Τα άλογα του Γιάννη Κουνέλη στο Μανχάταν

 Τα άλογα του Γιάννη Κουνέλη στο Μανχάταν Facebook Twitter
4

Η αναβίωση του έργου του Γιάννη Κουνέλη "Untitled (12 άλογα)", που άνοιξε για μόνο λίγες μέρες στην γκαλερί Gavin Brown, ξεσήκωσε και αυτή τη φορά αντιδράσεις μεγαλύτερες από το αναμενόμενο.

Η αναβίωση του έργου του Κουνέλη με αυτό το έργο του 1969, δημιούργησε ένα νέο γύρο συζήτησης. Γιατί τα ζώα είναι δεμένα μέσα στη γκαλερί; Είναι επιτρεπτές αυτές οι συνθήκες; Βέβαια, αυτά ακριβώς τα ερωτήματα είναι που έκαναν τον κόσμο να σχηματίζει ουρές έξω από την γκαλερί. «Είναι απλώς τέχνη, δεν είναι κάτι άλλο, ο τύπος αντιδρά υπερβολικά», λέει ο ιδιοκτήτης της γκαλερί. «Η έκθεση εξάλλου διήρκεσε μόνο λίγες μέρες».

Βέβαια τίποτα υπερβολικό δεν είχε συμβεί καθώς τα άλογα ήταν δεμένα με τον ίδιο τρόπο που θα ήταν και σε ένα στάβλο και οι συνθήκες, π.Χ. η τροφή ή το πάτωμα για τις οπλές τους τηρούσαν όλες τις προϋποθέσεις καλής φύλαξης και σταυλισμού.

Οι επισκέπτες παρακαλούνται στη είσοδο να χαμηλώνουν την ένταση της φωνής τους και να παραμένουν σε απόσταση από τα ζώα. Υπάρχει φυσικό φως που μπαόνει από τους φεγγίτες και τεχνητό ειδικά για το χώρο. Το έργο του Κουνέλη εκτέθηκε για πρώτη φορά στη Ρώμη, στην Galleria L’Attico. Η αλήθεια είναι ότι στο Μανχάταν δε βλέπει συχνά κανείς άλογα!  

 Τα άλογα του Γιάννη Κουνέλη στο Μανχάταν Facebook Twitter
 Τα άλογα του Γιάννη Κουνέλη στο Μανχάταν Facebook Twitter
 Τα άλογα του Γιάννη Κουνέλη στο Μανχάταν Facebook Twitter
 Τα άλογα του Γιάννη Κουνέλη στο Μανχάταν Facebook Twitter
 Τα άλογα του Γιάννη Κουνέλη στο Μανχάταν Facebook Twitter
 Τα άλογα του Γιάννη Κουνέλη στο Μανχάταν Facebook Twitter
 Τα άλογα του Γιάννη Κουνέλη στο Μανχάταν Facebook Twitter

 Τα άλογα του Γιάννη Κουνέλη στο Μανχάταν Facebook Twitter

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις εκθέσεις για την Κέτε Κόλβιτς που κατέγραψε τις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρώπινης εμπειρίας

Εικαστικά / Μέσα στο '24 θα τρέξουν όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις εκθέσεις για την Κέτε Κόλβιτς

Τρεις μεγάλες εκθέσεις αποκαλύπτουν τις πολλές μορφές του έργου μιας καλλιτέχνιδας που κατέγραψε τις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρώπινης εμπειρίας και αψήφησε την κατηγοριοποίηση.
NEWSROOM
ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2024

Εικαστικά / 28 εκθέσεις για έναν Μάρτιο γεμάτο τέχνη

Η συλλογή του Νίκου Αλεξίου στο Μουσείο Μπενάκη, ακόμα περισσότερες γυναίκες καλλιτέχνιδες στο ΕΜΣΤ, Marcel Duchamp στην Eleftheria Tseliou Gallery, Martin Margiela στην Bernier/Eliades, τρεις νέες προτάσεις στην Breeder και πολλές ακόμα επιλογές στο κορύφωμα της φετινής εικαστικής σεζόν.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Οι πολύχρωμοι κήποι της Hadassah Emmerich

Εικαστικά / Οι πολύχρωμοι κήποι της Hadassah Emmerich ανθίζουν στο ΕΜΣΤ

Η διεθνής καλλιτέχνιδα και δημιουργός της πολύχρωμης τοιχογραφίας «Επικούρειος Εδέμ» περιγράφει όσα κρύβονται στην εξωτική βλάστηση και στα λαμπερά χρώματα των έργων της, μιλά για την ερωτική τους διάσταση και απαντά στο αν την ενοχλεί που κάποιοι χαρακτηρίζουν τη δουλειά της περισσότερο ως διακοσμητική.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Στην πρώτη έκθεση με έργα του Μarcel Duchamp στην Ελλάδα

Εικαστικά / Στην πρώτη έκθεση με έργα του Μarcel Duchamp στην Ελλάδα

Η έκθεση «Re(a)Duchamp» μας προσκαλεί σε μια διανοητική συζήτηση με τα έργα του Duchamp, που περισσότερο από κάθε άλλου καλλιτέχνη του 20ού αιώνα επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν τους σύγχρονους δημιουργούς σε ένα ευρύ και σύνθετο πνευματικό πεδίο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
O σουρεαλισμός κλείνει τα 100 και ο κόσμος μας μοιάζει πιο σουρεαλιστικός από ποτέ

Εικαστικά / O σουρεαλισμός κλείνει τα 100 και ο κόσμος μας μοιάζει πιο σουρεαλιστικός από ποτέ

Ένας αιώνας συμπληρώνεται φέτος από το «Σουρεαλιστικό Μανιφέστο» του Μπρετόν και μια σειρά από εκθέσεις και εκδηλώσεις ανά την υδρόγειο γιορτάζουν την επέτειο αναζητώντας τα ίχνη του κινήματος στις παράξενες μέρες μας.
THE LIFO TEAM
ΕΠΕΞ Η συναρπαστική ζωή της Λίζα Πόντι και τα σχέδιά της που θα δούμε στην Αθήνα

Εικαστικά / Η συναρπαστική ζωή της Λίζα Πόντι και τα σχέδιά της που θα δούμε στην Αθήνα

Ακολουθώντας το μότο της ζωής της «δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά», η κόρη του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα και εκδότη Τζίο Πόντι έκανε σχέδια που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην γκαλερί The Breeder.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Bijoy Jain, ο αρχιτέκτονας της γης και της φιλοσοφίας του ελάχιστου

Εικαστικά / Bijoy Jain, ο ασυμβίβαστος αρχιτέκτονας της γης και της φιλοσοφίας του ελάχιστου

Οι καρέκλες του πωλούνται για χιλιάδες ευρώ, το έργο του παρουσιάζεται σε διεθνείς μπιενάλε και σε συλλογές μεγάλων μουσείων. Αντίθετα με τους αρχιτέκτονες-σταρ, ο Bijoy Jain δουλεύει μόνο με πελάτες που αποδέχονται τους όρους του και συνεργάζονται με ντόπιους τεχνίτες.
THE LIFO TEAM
Πέτρινες, μεταλλικές, εικαστικές: Οι πολυτραγουδισμένες γοργόνες της Ελλάδας

Εικαστικά / Πέτρινες, μεταλλικές, εικαστικές: Οι πολυτραγουδισμένες γοργόνες της Ελλάδας

Από την εντοιχισμένη στην πολυκατοικία της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι αυτή στις Καβουρότρυπες Χαλκιδικής που της έκοψαν πρόστιμο, στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές, συχνά παραγνωρισμένες γοργόνες.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ

σχόλια

3 σχόλια
"Η αλήθεια είναι ότι στο Μανχάταν δε βλέπει συχνά κανείς άλογα!", γράφετε. Αν κάπου βλέπουν συχνά (συχνότατα) άλογα, είναι στο Μανχάταν. Εκτός από τις τουριστικές άμαξες (κάρα), έχουν και έφιππη Αστυνομία, που κάνει συνεχώς περιπολίες στο κέντρο.