Σάλο έχει προκαλέσει η ασχετοσύνη της δημοσιογράφου Ράνιας Καρατζαφέρη... [Ποιος βάφτισε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τουρκικό;]

Facebook Twitter
0

[ευχαριστώ τον Κανένα]

Από το έγκριτο σάιτ του Χαρδαβέλα newsbomb.gr στο Sarotiko (την "ηλεκτρονική εφημερίδα που υποστηρίζει την επωνυμία στο ιστολόγιο" - ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ; Αφού ανώνυμα δημοσιεύει, ή αλλιώς αναδημοσιεύει άλλων!) και σε εκατοντάδες άλλα σάιτ, μια είδηση συζητήθηκε σήμερα. Πήρε μάλιστα φωτιά. Χιλιάδες Έλληνες τη μοιράστηκαν στο Facebook κλπ.

Ποια;

Σάλο έχει προκαλέσει η απίστευτη πρόκληση του Δημάρχου Αρριανών Ροδόπης, Μεμέτ Χαλίλ να… «βαφτίσει» το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Σμύρνης Τουρκίας!

Στη σχετική απόφασή του, που αποκαλύπτει το newsbomb.gr, αναφέρει πως προσλαμβάνεται ως ειδικός συνεργάτης του, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, «ο Μολλά Αλή Ραμαδάν, πτυχιούχος του τμήματος Δημοσιογραφίας της Σχολής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σμύρνη Τουρκίας)»!

Τι σκοπιμότητα έχει άραγε η απόφαση αυτή του τοπικού άρχοντα να «χαρίσει» το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στους Τούρκους, με την έγκριση μάλιστα και του αρμόδιου κρατικού εκπροσώπου, που προφανώς προσυπέγραψε την απόφαση αυτή;

....................................................................................................................

Αυτά έγραψε η δημοσιογράφος Ράνια Καρατζαφέρη.

Ας αρχίσουμε απ' το εξής: Εσείς αν διαβάσετε "της Σχολής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σμύρνη Τουρκίας)" τι καταλαβαίνετε;

Αν ήθελε κάποιος να βαφτίσει το δικό μας Πανεπιστήμιο Αιγαίου αλλιώς θα χρησιμοποιούσε γενική, όχι;  Πανεπιστήμιο Λαμίας, Πανεπιστήμιο Σμύρνης κ.ο.κ.

Για να δούμε: θα μπορούσε να ήταν γεωγραφικός προσδιορισμός το Σμύρνη Τουρκίας. Μήπως κατά σατανική σύμπτωση υπάρχει Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Τουρκία και γι' αυτό ήταν απαραίτητη η παρένθεση που εξηγούσε ποιο από ποιο Πανεπιστήμιο αποφοίτησε ο συνεργάτης του Δημάρχου;

Α, ναι, υπάρχει. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που είναι στη Σμύρνη της Τουρκίας. Σωστά. Είναι σχετικά γνωστό. Αλλά υπάρχει και παντού, όπου ψάξεις.

Κανένα σκάνδαλο λοιπόν, καμία πρόκληση, καμία αλλαγή ονόματος.

Κανένας λόγος για να ξεσηκωθούν οι υπερπατριώτες στο Facebook (οκτώ χιλιάδες από δάυτους μέχρι στιγμής το έκαναν Like, ενώ είμαι σίγουρος ότι το δικό μου ποστ - διάψευση θα το μοιραστούν πολύ πολύ λιγότεροι). Κανένας λόγος για να μισήσουμε ακόμα περισσότερο τους γείτονες, καμία αφορμή για να βγάλουμε κι άλλες θεωρίες συνωμοσίας.

Κι όμως, όλα αυτά έγιναν. Η "είδηση" αναδημοσιεύτηκε παντού, οι Έλληνες εξοργίστηκαν. Η Ράνια Καρατζαφέρη έκανε μία ακόμα δημοσιογραφική επιτυχία, το σάιτ του Χαρδαβέλα θα έκανε ρεκόρ επισκέψεων. Με ένα (κατά λάθος;) εμπρηστικό ψέμα, που ξυπνάει μέσα μας το μίσος και το ρατσισμό.

Ποιος δημοσιογράφος θα μπέρδευε τις αιτιατικές και τις γενικές και δεν θα καταλάβαινε ότι η παρένθεση δεν έχει τίτλο πανεπιστημίου αλλά τοποθεσία; Ποιος θα ήξερε χειρότερα Ελληνικά απ' τον μουσουλμάνο Δήμαρχο; Μήπως ένας τόσο άσχετος όσο η Ράνια Καρατζαφέρη;

Ποιος δημοσιογράφος δε θα έψαχνε μήπως τυχόν υπάρχει όντως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σμύρνη και θα έτρεχε να βάλει την είδηση (και σχεδόν μια μέρα μετά -και πιθανότατα για πάντα- δεν θα την διορθώσει/αφαιρέσει); Μήπως κάποιος πονηρός που ήθελε να γίνει σούσουρο αν και ήξερε ότι έγραφε ψέματα; Μήπως κάποιος που υποτιμά τόσο την νοημοσύνη των αναγνωστών του, που τους θεωρεί πρόβατα και τους σερβίρει ό,τι κατεβάσει η κούτρα του, σίγουρος ότι θα πιστέψουν κάθε εθνικιστική πατάτα; Νομίζω ότι ποτέ δε θα μάθουμε.

....................................................................................................................

"Σάλο έχει προκαλέσει η απίστευτη πρόκληση του Δημάρχου Αρριανών Ροδόπης, Μεμέτ Χαλίλ να… «βαφτίσει» το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Σμύρνης Τουρκίας!" έγραψε η δημοσιογράφος Ράνια Καρατζαφέρη.

Έβαλα κι εγώ έναν κλισέ παιχνιδιάρικο τίτλο στο ποστ μου: "Σάλο έχει προκαλέσει η ασχετοσύνη της δημοσιογράφου Ράνιας Καρατζαφέρη..."

Ελπίζω πως τουλάχιστον ο δικός μου τίτλος θα επιβεβαιωθεί.

UPDATE! Μάλλον ξέσπασε όντως σάλος. Όπως γράφει αναγνώστης στα σχόλια: "Νομιζω οτι οι εξωγηινοι κατεβασαν την ειδηση απο το εγκυρο site. Δεν την βρισκω πια."

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ