Το βαρύτατο πολιτικό ατόπημα του κ. Κουρουμπλή

Το βαρύτατο πολιτικό ατόπημα του κ. Κουρουμπλή Facebook Twitter
38
Το βαρύτατο πολιτικό ατόπημα του κ. Κουρουμπλή Facebook Twitter
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Disclaimers:
1. Αν και φιλελεύθερη πιστεύω ακράδαντα ότι αγαθά όπως η παιδεία, η ενημέρωση, ο πολιτισμός και πάνω απ'όλα η υγεία έχουν έναν αναμφισβήτητο δημόσιο χαρακτήρα. Ειδικά η υγεία. Ο πλανήτης έχει παράξει πολύ πολιτισμό και πολύ πλούτο ώστε να υπάρχει έστω κι ένας συνάνθρωπός μας που θα πεθάνει επειδή η φτώχεια του δεν του δίνει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.


2. Αν και άθεη και θερμή θιασώτης του διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους είμαι ευσεβής άνθρωπος κι αυτό φαίνεται κι από αυτά που γράφω διαρκώς. Με γοητεύει το θρησκευτικό φαινόμενο ως κοινωνικό γεγονός και σέβομαι με τον πιο κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των συμπολιτών μου.

Αυτά για να μην βρεθώ να απολογούμαι για κάτι άσχετο με το σχόλιό μου.

Ο Υπουργός Υγείας κ.Κουρουμπλής που θα συνοδεύσει τα οστά στον "Αγιο Σάββα" διαπράττει μια σειρά από βαρύτατα πολιτικά ατοπήματα:

1. Όταν το κράτος, δια του Υπουργού του για θέματα υγείας, περιφέρει στα δημόσια νοσοκομεία "θαυματουργά οστά", στην πραγματικότητα παραιτείται της υποχρέωσης να ενισχύει με χρήματα του κράτους την ιατρική έρευνα, τη θεραπεία και τις καμπάνιες πρόληψης για ασθένειες όπως ο καρκίνος. Το κυριότερο είναι ότι θέτει υπό σοβαρή αμφισβήτηση τις υπηρεσίες δημόσιας Υγείας που προσφέρει στους πολίτες του.

2. Όταν το κράτος, δια του Υπουργού Υγείας του, περιφέρει στα δημόσια αντικαρκινικά νοσοκομεία "θαυματουργά οστά", τότε ακυρώνει την προσπάθεια που κάνουν οι γιατροί να εξηγήσουν στην κοινή γνώμη ότι ακριβώς επειδή δεν υπαρχει "Ο" καρκίνος, δηλαδή δεν πρόκειται για μία ασθένεια αλλά για ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο γιαυτό και είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί "ΤΟ" φάρμακο για τον καρκίνο. Έτσι νομιμοποιεί και διάφορους αγύρτες, παραϊατρικούς που καπηλεύονται τον πόνο. Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς ευθύνονται για τον θάνατο συνανθρώπων μας.

3. Όταν το κράτος, δια του Υπουργεού Υγείας του, περιφέρει στα δημόσια νοσοκομεία χριστιανικά "θαυματουργά οστά", παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα Μουσουλμάνων, Εβραίων, λοιπών Αλλόθρησκων και Αθέων ασθενών.

Το ατόπημα λοιπόν είναι πολύ βαρύ. Βάλλει ευθέως τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, ακυρώνει όλη την προσπάθεια των ιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ και παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα. Λυπάμαι πολύ.

*facebook.com/vivian.efthimiopoulou

38

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

20 σχόλια
Αν και "αγνωστικιστής", μην πιστεύοντας σε καμία θρησκεία, δε θεωρώ την πράξη του υπουργού Υγείας, Κουρουμπλή -που δηλώνω ευθαρσώς, πως δεν του έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια, ίσα, ίσα, θεωρώ λάθος μεγάλο την "υπουργοποίηση" του- τόσο μεγάλο λάθος, που αξίζει να "πάρει" τέτοιες διαστάσεις...Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στα νοσοκομεία, έχουν την ανάγκη στήριξης στη θρησκεία και αντλούν δυνάμεις από τέτοιες πράξεις....Η πραγματικότητα είναι πως άθεοι, άθρησκοι, αγνωστικιστές, καθώς και πολίτες άλλων θρησκευμάτων (μουσουλμάνοι, εβραίοι και βουδιστές), αποτελούμε ένα αρκετά μικρό ποσοστό στη χώρα αυτή. Η πλειοψηφία, "κακά τα ψέμματα", είναι χριστιανοί και βασικά ορθόδοξοι, με εξαίρεση τα πομάκικα χωριά του νομού Ξάνθης-Ροδόπης. Οι χριστιανοί προσδιορίζονται στο 85% του πληθυσμού τουλάχιστον και νομίζω πως λίγους τους υπολογίζω...Απλώς λαμβάνω υπ'όψιν τη νέα γενιά, που μάλλον ως πιό "ανοιχτόμυαλοι" συνήθως δεν ακολουθούν κάποια θρησκεία, ειδικά όταν προέρχονται και από "προοδευτικές" οικογένειες...Ακόμη και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ σε μεγάλα ποσοστά είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Καταλήγοντας, θέλω να πω, πως δεν τρέχει και τίποτα με την πρωτοβουλία Κουρουμπλή, ίσα-ίσα που δίνει ελπίδα στους απελπισμένους...Τώρα αν έβρισκε και κειμήλια γιά μουσουλμάνους, βουδιστές και εβραίους, και τα πήγαινε στον Άγιο Σάββα γιά περιφορά -εφόσον υπήρχαν και ασθενείς των παραπάνω θρησκειών- τότε θα ήταν το ιδανικό...! Το θέμα είναι πως δεν υπάρχουν χρήματα όχι μόνο γιά την Υγεία, αλλά και γιά την Παιδεία, την κατάργηση των άδικων φόρων, βλ.ΕΝΦΙΑ, οπότε: "πενία, τέχνας κατεργάζεται".
πρώτη φορά αριστερά... στο τέλος οι καρκινοπαθείς θα δεχτούν την ασθένειά τους ως θεία τιμωρία και θα ζητήσουν συγνώμη από τον Κουρουμπλή που χρέωσαν το κράτος με θεραπεἰες
Με όλο το σεβασμό κυρία Ευθυμιοπούλου, το κείμενό σας στηρίζετε στο τίποτα, θαρρώ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάνετε σ'αυτά τα συμπεράσματα. Πράγματι θεωρώ πολύ χαζό να περιφέρει ο υπουργός τα λείψανα ενός αγίου στο νοσοκομείο και οπουδήποτε. Αλλά δεν καταλαβαίνω πως αυτό σημαίνει ότι δε θα ενισχύσει οικονομικά την ιατρική έρευνα και ότι εμποδίζει τους γιατρούς να εξηγήσουν για ποιό λόγο δεν γίνεται να βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο. Φτάνετε σε αυθαίρετα συμπεράσματα. Το ένα σκέλος δεν έχει σχέση με το άλλο ή τουλάχιστον εσείς δεν δώσατε αρκετό χώρο στο κείμενό σας για να το συνδέσετε. Η πίστη ενός ανθρώπου, όσο ακραία κι αν είναι, δεν σημαίνει απαραίτητα πως τον εμποδίζει απ'το να στηρίξει την επιστήμη. Αυτό θα το μάθετε, άμα το πει ο ίδιος ο πιστός και το παραδεχτεί. Και επαναλαμβάνω, η περιφορά δε μου άρεσε. Όμως βρήκα ακραίες τις απόψεις σας, τρομερά τραβηγμένες και γραμμένες με μεγάλη αυθαιρεσία.
Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Κατρούγκαλος οι αρχικοί στόχοι προσωπικής επίθεσης όσων πλήττονται από την αλλαγή κυβέρνησης και όσων πάσχουν από αντιαριστερό σύνδρομο. Τώρα ήρθε η σειρά του Κουρουμπλή. Τζάμπα θα πάει κι αυτό - όσοι στήριξαν τον ΣύΡιζΑ και τον έφεραν πρώτο κόμμα στις εκλογές δεν μασάνε, έχουν καταλάβει τι γίνεται...
Λογικά το λείψανο θα το πάνε στο εκκλησάκι του νοσοκομείου και όποιος θέλει θα πηγαίνει να προσκηνάει. Δεν θα το περιφέρουν μεσα στο νοσοκομείο. Σε μερικούς η πίστη είναι βάλσαμο για την ψυχή όσο και αν δεν θέλετε να το πιστεύετε. Όσον αφορά αυτό που είπες για τους αλλόθρησκους τι θα πάψουμε να πιστεύουμε ή να να εκτελούμε τα μυστήρια μας για να μην τους φέρνουμε σε δύσκολη θέση? Δεν νομίζω να τους απαγόρευσε κανένας να πιστευούν στον δικό τους θεο...
όντως, κανείς δεν απαγόρευσε στους μουσουλμάνους να προσεύχονται - απλώς επειδή έχουμε ωραίο εύκρατο κλίμα, να το κάνουνε στην ύπαιθρο, δεν χρειάζονται και τζαμιά...
Στη Θράκη που είναι στη Βόρειο Ελλάδα, αν γνωρίζεις, έχει πάνω από 400 τζαμιά που λειτουργούν. Έχει και 150.000 μουσουλμάνους. Στην Κωνσταντινούπολη, (Istanbul αν δεν καταλαβαίνεις) με τους 3.000 μετά βίας Έλληνες το πολύ να λειτουργούν 4-5 εκκλησίες.
κε JR Mayers, φαίνεστε μορφωμένος άνθρωπος και βλέπω ότι γνωρίζετε και πολλά στοιχεία - εγώ με το δημοτικό που έχω βγάλει, συμπεραίνω ότι στη Θράκη έχουν (150.000 δια 400), ένα τζαμί για κάθε 375 μουσουλμάνους. Κατά την άποψή σας, πόσα ακριβώς τζαμιά θα πρέπει να χτιστούν στην Αθήνα για να λεγόμαστε ευρωπαϊκό φιλελεύθερο κράτος; Επίσης, μέσα στα πλαίσια της λογικής, θα παρακαλούσα να ξαναπροσέξετε τόσο τις ειρωνείες περί Ιστανμπούλ όσο και το ξεπερασμένο παιχνιδάκι στο οποίο άλλοι μιλούν για χριστιανούς-μουσουλμάνους και άλλοι το μεταφράζουν σε Έλληνες -Τούρκοι...
Όχι ότι διαφωνώ (θα περίμενα τέτοιες πρωτοβουλίες από τον Άδωνι Γεωργιάδη και όχι έναν υπουργό του Σύριζα), αλλά είναι σαφές ότι δεν φταίνε τα όποια "θαυματουργά οστά" για την ελλειπή χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας. Όσο μεγαλύτερες οι ελλείψεις και οι περικοπές, τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη του κοσμάκη να πιστέψει σε θαύματα.
"Βαρύτατο πολιτικο ατόπημα" Στην προσπαθεια της η αρθρογράφος να τονίσει την διαφωνια της με την μεταφορά της εικόνας παρουσιαζει ενα κείμενο γεμάτο υπερβολές! Και εμένα με ξενίζει λίγο η μεταφορά της εικόνας μέσα στο νοσοκομειο όχι όμως επειδή βαλλετει η δημοσια υγεια ουτε γτ (εδώ τα έδωσες όλα) ακυρώνεται ο ρόλος του γιατρού αλλά σκέφτομαι την εικόνα χάους που θα δημιουργηθεί μέσα σε εναν χώρο που οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν την ελπίδα και πολλοί απο αυτους αναζητούν ενα θαύμα! Όσο για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συμφώνησω απόλυτα με το σχολίου της blackheart!
Tα έκανε όλα αυτά ο Κουρουμπλής γιατί συνόδεψε τα οστά?Οι προηγούμενες δηλασή κυβερνήσεις,έδιναν ένα κάρο λεφτά για την έρευνα,ε?Οι ασθενείς ξέρουν πολύ καλά τι εστί καρκίνος..παίρνουν απλά κάποια δύναμη,όσοι πιστεύουν και πορεύονται το Γολγοθά τους..κάνετε την τρίχα,τριχιά,απλά και μόνο από αντιπολίτευτική διάθεση...Ο υπουργός υγείας έχει πολύ σοβαρά θέματα να ασχοληθεί,σε μια πτωχευμένη χώρα...δεν είναι το βασικό του μέλημα αυτό..
#Οδυσσέα μου,Να πω την αμαρτία μου, δεν κατάλαβα αν σαρκάζεις ή όχι. Αν σαρκάζεις πρόσθεσε ένα ΝΑΙ, αν όχι, βάλε ένα ΟΧΙ στο σχόλιο σου. Γιατί πράγματι, ο Υπουργός Υγείας θα πρεπε να ασχολείται με πολύ πιο σοβαρά θέματα από το να συνοδεύει ένα λείψανο σε δημόσιο νοσοκομείο
Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις και σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Αλλα μεταξύ σοβαρού και αστείου - μιας και εμπλέκομαι άμεσα με τον χώρο της υγείας- με αυτά που έχουν δει τα μάτια μου (ελλείψεις σε εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό, οργάνωσης, και νομικό πλαισιο ωστε να προστατεύεται ο ασθενής και η υγεία του) εχω κάνει χιλιάαααααδες φορές τον σταυρό μου!
#Νέε μου,το σταυρό σου μπορεί να τον έκανες, αλλά φαντάζομαι ότι ούτε στα τρελά σου όνειρα δεν είδες Υπουργό Υγείας να περιφέρει σε Νοσοκομείο ένα λείψανο!
Ο ανθρωπος ειναι προφανως παντελως ακαταλληλος για υπουργος και ειδικα υγειας.Περα απο αυτο το θεμα, σημερα μολις ξεχρεωσε και το γραμματιο προς την οικογενεια Γιαννακοπουλου, ωστε να πρεπει να συνταγογραφουνται συγκεκριμενα φαρμακα, εις βαρος του Δημοσιου φυσικα. http://www.protothema.gr/greece/article/475129/ta-genosima-doro-se-ellinikes-etaireies/
Γιατί διαφωνώ, σε κάποια θέματα τουλάχιστον, μαζί σας.Όσον αφορά το disclaimer 1, υπάρχουν αρκετοί συνανθρώποι μας, σε ολόκληρο τον πλανήτη, που πεθαίνουν γιατί ακριβώς η φτώχεια τους δεν τους επιτρέπει να πάνε σε νοσοκομείο. Μόνο και μόνο στις Ηνωμένες πολιτείες να δείτε τί γίνεται, με την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης της υγείας, φτάνει.Με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο στο 2 πάντως, βρίσκομαι κι εγώ στο ίδιο μήκος κύματος.Όσον αφορά το σχόλιο σας, θα σταθώ λίγο στο 3. Κι αυτό γιατί δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παραβιάζονται δικαιώματα. Δηλαδή, όποτε ένας χριστιανός κάνει τον σταυρό του μπροστά σε κάποιον μουσουλμάνο, του παραβιάζει τα δικαιώματα? Γιατί δεν έγινε παραβίαση δικαιωμάτων επίσης το πάσχα, όταν περιφέραμε επιταφίους σε κοινή θέα, μπροστά απο πολλούς αλλόθρησκούς? Τώρα μας πείραξε? Δεν είναι οτι θα τους προσυτηλίσουμε, έτσι δεν είναι?Το μόνο που με ενοχλεί εμένα, σαν άνθρωπο, είναι το ΓΙΑΤΙ πρέπει να περιφερθεί ένα τεμαχισμένο λείψανο σε ένα νοσοκομείο. ΓΙΑΤΙ πρέπει να γίνει όλος αυτός ο τζερτζελες σε ένα νοσοκομείο όπως ο Άγιος Σάββας με ανθρώπους που δίνουν πραγματικές μάχες ζωής. ΓΙΑΤΙ αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να υποστούν την υποκριτική παρέλαση ρασοφόρων και μη που πολύ απλά, με το πέρας της περιφοράς, θα τους ξεχάσουν, όπως τους έχουν ξεχασμένους. Αυτούς, αλλά όχι τον οβολό τους ή την ψήφο τους?
Ζείτε στις ΗΠΑ και βλέπετε τι γίνεται εκεί; Απ' όσο γνωρίζω ο Ομπάμα έδωσε μάχες με τους ρεπουμπλικάνους για να περάσει ένα αντίστοιχο με το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας, πράγμα που τελικά κατάφερε. Τέλος πάντων, δικαίωμά σας να πιστεύετε ότι θέλετε για τις ΗΠΑ, εδώ υπάρχουν άνθρωποι που γουστάρουν Βενεζουέλα δε θα σταθώ σε αυτό.Αλλά για το 3, εμένα προσωπικά με προσβάλει το γεγονός να βλέπω στο σχολείο του παιδιού μου εικόνα του Χριστούλη ή του Αγ. Παίσιου ή ακόμα της καλής νεράιδας, όπως με προσβάλει στο δικαστήριο που θα πάω για υπόθεσή μου να δικάζομαι υπό τα βλέμματα εικόνων και με προσβάλει στο νοσοκομείο όπου θα πάω να γιατρευτώ η επίσημη πολιτεία να περιφέρει υπολείμματα ενός πτώματος για να προσκύνημα. Αν θέλουμε να ήμαστε δίκαιοι τότε να περιφέρουμε λείψανα ή "ιερά αντικείμενα" και από άλλες θρησκείες, να κάνουμε βουντού μαζί με ενέσεις, να καλούμε μάντεις για να αποφασίσουμε για την εξωτερική μας πολιτική και ούτω καθ' εξής.Δουλειά του κράτους δεν είναι όμως να περιφέρει εικόνες και λείψανα, όπως δεν είναι δουλειά του να ναυλώνει αεροπλάνα για να κουβαλάει κεριά και σπίρτα. Και αυτό γιατί το κράτος υπάρχει για όλους τους πολίτες του, όχι μόνο για τους Χ.Ο. Εσείς μπορείτε να σταυροκοπιέστε όσο συχνά θέλετε, το πολύ πολύ να γελάσω, το κράτος όμως δεν έχει αυτό το ρόλο. Και δεν επιθυμώ να το βλέπω να έχει αυτό το ρόλο σαν Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, είτε σας αρέσει είτε όχι.
Μόλις πριν μια βδομάδα μίλαγα με ένα παιδί που είναι στην Βοστώνη αφού έδωσε το USMLE και μου φάνηκε αρκετά κατηγορηματικός όταν είπε "αν δεν έχεις πολλά φράγκα,πέθανες".
Δον Ιδιώτη, φαίνεται δεν καταλαβαίνετε πως συμφωνούμε, γιαυτό και το μακρύ σχόλιο σας ώς απάντηση. Η μόνη μας διαφορά, είναι πως εγώ δεν προσβάλλομαι με την παρουσία εικόνων στο δημόσιο. Γελάω.