Στο σημερινό ‘Α, μπα’: τι είναι το κατς 22;

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: τι είναι το κατς 22; Facebook Twitter
35


________________
1.

Και ερωτώ τώρα αμπα μου να αγαπας ή να αγαπιέσαι? πας εκεί που σου κόβονται τα πόδια ή στο οικείο γλυκό αγόρι που είναι πάντα εκεί? η σχέση ειναι πάντα θέμα εξουσίας ή συμβαίνει τα μέλη της να είναι απολύτως ίσα? όταν θαυμάζεις κάποιον πολύ και νιώθεις για καποιους λόγους υπό γίνεται ποτέ να συνυπάρξεις μαζί του σε μια ισότιμη σχέση ή νιωθεις πάντα σαν μαθήτρια? Και αν μέσα σου αναρωτιέσαι τι σου βρίσκει είναι ανασφάλεια ή απλο ένστικτο που είναι θέμα χρόνου να επιβεβαιωθεί?- εκπαιδεύοντας την Ρίτα

Αυτό που θα έπρεπε να αναζητάς είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι, αν νομίζεις ότι το οικείο γλυκό αγόρι θα είναι για πάντα εκεί, είσαι γελασμένη, οι ισορροπίες σε ένα ζευγάρι δεν μένουν σταθερές, για να έχει πάντα ο ένας το πάνω χέρι πρέπει να το συντηρεί ο άλλος, η ανασφάλεια είναι ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό που με τον κατάλληλο χειρισμό μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα, και η ζωή δεν απλοποιείται σε τεχνητά διλήμματα.


________________
2.


Αμπα μου, καλησπέρα.
Είμαι 20 χρονών και αυτή τη στιγμή νιώθω λίγο μπερδεμένη γι'αυτό σου γράφω. Το πραγμα πάει αρκετά καλά με το παιδί που είμαι ερωτευμένη γενικά. Απλά το θέμα είναι ότι αυτός είναι 26 και έχει πιστεύω εμπειρία ενώ εγώ όχι. Και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω με αυτό. Αναφέρω εμπειρία στο σεξουαλικό κομμάτι. Απ'όσους γνώρισα ποτέ κανένας δεν με έκανε να θέλω να του δώσω τον εαυτό μου, όμως εκείνος το κάνει. Φοβάμαι μην τα κάνω θάλασσα και ξενερώσει. Δεν είναι πιστεύω ανασφάλεια το ότι δεν έχω ολοκληρώσει αλλά το ότι εκείνος έχει αρκετή εμπειρία ενώ εγώ όχι. Δεν ξέρω. Εσύ τι λές;- kidcat

Ότι η σεξουαλική ζωή σας ζωή θα είναι από κοινού και συνδυασμός των δυο σας, και ότι το σεξ δεν είναι άλμα εις μήκος για να έχει σημασία η εξάσκηση. Σημασία έχει να το θέλεις και να αισθάνεσαι άνετα με το σώμα σου. Αυτά έχουν σχέση με την εμπειρία, αλλά όχι μόνο με τη σεξουαλική.


________________
3.

Αγαπητή Α μπα,
έχω μια φίλη,παντρεμένη με παιδάκια. Ο άντρας της λείπει εκτός Αθηνών για δουλειά 5-7 μέρες κάθε μήνα. Τις μέρες αυτές ή για την ακρίβεια τις νύχτες, η φίλη μου δεν κοιμάται. Παίρνει τα παιδιά στο κρεββάτι της και ξενυχτάει. Μου είπε ότι φοβάται γιατί έχουν χαλάσει οι ασφάλειες στις μπαλκονόπορτες. Πρότεινα, α)να επιδιορθώσουν τις πόρτες, β) να βάλουν κλειδαριά ασφαλείας στην κεντρική και γ) να βάλουν συναγερμό. Μετά από δύο σχεδόν χρόνια μάντεψε τι έχει αλλάξει. Τίποτα. Οι πόρτες παραμένουν χαλασμένες , ο σύζυγος απουσιάζει σταθερά 5-7 μέρες κάθε μήνα και η φίλη μου απλά φοβάται και δεν κοιμάται τα βράδια. Και ερωτώ ,α) πως είναι δυνατόν, να φοβάσαι στο ίδιο σου το σπίτι και να μην κάνεις κάτι για να νιώσεις ασφάλεια, και β) πως είναι δυνατόν, να φοβάσαι μόνο τις μέρες που απουσιάζει ο σύζυγος και όχι και τις υπόλοιπες , γίνεται το σπίτι μαγικά ασφαλέστερο ή νομίζει ότι έχει παντρευτεί το superman;


Οι δύο ερωτήσεις που κάνεις είναι λογικές, αλλά μόνο ως ρητορικές μπορούν να τεθούν.


________________
4.

Καμιά φορά απαντάς σε ερωτήσεις τύπου ''αυτή είναι ερώτηση Catch 22''..;έψαξα και είδα οτι είναι βιβλίο του Joseph Heller. Να το αγοράσω ή είναι βλακεία και το αναφέρεις κοροϊδευτικά;;

Το Catch 22 θεωρείται ένα από τα λογοτεχνικά μνημεία της ανθρωπότητας, οπότε όχι, δεν το αναφέρω κοροϊδευτικά. Παράλληλα είναι και από τα βιβλία που ο κόσμος δεν αντέχει να διαβάσει μέχρι το τέλος. Επειδή μπορεί κι εσύ να μην αντέξεις να το διαβάσεις, να γιατί το αναφέρω: το βιβλίο περιγράφει την παράνοια του πολέμου, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί γενικά στη ζωή και στην παράνοια της εξουσίας που δημιουργεί ανισότητες. Το κεντρικό θέμα του είναι οι περιπέτειες μιας ομάδας αεροπόρων των ΗΠΑ στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που ο μοναδικός τους σκοπός είναι να γλυτώσουν από τον πόλεμο και σταματήσουν να συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές.


«Υπήρχε μόνο μια παγίδα και αυτή ήταν το Κατς-22, που καθόριζε πως η ανησυχία κάποιου για την προσωπική του ασφάλεια, μπροστά σε πραγματικούς και άμεσους κινδύνους, ήταν λειτουργία του νου. Ο Ορρ ήταν τρελός και μπορούσαν να τον κρατήσουν στο έδαφος. Δεν είχε παρά να το ζητήσει, και μόλις το ζητούσε, θα έπαυε πια να είναι τρελός και θα έπρεπε να πετάξει και σε άλλες αποστολές. Ο Ορρ θα ήταν τρελός για να πετάξει και σε άλλες αποστολές, και υγιής αν δεν πετούσε, αλλά αν ήταν υγιής έπρεπε να πετάξει και σε άλλες. Αν πετούσε σε άλλες, ήταν τρελός και έτσι δεν ήταν αναγκασμένος να πετάξει, αλλά αν δεν ήθελε να πετάξει, ήταν υγιής και έπρεπε να πετάξει. Ο Γιοσάριαν είχε συγκινηθεί βαθύτατα από την απλότητα αυτού του άρθρου του Κατς-22 και άφησε να του ξεφύγει ένα σφύριγμα θαυμασμού.»


________________
5.


Πριν 5 χρόνια είχα γνωρίσει έναν πολύ ενδιαφέρον τύπο, ήμουν μικρή και άβγαλτη τότε και δεν τον διεκδίκησα, ούτε καν είχα τολμήσει να σκεφτώ ότι θα ήθελε να ασχοληθεί μαζί μου. Πέντε χρόνια αργότερα, και αφού τον έχω χάσει και αυτός το ίδιο (και δεν τον σκεφτόμουν, απλά πού και πού όταν έβλεπα κάτι που μου τον θύμιζε τον σκεφτόμουν και χαμογελούσα νοσταλγικά), ξαναβρισκόμαστε. Εγώ μέσα σε αυτά τα χρόνια κάπως εξελίχθηκα στο θέμα του φλερτ-"έρωτα"-"παιχνιδιού ανάμεσα σε άντρα-γυναίκα" κλπ. Οπότε χαιρετιόμαστε, μιλάμε κλπ και κανονίζουμε και βγαίνουμε. Το βράδυ εκείνο κάνουμε σεξ, και ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Ωστόσο, επειδή ξέρω ότι αυτός είναι φτερό στον άνεμο, δεν κάνω παραπάνω σκέψεις ούτε περιμένω κάτι από αυτόν. Έπειτα από δύο ημέρες κανονίζουμε και βγαίνουμε. Χαλαρά τελείως, και ευχάριστα κυλούσε η συζήτηση. Θέματα με το σώμα μου δεν είχα ποτέ ιδιαίτερα, ωστόσο ξέρω ότι έχω κυτταρίτιδα, ψωμάκια και πεσμένο κώλο. Και αυτός την μέρα αυτή που βγήκαμε για χαλαρά (αφού κάναμε σεξ) μου λέει: "Γυμναστήριο έχεις σκεφτεί να πας; Είναι κρίμα να είσαι τόσο όμορφη κοπέλα και να χαραμίζεις τον εαυτό σου με το να μην κινείσαι. Αν χάσεις τα ψωμάκια, θα είσαι θεογκόμενα. Στο λέω με κάθε καλό συναίσθημα και για να μην σε προσβάλλω". Και πράγματι δεν προσλβήθηκα καθόλου, κυρίως επειδή ξέρω ότι είπε μία αλήθεια (και για τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του σώματός μου και για την ακινησία μου). Σοκαρίστηκα που το κατάλαβε (το πρώτο το είδε όταν κάναμε σεξ) και νομίζω ότι δίκαια είχα γοητευτεί μαζί του πριν 5 χρόνια. Δεν σκοπεύω να πάθω υστερία σχετικά με αυτόν, απλά χαίρομαι που μου συνέβη κάτι τέτοιο, μου μίλησε με μία αθώα ειλικρίνεια που δεν έχω ξανασυναντήσει. Ακριβής ερώτηση δεν έχω, αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σου μήπως και έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο. :-)- δανάη

Αν χαιρόσουν πραγματικά που σου συνέβη κάτι τέτοιο, δεν ξέρω αν θα ένιωθες την ανάγκη να το μοιραστείς μαζί μου για να ρωτήσεις αν έχω κάποιο σχόλιο. Δεν πιστεύω ότι είναι υποχρεωτικό να νιώσεις άσχημα και πραγματικά, είναι καλό που δεν ταράχτηκες, φτάνει να μην ταράχτηκες, και να μην προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν ταράχτηκες, επειδή θέλεις να κρατηθείς από τη σκέψη ότι έριξες στο κρεβάτι κάποιον που θεωρείς 'φτερό στον άνεμο' και άρα έχει επιπλέον δικαιώματα στο να λέει χοντράδες.

________________
6.


Καλή μου Α,μπα.
Είμαι νέα καθηγήτρια και ενώ εξασκώ το επάγγελμά μου κατά κάποιον τρόπο - κάνω ιδιαιτέρα - δεν είμαι σίγουρη αν είμαι καλή σε αυτό. Παρακολουθώ και ένα πρόγραμμα για πιο άπειρους καθηγητές και μέσα από την πρακτική άσκηση που κάνουμε το νιώθω και πιο έντονα. Αγχώνομαι υπερβολικά και τα χάνω κάπως, κάτι που πιστεύω δεν πρέπει να έχει ως γνώρισμα ένας καθηγητής. Θα έπρεπε να δείχνει αυτοπεποίθηση για να καθοδηγεί, έτσι δεν είναι? Βλέπω και άλλους καθηγητές που μου φαίνονται πολύ καλύτεροι και με κάνει να σκέφτομαι ότι δεν έχω τα κατάλληλα γνωρίσματα γι'αυτό. Ακόμα και με το διάβασμα και όσο και να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη, αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν το αποβάλλω σε κανένα μάθημα της πρακτικής, όσο κι αν πεισμώνω από πριν. Σκέφτομαι, γιατί μεθαύριο να επιλέξει εμένα ένας εργοδότης και όχι κάποιο άλλο άτομο, πιο σίγουρο για τον εαυτό του, και ειδικά με τον ανταγωνισμό της κρίσης? Και μετά σκέφτομαι ότι και να ψάξω να ασχοληθώ με κάποιον άλλο τομέα, δεν ξέρω πώς θα νιώσω σίγουρη όταν δεν νιώθω καν με αυτό που έχω σπουδάσει τόσα χρόνια. Νιώθω τρελή ανασφάλεια με όλο αυτό..Εσύ τι λες? Να συνεχίσω με αυτό που κάνω με το φόβο ότι δεν θα είμαι καλή ή να ψάξω κάτι άλλο τώρα που είμαι και πιο μικρή?- δεν ξερω

Απολύτως σίγουροι είναι όσοι δεν έχουν αρκετές πληροφορίες, και οι λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι που έχουν συνείδηση είναι μονίμως με επιφυλάξεις. Από την άλλη, χωρίς αυτοπεποίθηση δεν μπορείς να αποδείξεις ότι αξίζεις τη θέση που έχεις, και δεν μπορείς να εμπνεύσεις άλλους. Να, μια περίφημη εφαρμογή του Νόμου Κατς 22.


Αν θέλεις να προσφέρεις, είσαι εργατική και προσπαθείς συνεχώς να βελτιώνεσαι, είσαι ένα όνειρο για κάθε εργοδότη. Αυτά έχουν μερικές φορές και περισσότερη σημασία από το γενικό ταλέντο που δεν εξασκείται. Οι αμφιβολίες σου είναι πιθανότερο να έχουν σχέση με τον χαρακτήρα σου παρά με την απόδοση σου ως καθηγήτρια. Αν πιστεύεις ότι σε κάποιο άλλο επάγγελμα ή ότι με κάποιου άλλου είδους εφαρμογή των γνώσεων σου θα νιώθεις πιο σίγουρη, μπορείς να το δοκιμάσεις, αλλά είναι κάπως απίθανο να υπάρχει κάποιο επάγγελμα στο οποίο θα ένιωθες απόλυτα σίγουρη και δεν θα είχες αμφιβολίες, και δεν έχεις ιδέα ποιο είναι αυτό.


Το αν είσαι καλή ή όχι στη δουλειά σου δεν έχει να κάνει μόνο με την αίσθηση που έχεις, ειδικά στην αρχή. Η διδασκαλία είναι μια πολύ έντονη και προσωπική διαδικασία, και αυτοί που μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο να καταλάβεις είναι οι μαθητές σου. Τελικά, μαθαίνουν αυτά που προσπαθείς να τους μάθεις; Νιώθουν ότι είσαι εκεί για να σε ρωτήσουν, ότι ξέρεις αρκετά για να τους καθοδηγήσεις; Αυτά έχουν σημασία, και όχι η εντύπωση που σου δίνουν οι συνάδελφοί σου εκτός του διδακτικού τους περιβάλλοντος.


________________
7.


Έλα πες την γνώμη σου για την Kim..εμετική τουλάχιστον;
Επίσης ποια η γνώμη σου για την βέρα; Μου φαίνεται λίγο άσχημο/περίεργο/χαζό να φοράμε δαχτυλίδια για να δείχνουμε ότι είμαστε παντρεμένοι. Και κάτι τελευταίο. Πόσα χρόνια είσαι Α μπα;; φιλιά είσαι power!

Α)


Η Κιμ για μερικά δευτερόλεπτα μου φαίνεται ότι είναι πιο έξυπνη από όσο φαίνεται, γιατί έχει καταφέρει να μην έχει απολύτως κανέναν χαρακτήρα και να περιφέρεται ως κούκλα που ντύνεται και βάφεται και περιφέρεται και φωτογραφίζεται, στην οποία ο καθένας κάνει τις προβολές του και είναι σίγουρος ότι την έχει ψυχολογήσει σωστά. Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να το κάνεις, γιατί όσες εταιρείες pr και να έχεις από πίσω, θα φανεί η ματαιοδοξία σου ή οι κρυφές σου επιθυμίες, ή έστω ο ρατσισμός σου ή οι πολιτικές σου απόψεις, αν έχεις. Η Κιμ είναι ένα γιγαντιαίο φαινόμενο ποπ κουλτούρας γιατί συνεχίζει να κερδίζει μια περιουσία περιφερόμενη σαν καλλωπισμένο αμίλητο και ανέκφραστο ρομπότ χωρίς συναισθήματα, χωρίς όμως να υποκρίνεται καν ότι κάνει κάτι άλλο από αυτό, και αυτή είναι η τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες: δεν παριστάνει την τραγουδίστρια, την ηθοποιό, την παρουσιάστρια, την σχεδιάστρια, ΤΙΠΟΤΑ. Δηλώνει ότι ο κόσμος την αγαπάει επειδή 'είναι ο εαυτός της', και ο εαυτός της είναι το απόλυτο κενό, δεν υπάρχει τίποτα απολύτως, είναι ένα είδωλο με τέλειο μακιγιάζ. Είναι η meta εποχή του σελέμπριτι, είναι να σου στρίβει.


Μετά την βλέπω να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να λέει 'τα δόντια μου είναι καταπληκτικά' και συνέρχομαι.

Β)


Όλα όσα φοράς, τα φοράς επειδή θέλεις να δείξεις κάτι. Τα περισσότερα δεν τα καταλαβαίνεις γιατί και οι υπόλοιποι γύρω σου το ίδιο πράγμα θέλουν να δείξουν. Αν το μόνο που μας ένοιαζε είναι να μην κρυώνουμε θα φορούσαμε όλοι τα ίδια ρούχα, ίσως από το ίδιο ύφασμα με το ίδιο χρώμα. Το πού βάζεις το όριο –στις βέρες- δείχνει μόνο ότι δεν έχεις καταλάβει πόσα συμβολίζουν όσα φοράς και φυσικά, όσα δεν θέλεις να φοράς ή/και όσα δεν είσαι υποχρεωμένη από άλλους να φοράς.

35

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

17 σχόλια
#1 Καλά κανείς δεν παρατήρησε τι θεϊκό είπε η Αμπα? "Η ανασφάλεια είναι ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό που με τον κατάλληλο χειρισμό μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα". Ανέπτυξέ μας το λίγο βρε Αμπα να χαρείς, από τα χείλη σου κρέμομαι! Πώς μετατρέπεται η ανασφάλεια σε πλεονέκτημα?
@6 Κοπέλα μου μην αγχώνεσαι, στην αρχή όλες τα έχουμε χαμένα, σε ότι καινούριο κάνουμε και ειδικά στη διδασκαλία. Έκανα φροντιστήρια για 4 χρόνια, θυμάμαι τον 3ο χρόνο που σκέφτηκα πώς έκανα το μάθημα στις αρχές και γελούσα με τα χάλια μου. Είχα άγχος, τα έχανα, μπορεί να ξέφευγα και λίγο από το θέμα, δλδ να έκαναν μια απορία και μετά μια άλλη και να ξεφεύγαμε από το θλεμα του μαθήματος, δεν είχα την εμπειρία να τους μαζέψω.. Και τότε όμως οι μαθητές μου ήταν ευχαριστημένοι και είχαν βελτίωση στους βαθμούς τους. Με τον καιρό έγινα πολύ καλύτερη και ένιωθα πιο σίγουρη για μένα, αλλά αυτό έγινε μέσω της διδασκαλίας και της πείρας που απέκτησα. Αν έχεις όρεξη όπως λέει η Αμπα και αγάπη για αυτό που κάνεις, είσαι στο σωστό δρόμο. Σου στέλνω τις ευχές μου για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία :)
#4Εχω διαβάσει πέντε φορές το απόσπασμα που παραθέτει η Λένα και δεν έχω καταλάβει τίποτα. Λέω στο εαυτό μου ότι φταίει ο μπακαλιάρος σκορδαλιά με κάποιον απροσδιόριστο τρόπο. Αν κάποιος θα ήθελε να εξηγήσει λίγο τι λέει, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως!(Ορισμένες φορές η ανωνυμία του διαδικτύου είναι υπέροχη: εκθέτω την ανεπάρκεια του μυαλού με σχεδόν μηδενική ντροπή)
Για να εξαιρέσουν κάποιον πιλότο από τις αεροπορικές επιδρομές, αρκεί να δηλώσει τρελός. Αν όμως κάποιος δηλώσει τρελός, αυτό σημαίνει ότι έχει τη λογική να το καταλάβει, άρα δεν είναι τρελός - κι έτσι του αναθέτουν κι άλλες αποστολές.
Θυμήθηκα μια παραπλήσια ιστορία από την αρχαία ιστορία και την παραθέτω όπως την βρήκα στο νετ:Ο Τεισίας ήταν μαθητής του φημισμένου εξίσου ρητοροδιδάσκαλου και πολιτικού Κόρακα, που είχε διακριθεί τον πέμπτο αιώνα στις Συρακούσες, ως έξοχος δικανικός ρήτορας. Χαρακτηριστική της ρητορικής δεινότητας των δύο ρητόρων, μαθητού και δάσκαλου ήταν η εξής ιστορία, που διηγούνταν στις Συρακούσες:Όταν ο Τεισίας ήταν νεαρός ακόμη, επισκέφθηκε τον Κόρακα και του ζήτησε να του μάθει την τέχνη της ρητορικής. Όμως επειδή ακόμη κι αν πουλούσε όλη του την περιουσία δεν θα έφτανε να πληρώσει ούτε τα μισά δίδακτρα συμφώνησαν ότι θα τον πλήρωνε, όμως, μόνο αν τον έκανε καλό ρήτορα και κέρδιζε την πρώτη του δίκη στο δικαστήριο.Ο Κόρακας δέχτηκε. Ο Τεισίας έγινε, μετά τετραετή διδασκαλία, εξαίρετος πράγματι ρήτορας, αλλά δεν ανελάμβανε να συνηγορήσει σε δικαστήριο, για να αποφύγει την πληρωμή. Ο Κόρακας αναγκάστηκε να καταγγείλει το μαθητή του στα δικαστήρια.Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε τότε σ’ αυτή τη δίκη, για να παρακολουθήσει τη μονομαχία ανάμεσα σε δάσκαλο και σε μαθητή.Ας διαβάσουμε την επιχειρηματολογία και των δύο:Ο Κόρακας εξήγησε στους δικαστές τη συμφωνία, που είχε κάνει με τον Τεισία και τέλειωσε με αυτά τα λόγια: «Και τώρα, ω δικαστές, αποφασίστε. Σας ειδοποιώ όμως, πως μου είναι αδιάφορο τι απόφαση θα βγάλετε. Γιατί είτε τον καταδικάσετε τον Τεισία είτε τον αθωώσετε, εγώ τα λεφτά μου θα τα πάρω»! Οι δικαστές του ζήτησαν να εξηγήσει. Ο Κόρακας συνέχισε: «Αν το δικαστήριο αποφανθεί, πως οφείλει να με πληρώσει ο μαθητής, σύμφωνα με την απόφασή του, θα με πληρώσει φυσικά. Αν όμως αποφασίσετε, πως δεν υποχρεούται να με πληρώσει, τότε ο μαθητής μου θα έχει κερδίσει την πρώτη του δίκη, οπότε, με βάση τη συμφωνία μας, οφείλει να με πληρώσει».Οι δικαστές έμειναν έκπληκτοι. Αλλά ανέβηκε τότε στο βήμα ο νεαρός Τεισίας και είπε:«Και εγώ αδιαφορώ για την απόφαση του δικαστηρίου. Γιατί ότι και αν αποφασίσετε, δεν οφείλω καμιά πληρωμή». Στην νέα έκπληξη των δικαστών ο Τεισίας συνέχισε: «Αν το δικαστήριο, δηλαδή, αποφασίσει να μην πληρώσω το δάσκαλο, τότε δεν θα τον πληρώσω φυσικά. Αν όμως αποφασίσετε πως πρέπει να τον πληρώσω, τότε θα έχω χάσει την πρώτη μου δίκη, οπότε, κατά τη συμφωνία μας, δεν του οφείλω πληρωμή»! Οι δικαστές, μη ξέροντας ποιόν να πρωτοθαυμάσουν, το δάσκαλο ή το μαθητή είπαν τότε την παροιμιώδη έκτοτε φράση:«Εκ κακού κόρακος κακόν ωόν».(Σύμφωνα με άλλες - μη έγκυρες- πληροφορίες οι δικαστές τελικά διέταξαν τον ξυλοδαρμό και των δύο αντιδίκων, γιατί τους τρέλαναν !)
@1Μα τι σχέση να απολαύσεις αν αισθάνεσαι υπό ή αν αισθάνεσαι ανώτερη; Και να θαυμάζεις και να σε θαυμάζουν, και να τα βρίσκετε κάπου στη μέση, να μην έχει κανένας κανέναν του χεριού του, αυτό είναι το ζητούμενο. Φυσικά και σπανίζουν αυτές οι σχέσεις, γιατί αυτές είναι που θέλουν την πολλή δουλειά. Αν είσαι από πάνω, το αφήνεις στον άλλο να προσπαθήσει για να έχει την τιμή να σε έχει. Αν είσαι από κάτω θεωρείς μάταιο το να προσπαθήσεις γιατί ούτως ή άλλως πάντα από κάτω θα είσαι. Όταν όμως είστε ίσοι, τότε πρέπει να μοχθήσεις, δεν μπορείς να βολευτείς όπως στις άλλες περιπτώσεις. Τα αγαθά κόποις κτώνται.
#2 : Προσωπικά πιστεύω ότι στο σεξ, όπως και σε όλα τα πράγματα, έχει σημασία η εξάσκηση και το ταλέντο, αλλά συμφωνώ ότι η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού εξαρτάται βασικά από τη χημεία. Δε χρειάζεται να ανησυχείς, κατά πάσα πιθανότητα ο φίλος σου σε θέλει και επειδή δεν έχεις μεγάλη σεξουαλική εμπειρία. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα κάνεις θάλασσα!
Η 5 ειναι το απόλυτο παράδειγμα οτι "ολα στο μυαλό μας ειναι".Δες τί γλυκό πλάσμα έπλασε στο μυαλό της από την ανάγκη της να πιστέψει οτι ειναι τέλειος και κυρίως, απο ευγνωμοσύνη που την π...δηξε. Αυτη προβάλει πάνω του τον ιδεατό γκομενος, αυτός απλά προβάλει στην ανθρωπότητα ποσο βλαξ ειναι.
#5 Έχουμε μπερδέψει την ειλικρίνεια με την ωμότητα. Προφανώς το αγόρι προβάλει τις δικές του ανασφάλειες. Προφανώς το κορίτσι έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση: "ούτε καν είχα τολμήσει να σκεφτώ ότι θα ήθελε να ασχοληθεί μαζί μου"
Στο 3, πιστεύω το ερώτημα "γιατί δεν φτιάχνουν τις πόρτες" μπορεί να έχει απάντηση στην έλλειψη χρημάτων ή/και την αναβλητικότητα.Το ότι ο άντρας της δεν είναι ο superman είναι βέβαιο (θα το ήξερα), αλλά δεν είναι και τόσο παράλογο να νιώθει ασφάλεια με αυτόν στο σπίτι. Αντίστοιχα, δεν θεωρούμε λογικό να συνοδεύσει ένας άντρας μία γυναίκα μόνη, τη νύχτα στο δρόμο; Αν τους την πέσουν 5 άτομα, εννοείται δεν μπορεί ο άντρας να κάνει κάτι. Παρόλα αυτά, εμπνέει ασφάλεια γιατί μειώνει τον κίνδυνο, ακόμη κι αν δεν τον εκμηδενίζει.
@6:Επειδή και εγώ στην (πρόσφατη) αρχή της καριέρας μου ως εκπαιδευτικός τα είχα τελείως χαμένα - έμπαινα στην τάξη και έτρεμε το φυλλοκάρδι μου, αν ξέρεις αγγλικά, δες το παρακάτω βίντεο. https://www.youtube.com/watch?v=ErWEmCS_qM4(Εναλλακτικός τίτλος "fake it till you become it") Ευχές, κουράγιο και μην μασάς πουθενά.
#1Αυτή η ερώτηση "να κάτσω στον "σίγουρο" άντρα αλλά που δε μου πολυαρέσει ή να προσπαθήσω με κάποιον που μου αρέσει αλλά μάλλον δεν του πολυαρέσω" έχει τεθεί πολλές, πάρα πολλές, φορές. Εγώ θα ήθελα να πω ότι στις πρώτες σχέσεις όλοι κάνουνε λάθη και δεν ξέρουνε με ποιον θέλουνε να είναι ή γιατί είναι μαζί του. Αλλά, βρε παιδιά, μην αγχώνεστε, δοκιμάστε πράγματα και γνωρίστε ποιος είστε (δηλ τι σας αρέσει, τι εκτιμάτε, ποιες είναι οι αρχές σας και η στάση σας σε διάφορα θέματα στη ζωή και τι θεωρείτε σημαντικό στη ζωή σας) και όλα θα έρθουν φυσικά.Και μη βάζετε διλήμματα.Γιατί όπου υπάρχουν 2 επιλογές, υπάρχουν και 3 και 4.. και μετά τρελαίνεσαι και στέλνεις ερώτηση στην Α,μπα? και πιάνει μία από τις 7 ερωτήσεις!
#5 Αχ, αυτοί οι ενδιαφέροντες άντρες που με αθώα ειλικρίνεια σχολιάζουν αρνητικά το σώμα σου "για το καλό σου"! Δεν μπορώ να κρατηθώ, θα το πω: Γνωρίζω τύπο 40+, μορφωμένο, εμφανίσιμο, ευγενικό, επιτυχημένο - μιλάμε δεν μπορούσα να πιστέψω την καλή μου τύχη. Μετά από κάνα δίμηνο σχέσης, με βλέπει σε παλιά φωτογραφία 20 χρονών με καυτό σορτσάκι και λέει: "Πάντως, αν σου περίσσευαν 10 χιλιάρικα (εγώ μήνες άνεργη και άφραγκη), θα μπορούσες να πας σ' έναν γιατρό και τσούκου-τσούκου από 'δω κι από 'κει, να σου φτιάξει τον κ**ο". Δεν μπορώ να φανταστώ το ύφος μου εκείνη τη στιγμή – παρ’ όλο που δεν προσβλήθηκα, απλώς σοκαρίστηκα. Απάντησα "Αν μου περίσσευαν 10 χιλιάρικα θα είχα προσωπικό trainer και διατροφολόγο, όχι πλαστικό", και μετά τον χώρισα. Μετά έμαθα ότι ο τύπος είχε φτιάξει μύτη, δόντια, έκανε μπότοξ, κ.ο.κ. άρα γενικά είχε ένα προβληματάκι. Θέλω να πω, το πρόβλημα το έχουν ΑΥΤΟΙ. Είναι δικές τους προβολές. Κι εμένα το σχόλιο μπορεί να μην με άγγιξε, γιατί σαρανταρίζω και με έχω αποδεχτεί που δεν είμαι η Τζιζέλ, αλλά αν ήμουν 20-25 (όπως η Δανάη) μπορεί να καταρράκωνε την αυτοπεποίθησή μου και να γυρνούσα κάθε πέντε λεπτά να κοιτάξω πώς φαίνεται ο πωπός μου. Αποφάσισα όμως ότι η απάντηση που αξίζει σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι, "Εντάξει μωράκι μου, κι εσύ έχεις ένα ζήτημα με τη στύση / την καράφλα / τις τρίχες που βγαίνουν απ' τη μύτη σου, αλλά δεν το κάνω θέμα. Ωραίο καιρό κάνει σήμερα”, να σου πω εγώ αν θα ξαναπούν τέτοια σαχλαμάρα.
η να του ελεγε ωραια και καλα...." και γω οταν ειπα να κανω το ψυχικο δεν ηξερα πως θα βγει τοσο μαπα το καρπουζι,αλλα δεν ηθελα να σε πληγωσω".....
#5 Κι εκεί που διαβάζω τι της είπε ο κάφρος και περιμένω η αντίδρασή της να είναι τουλάχιστον: "Δεν του πέταξα κάτι στο κεφάλι, αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου συμπεριφέρεται έτσι..." (ή κάτι τέτοιο)Τη διαβάζω να λέει ότι δικαίως τον θαύμαζε τόσα χρόνια!Από σύμπτωση αυτή τη στιγμή ακούω placebo και "baby, did you forget to take your meds?"
#5. Σου είπε καφρίλες κι εσύ νομίζεις ότι βρέχει και τον αποθεώνεις. Άκου "αθώα ειλικρίνεια". Ώρες είναι να σκεφτείς ότι του είσαι αιώνια ευγνώμων. Μην κάνετε μάγκα τον καθένα ρε κορίτσια, στεναχωριέμαι.
bagle προσβάλλομαι για λογαριασμό της Nanina. Είναι δυνατόν να βάζεις προχθές σύνδεσμο και καλά για σέξυ κουνήματα, να αντλείς έμπνευση από το στίβο (!!) και να διαλέγεις αυτήν την ξενέρωτη (και κοκαλιάρα) Blanka αντί για τη θεά τη Michelle;;https://www.youtube.com/watch?v=bx0bi1CjGBY (0:15)Άσε που διάβασα Blanka FTW και σκέφτηκα αυτόν (φυσικά):https://www.youtube.com/watch?v=GGjSbqGLHZo
Τι σέξυ μου λες,προβοκατόρισα του χειρίστου είδους;Αφού μου έλεγε για ακροβατικά και ότι κρεμιέται από πολυέλαιους,φυσικά και έστειλα από στίβο,δεν ήταν για το χορό,όσο γι'αυτό καθ'αυτό το άλμα.Για να μην πω τι έστειλε αυτή μετά lol.Αλλά,ΑΛΛΑ,λίγα με τη Vlasic,θα σφαχτούμε,στο λέω.Άσε την άλλη να τρέχει.Χμμ,τώρα που το σκέφτομαι,όλες καλές είναι. :)Δεν το πιστεύω ότι μου πέταξες λινκ για το Blanka!Νόμιζα ότι είχα ξεχάσει αυτή τη σκατόφατσα.Τον πιο ενοχλητικό αντίπαλο evah,που μου έχει κοστίσει άπειρα πενηντάρικα.Iris,πραγματικά ρε συ,τι άτομο είσαι;Μου έγραψες για το street fighter;Εντάξει.Κάηκα τώρα.Μήπως τελικά είσαι δική μου φίλη και μου κάνεις πλάκα;Iris,πάει με όλα.Ελβετικό σουγιαδάκι.Στο'χω ξαναπεί ότι μ'αρέσεις,αλλά το λέω πάλι.http://www.quickmeme.com/img/ed/ed33d0363f34372be548c58ba513964674bc46adbb316a16ee9ff8c4a0465edf.jpg
Εγώ κι η κόκα-κόλα.Έχω έντονα διεσπαρμένα (ή μη και διεστραμμένα) γούστα, όπως θα διαπιστώσεις και από τις γερμανοφιλικές μου εξάρσεις εδώ: http://www.lifo.gr/now/world/63180Υ.Γ. Τι θα κάνω μ' αυτό; Θα βγω να σώσω πριγκίπισσες. Όπως κάθε Πέμπτη φυσικά.
lol Iris,θα συγκρατηθώ να μη σε κοροϊδέψω για κάποια ονόματα απ'το κατεβατό σου.Δεν μπορώ ν'αντισταθώ όμως και να μη σχολιάσω το γεγονός ότι τα έγραψες όλ'αυτά.lolylolz you little nerd you!(secretly envies your ocd-like performance)ΥΓΑς συμφωνήσουμε επιτέλους σε κάτι επικό.Μέχρι εκεί μπορώ να ξεχειλώσω το τύμπανό μου,αλλά το κάνω με ευχαρίστηση για το συγκεκριμένο.https://www.youtube.com/watch?v=PptHWHfnCnY(δεν έβαλα την προφανή επιλογή γιατί τα σχόλια μου προκαλούν ναυτία)ΥΓ2'Οχι σουγιαδάκι,πεταλούδα..http://4.bp.blogspot.com/-b3KjUuVZmdI/VRDeFJPuFbI/AAAAAAAAB5M/HEIbQmPJHPo/s1600/tumblr_inline_nln4bvhd2r1qlr65v.gif