ΕΚΛΟΓΟΡΑΜΑ: Ικανοποιήθηκε λοιπόν τώρα ο Αλέξης Τσίπρας;

Facebook Twitter
0

(Κι όμως έγιναν. Η μία μέτρια κι η άλλη ντροπιαστικά μικρή.) 

Τι καταλαβαίνουμε απ' αυτό; Πρώτον ότι τα κόμματα είναι ανίκητα, σε όλους τους τομείς. (Θα σεβόμουν μια αυθόρμητη συγκέντρωση, μια υπερκομματική συγκέντρωση ή και τους Αγανακτισμένους. Τώρα όμως μιλάμε για στεγνά ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ εκδηλώσεις στις οποίες πήγαν οι ίδιοι και οι ίδιοι.)

Και δεύτερον ότι οι "απαγορεύσεις, χούντες κλπ" ήταν ανοησίες στο μυαλό των πολιτικών. (Ο Μπουτάρης δεν πήγε να τους διαλύσει. Υπάρχουν μερικοί πολιτισμένοι άνθρωποι που περιμένουν ότι θα σεβαστείς το νόμο χωρίς να χρειάζεται να έρθουν σαν μπαμπούλες να σου τα διαλύσουν όλα με δακρυγόνα. Τα περί έλλειψης δημοκρατίας τελικά λένε πιο πολλά για τα κόμματα που αγνοούν τις αποφάσεις της πόλης.) 

*Update: Ο Μπουτάρης έβαλε χτες πρόστιμα στα κόμματα που δεν σεβάστηκαν την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης, να μην γίνει αφισοκόλληση στις κολώνες της πόλης την προεκλογική περίοδο. Πόσα ήταν τα κόμματα αυτά που έδειξαν αυτήν την επαναστατική ανυπακοή; Ένα και μοναδικό! Ποιο; Πάντως όχι κάποιο της Αριστεράς, αλλά >>> αυτό

Προσπαθώντας μάταια να φύγω με το λεωφορείο απ' το κέντρο χτες, κατάλαβα ότι το πρόβλημα ήταν η συγκέντρωση που με τον τσαμπουκά ο Τσίπρας -πάλι ανενόχλητος απ' την "χούντα" του Μπουτάρη- αποφάσισε να κάνει στην Αριστοτέλους. (Ξέρετε, επειδή οτιδήποτε άλλο θα ήταν μικρό για την αφεντιά του.)

Πέρασα απ' την Πλατεία μετά τις 8, την ώρα που θα έβγαινε ο Τσίπρας. Και απογοητεύτηκα διπλά. Όχι μόνο για την άσκοπη επιμονή ενός κόμματος να το παίζει θύμα και επαναστάτης, αλλά επειδή ο κόσμος ήταν τόσο λίγος με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούμε όλοι οι υπόλοιποι επειδή (τελείως αχρείαστα) κόπηκε η κυκλοφορία!

Πραγματικά δεν πίστευα στα μάτια μου και απορώ πώς ο Σύριζα (που δεν είναι και απίθανο να βγει δεύτερο κόμμα αύριο) δεν έχει καταλάβει πως ΔΕΝ είναι εποχή για συγκεντρώσεις, σημαίες και φωνές. Είπαμε για τα τρυκ Βενιζέλου και Σαμαρά που καλύπτουν τους μισοάδειους χώρους στους οποίους μιλάνε, δείτε τώρα και τα τρυκ του Τσίπρα, σ' ένα πρόχειρο σκίτσο μου. 

Καταρχάς, έκλεισαν και έκοψαν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της πλατείας (αυτό προς τη θάλασσα) και πήγαν την εξέδρα πολύ προς τη μέση της πλατείας. Κι εκείνο το κομμάτι που έμενε το έκοψαν πάλι και από τα αριστερά και από τα δεξιά, κλείνοντάς το με πανό που ήταν πάνω σε σιδεριές, ή ξύλινες κατασκευές. Τέλος, μπροστά απ' την εξέδρα είχαν βάλει καρέκλες - και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό και πόσο δυνητικό χώρο ορθίων "γεμίζουν".

Το δε θράσος του Τσίπρα ήταν αμίμητο. Δείτε τον να δηλώνει:

"Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Μπουτάρης, δεν ήθελε να μας παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους, για τη σημερινή μας [συγκέντρωση]. Μόνο εμείς μπορούμε να γεμίσουμε με κόσμο την πλατεία Αριστοτέλους. Μόνο η αριστερά μπορεί να γεμίζει πολλές πλατείες!"

Δεν υπήρχε εκείνη την ώρα (αλλά και μισή ώρα αργότερα που ξαναπέρασα ψάχνοντας απεγνωσμένα τρόπο να επιστρέψω στην Καλαμαριά) ούτε ένα άτομο πάνω της, αλλά η οδός Μητροπόλεως ήταν κλειστή. Οι περισσότεροι προσπαθούσαν να βρουν (και να πληρώσουν, αναγκαστικά) κάποιο ταξί, άλλοι -όπως τελικά εμείς- περπατήσαμε μέχρι το Βασιλικό Θέατρο μπας και βρούμε λεωφορείο.

ΏΡΑ ΟΚΤΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΠΕΝΤΕ, πέντε λεπτά πριν βγει ο Τσίπρας. [via]

["Ναι, τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Μπουτάρης, δεν ήθελε να μας την παραχωρήσει. Μόνο εμείς μπορούμε να γεμίσουμε με κόσμο την πλατεία Αριστοτέλους!"]

Δεν έχει σημασία η ταλαιπωρία, για μένα τουλάχιστον, ούτε τα επιπλέον έξοδα. Δεν μπορώ όμως να μην το πω: οι μεταξωτές πλατείες θέλουν κι επιδέξια κόμματα.

Ή αλλιώς:

Αν δεν είσαι σίγουρος ότι τη χρειάζεσαι και ότι θα τη γεμίσεις, μην το παίζεις επαναστάτης στην Αριστοτέλους στην πλάτη όλων των υπολοίπων. 

ΥΓ. Όπως σε ανύποπτο χρόνο (στο blog enteka) έγραφα πριν από 5 χρόνια, είμαι όλη μου τη ζωή ψηφοφόρος του Συνασπισμού, απ' τα 18 μου. Άλλο οι πολιτικές θέσεις ενός κόμματος κι άλλο η συμπεριφορά του. Και η συμπεριφορά που έζησα χτες -ο ψευτοτσαμπουκάς, το ψέμα Τσίπρα περί γεμάτης πλατείας κλπ είναι αυτά που σχολιάζω. Τις πολιτικές θέσεις θα τις κρίνω (όπως όλοι μας) στις κάλπες.

*Δείτε επίσης: ΤΕΣΤ - Αυτές είναι οι πολιτικές μου πεποιθήσεις.  (Γιατί εκεί φτάσαμε - να σου ζητούν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να μην σε πουν Δαπίτη, νεοφιλελεύθερο ή πασοκτζή. 

*Επίσης, για όποιον νομίζει ότι κοροϊδεύω μόνο τις συγκεντρώσεις αυτών των κομμάτων ας δει πρώτα (μεταξύ των άλλων) αυτό: Λαοθάλασσες στις συγκεντρώσεις Βενιζέλου-Σαμαρά (φωτογραφίες) // Και αυτό: Ο Βενιζέλος εμφανίζεται στο Σύνταγμα (και δεν έχει κόσμο!)

*Τελευταίο: ένα ποστ αφιερωμένο στην αγαπημένη μου πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ: Πέντε λόγοι που βρίσκω τη Ρένα Δούρου πάρα πολύ κουλ. 

   

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ