Έλα πιο κοντά.

Facebook Twitter
5

Η Pro Infirmis διαπίστωσε ότι ενώ σχεδόν όλοι σέβονται τους ΑΜΕΑ σπανίως τους πλησιάζουν. Τα καθίσματα δίπλα τους στα λεωφορεία μένουν συχνά άδεια. Τι πρέπει να κάνουν για να μας φέρουν πιο κοντά;

Μουσική: "The Funeral" - The Band Of Horses

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Ανήκω και εγω στην κατηγορία ΑΜεΑ (όχι όμως με κινητικά προβλήματα) και νιώθω πολλές φορές τα βλέματα που σου λένε οτι τους χαλάς την εικόνα ...Πραγματικά η χώρα μας είναι τελείως εχθρική σε άτομα με αναπηρίες και αν μπορούσα θα πήγαινα και εγώ να ζήσω σε κάποια Δυτικοευρωπαϊκή χώρα.
Φαντάζομαι την ίδια εικόνα του βίντεο, ας πούμε, στον πεζόδρομο της Ερμού. Κάποια στιγμή πλησιάζουν 2-3 αστυφύλακες: - Έχετε άδεια γι' αυτό που κάνετε;- Ξέρετε, δεν βγάζω χρήματα από αυτό. Δωρεάν είναι.- Βγάζετε την μάσκα;- Ορίστε.- Τι είναι ακριβώς αυτό που κάνετε;- Ξέρετε.., εεε.., πως να σας το εξηγήσω...;- Έχετε άδεια γι' αυτό;- Όχι...- Θα έπρεπε. Ακολουθήστε μας για εξακρίβωση στοιχείων στο τμήμα...
Η ίδια σκηνή θα μπορούσε να είχε γίνει με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή αστυνομία. Η γαλλική αστυνομία μάλιστα είναι ιδιαίτερα τσαμπουκαλεμένη.Μην ξεχνάς πως αυτά τα πλάνα γυρίστηκαν από συνεργείο για διαφήμιση. Άλλες πλάτες.
Και ο δικός μου σύντροφος ειναι άτομο με κινητικά προβλήματα και στην αρχή έβρισκα ενδιαφέρον να παρατηρώ τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι του. Δεν παρατήρησα κάποια ακραία έλλειψη σεβασμού όπως η effie35, ίσως φταίει το οτι εμείς ζούμε στην συμπρωτεύουσα. Υπάρχει βέβαια το γνωστό "κάρφωμα" του βλέμματος στο οποίο όμως δεν έχω δει σχεδόν ποτέ εχθρικότητα ή περιφρόνηση. Ίσως οίκτο ναι, το οποίο είναι ένα συναίσθημα ανθρώπινο όταν βλέπεις κάποιον να αντιμετωπίζει μια δυσκολία. Αλλά σε γενικές γραμμές αυτό που νιώθω απο τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι τον σύντροφο μου, είναι θετικότατο. Λυπάμαι για αυτούς που βιώνουν κάτι διαφορετικό, πραγματικά εκεί θέλει μόνο γράψιμο και αμέριμνο σφύριγμα γιατί κάφροι πάντα θα υπάρχουν δυστυχώς.