300 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Facebook Twitter
0

Η συγγραφέας Ανθούλα Αναστασιάδου έγραψε ένα κείμενο για την αστυνομική βία το οποίο αναδημοσιεύω. Αν κάποιος θέλει μπορεί να υπογράψει και το σχετικό petition. Ευχαριστώ την Αγγελική που μου το έστειλε.


Στις 28 Ιουνίου του 2011, περίπου 300 απλοί πολίτες, χωρίς στρατιωτική εκπαίδευση ή εξοπλισμό, έξω από κάθε εμπόλεμη ζώνη και στον «προφυλαγμένο» χώρο της κεντρικότερης πλατείας της χώρας τους, την ώρα που διαδήλωναν ειρηνικά, μετατράπηκαν σε θύματα πολέμου και κατέληξαν να περιθάλπονται με βαριά καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα.

Δεν εκπαιδεύτηκαν με την Σπαρτιάτικη, στρατιωτική εκπαίδευση, δεν διέθεταν κανένα όπλο πλην της φαντασίας, ίσως μέχρι πρότινος να πέρναγαν τον ελεύθερο χρόνο τους στον καναπέ τους.  Σήμερα όμως για μένα, είναι οι 300 μου ήρωες. Που έφαγαν αντί για μένα τα χημικά και τα δακρυγόνα της καταστολής, που στάθηκαν μπροστά στο ΜΑΤ στη θέση μου, που δήλωσαν παρουσία και έβαλαν σε κίνδυνο την υγεία τους για χάρη μου.  Γι αυτό, τους ευχαριστώ και δηλώνω πως τους χρωστώ ευγνωμοσύνη.

Δηλώνω πως, αν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας δεν με εμπόδιζαν από το να είμαι μαζί τους, θα ήμουν κι εγώ εκεί με την φυσική μου παρουσία και όχι μόνο με την καρδιά και τη σκέψη μου.  Δηλώνω στους χιλιάδες συμπατριώτες μου που αψηφούν τα μέτρα καταστολής και συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, πως είμαι μαζί τους, όχι μόνο αυτό το 48ωρο, αλλά κάθε μέρα, για το μέλλον το δικό μου, των παιδιών μου και όλων όσων πρόκειται να γεννηθούν σε αυτή τη χώρα.

Σαν συγγραφέας -κατά κύριο λόγο- παιδικών βιβλίων, θα ντρεπόμουν να αντικρύσω ξανά τα παιδιά που τους διαβάζω ιστορίες για ανδρεία και αγάπη, αν δεν τασσόμουν έμπρακτα υπέρ του δικαίου και της αλήθειας.  Πρέπει όλοι να καταγγείλουμε το ότι συνάνθρωποί μας (αστυνομικοί), έριξαν δακρυγόνα πάνω σε απλούς, ειρηνικούς πολίτες.  Έριξαν χημικά μέσα στις εισόδους του μετρό, για να εμποδίσουν τον απλό κόσμο να αποβιβαστεί στο Σύνταγμα.  «Ντύθηκαν» ταραξίες και κουκουλοφόροι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Τραυμάτισαν και δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα υγείας σε εκατοντάδες ειρηνικούς πολίτες κάθε ηλικίας.

Αν είμαστε αστυνομικοί, ας μην συμμετάσχουμε στις διαταγές των ανωτέρων μας αν δεν συμφωνούμε με αυτές.  Αν είμαστε καλλιτέχνες, ας μην αδιαφορήσουμε, αν έχουμε οποιαδήποτε επιρροή στο κοινό μας.  Αν είμαστε σωστοί πολίτες, ας διαδηλώσουμε το δίκαιο και ας αποκηρύξουμε το άδικο.  Καλώ όλους τους συναδέλφους: συγγραφείς, εικονογράφους, στιχουργούς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες, μουσικούς, τραγουδιστές, συνθέτες κλπ, να καταγγείλουμε πανελλαδικά και διεθνώς, την πολύπλευρη βία που ασκεί το καθεστώς στους Έλληνες πολίτες.   Καταγγέλλω επίσης την «πληροφόρηση» των ΜΜΕ που μόνο πληροφόρηση δεν δίνουν στον λαό..

28/06/2011  Ανθούλα Αθανασιάδου  συγγραφέας

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ