Η νέα μόδα στο ελληνικό Facebook

Facebook Twitter
46

Ένα βίντεο που δείχνει σε medley αρκετούς νέους Έλληνες που συνεχίζουν να διασκεδάζουν στη Μύκονο, αντί να ζητιανεύουν στους δρόμους ή να κλαίνε στη γωνία γαμωσταυρίζοντας τη Μέρκελ ή να υψώνουν τις γροθιές τους σε λαϊκές συνελεύσεις - κάνει μεγάλο σουξέ στο facebook. 

Οι συμμετέχοντες πάνε γυρεύοντας βέβαια. 

Κατά τη γνώμη μου είναι τόσο γελοίοι όσο ήταν και πρό κρίσης, τόσο γελοίοι όσο θα είναι και οι αντίστοιχοι μετά κρίσης. 

Προς υπεράσπισή τους: Όταν είσαι μεθυσμένος και διασκεδάζεις είναι μάλλον δύσκολο να σκεφτείς τους άνεργους ή τους απολυμένους της ΕΡΤ. Είναι πιο εύκολο να φωνάξεις: Μυκονοοοοοος.

απόλαυση

(ο αγαπημένος μου είναι αυτός που λέει "Είναι η πέμπτη φορά που έρχομαι εδώ και... τσιλάρουμε πάρα πολύ άσχημα)

 

Το βίντεο έχει τον ειρωνικό τίτλο "ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ!!!! Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ!!!!!11" και το βρίσκω εύστοχο. Το ίδιο εύστοχα καταγγελτικό θα το έβρισκα και πριν από πέντε χρόνια βέβαια. Το γελοίο είναι γελοίο, ασχέτως συνθηκών.

Και πρέπει να πω ότι, φύσει ντροπαλός, πάντα γίνομαι σνομπ (ίσως και να έχω άδικο και να είναι δική μου ανασφάλεια) με όσους είναι έτοιμοι να ουρλιάξουν ή έστω και να μιλήσουν με ενθουσιασμό μπροστά σε οποιαδήποτε κάμερα, πόσω μάλλον στην κάμερα του Star. 

Όμως, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι με λίγα ή πολλά λεφτά παραπάνω, ή κάποιοι που θα έχουν στερηθεί πράγματα ώστε να κάνουν τις διακοπές τους όπως ακριβώς τις θέλουν. Είναι άκυρο να πιστεύουμε ότι η κρίση θα εξαφάνιζε όοοολους τους Μυκονόπληκτους ως δια μαγείας...

[+] Έγραψαν στο Facebook:

 

Η νέα τρέλα των "επαναστατών" του Facebook:

 

 

Ποστάρουν βιντεάκια του Star από την Μύκονο και από κάτω αρχίζουν κατάρες τύπου "Ψόφο στα κωλόπαιδα!", "Καρκίνο και AIDS σε αυτούς και τις οικογένειές τους!" συνοδεία της απαραίτητης κλάψας ("Εγώ έχω να πάω διακοπές δέκα χρόνια" κ.ο.κ.).

 

 

Must see!

 

Nαι οκ πρέπει και να διασκεδάσεις, πρέπει και να ζήσεις, πρέπει πρέπει πρέπει. Ναι η ζωή συνεχίζεται. Ναι δεν πρέπει να γενικεύω. Ναι ίσως να είμαι κακεντρεχής όπως με χαρακτήρισαν προσφάτως. Δεν ξέρω.

 

Ξέρω ότι αυτή η εικόνα μου προκαλεί αηδία. Ειδικά την εποχή της κρίσης. Μου προκαλεί αηδία. Και ναι για μένα όλοι αυτοί είναι απολιτίκ χαζοχαρούμενα κενά άτομα. Γενίκευση; Χέστηκα. Το πιστεύω ακράδαντα. Όχι ότι μ'αρέσει το δικό μου καταθλιτπικό χάλι. Απλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να είμαστε στον δρόμο. Και να προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε κάτι για κάποιον συνάνθρωπό μας. Το πιο μικρό ας είναι. Αλλά να γίνεται. Ό,τι μπορεί και όπως μπορεί ο καθένας. Ναι, εντάξει κάποιος θα μου πει αυτό. Ότι δεν ξέρω τι κάνουν στη ζωή τους όλοι αυτοί, όταν φεύγουν από τη Μυκονοοοοοοοοοοοοο.

 

 

Δεν έχω πίστη. Δεν έχω πίστη ότι κάνουν κάτι. Και αυτό βλέπω παντού. Και στις πλατείες. Και επειδή κρυφακούω συζητήσεις όχι κανείς δεν μιλάει για σοβαρά θέματα. Κανείς δεν προβληματίζεται. Οι περισσότεροι μπάλα, γκόμενες/οι, ψώνια και που θα πάμε διακοπές. Ναι κάποιοι πάνε ακόμα διακοπές.

 

 

Τι να πω. Και το να είσαι καλά είναι ένα πράγμα. Αλλά φίλους δεν έχουν αυτά τα άτομα που να είναι σκατά; Πως μπορείς να είσαι τόσο καλά όταν δίπλα σου οι άλλοι υποφέρουν. Θα με επαναφέρετε στη τάξη. Δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται ο καθένας θα μου πείτε. Ναι σηκώνουν τον προσωπικό τους σταυρό. Όχι παπάρια. Δεν βλέπω τίποτα. Δεν πιστεύω τίποτα.

 

 

Όταν είσαι άνθρωπος που προβληματίζεται και πονάει αυτό κάπως βγαίνει και έξω. Δεν μπορείς να είσαι χαζοχαρούμενος. Κάπου ξεσπάει (ψυχοσωματικά). Εγώ όλους καλά και στην κοσμάρα τους τους βλέπω. Burn.

 

 

 

46

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
φιλε αν ξεκωλονεσαι στη δουλεια ολο το χρονο για 500 ε /μηνα εχεις ΚΑΘΕ δικαιωμα να πας 4 μερες μυκονο να φας οσα μπορεις και να φωναζειςς μυκονοοοοοοο
επίσης αν πας 4 μέρες μύκονο να φας όσα μπορείς και να φωνάζειςς μύκονοοοοοοοοο έχεις κάθε δικαίωμα να ξεκολώνεσαι στη δουλειά όλο το χρόνο για 500 EUR/μήνα. (think about it)
δε σου πα οτι θα φωναζω σα τις ξεφτυλισμενες του βιντεο.επισης δεν γνωριζεις τι δουλεια κανω και την ηλικια μου. το 500/μηνα δεν αξιολογει ουτε κοινωνικα καποιον ουτε πολιτιστικα. (think about it)
Το "κακό" του θέματος για μένα δεν είναι η Μύκονος ή ο κόσμος που πάει διακοπές εκεί και ξεφαντώνει (τα ίδια δείχνουν και τον χειμώνα για την Αράχωβα) αλλά ο τηλεοπτικός σταθμός που τα προβάλλει!! αυτοί είναι που προκαλούν! που ανεξέλεκτα δείχνουν ότι τους κατέβει. Αφού δεν τους ελέγχει και κανείς άλλος, ας σταματήσουμεεμείς να ασχολούμαστε με το Στάρ και ίσως έτσι σοβαρευτεί και λίγο.
ενταξει ελεος....ας μαθετε λιγο να ξεχωριζετε τον τυπο που παει στην βιλα ΤΟΥ στην μυκονο ή στο 5αστερο ξενοδοχειο απο τους πιτσιρικαδες που μενουν 5 μαζι σε ενα ενοικοιαζομενο....και στην τελικη δεν καταλαβα ρε ντουγανια? απο ποτε το να λιωνεις γυρω απο μια φωτια με μπαφο και μπυρα στην Σαμοθρακη για εναμιση μηνα που στην ουσια βγαινουν τα ιδια λεφτα με 5 μερες μυκονο, θεωρειται πιο πολιτικοποιημενο και αποδεκτο...???? προσωπικα αν ειχα 300 ευρω για διακοπες θα προτιμουσα καμπινγκ και Σαμοθρακη, αυτο δεν σημαινει οτι επειδη ΕΜΕΝΑ μου αρεσει το καμπινγκ και σιχαινομαι τα κλαμπονταπαντουπα και τις ποζεροειδης παραλιες οσοι τις προτιμουν αυτοματα καθιστανται ενα κλικ παρακατω...συνελθετε! Μυκονος ρε! γιατι ετσι τους αρεσει! 18αρικα ειναι τι να κανουν? να πανε στην Αιδηψο για λουτρα και να λυνουν σκανδιναβικα στην ξαπλωστρα διαβαζοντας παραλληλα "ναυτεμπορικη"? αϊντε!
1. Μύκονο δεν έχω πατήσει ποτέ στη ζωή μου από πεποίθηση, έτσι γιατί είναι τελείως αντίθετη με όλα ανεξαιρέτως τα γούστα μου, και με έχουν επανειλημμένως χαρακτηρίσει κομπλεξική γι' αυτή μου την επιλογή.2. Μοιράζομαι με τον Άρη Δ. την τάση να σνομπάρω αυτούς που φωνάζουν μπροστά σε κάμερες, ειδικά αν φωνάζουν σάχλες.3. Πιθανότατα λοιπόν δε θα μπορούσα π.χ. να κάνω παρέα με τα άτομα του βίντεο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους καταραστώ; (Αυτό με τις κατάρες για την υγεία όποιου δεν μοιράζεται την κοσμοθεωρία μας δεν θα το καταλάβω ποτέ)4. Εγώ πάλι γιατί γύρω μου ακούω κουβέντες σχεδόν μόνο για το μαύρο χάλι μας και το μαύρο φίδι που μας έφαγε; Γιατί συναντάω όλο όψιμους επαναστάτες; Και δε μιλάω μόνο για τους αυθεντικά απεγνωσμένους ανθρώπους, αλλά και γι' αυτούς που κλαίγονται ολημερίς που από τον - εξασφαλισμένο - μισθό του κόπηκαν κάποια ευρώ και τώρα θα αναγκαστούν να πάνε στη Μύκονο 8 μέρες αντί για 12.5. Τελικά πόσοι είναι αυτοί που τους περιφρονούν για το κούφιο τους κεφάλι (πράγμα που και πάλι δεν δικαιολογεί κατάρες, όπως είπα) και πόσο απλώς ζηλεύουν; Αν κάποιοι εξασφάλισαν με τον όποιο τρόπο τα λεφτά δε μπορούν αν πάνε διακοπές όπου στον &%#&*&% θέλουν;6. Επίσης έχω δει πολλούς επαναστατημένους μετά την πορεία/συναυλία συμπαράστασης/συγκέντρωση στην ΕΡΤ κλπ. να δίνουν ρέστα σε ρεμπετάδικα και να πάνε σύννεφο τα παλαμάκια, τα "ώπα" και η χαρτοπετσέτες. Αν λυκνίζεσαι μόνο με Αρβανιτάκη και κλασικά ρεμπέτικα είσαι ψαγμένος και άρα δικαιούσαι το ξεσάλωμα κι αν σ'αρέσουν τα ντάπα ντούπα των DJ (de gustibus...) είσαι αφασίας; Δεν έχουν όλοι δικαίωμα να ξεδώσουν; Να ποινικοποιηθεί η κακογουστιά και η χρήση χαζών επιφωνημάτων;
Συγνώμη, παρόλο που δεν έχω πάει και όπως πάνε τα οικονομικά μου δεν πρόκειται μάλλον να πάω και ποτέ στη Μύκονο εδώ θα πάρω το μέρος αυτών που πάνε και διασκεδάζουν εκεί. Και θα κάνω τον εξής συλλογισμό. Σε τι διαφέρουν αυτοί που διασκεδάζουν στη Μύκονο με όλους εμάς που θα πάμε μία, δύο, τρεις δεν έχει σημασία φορές σε κάποιο μπαράκι, ταβέρνα, καφετέρια εδώ στην Αθήνα και θα πιούμε ήσυχα το ποτάκι μας; Δηλαδή εμείς που είμαστε στην Αθήνα ή στις άλλες πόλεις της Ελλάδας δεν βγαίνουμε έξω το βράδυ; Μπορεί να έχουμε περιορίσει τις εξόδους ή ψάχνουμε φτηνά μαγαζιά αλλά εγώ δεν είδα κανένα στο Σύνταγμα να διαμαρτύρεται. Όλοι μας λίγο ως πολύ έστω ένα Σαββατόβραδο θα πάμε κάπου έξω. Και τέλος θέλω να καταλήξω στο ότι αυτός που πήγαινε στη Μύκονο το 2009 θα βρει τον τρόπο να πάει και σήμερα.
"...σε κάποιο μπαράκι, ταβέρνα, καφετέρια εδώ στην Αθήνα και θα πιούμε ήσυχα το ποτάκι μας;"Φαντάζομαι μόνο του John Malkovich, με τριμμένο καφέ σακάκι, να πίνει φοβισμένος ροζέ στη γωνία κανενός καπηλειού!
επησεις για να ξερουμε τι λεμε, στο σουπερ παρανταις ειναι τα παιδια. σιγα τον καπιταλισμο δηλαδη και την επιδειξη πλουτου, να βγαζατε βιντεο απο ψαρου η τα αστρα να δικαιολογουσαμε και λιγο το μενος.
Ειστε ολοι υποκριτες!Εξω απο τη πορτα σας υπαρχουν αστεγοι πεινασμενοι και εσεις καθεστε και κραζετε βιντεακια στο youtube.Τουλαχιστον αυτοι στη Μυκονο ξοδεψανε 500 ευρω και ετσι καποιοι ανθρωποι που τα ειχαν αναγκη βγαλαν μεροκαματο.Μπορειτε να κανετε οτι θελετε στη ζωη σας, η μεγαλυτερη ομως βλασφημια ειναι να κανετε το λιγοτερο δυνατο.Βγειτε εξω, διαδηλωστε, βοηθειστε οσους εχουν αναγκη, καντε εθελοντισμο, σπαστε τα στην Παολα, χορεψτε στo κλαμπ, σωστε τα αδεσποτα, ψωνιστε ρουχα, μουτζωστε στο Συνταγμα, καντε ανακαινιση στο σπιτι, καντε παραδοσιακους χωρους, καντε ΚΑΤΙ, οτι θελει ο καθ' ενας αλλα προς θεου ΟΧΙ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΜΙΖΕΡΙΑ
Μια διευκρίνηση. Όποιος κράζει σε βιντεάκια (καλώς η κακώς), δεν σημαίνει πως είναι απλά μίζερος και δεν κάνει κάτι στην ζωή του. Μπορεί να είναι, μπορεί και όχι.
Για να πας στη Μυκονο δεν χρειαζεται να εχεις χρηματα ή να ξοδεψεις τα υπερογκα ποσα οπως καποτε. Καραβι πηγαινε-ελα, ποτα απο τον κολλητο που ειχαν στο σχολειο και ολοι το ξερουν οτι οι περισσοτεροι την βγαζουν με σουβλακια απο τον Τζιμυ-2 ευρω. Δεν πειραζει αν πειναμε αλλα τα σπαμε στο Σουπερ Παρανταις-κοινως **ΤΕΛΕΙΑ** οπως λενε και τα κοριτσια στο βιντεο.Δεν ειναι επιδειξη πλουτου λοιπον ειναι ποστ-crisis-φτωχομπινεδο-μεγαλομανια η οποια ειναι το ιδιο (αν οχι χειροτερη).Οσον αφορα το στυλ της διασκεδασης δε με αφορα, ο καθενας οπως θελει ας περασει τον χρονο του.
Γιατί τα λέτε απολιτίκ και ρηχά τα παιδιά?Είχαν φιλοσοφικές αναζητήσεις, τις οποίες βοηθούσε το αλκοόλ και το καλό κλίμα (σε αντίθεση με την Αθήνα που δεν έχει ωραίο μουντ), προβολή βίντιο με δηλώσεις του Τσίπρα, του Καμμένου και ένα ποτ πουρί από το συνέδριο της Ν.Δ. Ήταν και μία δήλωση του Μητσοτάκη αλλά στο σημείο εκείνο χάλασε ο ήχος. και σε καμία περίπτωση δεν δέχτηκαν καν να μιλήσουν για την Χ.Α. Κάποιοι λένε πως κράτησαν αποστάσεις. Αυτοί ίσως ψηφίζουν Χ.Α. Ήταν λίγοι ευτυχώς.Α! επίσης όταν ανακοινώθηκε ότι αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρρας, άνοιξαν σαμπάνιες, φωνάζοντας "ζήτω τα 600, θα τα πάρουμε!". Το ΣΤΑΡ φταίει που έκανε μοντάζ και πήρε εικόνες από όταν ήταν πολύ μεθυσμένοι. Τα παιδιά είναι βαθύτατα προβληματισμένα.
αα ναι εχεις δικιο..πισω απο την κριση βρισκονται οι σιωνιστες οι οποιοι θελουν ανα αφανισουν το ελληνισμο,και σε συνδιασμο και με τους ψεκασμους το σχεδιο τους παει κατα γραμμα.....
Το ότι θεωρώ παντελώς ηλίθια την χιλιοειπωμένη έκφραση "δεν φταίει η μέρκελ αλλά το κακό μας το κεφάλι" , σε κανένα σημείο δεν δείχνει ότι πιστεύω πως με ψεκάζουν. Έχεις μια τάση να γενικεύεις και να απλοποιεις επικύνδινα... να το κοιτάξεις αυτό. Εντελώς φιλικά...