Εκδίκηση!

Facebook Twitter
0

.

1) Σινεμά

 

Το street-art ντοκιμαντέρ Exit Through Gift Shop που σκηνοθέτησε ο Banksy ξεκίνησε ως μια ταινία που θα έκανε ο (επίσης street-artist, αλλά λίγο κάλπικος) Mr. Brainwash για τον Banksy. Το υλικό όμως που μάζεψε Brainwash ήταν τόσο αλλοπρόσαλλο που ο ίδιος ο Banksy αποφάσισε να επέμβει και αντιστρέφοντας τους ρόλους γύρισε ο ίδιος το φιλμ – αλλάζοντας και ελαφρώς το θέμα. Το Exit Through Gift Shop ενθουσίασε στο φεστιβάλ του Sundance και μόλις άρχισε να παίζεται στα σινεμά του εξωτερικού. [Εδώ;] Να τα πέντε πρώτα λεπτά του:

 

(via)

 

 

2) Δηλώσεις:

 

[εικόνα: Mona Hatoum]

 

Ο Κώστας Βουτσάς από το Verbatim:

 

«Όταν με ρωτούν αν η σάτιρα έχει όρια, τους απαντάω πως δεν έχει. Όρια πρέπει να έχει ο σατιριζόμενος. Τι περιμένει δηλαδή ο Κούγιας με αυτά που κάνει; Να τον κάνουν αρχαία τραγωδία;»

 

 

3) Εξώφυλλο της ημέρας

 

 

Είναι γνωστό: τα πρωτοσέλιδα της Ελεύθερης Ώρας είναι πάντα φτιαγμένα με εξαιρετικό, φίνο γούστο - και με λεπτά αισθήματα.

 

 

4) Τέχνη

 

 

Όλοι οι πίνακες του Museum of Modern Art της Νέας Υόρκης – σε δύο λεπτά!

via

 

 

5) Aggregator

 

Διεθνές βραβείο για την ταινία του Στέλιου Κούλογλου «Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου»  [+ Το πιο πρόσφατο, πολυσυζητημένο, άρθρο του Κούλογλου: Κωλοέλληνες.] /// Έντεκα υπέροχα λεπτά: O Morrissey με το Life is a Pigsty, live στην Ισπανία. /// optical illusions /// Κάτι τέλειο – αρκεί να χρησιμοποιήσετε ακουστικά. /// Λάχανα και Χάχανα: οι εσωτερικές διαφημίσεις του Άλτερ που κρατούν μια αιωνιότητα (και μετά άλλη μία) στο Media Trip.

 

 

6) Twilight Zone

 

 

(οπωσδήποτε) 

.

.

.

7) Αθήνα

 

Ξεκίνησε το 4ο Outview Athens International Gay & Lesbian Film Festival - ως τις 29 Απριλίου, στη νέα Ταινιοθήκη της Ελλάδας. (Οι πληροφορίες του Θ. Αντωνόπουλου εδώ.)

 

 

8) Lifo Tube

 

 

Είναι απίστευτο το πόσο δυσκολεύεται αυτός ο μεθυσμένος επισκέπτης του φεστιβάλ Coachella να φορέσει τις παντόφλες του. Πραγματικά απίστευτο. (Συνέβη πριν λίγες μέρες. Το πήρα απ’ το μπλογκ της ‘Α,μπα?’.)

 

 

9) Διαφήμιση της ημέρας

 

 

 .

.

.

10) Φωτογραφία

Το τεράστιο έργο του Νικήτα Κακλαμάνη

(Το ξεφυλλίζει ο athensville)

 

 

11) Το Βίντεο Κλιπ

 

 

Νέο κλιπ για το Wait For Me του Moby, φτιαγμένο από 1,480 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε 34 λεπτά στη γωνία της 34ης Οδού με την 7η Λεωφόρο, στο Μανχάταν.

 

------------------------------------------------------------------

 

αύριο πάλι

.

.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ