Μια σύντομη, εναλλακτική αποδελτίωση των (ραγδαίων!) πολιτικών εξελίξεων.

Facebook Twitter
0

[φωτο: Γ.Κ.]

Τα βιβλία ιστορίας θα καταγράψουν τις εξελίξεις αυτής της εβδομάδας (η λέξη ΡΑΓΔΑΙΕΣ ακούστηκε πάνω από χίλιες φορές στην τηλεόραση) όπως συνέβησαν. Τι θα πούμε όμως σε έναν εκκεντρικό εξωγήινο αν εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά μας και μας ρωτήσει τι έγινε αυτές τις μέρες στην Ελλάδα; Θα χρειαστεί να συμβουλευτούμε εναλλακτικές, πιο καλτ πηγές...

1. Ειδήσεις της ΝΕΤ με την Στάη.

Βγαίνει ο Σαμαράς και κάνει δηλώσεις. [Πόσο θέλω να γίνει Πρωθυπουργός για να δει τη γλύκα!] Μετά τις βαρυσήμαντες δηλώσεις του Σαμαρά, η Έλλη Στάη ζητά απ' τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ στο στούντιο να τις σχολιάσει:

[Στο τέλος η Στάη αποχαιρετά τους καλεσμένους και ο Τηλέμαχος Χυτήρης απευθύνεται στον Χαλβατζή: "Τι ώρα είπατε τελικά αύριο η συγκέντρωση;", ένα αστειάκι για τις πολλές φορές που είχε ήδη προωθήσει τη συγκέντρωση ο Χ., ο οποίος δεν καταλαβαίνει τίποτα και αρπάζει την ευκαιρία: "Στις 7.30"!

2. Επίσης, χαρακτηριστική πηγή εναλλακτικής ενημέρωσης είναι φυσικά και ο Ριζοσπάστης. Μετά από μια μέρα που είχε:

Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα, φράχτη και προσπάθεια να ριχτεί, επεισόδια, κουκουλοφόρους, προβοκάτορες, συνάντηση ΓΑΠ με Πρόεδρο Δημοκρατίας, επαφές με κόμματα, σχεδόν συμφωνία για Οικουμενική, διάψευση, καβγάδες, απόφαση για ανασχηματισμό και ψήφο εμπιστοσύνης...

... ο Ριζοσπάστης μας ενημερώνει με το αυτό το πρωτοσέλιδο!

3. Άλλη εναλλακτική πηγή ενημέρωσης είναι το Twitter. Ας πούμε, αυτή η κοπέλα τα είπε όλα μέσα σε 140 χαρακτήρες κάνοντας καλύτερη ανάλυση κι απ' τους New York Times:

4. Τέλος, δε μπορούμε να μη σκύψουμε πάνω απ' την Βίβλο της Εναλλακτικής Ενημέρωσης, την ακροδεξιά-θρησκοληπτική-συνωμοσιολογική εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα.

Κλασικά, λογοπαίγνιο στην πρώτη σελίδα, αλλά και σούπερ είδηση: "Προστασία και βοήθεια από το Θεό ζητά η Ιερά Σύνοδος".

Κάπου υπάρχει και το άρθρο για τα "πέη... του Λάκη", αλλά αυτό σηκώνει έρευνα και ξεχωριστό ποστ...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ