ΕΚΛΟΓΟΡΑΜΑ: Πέντε λόγοι που βρίσκω τη Ρένα Δούρου πάρα πολύ κουλ.

Facebook Twitter
0

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μ' ένοχλούν στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως ξαφνικά, ανοίγει η πόρτα και μπαίνει η μεγάλη μου συμπάθεια... 

Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ

 

Σε ένα παράλληλο σύμπαν μπορεί να την ερωτευόμουν, προς το παρόν είναι η αγαπημένη μου πολιτικός του Συνασπισμού (Β' Αθήνας!) και είμαι έξαλλος που δεν είναι ακόμα περισσότερο γνωστή κι αγαπητή.

Για τις πολιτικές της θέσεις δείτε στο www.renadourou.gr. Εγώ όμως θέλω να πω την δική μου πλευρά.

Να λοιπόν...

Πέντε λόγοι που βρίσκω τη Ρένα Δούρου πάρα πολύ κουλ.

 

 

 

 

1. Είναι ξανθιά κι ελκυστική. Όχι όμως bimbo.

Είναι μια ξανθιά για τους σκεπτόμενους, σαν μια Σία Κοσιώνη που επιτρέπει στον εαυτό της να τσαλακωθεί. Είναι έξυπνη, δεν προωθεί καθόλου την εικόνα της (αν ήταν πχ. στη ΝΔ θα ντυνόταν αλλιώς, θα βαφόταν, θα γινόταν 'κουκλίτσα'). Αυτό, το να έχεις μια άλφα ομορφιά αλλά να μη σε πολυνοιάζει και να μην προσπαθείς να τη χρησιμοποιήσεις είναι, πιστεύω, ενδεικτικό ενός τέλειου χαρακτήρα. Το να μπορείς να λάμψεις, αλλά να επιλέγεις να είσαι ο εαυτός σου είναι κάτι που θαυμάζω στους ανθρώπους.  

 

2. Έχει δουλέψει στην πολιτική επικοινωνία.

Και μόνο το "έχει δουλέψει" θα ήταν αρκετό, όμως απολαμβάνω να την ακούω να μιλάει για επικοινωνία. Να τι απάντησε σε μια ερώτηση που της έκανε πρόσφατα  το neolaia.gr (μακάρι όμως να έλεγε πιο πολλά):

 

Ως άνθρωπος που έχετε εργαστεί στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας, πως κρίνετε τα πρώτα προεκλογικά σποτ των δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;

Απολύτως προσωποποιημένα, χωρίς νεύρο, χωρίς έμπνευση – και δεν εννοώ ότι τεχνικά δεν είναι άρτια. Ωστόσο και ο κ. Βενιζέλος με την περιβόητη «συγγνώμη» του και ο κ. Σαμαράς με τις υποσχέσεις του, αδυνατούν να πείσουν τον οποιονδήποτε να τους ψηφίσει. Το έλλειμμα αξιοπιστίας που χαρακτηρίζει και τους δύο, δεν καλύπτεται. «Μιλούν» καθημερινά τα έργα τους.

3. Είναι χαμηλών τόνων γενικώς - αλλά βγάζει και τσαμπουκά - όταν είναι απαραίτητο.

Είναι δηλαδή το εντελώς αντίθετο της Κανέλλη που θα πιαστεί απ' το παραμικρό. Θα επιμείνει, θα πει τη γνώμη της αλλά δεν πετάει τη σκούφια της για καβγά, ούτε κόβει τους άλλους, ούτε μιλάει με απρέπεια. Η φυσική ευγένεια είναι για μένα ένα συν (συνήθως).  

4. Μιλάει σαν κανονικός άνθρωπος - μιλάει όπως θα μιλούσε μια φίλη μου, όχι όπως θα μιλούσε ένας πολιτικός.

Αυτό κι αν είναι σημαντικό! Ακόμα κι αν βάζει την κασέτα να παίζει, μοιάζει να τα λέει όπως τα σκέφτεται, όπως της έρχονται εκείνη τη στιγμή. Φέρεται σαν κανονικός άνθρωπος κι ίσως γι' αυτό ταυτίζομαι όταν την ακούω. Επίσης οι απόψεις της για τα κοινωνικά θέματα εξοργίζουν ένα απίθανο μπλογκ που λέγεται ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, πράγμα που σημαίνει ότι παίρνει έξτρα πόντους από μένα. 

5. Έχει ένα άλφα μυστήριο.

Τι κάνει όταν δεν είναι "πολιτικός"; Πώς περνάει τις μέρες της; Τι μουσική της αρέσει; Τι ταινίες; Ποια είναι τα χόμπι της; Πώς είναι σε μια παρέα;

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, και πολύ περισσότερο από ό,τι για άλλους πολιτικούς, αναρωτιέμαι πολύ για το πώς είναι σαν άνθρωπος.

Ίσως γιατί μου θυμίζει ένα σωρό φίλες μου, μοιάζει μ' ένα κράμα από άτομα που ξέρω και συμπαθώ, άτομα που ήδη κάνω παρέα.

Κι ίσως γιατί τελικά όλα εκεί καταλήγουν: στο ότι θέλω η Ρένα Δούρου να γίνει φίλη μου! (Κι επίσης να βγει ξανά βουλεύτης και, γιατί όχι, να γίνει και Υπουργός!)

-----------------------------

6) Εξαιτίας αυτού του βίντεο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ