention. Godzilla is entering the Ginza area. Evacuate immediately. Evacuate immediately!"-Το "Astronomy" (έκδοση του "Imaginos") είχε βγεί σε cd-single. Στην εισαγωγή ακούμε τον Stephen King να λέει: "Imaginos, performed by Blue Oyster Cult: A bedtime story for the children of the damned...From a dream world paralleling our earth in time and space, the invisible ones have sent an agent who will dream the dream of history. With limitless power he becomes the greatest actor of the 19th Century. Taking on many disguises he places himself at pivotal junctures in history. Continually altering its course & testing our ability to respond to the challenge of evil. His name is Imaginos"?. -Το εξώφυλλο του δίσκου "Cultösaurus Erectus" είναι λεπτομέρεια από τον πίνακα "The Behemoth's world" του Richard Clifton-Dey.