Οι τρεις χειρότεροι βουλευτές της εβδομάδας

Facebook Twitter
0

Χτες ψηφίστηκε η άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη από τη Βουλή. 

Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν αντίθετα με την κομματική γραμμή, και "αθώωσαν" τον Κασιδιάρη. 

Και μόνο αυτό αρκούσε να τους κάνει τους χειρότερους βουλευτές της ΝΔ -η οποία δεν τους έκανε καμία επίπληξη, κύκλοι του Μαξίμου φέρουν τον Σαμαρά ενοχλημένο...

Αυτά όμως που είπαν μετά καθόρισαν και τη σειρά του Τοπ-3.

Το παρουσιάζω σε αντίστροφη μέτρηση...

#3

Γιάννης Ιωαννίδης

"Κατά λάθος υποστηρίζει τώρα ο Γιάννης Ιωαννίδης ότι ψήφισε όχι στην άρση ασυλίας του Κασιδιάρη για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, παρότι ως παλαιός προπονητής ξέρει από τακτική, επέλεξε μετά τη δυσαρέσκεια που εκφράζεται ανεπισήμως από το Μαξίμου για τα «όχι» των τριών βουλευτών της Ν.Δ., να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι ψήφισε «όχι» εκ παραδρομής ενώ ήθελε να ψηφίσει «ναι.»"

Έχει πρόβλημα με την αλήθεια, ή με την απλή διαδικασία μιας ψηφοφορίας;

#2

Γιάννης Καράμπελας

Ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Καράμπελας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη σημερινή ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας, έκανα λάθος, ψηφίζοντας τη μη άρση ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Το σκεπτικό μου ήταν να αναδειχθεί στην κοινωνία ότι δεν αρκεί μία καταδίκη της βίας από ένα δικαστήριο, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας.

Δηλώνω ξεκάθαρα ότι καταδικάζω κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται, όπως το έχω αποδείξει σε όλη την πολιτική μου διαδρομή».

Καταπληκτικό το σκεπτικό του - ότι "δεν αρκεί μία καταδίκη της βίας από ένα δικαστήριο, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας", ήταν σαφέστατο με το που ψήφισε όχι στην άρση ασυλίας αυτό εννούσε. 

Γι' αυτόν βρήκα και το εξής:

 

Το πατριωτικό, αρχαιοελληνικό, ψιλοπολεμοχαρές τατουάζ του ίσως να δίνει μια άλφα εξήγηση και για την ψήφο του...

#1

Μανώλης Κεφαλογιάννης!

Αρκετά εριστικός ο γραμματέας της ΝΔ μετά την ψηφοφορία.

Όταν δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν υπάρχει θέμα με την ψήφο του ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε: «Ερμηνεύστε την πράξη μου όπως θέλετε, αρκεί να μου βάλετε μια καλή φωτογραφία.»

[Καλή δεν είναι αυτή;]

Κι έπειτα έκανε την πιο μπερδευτική δήλωση της εβδομάδας:

"Δεν ξέρω εάν είμαι έξω από τη γραμμή του κόμματος, εγώ σας είπα τη θέση μου. Ο γραμματέας του κόμματος στη Βουλή εκφράζεται ως βουλευτής. Η δήλωση λοιπόν, του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, είναι αυτή που σας είπα. Του γραμματέα είναι ό,τι λέει η επιτροπή δεοντολογίας, ό,τι λέει η πλειοψηφία. Δεν ψήφισα ενάντια στη γραμμή του κόμματος, θεώρησα ως άνθρωπος και ως πολιτικός σε αυτή την ακραία πράξη να του δώσω μια ευκαιρία να καταλάβει. Συνειδητή πράξη είναι η πράξη καταδίκης, δεν είναι η πράξη ψήφου. Ολες οι πράξεις είναι συνειδητές και η πράξη ψήφου, του έδωσα ένα άλλοθι να ζητήσει συγνώμη."

 

Δεν βγήκε νόημα φυσικά, αλλά σήμερα ο Κεφαλογιάννης επανήλθε για να τα μπερδέψει ακόμη περισσότερο:

 

Διαφορετική άποψη θα είχε σήμερα για το θέμα της παραπομπής του Ηλία Κασιδιάρη ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους στη βουλή. Ο βουλευτής της Ν.Δ. είπε ότι αυτό θα γινόταν, γιατί ο βουλευτής της Χ.Α. δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη. Ο κ. Κεφαλογιάννης, δικαιολόγησε την χθεσινή αρνητική ψήφο του στην παραπομπή Κασιδιάρη για το χαστούκι στην Κανέλλη, λέγοντας ότι ήθελε να του δώσει μια ευκαιρία να μετανιώσει.

 

"Αν ξαναγινόταν η ψηφοφορία θα ψήφιζα να παραπεμφθεί. Αφού του δώσαμε την ευκαιρία να ζητήσει συγνώμη και δεν ζήτησε, βεβαίως θα καταψηφίζαμε, μα το έκανα και δήλωση, αυτονόητο δεν είναι αυτό; Του δώσαμε μια ευκαιρία, δεν την πήρε, του δώσαμε άλλη, δεν την πήρε", είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ξεκαθάρισε δε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί μετά τη δυσφορία που εκφράστηκε από το Μαξίμου για την ψήφο του. "Εγώ δεν βλέπω καμία δυσφορία από το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν παραιτούμαι, οι εκλεγμένοι δεν παραιτούνται", τόνισε.

-

Το ότι λέει "μα το έκανα και δήλωση αυτονόητο δεν είναι αυτό;" στην ίδια πρόταση με διάφορες απιθανότητες ("Αφού του δώσαμε την ευκαιρία να ζητήσει συγνώμη και δεν ζήτησε - Του δώσαμε μια ευκαιρία, δεν την πήρε, του δώσαμε άλλη, δεν την πήρε") είναι το λιγότερο ειρωνικό. 

Επίσης κατέκτησε δικαίως την κορυφή με την ατάκα του "Δεν παραιτούμαι, οι εκλεγμένοι δεν παραιτούνται", και όποιος κατάλαβε τι εννοεί παρακαλώ να ενημερώσει...

=======

 

 

ΥΓ. Εκτός κάθε συναγωνισμού: Ο βουλευτής του Πασόκ Δημήτρης Κρεμαστινός ο οποίος ψήφισε «παρών.»

Ο ίδιος δικαιολόγησε το «παρών» του λέγοντας ότι μπήκε εκείνη την ώρα στην αίθουσα και δεν ήξερε για ποιο πράγμα γινόταν η ψηφοφορία. (!!!)

Για γέλια και για κλάμματα...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ