Στο σημερινό ‘Α, μπα’: καλησπέρα, καλησπέρα

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: καλησπέρα, καλησπέρα Facebook Twitter
68


________________
1.


Καλησπερα, καλησπερα.(ειναι μόδα ε)
Εδώ και λίγο καιρό έχω βάλει πωλητήριο στη μηχαναρα μου με σκοπό (τότε) να αγοράσω την μηχαναρα των ονείρων μου. Πλέον σκοπεύω να κάνω μια επένδυση για δικό μου μαγαζί, έχω κάποια λεφτά θα πάρω και ενα μικρό δάνειο και θα το κάνω. Και ιδού η ερώτηση, ΑΝ πούλησε τη μηχανή, να πάρω την άλλη? δεν ειναι χαζό να σκορπάω τα λεφτά μου και μετά να παίρνω δάνειο? να μην τη δώσω τελικά? και αν την πούλησε και πάρω άλλη δεν ειναι κρίμα να μείνω χωρίς μηχαναρα? Ο καθένας με τα προβλήματα του τελικά.- Διτροχος


Καλησπέρα, καλησπέρ


Κάνε την επένδυση στο μαγαζί, και όταν σταθεροποιηθεί η επένδυση, πούλα τη μηχανάρα, πάρε αυτή των ονείρων σου, και στείλε μας μια φωτογραφία να την καμαρώσουμε.

________________
2.


Αγαπητή Α, μπα. Στο προφίλ ενός φίλου του αγοριού μου ανακάλυψα κάτι φωτό από ένα πάρτυ πριν απο καναδυό χρόνια στις οποίες εμφανίζεται ο φίλος μου με την τότε κοπέλα του, ακόμα και αγκαλιά. Του το είπα και απάντησε ότι οκ έχει αφαιρέσει τα tags αλλά δεν μπορεί να απαιτήσει από τον άλλο να τις σβήσει. Δε μου φαίνεται παράλογο, αλλά ερωτώ: από τη στιγμή που χωρίζεις με κάποιον είναι σωστό οι κοινές σας φωτό να είναι σε κοινή θέα και να τις βλέπουν όλοι, πρώην και επόμενοι; Μήπως είναι ένα φαινόμενο του fb με το οποίο πρέπει να συμβιβαστούμε; Είμαι παράλογη που εκνευρίζομαι;- Piuma al vento


Είσαι εντελώς παράλογη και δικαιολογημένη ταυτόχρονα, όπως ορίζεται από το μεταίχμιο στο οποίο έχουμε υποβάλει όλοι τις ζωές μας, υπογράφοντας το συμβόλαιο με το facebook. Έχεις προφίλ; Αυτό σημαίνει ότι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι μια μόνιμη κατάσταση. Τίποτα δεν ξεχνιέται, τίποτα δεν εξαφανίζεται για πάντα, όλα τα λάθη και όλα τα σωστά, θα είναι εκεί, αποθηκευμένα στα κιτάπια της Σίλικον Βάλεϊ, για να μας καταδιώκουν όσο υπάρχει ηλεκτρισμός. Δεν σου αρέσει το συμβόλαιο που υπέγραψες; Λυπάμαι, αλλά ο Σατανάς έτσι λειτουργεί – δεν γίνεται να πάρεις πίσω την απόφαση αυτή. Ήθελες αθανασία, και αυτό είναι το τίμημα. Μπορείς να ακυρώσεις τη συμμετοχή σου, αλλά όλα τα αποτυπώματα όσων γνωρίζεις, όσων θα γνωρίσεις και όσων γνώριζες κάποτε, θα είναι εκεί και θα εμφανίζονται κυρίως όταν δεν το περιμένεις (αλλά θα είναι και εκεί όταν θα τα ψάχνεις, επειδή ψάχνεις κάτι για να εκνευριστείς).


Άσχετα από όλα αυτά όμως, σταμάτα να σκαλίζεις τα προφίλ των φίλων του φίλου, και μην φέρεσαι σα να σου ανήκει το παρελθόν του αγοριού σου.


________________
3.


Οι χριστιανοί έχουν πιάσει ένα τεράστιο φάσμα του πληθυσμού κι αντιπροσωπεύουν βλέπω με μια απλή αναζήτηση στο google ένα 33% των θρησκόληπτων. Σε αυτούς εντάσσονται όλοι οι τύποι χριστιανών: καθολικοί, αγγλικανικοί, μονοφυσίτες, ορθόδοξοι, μάρτυρες του Ιεχωβά, κτλ.
Όταν λοιπόν ακούω ή κυρίως διαβάζω στο διαδίκτυο για κάτι κακό που έχει γίνει σε κάποιον άνθρωπο, συνέχεια πετάγεται κάποιος χριστιανός και λέει «ο θεός να τον σώσει», «ας προσευχηθούμε», «θα το βρει απ' το θεό» αν έχει γίνει το κακό από κάποιον άλλο άνθρωπο (λες και το 'χουν δει πολλές φορές να συμβαίνει). Εμένα, σαν άνθρωπος που δεν πιστεύει σε κάποιον θεό, μου φαίνονται τόσο ανούσια όλα αυτά και σχεδόν προσβλητικά, χωρίς να παραβλέπω ότι λέγονται βέβαια καλοπροαίρετα. Δηλ δεν μπορεί να εθελοτυφλούν σε τέτοιο βαθμό! Ούτε ο θεός τους θα βοηθήσει, ούτε είναι απαραίτητο ακόμη κι αν υπάρχει θεός όπως μπορούν αυτοί να το καταλάβουν με το πεπερασμένο της ανθρώπινης νόησης, να είναι ο δικός τους θεός ο σωστός; Γιατί δηλ να μην είναι των άλλων;! Γιατί να μην είναι μια λιβελλούλα επίσης και πρέπει να είναι ανθρωπόμορφος κι ανθρωποκεντρικός; Τέλος πάντων, το βασικό μου ρώτημα είναι, γιατί ωθούνται οι χριστιανοί σε τέτοιες δηλώσεις κι όχι άλλοι πιστοί από άλλες θρησκείες; ΟΚ, οι περισσότεροι που μιλάνε αγγλικά κι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ έχουν δεχτεί βομβαρδισμό από προπαγάνδα του χριστιανισμού αλλά και πάλι, δεν ακούς ποτέ «ο/η Βούδας θα βάλει το χέρι του», «ο/η Αλλάχ θα τον βοηθήσει», «ο/η Σίβα θα κάνει το θαύμα». Γιατί;


Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να σιγουρευτείς ότι ξέρεις τι σημαίνει 'θρησκόληπτος' και τι 'θρησκευόμενος'.


Το δεύτερο που πρέπει να κάνεις είναι να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό που εσύ (κι εγώ, και όλοι μας) ονομάζεις 'ίντερνετ' είναι ένας πάρα πολύ περιορισμένος χώρος. Εκεί που κυκλοφορείς, απλώς υπερέχει ο Χριστιανισμός. Το απείρως μεγαλύτερο μέρος του διαδικτύου σου είναι ολοκληρωτικά σκοτεινό και άγνωστο, και δεν έχεις τρόπο για να το γνωρίσεις. Οι σελίδες που είναι στα Κινέζικα και στα Γιαπωνέζικα είναι περισσότερες από όλες τις σελίδες που είναι στα Αγγλικά, και εκεί δεν έχουμε ιδέα τι αναφωνούν όταν κάποιος παθαίνει κάτι.

________________
4.


Ειναι 4 το πρωι..δεν εχω κοιμηθει. Μολις τσακωθηκα με τον 4 μολις μηνων συζυγο μου. Αιτια? ειλικρινα δε ξερω. Σηκωθηκε και εφυγε. Για βολτα να ηρεμησει..

Δε ξερω απο που να το πιασω. Ειναι πολυ καλος τοσο καλος που αγγιζει τα ορια της ηλιθιοτητος. Με ενοχλουν πολλα πραματα ομως πανω του. Κανει συνεχεια λαθη στο τροπο που μιλαει, γραμματικα, συντακτικα κτλ. Δε θα λεγες οτι ειναι καλλιεργημενος παρ ολο που ειναι σπουδασμενος. Ειναι απιστευτα αφελης. Το κοροιδευεις ανετα. Η οικογενεια του ειναι ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ. Μονο στη τηλεοραση εχω δει τετοιες οικογενειες. Δε τσακωνομαι πλεον για αυτους απλα τους αγνοω.

Δεν ειναι ανοιχτομυαλος και δεν εχει τη τρελλα που κουβαλαω εγω.

Ομως παρ ολα αυτα νομιζω πως το προβλημα το εχω εγω. Εχω μια ταση να μειωνω τους ανθρωπους. Σαν να βρισκω το ευαισθητο σημειο τους και το παταω. Και οσο πιο καλος εισαι τοσο σε παταω. Ειμαι πολυ ευαισθητη γενικα αλλα ειμμαι παρα πολυ δυσκολος ανθρωπως. Αντι να τον αφησω χωρις να τον πονεσω τον ποναω. Παραπονιεμαι συνεχεια. Οχι αδικα. Παντα υπαρχει λογος και αφορμη. Αλλα το κανω μεγαλο θεμα. Δε μπορω να δω πραματα χαλαρα. Παντα ολα εχουν τεραστιες διαστασεις.

Μη με ρωτησεις γιατι παντρευτηκα δε ξερω να σου πω. Μη με ρωτησεις γιατι δε χωριζω γιατι αν και ξερω δεν ειναι αυτο που θελω να συζητησω. Δε χωριζω γιατι φοβαμαι. Δε χωριζω γιατι θα ειμαι μονη. Δε χωριζω γιατι κανεις δε θα με ανεχτει οπως με ανεχεται εκεινος. Δε χωριζω γιατι θα ξαναφυγω στο εξωτερικο και φοβαμαι μονη μου εκει εηω παρ ολο που εχω ζει 12 χρονια εξωτερικο.

Δεν εχει σημασια ομως το γιατι δε χωριζω. Σημασια για μενα τωρα εχει το γιατι φερομαι ετσι. Ειναι σαν να εχω διχασμενη προσωπικοτητα. Μολις τον ξεζουμησω ειμαι η πιο γλυκια κοπελα. Ξαναλεω μου δινει αφορμες για καβγαδες και πολλες αλλα εγω και μονο εγω κανω το μυρμηγκι τερας.

Ποτε δεν ημουν απολυτα καλα σε σχεση. Η θα με κοροιδευαν η θα εδειχνα εγω το κακο μου εαυτο και θα εκτροχιαζα τον αλλον απο το θρονο του και θα πεθαιναν μαζι ολα τα συναισθηματα.

Μη μου πεις να παω σε ψυχολογο, δε προκειται. Θελω τη γνωμη σου και μονο.

Γυναικα 33 ετων-kouvaraki

Μου απαγορεύεις να σε ρωτήσω γιατί παντρεύτηκες, μου απαγορεύεις να ρωτήσω γιατί δεν χωρίζεις, μου απαγορεύεις να σου πω να πας σε ψυχολόγο. Μήπως θέλεις να υπαγορεύσεις ποια είναι η γνώμη μου, για να τελειώνουμε;

 

Δεν γίνεται να δίνεις διαταγές στους άλλους για να μην αναγκαστείς να πεις αυτά που δεν θέλεις να πεις. Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνεις με τον άντρα σου, αλλά εγώ δεν είμαι ο άντρας σου, και δε με ενδιαφέρει αν θα δυσαρεστηθείς. Αν θέλεις να μάθεις γιατί φέρεσαι έτσι, είτε θα το ψάξεις μόνη σου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό (χάσιμο χρόνου, πισωγυρίσματα, λάθη) ή θα το ψάξεις με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου. Δεν καταλαβαίνω τι θα πει 'μη μου πεις να πάω σε ψυχολόγο'. Αν δεν μπορείς να αλλάξεις μόνη σου τον εαυτό σου, πρέπει να πας σε ψυχολόγο. Όσο και να μου το απαγορεύεις, δεν αλλάζει κάτι στο δεδομένο αυτό. Και το 'δεν πρόκειται', που το πετάς σα να είναι απειλή, είναι παιδική ατάκα και κάπως κωμική. Δεν έχω κάποιο όφελος ή κάποιο κίνητρο για να προσπαθήσω να σε πείσω. Για τη δική σου ζωή πρόκειται.

________________
5.


Γεια σου Α,μπα μου,
Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά. Λατρεύω την αυθεντικότητα και το βάθος των απαντήσεων σου.
Η ερώτηση μου σχετίζεται με τη σχέση μου.
Είμαστε μαζί 5 χρόνια. Είναι ένας όμορφος άνθρωπος και παρόλα τα ελαττώματα του τον θαυμάζω και αγαπάω βαθύτατα. Στην αρχή ήμασταν όλο πάθος, ενθουσιασμό, έρωτα κι όλο αυτό έχει εξελιχθεί όμορφα με το χρόνο σε αγάπη και συντροφικότητα. Αγαπάμε ο ένας τον άλλο, στηρίζουμε τα όνειρα μας, κάνουμε σχέδια μαζί. Ιδανικό ή τουλάχιστον έτσι το νοιώθω εγώ.
Τα πράγματα έχουν αλλάξει τους τελευταίους 3 περίπου μήνες. Από το τίποτα ξεκινάει εντάσεις και καβγάδες. Πάντα υπήρχαν αυτά, ειδικά στην αρχή, όταν δεν γνωρίζαμε καλά ο ένας τον άλλο και το παραμικρό μπορούσε να εξελιχθεί σε παρεξήγηση. Αν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος για τους καβγάδες δεν θα υπήρχε και ερώτηση να σου θέσω. Του έχω μιλήσει. Αν βαρέθηκε μπορεί να μου το πει, να χωρίσουμε. Να προχωρήσουμε ξεχωριστά. Η απάντηση του ήταν, ότι είμαστε μαζί στη σχέση δεν θα πάρω εγώ την ευθύνη του χωρισμού. Αλλά μετά λέει, ότι δεν θέλει να χωρίσουμε. Πιστεύω και του το είπα, ότι μάλλον δεν ξέρει τι θέλει, γενικά στη ζωή του καθώς δεν είναι ευχαριστημένος επαγγελματικά και ψάχνεται, οπότε καλύτερα να σκεφτεί τι θέλει και με τη ζωή του και με εμάς και να μου το πει. Ακόμη περιμένω απάντηση (μία εβδομάδα, λίγο είναι;). Οι καβγάδες, όμως συνεχίζονται για παρανοικούς ή ανύπαρκτους λόγους με ορισμένες φορές σκληρά λόγια και εκ μέρους του. Τι πιστεύεις, ότι θέλει, λοιπόν; Να με ωθήσει να το τελειώσω εγώ; Ή εφόσον δεν θέλει τον χωρισμό, όπως λέει, μπορούμε να το ξεπεράσουμε; Αν βοηθάει στην απάντηση σου, ξέρω ότι με αγαπάει. –Μελεφαντάκι

Νομίζω ότι έχεις κολλήσει κάπως στην ιδέα ότι οι καυγάδες είναι δείγμα της ποιότητας της σχέσης σας, και ένα κομμάτι ανεξάρτητο από αυτόν. Εμένα μου φαίνεται ότι οι καυγάδες είναι δείγμα του χαρακτήρα του. Λες ότι πάντα υπήρχαν οι εντάσεις, και ειδικά στην αρχή, που το παραμικρό μπορούσε να εξελιχθεί σε παρεξήγηση. Πιστεύεις ότι αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό και αναμενόμενο; Εμ δεν είναι! Ειδικά στην αρχή, που υπάρχει ενθουσιασμός μεταξύ δυο ανθρώπων που γνωρίζονται, είναι πιο δύσκολο να εξελιχθεί το παραμικρό σε παρεξήγηση. Μου φαίνεται ότι κάτι που υπήρχε πάντα, και δεν σε ενοχλούσε το ίδιο, τώρα ανακαλύπτεις ότι σου τη δίνει και προκαλεί προβλήματα. Αυτός πάλι, επειδή βλέπει ότι δημιουργεί τις εντάσεις και εσύ δεν φεύγεις, νιώθει όλο και πιο άνετα να ξεφεύγει από τα όρια και να λέει σκληρά λόγια.


Μη του ζητάς να σκεφτεί τι θέλει και να σου πει – αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Θέλει να φέρεται όπως του κατεβαίνει και εσύ να είσαι εκεί, αυτό θέλει. Εσύ πρέπει να σκεφτείς τι θέλεις, και να φερθείς αναλόγως. Αν δεν ανέχεσαι τους τσακωμούς για ψύλλου πήδημα, πρέπει να το δείξεις με σαφήνεια. Μη συμμετέχεις, όταν τους ξεκινάει, φύγε – δεν ξέρω τι θα μπορούσες να κάνεις, πάντως οτιδήποτε εκτός από το να τους συντηρείς. Αν δεις διαφορά, θαυμάσια. Αν όχι, η απόφαση είναι δική σου.

________________
6.


Αγαπητή Α,μπα
Έχω έναν φίλο ο οποίος είναι πολύ ντροπαλός. Είναι 22 χρονών και δεν μιλάει πολύ, ειδικά μπροστά σε άτομα που δεν ξέρει καλά και δεν είχε ποτέ του κοπέλα. Δεν έχει άλλους φίλους πέρα από μένα και άλλα 2 άτομα με τα οποία δεν είναι πολύ κοντά και νιώθω άσχημα γιατί αν δεν βγω εγώ μαζί του δεν έχει κανέναν άλλον και κάθεται σπίτι του μόνος του. Είναι πολύ καλό παιδί, αλλά ακριβώς επειδή δεν μιλάει πολύ και δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα πέρα απ την σχολή του είναι κάπως βαρετά και αμήχανα όταν είμαστε οι 2 μας. Θέλω να του αφιερώνω χρόνο, όμως πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να θέλει να τον αποφύγει γιατί προτιμώ να περάσω τον λίγο ελεύθερο χρόνο μου κάνοντας άλλα πράγματα στα οποία αυτός δεν μπορεί να συμμετάσχει, ή ακόμα και να τον έπαιρνα μαζί μου ξέρω ότι δεν θα του αρέσει και θα τον φέρω σε δύσκολη και άβολη θέση. Δεν είναι χαρούμενος με αυτή την κατάσταση και δεν του αρέσει να κάθεται σπίτι μόνος του και μου ζητάει συνέχεια να κανονίσουμε και όταν δεν μπορώ μου δείχνει την δυσαρέσκειά του. Πιέζομαι από αυτήν την κατάσταση γιατί δεν θέλω να είμαι εγώ υπεύθυνος για αυτόν. Δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί απ την μία θα ήθελα να είναι πιο κοινωνικός, όμως δεν ξέρω πως να τον βοηθήσω να το κάνει, και απ την άλλη μπορεί να μην θέλει να αλλάξει, οπότε είναι άδικο να προσπαθήσω να του επιβάλω εγώ μια αλλαγή, απλά για να νιώθω πιο άνετα. Δεν μου έχει ανοιχτεί ποτέ αρκετά ώστε να το συζητήσουμε. Με κάνει να νιώθω ότι είμαι απαίσιος φίλος. Δεν ξέρω τι να κάνω.. Ποια είναι η άποψή σου;

Είσαι πολύ καλός φίλος. Για να γίνεις ακόμη καλύτερος, δυστυχώς θα πρέπει να γίνεις λίγο δυσάρεστος.


Ο φίλος σου χρειάζεται συμπαράσταση, αλλά δεν τον βοηθάει άλλο το δεκανίκι. Είναι πολύ ντροπαλός, αλλά είναι και 22 χρονών – έχει τραβήξει πολύ το επιχείρημα της ντροπαλοσύνης του και έχει αρχίσει να το εκμεταλλεύεται. Ως ένα σημείο σε χρησιμοποιεί. Μην τον αφήνεις να σε χειρίζεται. Δεν σου έχει ανοιχτεί για να το συζητήσετε γιατί δεν τον συμφέρει η συζήτηση, και το ξέρει. Μην περιμένεις λοιπόν να ανοιχτεί – πρέπει να το κάνεις εσύ. Δεν χρειάζεται να είσαι απότομος, ή να πεις κάτι μεγαλόσχημο. Πες του ότι είσαι πάντα φίλος του και ότι είσαι πρόθυμος να τον συστήσεις σε όποιον ξέρεις για να διευρύνει τον κύκλο του. Δείξε δηλαδή ότι είσαι πρόθυμος να βοηθήσεις, αλλά ότι δεν μπορείς – και δεν τον συμφέρει και τον ίδιο- να είσαι η λύση για τα πάντα. Μην διστάσεις να τον πάρεις μαζί σου σε παρέες που πιστεύεις ότι δεν θα περάσει καλά, τουλάχιστον κάποιες φορές. Δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει, και από την άλλη μόνο έτσι θα καταλάβει ότι δεν γίνεται να περιμένει να είσαι πάντα διαθέσιμος (δεν ξέρει τι καλύτερο μπορεί να έχεις να κάνεις από το να βγεις μαζί του – πρέπει να το δει με τα μάτια του). Θέλει σπρώξιμο για να βγει από τη φωλιά του. Όσο το καθυστερεί, τόσο πιο δύσκολο θα του είναι.

________________
7.


Αγαπητή Α, μπα,
με το αγόρι μου ήμασταν κολλητοί απ' το γυμνάσιο. Τα φτιάξαμε στην τρίτη λυκείου και είμαστε μαζί 5 χρόνια και συζούμε τα 4.
Περνάμε τέλεια και δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα στην σχέση μας. Πραγματικά νιώθω ότι έχω βρει τον άνθρωπό μου. Το θέμα μου είναι ότι βρίσκομαι σε μια σοβαρή σχέση απ τα 17 μου και δεν έχω προλάβει να μάθω ούτε τον εαυτό μου ούτε να ζω ανεξάρτητα, αφού απ το σπίτι τον γονιών μου πήγα κατευθείαν στο αγόρι μου και δεν έχω αποκτήσει και τις εμπειρίες που έχουν οι φίλες μου. Φοβάμαι ότι όταν χωρίσουμε (γιατί λογικά κάποια στιγμή θα συμβεί) θα είμαι πολύ μεγάλη και δεν θα ξέρω πράγματα που θα θεωρούνται δεδομένα για άτομα της ηλικίας μου. Θα είμαι τελείως χαμένη και δεν θα ξέρω τι να κάνω γιατί έχω μάθει να στηρίζομαι μόνο σε αυτόν.
Τι γίνεται αν έχεις βρει το κατάλληλο άτομο πολύ νωρίς;- -lost-

Τίποτα ιδιαίτερο. Τον εαυτό σου μπορείς να τον μάθεις είτε είσαι σε σχέση είτε όχι. Να μην στηρίζεσαι μόνο σε αυτόν, δεν χρειάζεται να χωρίσεις για να το κάνεις. Αν έχεις συνηθίσει έτσι, κοίτα να το ξεσυνηθίσεις. Είναι απολύτως στο χέρι σου.


Μπορεί να μην ξέρεις πράγματα που θεωρούνται δεδομένα για άτομα της ηλικίας σου (σαν τι;)όμως θα ξέρεις άλλα, που δεν θα ξέρουν οι συνομήλικοι σου. Μπορεί να χωρίσετε αύριο, και θα έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου να συγχρονιστείς, και μπορεί να μη χωρίσετε τελικά ποτέ, και να ζήσεις τη ζωή που είναι να ζήσεις. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε κάτι μόνο και μόνο επειδή δεν είναι αυτό που συμβαίνει συνήθως. Αυτό που ζεις δεν είναι αυτό που κυριαρχεί, αλλά οπωσδήποτε συμβαίνει, και δεν είναι τόσο σπάνιο ώστε να το θεωρήσουμε εξαιρετικό ή ανωμαλία ή τροχοπέδη.


68

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#4 Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση επίθεση από όλους, πέσατε να τη φάτε λες και εσείς τα έχετε κάνει όλα τέλεια σ' αυτή τη ζωή! Κορίτσι μου, είσαι 33 ετών, νομίζω πως κάποιος θα σου έχει πει ήδη οτι η ζωή μας είναι ένας αγώνας για να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. (Καλύτεροι άνθρωποι πρώτα και μετά τα υπόλοιπα.) Αν δεν είναι, τότε αυτό ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι. Εσύ που έχεις αναγνωρίσει ήδη το πρόβλημά σου, έχεις κάνει την αρχή. Έχεις καταλάβει οτι είσαι δύσκολος άνθρωπος και έχεις καταλάβει και οτι αυτός ο άνθρωπος -σε "ανέχεται" λες εσυ- έχει καταφέρει να σε αγαπήσει, λέω εγώ. Εσύ γιατί δεν μπορείς να τον αγαπήσεις; Γιατί δεν θέλεις μάλλον. Είσαι ακόμη λίγο παιδί, θες να σε αγαπάνε και εσύ να μην έχεις καμιά ευθύνη για τίποτα.. κάπως έτσι μου ακούγεσαι. Αν έχω δίκιο πάρε μπρος γιατί η ζωή περνάει. Προσπάθησε να αλλάξεις αυτά που δε σου αρέσουν, και σιγά σιγά να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να μην έχεις ανασφάλειες, να μη λες "παντρεύτηκα για να μην είμαι μόνη μου", αυτά είναι αστεία. Και τέλος να αγαπήσεις και εκείνον. Όποια κι αν ήταν η αφορμή που τσακωθήκατε, ο λόγος που μεγαλοποιείς τα πράγματα είναι οτι δεν τον αγαπάς. Αλλά κανέναν δεν θα αγαπήσεις αν δεν μάθεις πως να το κάνεις. Ούτε και εσύ φαίνεσαι καλλιεργημένη από αυτά που κάνεις, αλλά οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου σε αγαπάνε και χωρίς αυτό. Γιατί μειώνεις τους άλλους; Μήπως επειδή νιώθεις η ίδια κατώτερη; Όπως και να έχει τον ψυχολόγο μην τον φοβάσαι. Άνοιξε το μυαλό σου και διάβασε και κανένα βιβλίο. Θα σου πρότεινα την Τέχνη της Αγάπης του Erich Fromm. Με αγάπη! (σορυ αν το παράκανα)
Ενώ η πρώτη ανάγνωση της ερώτησης μου προκάλεσε παρόμοιες σκέψεις με τους περισσότερους,στην πορεία νομίζω ότι κι εμένα αυτή η απάντηση με καλύπτει.Κάπου βλέπω κι εγώ τον εαυτό μου στην ερώτηση και,ευρισκόμενη στον 13ο χρόνο γάμου,έμαθα στην πορεία να επικεντρωνομαι στα ,παρόμοια ,πολύ καλά στοιχεία του άντρα μου,και να προσπαθώ να παραβλεπω αυτά που ,ανούσια μεν,αλλά με ενοχλούσαν.Για να το καταφέρω δεν σου κρύβω ότι επισκέφτηκα ψυχολόγο,ο οποίος από ένα σημείο και μετά μου επισημαινε τη λάθος στάση μου ,με συμβούλευε να αφήνω χώρο στον άντρα μου να κάνει τα πράγματα όπως θέλει χωρίς να τον επικρινω και άλλα τέτοια διασκεδαστικά.Με το παιχνίδι των ρόλων κατάλαβα πόσο ασφυκτικος ήταν ο τρόπος μου και,με πολύ κόπο,κάτι κατάφερα.Ακόμη προσπαθώ βέβαια,δεν σε αφήνει έτσι εύκολα αυτό το κουσούρι ,αλλά αν έχετε χρονικό περιθώριο,μη κάνετε ακόμη παιδιά.Μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας,δεν είναι κατάσταση που δεν λύνεται,αλλά τον κύριο ρόλο θα τον παίξεις εσύ.
Kαλημέρα. Έχω στείλει την ερώτηση 3. Βλέπω, Λένα, δεν έχω γίνει κατανοητή. Όπως λέω κι εγώ, προφανώς όσοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο κι εκφράζπνται στα αγγλικά είναι από ορισμένο μέρος του πλανήτη με ορισμένες θρησκείες. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: αφού ζουν αρκετοί πλέον αλλόθρησκοι ανάμεσά μας, γιατί δεν φαίνονται με τον ίδιο τρόπο διαδικτυακά όσον αφορά σε τέτοιου είδους σχόλια. Έχοντας ζήσει για παράδειγμα για λίγο στη Γαλλία, διαβάζοντας τότε τα τοπικά νέα σε γαλλικές σελίδες (τύπου Lifo ακόμη), δεν συνάντησα ποτέ το ίδιο σχόλιο για τον Αλλάχ, όσο για τον Χριστό.Ευχαριστώ τη Σανάνθη για τη διευκρίνηση του τι συμβαίνει, από την εμπειρία της, σε μια καθαρά μουσουλμανική χώρα..Υ.Γ.Λένα, βλέπεις ένα κείμενο γραμμένο σωστά, και σχολιάζεις ότι νομίζεις ότι δεν ξέρω τη διαφορά μεταξύ "θρησκευόμενου" και "θρησκόληπτου";! Η επιλογή της λέξης έγινε εκουσίως, διότι, κατά τη γνώμη μου, αυτοί ποπυ θα κάνουν τον κόπο να γράψουν θρησκευτικά σχόλια είναι φανατισμένοι! Καμιά φορά προσπαθείς να βγάλεις από τη μύγα ξύγκι, Λένα, και θέλω να σου πω πως με ενόχλησε το εξυπνακίστικο σχόλιό σου. Δεν ξέρω γιατί το κάνεις-γιατί το κάνεις συχνά να προσπαθείς να μειώσεις τον αναγνώστη σου- αλλά, τέλος πάντων, υποθέτω ο καθένας κάνει τις επιλογές του.Χαίρετε
Έλα Χριστέ μου! Η Λένα σου έφταιξε παιδάκι μου;Γιατί δεν βγαίνεις στο δρόμο να κάνεις ένα γκάλοπ με προτεινόμενες απαντήσεις, ώστε να πάρεις αυτές που θέλεις;
Aχού τώρα! Μα ΔΕ μου απάντησε! Είπε αυτό που λέω κι εγώ, ότι το ίντερνετ ή εκεί που έχω πρόσβαση εγώ με τις 2-3 ξένες γλώσσες που έχω, έχει περιορισμένο μέρος του πληθυσμού. Τι επίθεση είναι αυτή, Lousy;! Το μόνο που με έθιξε είναι, όπως έγραψα, όχι η "απάντηση" στην ερώτηση (δεν βαριέσαι, απαντάει ή όχι, το σημαντικό είναι να γίνεται διάλογος) αλλά η βιασύνη της να πει-και πρώτα πρώτα μάλιστα- ότι δεν ξέρω τι θα πει θρησκόληπτος! Εντάξει, πρέπει να είσαι εντελώς τούβλο για να μην ξέρεις και να αγωνιάς για να την "πεις" στον άλλο για να σχολιάσεις κάτι τέτοιο από τη στιγμή που η ανάγνωση της ερώτησης δείχνει άτομο που γνωρίζει να χειρίζεται την ελληνική γλώσσα, τουλάχιστον όσο χρειάζεται για να ξέρει κανείς τι σημαίνει θρησκόληπτος..Πολύ κακία βλέπω..
#4 Σ'αυτή τη ζωή καθένας είναι με αυτόν που του αξίζει. Εγώ δε θα λυπηθώ τον άντρα σου όπως οι υπόλοιποι. Δεν ήτανε στραβός όταν σε παντρεύτηκε. Και αυτός, όπως και εσύ, απολαμβάνει δευτερογενή οφέλη από αυτή την αρρωστημένη σχέση. Αξίζετε ο ένας τον άλλο.
#7 Κορίτσι μου, επειδή τυχαίνει κ εγώ να είναι με τον άντρα μου από τα 17 μου κ αυτή τη στιγμή κραταω το παιδί μας στα χέρια μου, αν είναι αυτός που θες δεν έχει σημασία ποτέ θα τον βρεις. κ δεν είναι προκαθορισμένο ότι θα χωρίσει κιόλας με αυτόν. το κακό είναι ότι το σκέφτεσαι άρα κοιτά τι σου συμβαίνει κ το σου λείπει..
#7 Αν λέγοντας "ανεξάρτητα" εννοείς μια ανοιχτή διαθεσιμότητα, δηλαδή την συντροφική ελευθερία, ναι, αρχικά θα πελαγώσεις μόλις χωρίσεις (ΑΝ χωρίσεις), αφού δεν θα το έχεις ξαναζήσει ως ενήλικη και δεν θα ξέρεις ούτε πώς να νιώσεις γι' αυτό αρχικά. (Εγώ το βίωσα αυτό μετά από οχτώμιση χρόνια συναπτών συντροφικών σχέσεων που έτυχε να έχω, αλυσιδωτά, και όταν ξαφνικά στα 26 μου βρέθηκα για πρώτη φορά single, δεν αντέδρασα πολύ καλά μέχρι να το συνηθίσω και να προσαρμοστώ.) Γιατί πρόκειται για μία μεταβατική περίοδο μεταξύ σχέσεων - έτσι θα ειδωθεί, τουλάχιστον - που εσύ είχες την τύχη ή την ατυχία να μην έχεις ζήσει και άρα να μην έχεις μάθει να διαχειρίζεσαι. Αλλά θα ξαναβρείς τον βηματισμό σου, έστω και αφού περάσεις πρώτα ένα μικρό - και αναπόφευκτο ίσως - σοκ, που λόγω της καινοφανούς αλλαγής μπορεί να διαρκέσει και αρκετούς μήνες. Εντούτοις κάποια στιγμή θα αρχίσεις ξανά να βρίσκεις τους δικούς σου φυσιολογικούς ρυθμούς. Η ζωή δεν σε αφήνει, αν δεν την αφήσεις. Εκτός από τις χαρές και τις ηδονές της, δεν σε αφήνουν και τα προβλήματά της. Αυτά, αν σε απασχολεί η κατάσταση single.Όμως, το ότι λες πως δεν γνώρισες ακόμα τον εαυτό σου σε αντίθεση με τις φίλες σου, είναι άλλου παπά βαγγέλιο. Γιατί; Σου λείπουν ερωτικές εμπειρίες για να τον γνωρίσεις; Η μοναχικότητα μήπως; Δεν έχεις αναπτύξει την ιδιωτικότητά σου όσο θα έπρεπε, όσο το είχες ανάγκη; Σου λείπει κάτι άλλο που περιορίζει η μόνιμη σχέση σου; Έκανες συμβιβασμούς που δεν ήθελες; Με δυο λόγια, τί πιστεύεις είναι εκείνο που σε εμποδίζει να εξελιχθείς και να σταθείς στα πόδια σου, ενώ έχεις σχέση;Και γιατί στηρίζεσαι μόνο στο αγόρι σου;; Άλλη ζωή δεν έχεις; Φίλους, οικογένεια, κοινωνικότητα (συναδέλφους/συμφοιτητές, γνωστούς κλπ.); Αυτά είναι επιλογές που κανένας δεν μπορεί να σου στερήσει, να ξέρεις, είτε έχεις είτε δεν έχεις σύντροφο.
@7Αν έχεις βρει το κατάλληλο άτομο, ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς. Αυτό θέλουμε όλοι. Τι παραπάνω πιστεύεις ότι θα έχει κερδίσει μια φίλη σου δηλαδή αν το βρει στα 38 της; Γιατί πιστεύεις ότι όλοι πρέπει να ζούμε πανομοιότυπες ζωές; Δηλαδή πρέπει να έχεις τις ίδιες εμπειρίες με τη φίλη σου; Για ποιο λόγο; Αυτά πρέπει να σκεφτείς. Έχεις μια πολύ συγκεκριμένη ιδέα στο κεφάλι σου για το πώς πρέπει να ζει η σημερινή νέα κοπέλα του δυτικού κόσμου, επιβεβλημένη από τον κινηματογράφο και τα περιοδικά λάιφστάιλ. Στην πραγματικότητα, αν αφαιρέσεις τα πρότυπα που σου δημιουργούν παρωπίδες, θα δεις ότι όλοι ζούμε μοναδικές, αν και απόλυτα συνηθισμένες στην πλειοψηφία τους, ζωές, αναζητώντας τον άνθρωπο μας. Το πότε θα τον βρει ο καθένας είναι το τυχερό του και δεν προγραμματίζεται. Πάντα κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις στη ζωή. Προσωπικά σε θεωρώ πολύ τυχερή που τον έχεις βρει και θα σε συμβούλευα να ψάξεις άλλου είδους εμπειρίες στη ζωή σου, φιλικές και επαγγελματικές. Δεν χρειάζεται να εξαρτάσαι απόλυτα από το αγόρι σου, μπορεί να είναι συνοδοιπόρος σου όμως κι εσύ να στέκεσαι στα πόδια σου.
#4 Σε άλλες περιπτώσεις θα ήμουν αυτή που θα στην έπεφτε πρώτη και καλύτερη γι' αυτά που κάνεις και γι' αυτά που λες. Με κάλυψαν οι προλαλήσαντες σε ό,τι αφορά θέματα ορθογραφίας και σπουδών.Είσαι 33, δεν είσαι και καμιά νεαρά 15χρονη που συγχωρείται η συμπεριφορά σου. ΜΟΝΗ ΣΟΥ λες ότι δεν ξέρεις γιατί τσακωθήκατε, οπότε δεν παίζει να ήταν και κανένας σημαντικός λόγος.Κι αν υπάρχει λόγος και αφορμή για διαφωνία τότε διαφώνησε, αλλά μην παραπονιέσαι και μη γκρινιάζεις. Νομίζω πως αυτό είναι το πιο ενοχλητικό.Το αγόρι μου μού έλεγε ότι ήμουν 90% σούπερ και 10% βασανίστρια. Ό,τι γράφεις ως προς το γιατί φέρεσαι έτσι και μετά αντικατοπτρίζει τη συμπεριφορά μου στο παρελθόν. Μέχρι που σε έναν από τους εκτροχιασμούς μου με παράτησε σύξυλη στη μέση του δρόμου. Μου χρειαζόταν με όλα αυτά που του έκανα και του είμαι ευγνώμων που το έκανε γιατί ήταν ο μόνος τρόπος για να καταλάβω τι σκατά έκανα. Η συμπεριφορά μου άλλαξε, με τη βοήθεια του ιδίου, φίλων και έμπιστων προσώπων. Δεν είχα πρόβλημα να πάω σε ψυχολόγο, απλά ο δωρεάν ψυχολόγος από τη δουλειά είχε ουρά και μέχρι να κλείσω ραντεβού ήμουν ήδη πολύ καλύτερα. Δεν διορθώθηκε μέσα σε μία μέρα η συμπεριφορά μου και ήθελε πολλή προσπάθεια από μέρους μου. Όλα αυτά βέβαια αφού κάθισα και σκέφτηκα αυτά που μάταια προσπαθούσαν να μου που επί χρόνια οι φίλοι μου και οι γονείς μου. Και το αγόρι μου. Με πολλούς τρόπους. Αλλά δεν άκουγα μέχρι που έφαγα το χαστούκι της συνειδητοποίησης. Εύχομαι να μη χρειαστεί να το φας κι εσύ για να καταλάβεις τα λάθη σου γιατί μπορεί και να είναι αργά για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Για σένα έστω και τότε δε θα είναι αργά.
τελικά σου είπε ο ψυχολόγος γιατί το έκανες; Οφείλονταν σε παλιές σου εμπειρίες ή σε θέμα οπτικής; Δεν ρωτάω από κουτσομπολιό αλλά από καθαρό ενδιαφέρον.
Όταν εν τέλει πήγα τα συζητήσαμε εκτενώς και έκανα μια πολύ γερή αναδρομή στο παρελθόν. Εν τέλει ήταν και τα δύο. Ξεκίνησα με μία σχέση όπου χωρίς να ζητήσω τίποτα μου έκανε όλα τα χατίρια και μου έφερνε τον ουρανό με τ'άστρα, η οποία κράτησε και καιρό, και μετά νόμιζα ότι έτσι είναι η φάση με όλες τις σχέσεις. Διαστρεβλώθηκε η έννοια της σχέσης εντελώς στο κεφάλι μου. Μετά που χωρίσαμε δεν άλλαξε ο τρόπος σκέψης μου και κατέληξα να κρατήσει δέκα χρόνια αυτή η κατάσταση μετά την πρώτη μου σχέση οπότε έγινε τελείως κομμάτι του εαυτού μου. Όταν γίνονταν καυγάδες για χαζούς λόγους ποτέ δεν παραδεχόμουν το λάθος μου και αν ζήταγα και συγγνώμη δεν το εννοούσα και είχα άλλα στο μυαλό μου, τύπου "ναι, καλά τα λες, αλλά έχω κι εγώ δίκιο και μάλιστα πολύ", που δεν ήταν και αλήθεια. Δεν ήταν το σύνδρομο της πριγκίπισσας, αλλά ήταν παρόμοιο. Το κυριότερο είναι ότι αν το συνειδητοποιήσεις αλλάζεις, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει όρεξη και κάνεις προσπάθεια.
Εχω φερθεί και γω αυταρχικά στο παρελθον αλλά 'ευρισκα και τα έκανα'. Εν συνεχεία δεν είχα την ίδια ανοχή οπότε μαζεύτηκα μόνη μου. Παίζει ρόλο και η ηλικία βέβαια. Όταν είσαι μικρή είσαι πιο ανώριμη. Νομίζω πάντως ότι έκανες πολύ καλά που πήγες σε ψυχολόγο και εύχομαι να το είχα σκεφτεί και εγώ αντί να νομίζω ότι είμαι νορμάλ.
Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις ο ψυχολόγος αντιμετωπίζεται σαν ταμπού ακόμα και από το πολύ κοντινό περιβάλλον. Μεγάλη αδικία. Αλλά τουλάχιστον υπάρχουν άτομα (Λένα) που το προτείνουν ελεύθερα κι αβίαστα οπότε σιγά σιγά θα θεωρείται νορμάλ από όλους ελπίζω.
Μολις τσακωθηκα με τον 4 μολις μηνων συζυγο μου. Αιτια? ειλικρινα δε ξερω. Πηγή: www.lifo.grΑν διαβάσεις την υπόλοιπη ερώτηση σου θα λάβεις μια πολύ ξεκάθαρη απάντηση για την αιτία.Αφού σήκωσε κεφάλι το αφελές, κατώτερο, ηλίθιο ανθρωπάκι που παντρεύτηκες -σύμφωνα με τα δικά σου λόγια- τότε υπάρχει ελπίδα να γλιτώσει ο καημένος από μια σύζυγο-μέγαιρα. Μακάρι να αποδειχθεί αρκετά δυνατός (όσο κι αν τον έχεις ποδοπατήσει), να σε χωρίσει και να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του με αξιοπρέπεια, μακριά από τοξικούς, δηλητηριώδεις ανθρώπους σαν κι εσένα.
#4: Αγαπητή 4, οι λόγοι για τους οποίους παντρεύτηκες είναι ακριβώς οι ίδιοι με αυτούς για τους οποίους δεν χωρίζεις. Έκρινες ότι αυτοί είναι πιο σημαντικοί και έπραξες έτσι. Και τώρα αναρωτιέσαι γιατί φέρεσαι έτσι. Η οπτική μου είναι ότι, στην πραγματικότητα, αναρωτιέσαι γιατί δεν σε γεμίζει αυτή η επιλογή σου. Νομίζω πως έκανες μια επιλογή βασιζόμενη στο φόβο, χωρίς να λαμβάνεις υπόψη τις άλλες συναισθηματικές σου ανάγκες και τώρα αναρωτιέσαι γιατί δεν σε γεμίζει συναισθηματικά. Δεν φαντάζει κάπως οξύμωρο αυτό?
#4 Κοπέλα μου τι σου φταίει το ανθρωπάκι; Με το ζόρι σε παντρέψανε; Όπως το βλέπω εγώ από αυτά που γράφεις, έχεις κάτσει πάνω σε ένα καλάμι, τους κοιτάς όλους από ψιλά και τους περιφρονείς.Γιατί τους παντεύτηκες εάν δεν είναι του επιπέδου σου;
#4:Ξέρω πως αυτό δε θα φέρει την ισορροπία στη σχέση σου αλλά έχεις κάνει κι εσύ του κόσμου τα λάθη στην ερώτησή σου.Πχ, δε γράφεται ότι να ναι αλλά ό,τι.Δε γράφεται ξεζουμησω αλλά ξεζουμίσω και μην αρχίσω να λέω για τους τόνους!Αυτά δεν τα λέω για να το παίξω έξυπνη αλλά για να σου δείξω ότι όπως εκείνος δεν είναι ονειρεμένος,ούτε εσύ είσαι. Ούτε κανείς μας δηλαδή...Όσο για το γιατί φέρεσαι έτσι,όλοι μας σε φάσεις δε φερόμαστε κάπως;Ξέρεις πάντα τους λόγους για τους οποίους δεν είσαι ή είσαι καλά;Ανθρώπινα είναι όλα.Υ.Γ:Το δε χωρίζω γιατί δε θέλω να μείνω μόνη μου θα έπρεπε κάπως να διώκεται ποινικά.
Εντάξει ρε παιδιά η γυναίκα τα έγραψε νευριασμένη μέσα στη νύχτα. Μην περιμένετε να προσέξει ό,τι και λοιπά μικρά. Και γω δυμφωνώ με το υστερόγραφο πάντως
ΟΚ,λογικό άμα γράφεις κάτι γρήγορα και τσαντισμένα,κάνεις λάθη (βλ."Δυμφωνώ με το υστερόγραφο).ΑΛΛΑ:Όταν γκρινιάζεις γραπτώς ότι κάποιος σου τη σπάει μεταξύ άλλων γιατί κάνει λάθη στον λόγο του,προσέχεις λίγο παραπάνω αυτά που γράφεις!Σκέψου τι γελοίο θα ήτανε πχ αν έγραφα "γελήο"...
εγώ πάντως την #4 δε θα την ήθελα ούτε για μπακάλισσά (ή μπακάλισσα; πες μας #4) μου... φαντάσου να της λες, 'ένα κιλό αγγούρια παρακαλώ' και να σου απαντά 'δε θα μας πεις εσύ', να πας να της δώσεις λεφτά και να σου πει 'θα μας ζητήσεις και τα ρέστα τώρα;', να της πεις 'ευχαριστώ' και να σε στείλει στα τσακίδια.
@3: σε όσα έγραψε η Λένα, να προσθέσω, σκέψου και πόσες χώρες δεν έχουν ίντερνετ και σε πόσες είναι λογοκριμένο. Κοινώς, δεν θα βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα μόνο με το διαδίκτυο.
Καλά, όχι όλοι, απαραιτήτως, Astronaut, αλλά σ'αυτό που λες έχεις ένα δίκιο. Ποιο είναι το νόημα να "πιστεύεις" σε ο,τιδήποτε, αν αυτό δεν σε βοηθάει να γίνεις ένας καλός και ισορροπημένος άνθρωπος, γεμάτος αγάπη, επιείκεια, ευγνωμοσύνη; Άσε τα κεριά και τα λιβάνια, τα χαλάκια προσευχής, τον Βούδα ή το μακαρονοτέρας και πήγαινε σε ένα ψυχολόγο να κάνεις σκληρή δουλειά με τον εαυτό σου! :)
Χρησιμοποίησα τη φράση "πιστός μίας θρησκείας" Σανάνθη, με την κυριολεκτική της σημασία: αυτός που πιστεύει, που ακολουθεί ένα δόγμα. Δεν αναφέρομαι στους ισορροπημένους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται ότι η αγάπη, η επιείκεια και η ευγνωμοσύνη είναι οι μόνες ιερές αξίες της πραγματικότητας.
Ειλικρινά, χαίρομαι που το διαβάζω αυτό από έναν νέο άνθρωπο! Απλώς, δεν ήθελα προσωπικά να γενικεύσω, αδικώντας ίσως κάποιους ανθρώπους που κατάφεραν να ισορροπήσουν και να αντιληφθούν τις ιερές αυτές αξίες πιστεύοντας σε κάποιο δόγμα. Με βάση την εμπειρία μου, για κάποιους η πίστη σε κάποιο δόγμα βοήθησε καταλυτικά στο να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και εγώ αυτό δεν μπορώ να το παραβλέψω. Σημασία έχει το εξής και σ'αυτό, πιστεύω, συμφωνούμε όλοι μας: ανεξαρτήτως αφετηρίας και διαδρομής, να αγκαλιαστούμε στο τέρμα, καλέ μου Αστροναύτη! ♥☼
#4 Μειώνοντας τους άλλους αισθάνεσαι καλύτερα για σένα. Όσο περισσότερο τους μειώνεις τόσο ανώτερη τους αισθάνεσαι. Πήγαινε σε ψυχολόγο και μετά από 4 ραντεβού θα είσαι άλλος άνθρωπος. Λύνεται και δεν είναι σπάνια συμπεριφορά, αντιθέτως...
Για αυτό τα λένε θύματα αγαπητή mitsi. Γιατί κάνουν #@ίες.Το πρώτο η' το τελευταίο θύμα είναι που το έχουν του κλωτσου και του μπάτσου; Απλά κάποια στιγμή ξυπνάνε, αυτό δεν έχει συνειδητοποιήσει η 4.
4. Το ξεζουμίζω γράφεται με "ι" και όχι με "η"....Επειδή μας το αναφέρεις ως ελάττωμα το γεγονός ότι ο άντρας σου είναι ανορθόγραφος. Δεν θέλεις να σου λύσουμε κανένα πρόβλημα. Ξέρεις γιατί παντρεύτηκες και ξέρεις γιατί μένεις μαζί του: Γιατί δεν θα σε ανεχτεί κανένας άλλος. Και νομίζω πως έχεις δίκιο. Μείνε με την επιλογή σου και καν'την γαργάρα λοιπόν.
Όλοι εσεις που κράζετε το #4 για τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, φαντάζομαι δεν θα είχατε διαμαρτυρηθεί έντονα για το bullying του Βαγγέλη λιγους μήνες πριν..Γιατι δεν σας βρισκω πολυ καλύτερους. Η κοπελα προφανώς εχει προβλημα, το οποίο δεν εχει το σθένος (ακομη) να αντιμετωπίσει. Και μονο το γεγονός οτι έφυγε ο άντρας της χαράματα απο το σπιτι και εκείνη κάθισε να γράψει για αυτο σε μια στήλη, σημαίνει πως δεν εχει φίλους μιας και ο φόβος της ειναι πως θα μείνει μονη αν χασει τον άντρα της. Θεωρώ πως θελει βοήθεια και οχι κράξιμο.
Όχι Luna δεν θέλει βοήθεια. Είναι ένας ενήλικας που ενώ αναγνωρίζει τα λάθη του, λέει να μην της πούμε το ένα, να μη τη ρωτήσουμε το άλλο. Άρα δεν θέλει να ακούσει την αλήθεια και να βοηθηθεί, θέλει απλώς να τη νταντέψουμε. Δεν ξέρει γιατί παντρεύτηκε, βαριέται, χασμουριέται, πληγώνει τον άντρα της, δεν θέλει να πάει σε ψυχολόγο....Πρόβλημα σίγουρα έχει αλλά όχι αυτό που νομίζεις. Όπως λες κι εσύ, έφυγε ο άντρας της χαράματα από το σπίτι κι εκείνη έκατσε να γράψει σε μια στήλη, στην οποία θα της απαντήσουν μετά από 3 μήνες!!!! Αντί ας πούμε να κάτσει να σκεφτεί τι κάνει λάθος. Επί τόπου, την ίδια νύχτα.Αν δεν έχει σθένος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της, θα πρέπει να το βρει με κάποιον τρόπο. Δυστυχώς δεν το πουλάνε στα περίπτερα και δεν θα της το δώσει μια στήλη στο ίντερνετ. Υ.Γ. Σταματήστε μ' αυτή την καραμέλα του Βαγγέλη και το bullying. Χρησιμοποιείτε κατά κόρον ένα πολύ σοβαρό γεγονός για ότι μπούρδα σας κατέβει στο κεφάλι.
Συμφωνώ με όλα όσα λες. Απλά μου φάνηκε λίγο σκληρό το να την κοροϊδεύουμε για την ορθογραφία της ενώ σαφέστατα έχει κάποιου είδους πρόβλημα (άσχετα με το εάν θέλει να το λύσει ή όχι)