Ποιος κρύβεται πίσω από το Contemporary Art Showcase;

Ποιος κρύβεται πίσω από το Contemporary Art Showcase; Facebook Twitter
0

Ποιος κρύβεται πίσω από το Contemporary Art Showcase; Facebook Twitter
Οι επιμελητές της έκθεσης «Body of Work», James Simbouras και η Ελένη Τσαμαδιά


Πείτε μας λίγα λόγια για την έκθεση «Body of Work».
Πρόκειται για μια ομαδική θεματική έκθεση νέων μέσων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βooze. Έξι νέες καλλιτέχνιδες παρουσιάζουν το έργο τους, που πραγματεύεται την εμπάθεια του σώματος, το φύλο, τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα. To σώμα ως φανταστικό αντικείμενο, το σώμα ως υβρίδιο, χαρτογραφείται μέσα από έργα video-art, εγκαταστάσεις χώρου και performance art.

Η βάση του τριγώνου αντιπροσωπεύει την ευρεία βάση της πλατφόρμας μας με τους εικαστικούς. Πάνω εκεί χτίζονται όλα τα υπόλοιπα. Ταυτόχρονα, το τρίγωνο αποτελεί και ένα ανοδικό βέλος...


Τι είναι το Contemporary Art Showcase Athens;
Είναι μια προθήκη για την ανάδειξη του εικαστικού δυναμικού, που προέρχεται από νέους και ανερχόμενους του χώρου, και τη διάδοσή του σε ευρύτερο κοινό. Αυτό γίνεται διαδικτυακά, μέσω του site μας, και με τη διοργάνωση εκθέσεων και φεστιβάλ. Στο δυναμικό του Contemporary Art Showcase Athens υπάρχουν εικαστικοί και τεχνικοί. Θέλουμε να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Έχουμε ως αφετηρία την εξωστρέφεια, θέλουμε να υπάρχουν, δηλαδή, τρόποι να περνάει η δουλειά στο κοινό, να είναι ορατή.


Πότε δημιουργήθηκε η ομάδα σας; Πόσα άτομα είστε;
Το site μας άρχισε να «τρέχει» επίσημα τον Σεπτέμβριο και κάπου εκεί άρχισαν οι δράσεις μας ως ομάδα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περίπου 50 εικαστικοί και 30 τεχνικά μέλη. Λέω περίπου, γιατί καθημερινά εγγράφονται νέα μέλη. Το ότι έχει τέτοια απήχηση η ομάδα μας μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μας κάνει ιδιαίτερα ενθουσιώδεις, γιατί μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν και οι δυνατότητές μας.


Τι συμβολίζει το τρίγωνο που βλέπουμε παντού στο site σας;
Η βάση του τριγώνου αντιπροσωπεύει την ευρεία βάση της πλατφόρμας μας με τους εικαστικούς. Πάνω εκεί χτίζονται όλα τα υπόλοιπα. Ταυτόχρονα, το τρίγωνο αποτελεί και ένα ανοδικό βέλος.


Ποια έκθεση στην Αθήνα σας έκανε εντύπωση τελευταία;
Η «V_ideas στο Beton 7». Απαρτιζόταν κυρίως από έργα περφόρμανς. Πολλά από τα έργα κατάφεραν να ξεπεράσουν τη σύμβαση μιας απλής δράσης και ξεκίνησαν να δημιουργούν μια καινούργια δομή εικόνων, κυρίως με τα απομεινάρια τους, για τους κατοίκους του Βοτανικού.


Ποιο είναι το αγαπημένο σας site με έργα τέχνης;
Το Jakeanddinoschapman.com. Το site αποτελεί ένα έργο από μόνο του και αναδεικνύει τα έργα και τα γεγονότα στον μέγιστο βαθμό.


Ποιος είναι ο αγαπημένος σας σύγχρονος εικαστικός;
Ο Jonathan Meese. Εκφράζει έντονα τη σύγχυση ενός ανθρώπου της εποχής μας. Μέσα από μια gore αισθητική και τη φανταστική μυθοπλασία καταφέρνει να χτίσει επίκαιρα έργα και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί σημερινές εικόνες και συμβολισμούς για να εικονοποιήσει γεγονότα του χτες.


Πείτε μας ένα έργο τέχνης που έχετε δει και δεν θα ξεχάσετε ποτέ.
Δεν είχε πρόθεση να είναι έργο τέχνης, και σίγουρα δεν το είδαμε! Πρόκειται για το «Dialogue in the Dark», που έγινε στο θέατρο Badminton το '13.


Τι άλλο ετοιμάζετε αυτή την περίοδο;
Τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί η έκθεση «Showcase», στην οποία όλοι οι εικαστικοί του C.A.S. θα εκθέσουν μαζί τα έργα τους σε ένα φεστιβάλ τέχνης που θα διαρκέσει έναν μήνα και θα πραγματοποιηθεί στο Βοοze. Μέχρι τότε έχουμε στα σκαριά μια σειρά θεματικών εκθέσεων, καθώς και τον συντονισμό δυο workshops, ένα πάνω στη σύμπραξη εικαστικών και κινηματογραφιστών και ένα γύρω από παρεμβατικά έργα στην πόλη και την καταγραφή τους.

«Body of Work», 5/12-28/12, 11:00-23:00, Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, είσοδος ελεύθερη.
www.c-a-s-athens.squarespace.com

facebook

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ