Βιώνοντας τη ζωή στην εξοχή

Βιώνοντας τη ζωή στην εξοχή Facebook Twitter
8

Του Grant Snider

[+]

Αυτό το καλοκαίρι, όπου κι αν πήγα, ό,τι κι αν έκανα, δεν κατόρθωσα να αποτοξινωθώ από την τεχνολογία. 

Δεν προσπάθησα εδώ που τα λέμε: είναι η δουλειά μου τέτοια και την λατρεύω που είναι τέτοια. 

Από το λάπτοπ και το κινητό, (το κινητό έδινε wifi στο λάπτοπ), σε θάλασσα και βουνό, στο εξωτερικό, σε οποιοδήποτε καφέ έδινε δωρεάν ίντερνετ - ανά πάσα στιγμή μπορούσα να είμαι ονλάιν.

Είναι δύσκολο όταν όλη τη σεζόν είσαι δικτυωμένος ξαφνικά στις διακοπές (είτε στην εξοχή είτε στο σπίτι) να αγνοήσεις τις συνήθειές σου.

Διάβασα τις προάλλες στο Guardian μια ερώτηση αλλά δεν διάβασα απάντηση: Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να απεξαρτηθείς -έστω και μόνο για τις διακοπές- από την τεχνολογία;

Γράψτε αν θέλετε, ή αν το πετύχατε, και ποιος ξέρει, ίσως του χρόνου τα καταφέρω κι εγώ.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
Το κόμικ μου θύμισε μια συνέντευξη του Ζακ Γαλλυφιανάκη:- Είναι αλήθεια ότι ζεις σε ράντσο; Πώς περνάς το χρόνο σου εκεί;- Τριγυρνάω με το τρακτέρ και ψάχνω να δω πού πιάνει το wifi.
Οι καλύτερες φάσεις για μένα ήταν:-Όταν το 2010 μπούκαραν στο σπίτι μου και έκλεψαν τον υπολογιστή, τα καινούργια ακριβά headsets, το νέο ακριβό ασύρματο ποντικάκι μου. (ακριβά για τη δική μου τσέπη τουλάχιστον)-Όταν στα τέλη του ίδιου χρόνου τα έφτυσε ο μικρός toshiba netbook, δανεικός από τον αδερφό.-Όταν ο παλιός (2002?) HP του αμόρε έσπασε στα δύο (λειτουργεί ακόμη η οθόνη αλλά απαιτεί γνώσεις Μαγκάιβερ, αγάπη και κουράγιο να μην δακρύζεις όταν το βλέπεις και να μένεις ακίνητος αλλιώς ανοίγει πάλι σαν πίτα)-Αυτό το καλοκαίρι που ο Dell σταμάτησε να συνδέεται στο διαδίκτυο ΚΑΙ χάλασε η μπαταρία (όπου να 'ναι θα το θάψω κι αυτό). (Βρε που 'χω βάλει την εγγύηση και το recovery cd;!)Παρότι έχω γκίνια, μπορώ να πω πως όσο πέρναγε ο καιρός κάθε φορά άλλο τόσο 'ξέχναγα' τι θα πει διαδίκτυο, fb κλπ. Και βιβλία που είχα αφήσει στη μέση ή είχα αγοράσει και δεν άνοιξα ποτέ διάβασα, και ξαναθυμήθηκα πως μοιάζει ο γραφικός μου χαρακτήρας και πόσο μα πόσο λάτρευα να γράφω μικρές ιστορίες, ζωγράφισα ξανά -είχα 'σκουριάσει' όσο ένας τενεκές σε θαλασσινό νερό..-, ανακάλυψα το ταλέντο μου στη μαγειρική -σοκ για τη μάνα-, με έτρωγε ο πισινός μου να βγαίνω βόλτες, πεζοπορίες, μικρές συναυλίες.. και άλλα.Το μόνο που μου έλειπε ήταν οι ταινίες! Αλλά κι αυτό -με το ζόρι- παλεύεται.Γενικά για ανθρώπους σαν εμένα, αν δεν υπάρχει κανένα από τα παραπάνω εμπόδια δεν το βλέπω εύκολο να ξεκολλήσω.Φυσικά δεν παραδέχομαι στους άλλους τι ωραία που πέρναγα χωρίς τεχνολογία γιατί θα μου τα κάνουν μελιτζάνες καπαμά.Είμαστε σε ένα σημείο που ακόμα και για το πιο απλό είναι -αν θες- ευκολότερο να έχεις επαφή με την τεχνολογία.Ενημέρωση από το διαδίκτυο και όχι από την tv (όχι οτι είναι πάντα καλύτερο), υπηρεσίες (π.χ. e-banking, αεροπορικά εισιτήρια, 'χαρτομάνι' ασφάλισης για την αγαπημένη εφορία κλπ), ψυχαγωγία, κουλαμάρες, «ποιος τρέχει τώρα να ψάχνει και να αγοράζει χάρτες, googlαρέ το αγάπη μου» και άλλα. Συγνώμη για τη μακροσκελή απάντηση!
Το κατάφερα για τεσσερεις περίπου μέρες. Η λύση;;;Σεξ!!!Όσο περισσότερες φορές και για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα. Βέβαια, έπαιρνα και καμιά εφημερίδα πού και πού..
Ένας καλός τρόπος ν’ απεξαρτηθεί κανείς από την ανάγκη απεξάρτησης από την τεχνολογία είναι να παρακολουθήσει τη διάλεξη του Νίκου Δήμου [«Περί τεχνολογίας»](http://youtu.be/0An7Ai-RtsM), κατά προτίμηση στην οθόνη ενός smartphone συνδεδεμένου στο Διαδίκτυο, κάνοντας διακοπές κάπου μέσα στη φύση.
> Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να απεξαρτηθείς -έστω και μόνο για τις διακοπές- από την τεχνολογία;Γιατί ν’ «απεξαρτηθείς»; Άσε που όταν λέμε «τεχνολογία», δεν καταλαβαίνουμε πως τεχνολογία είναι και το φαΐ που τρώμε. Ν’ απεξαρτηθούμε κυνηγώντας αγριογούρουνα και πίνοντας από το ποτάμι;