Αγωνία...

Facebook Twitter
0

1) Σινεμά

 

Κινηματογραφικά κλισέ #1: Καμία βόμβα δεν μπορεί να αποσυνδεθεί αν η έκρηξη απέχει περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα. Μπορεί να αποσυνδεθεί μόνο την τελευταία στιγμή. [η φωνή που ανακοινώνει την αντίστροφη μέτρηση πριν την έκρηξη πρέπει να είναι γυναικεία].

 

 

2) Δηλώσεις: 

 

[εικόνα: Andy Warhol]

 

«Αυτή η νέα μόδα, το Ροκ εν Ρολ, θα έχει ξεφτίσει μέχρι τον Ιούνιο.» (Φοβερά εύστοχη πρόβλεψη που έκανε το περιοδικό Variety, το 1955…)

.

.

3) Συνεντεύξεις

 

[έργο του Τζεφ Κουνς με τον ίδιο και την τότε σύζυγό του Τσιτσιολίνα, 1990]

 

Μία συνέντευξη που έδωσε η Τσιτσιολίνα στη Lifo και τον Νίκο Τριανταφυλλίδη πριν από 3 χρόνια:

«Eίναι αλήθεια πως η ζωή μου υπήρξε σαν κατασκοπευτικό μυθιστόρημα.»

  

4) Twilight Zone

 

(ωραία γατάκια)

  

5) Βιβλίο

Ο Ζοζέ Σαραμάγκου πρέπει να είναι από τους λίγους ανθρώπους (συγγραφείς ή μη) που ξεκίνησαν μπλογκ στα 85 τους. Μετά από μια λαμπρή καριέρα -ακόμα κι αν η αναγνώριση άργησε, αφού έγινε γνωστός μετά τα 50- κι ένα Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1998, ακόμα και μια χολιγουντιανή ταινία βασισμένη στο μπεστ σέλερ του Περί τυφλότητος, ο συγγραφέας θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον ευχαριστημένος. Κι όμως, ο Σαραμάγκου, όπως ξεπροβάλλει από τα μεταφρασμένα κείμενα του μπλογκ του στο Τετράδιο, μοιάζει πολεμικός. [η συνέχεια…]

 

 

6) Φωτογραφία

 

 

"Πόσο ανεβάζει το artwork της αφίσας η παρέμβαση ενός οργισμένου Χριστιανού! Έργο τέχνης!"

[απροκάλυπτα λαϊκοπόπ]

 

 

7) Το Βίντεο Κλιπ    

 

Το νέο βίντεοκλίπ των Hot Chip ξεκινά με μια ανατροπή (οι Hot Chip είναι τελικά ένα καλογυμνασμένο boyband;) και συνεχίζει με περισσότερες…

 

 

8) Διαφήμιση της ημέρας

 

 

Σαν σήμερα, στις 21 Απριλίου 1967 οι συνταγματάρχες έκαναν τη χούντα. Χρειάστηκε πολύ πρωτόγονο spin και πολλή γελοία διαφήμιση για να προσπαθήσουν να παρουσιάσουν τη δικτατορία τους σαν κάτι καλό. Δεν τα κατάφεραν.

 

 

9) Aggregator

 

Ορθολογιστές βγάζουν τους Ινδούς από το σκοτάδι ξεμπροστιάζοντας τους μάγους: «Έι, άγιε, σκότωσέ με αν μπορείς!» /// Η 35χρονη Σάρα Κόλγουϊλ, αφού έπαθε μια έντονη ημικρανία, ξαφνικά άρχισε να μιλά με κινεζική προφορά, αν και δεν έχει επισκεφτεί ποτέ την Κίνα. «Δεν είναι η δική μου φωνή», επισημαίνει. /// Οι μηχανές αναζήτησης που ψάχνουν το αόρατο ίντερνετ… /// Ο Γιάννης Ξανθούλης διαμαρτύρεται έντονα για τις υποψηφιότητες του «Διαβάζω». Έντονα όμως. /// Hot Chip, DJ Krush, Peaches, Jimi Tenor, Beak (το side project του G. Barrow των Portishead) και άλλοι πολλοί στο Synch, το line up του οποίου μόλις ανακοινώθηκε.

 

 

10) Lifo Tube

 

Ένα συλλεκτικό καληνύχτα. Το τέλος του ημερήσιου προγράμματος της ΕΤ1, στις αρχές των ‘90ς.

 

[Τότε που τα κανάλια έκλειναν το βράδυ. Το φοβερό είναι ότι τις προάλλες βρήκα ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα του 1986: υπήρχαν μόνο οι δύο ΕΡΤ φυσικά αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως ξεκινούσαν να παίζουν η μία αργά το μεσημέρι κι η άλλη το απόγευμα! Κι όσο για τα Σάββατα, το πρόγραμμα άρχιζε στη μία. Απίστευτο, σκέφτηκα όχι δίχως κάποιο αυτοσαρκασμό. Και δηλαδή τι υποτίθεται ότι έπρεπε να κάνουμε μέχρι τότε;]

 

 

11) Εξώφυλλο της ημέρας

 

Μιλώντας για το 1986… Η Άννα Βίσση, το πολύχρωμο ένθετο «Σταρωσκόπιο!», τα καλύμματα για τα τετράδια (για να νιώθετε πως σπουδάζετε στο Yale και το Harvard). Και το 32σέλιδο φωτοδιήγημα.

 

[Τολμώ να πω ότι η λέξη φωτοδιήγημα μ’ άρεσε. Κρίμα που δεν έπιασε.]

 .

.

----------------------------------------------

.

αύριο πάλι

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ