Στο σημερινό ‘Α, μπα’: η σημασία της εξωτερικής εμφάνισης

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: η σημασία της εξωτερικής εμφάνισης Facebook Twitter
39


________________
1.

A μπα γεια, σου έχω στείλει πολλές φορές, πρώτη φορά σου στέλνω με σκοπό να εκμεταλλευτώ το ότι αυτή η ερώτηση θα απαντηθεί μετά από πάρα πολλούς μήνες. Πρώτη φορά επίσης μου αρέσει αρκετά ένας. Μετά από 4 χρόνια.
Σπουδάζουμε μαζί γνωριζόμαστε ένα εξάμηνο είμαστε και οι δυο γύρω στα 30 και νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Μου κόβει τα πόδια το ότι δεν είμαι αδύνατη.
Με ταλαιπωρεί η σκέψη ότι δεν φαίνομαι στον άλλον φρέσκια.
Για τα υπόλοιπα κομμάτια του εαυτού ευχαριστημένη αρκετά, νομίζω ότι είμαι σε μια καλή πορεία αναζήτησης και δόμησης της προσωπικότητας μου.
Όμως η ικανότητα μου να φροντίζω εμένα στα πιο επιφανειακά κομμάτια μου ήταν πάντα ανεπαρκής και αυτό φοβάμαι πόσο πολύ ''ξερνάει'' στον άλλον την ανικανότητα μου να είμαι δυνατή και να με φροντίζω και εσωτερικά.
Λυπάμαι γιατι δε μου αξίζει αυτη η συμπεριφόρα προς εμένα από εμένα.
Λυπάμαι γιατί ο καιρός περνάει και τον αφήνω να περνάει και τώρα που έχω κάποιον που θα θελα να μοιραστώ μαζί του όμορφες στιγμές τώρα νιώθω πόσο φυλακή είναι το σώμα που μου επιτρέπω να χω.
Μαρέσει που και στο παρελθόν ήσουν κάθετη στο πόσο σημαντικη είναι κ η εξωτερική εμφάνιση και συμφωνώ μαζί σου, αλλα για μένα είναι πιο δύσκολο να με κρατάω σε φόρμα (ο,τι αυτό περιλαμβάνει) από το να διαβάσω 100 βιβλία σε εναν μήνα. Έχεις κάποια συμβουλή;- ισως κ ερωτευμένη

Στα 40 θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο και θα λες «τι ωραία και νέα που ήμουν στα 30 και δεν το καταλάβαινα» και στα 50 θα λες «τι νέα και ωραία που ήμουν στα 40 και δεν το καταλάβαινα» και μάντεψε τι θα λες στα 50 και στα 60 και στα 70 και στα 80.


Αντί να χάνεις δεκαετίες, κοίτα να εκμεταλλευτείς και να ζήσεις την νεότητα και την φρεσκάδα των 30 και να μη λες βλακείες.


Αυτό για το απίθανο όριο των 30 που έχουν οι γυναίκες και με κάνει έξαλλη.


Η φροντισμένη εξωτερική εμφάνιση είναι σημαντική επειδή έτσι δείχνεις στους άλλους ότι σέβεσαι τον εαυτό σου και τον φροντίζεις. Επίσης, είναι σημαντική επειδή όταν είσαι σε δημόσιο χώρο και γνωρίζεις ανθρώπους το να σκέφτεσαι «είναι εντάξει τα μαλλιά μου μήπως είμαι χοντρή μήπως φαίνεται η τρύπα στο καλσόν» σε κάνει να φέρεσαι διαφορετικά από αυτό που είσαι και δεν δίνεις στους άλλους την ευκαιρία να σε γνωρίσουν και να ακούσουν για τα εκατό βιβλία που έχεις διαβάσει.


Φυσικά και δεν είναι εύκολο να ασχολείσαι με την εμφάνιση σου. Το ότι είναι δύσκολο είναι επιχείρημα για ποιο πράγμα όμως; Για να μην ασχοληθείς;

________________
2.


ρε συ α μπα το παθαίνεις και εσύ αυτό με τις σειρές; να βλέπεις μέχρι κάποια τελικής πτώσης, να μην μπορείς να σταματήσεις στο ένα επεισόδιο και αν η σειρά είναι καλή να μετανιώνεις που την είδες τόσο γρήγορα, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις βρει την επόμενη αντάξια που θα την αντικαταστήσει; θεωρείς ότι χάνεις την μισή απόλαυση με αυτόν τον τρόπο;;


House of Cards! Το βλέπετε; Όχι δεν το έχω, θέλω να τα δω όλα μαζί, σχεδόν ταυτόχρονα αν γίνεται και να τα καταβροχθίσω. Στενοχωριέμαι που πλησιάζει το τέλος αλλά ευτυχώς έχουμε ακόμα το Good Wife και σε λίγο έρχεται το Mad Men. Επίσης στα φαγητά τρώω πρώτα αυτό που μου αρέσει περισσότερο γιατί ενώ τρως, χορταίνεις, και προτιμώ να χορτάσω με το καλύτερο. Ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει αν κρατηθώ. Μπορεί να πέσει βόμβα στον server του Netflix. Ή να πέσει ένας μετεωρίτης πάνω στη γη. Δεν θέλω να το διακινδυνέψω.


________________
3.


Γιατί κλαίω συχνά όταν είμαι μόνη μου; Χωρίζω και είμαι ερωτευμένη, κλαίω, χωρίζω και δεν είμαι ερωτευμένη, πάλι κλαίω. Νοιώθω ότι μου λείπει ο σύντροφος, κλαίω, νοιώθω ότι δεν με ικανοποιεί η ζωή μου, κλαίω. Στεναχωριέμαι με όσες προβληματικές καταστάσεις στην κοινωνία βλέπω γύρω μου, κλαίω.

Πιστεύω ότι είμαι άνθρωπος που ξέρει να διασκεδάζει, να απολαμβάνει τη ζωή, να γελά και έχω πολλά ενδιαφέροντα. Επίσης θεωρώ ότι είμαι πολύ δυναμικός άνθρωπος και κοντινοί μου άνθρωποι με βρίσκουν και σκληρή.

Λες να είναι η έκφραση των συναισθημάτων που καταπιέζω όταν είμαι με άλλους ανθρώπους και να εκφράζεται με αυτό τον τρόπο;

Είναι φάση που περνάω, είναι ο χαρακτήρας μου και είναι οκ να είμαι έτσι; Πάντα πίστευα ότι, αφού δεν επηρεάζει τη ζωή μου αρνητικά, αποτελεί μέρος του χαρακτήρα μου και είναι οκ. Επίσης, πάντα το έβρισκα λυτρωτικό, αφού μετά το κλάμα, ηρεμούσα και χαλάρωνα, το έβγαζα από μέσα μου. Οντως είναι αποτοξινωτικό για μένα.

Τελευταία όμως άρχισα να προβληματίζομαι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με μένα, μιας και δεν ξέρω πως αντιδρούν άλλοι άνθρωποι και αν αυτό είναι συχνό και λογικό φαινόμενο. Τι λες, είναι καλά να δω ψυχολόγο; Ή να περιμένω λίγο καιρό πρώτα να έρθουν οι άκλαφτες μέρες;- αθηναία


Αν θέλεις να δεις ψυχολόγο, δες, αλλά αν κάτι δεν σου δημιουργεί πρόβλημα στην καθημερινότητα ή με τους άλλους, δεν είναι πρόβλημα, είναι χαρακτηριστικό σου. Αφού λες ότι ανακουφίζεσαι, και ότι γελάς και έχεις ενδιαφέροντα, δεν έχει και πολλή σημασία αν είναι συχνό φαινόμενο ή όχι. Ούτε αν είναι «λογικό».


________________
4.


Αγαπημένη Α,Μπα, καλημέρα. Ευχαριστώ που μου δίνεις κάτι ωραίο να διαβάζω με τον πρωινό καφέ. Ήθελα λοιπόν να σε ρωτήσω το εξής: Διαβάζω τα βιβλία μου, βλέπω τις ταινίες μου και τα θέατρά μου, ακούω τη μουσική μου, όπως όλος ο κόσμος. Ενημερώνομαι επίσης όσο μπορώ, και έχω την άποψή μου για διάφορα πράγματα. Λοιπόν, μου συμβαίνει πολύ συχνά, ενώ κάτι μπορεί να το έχω λίγο ή πολύ τακτοποιημένο στο κεφάλι μου ως θέμα, ή ενώ έχω άποψη για ένα προσωπικό ζήτημα (π.χ. οικογενειακό ή γκομενικό) που μου εκθέτει ο συνομιλητής μου, να μπλοκάρω τρομερά στη συζήτηση. Στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος μπορεί να θεωρώ ότι είναι πολύ λίγα αυτά που ξέρω, οπότε να ακούω τον άλλο με απόλυτη συγκατάβαση και να μην μπαίνω καν στη διαδικασία να τον ρωτήσω πράγματα από φόβο ότι θα με θεωρήσει άσχετη και ηλίθια (κακό, πολύ κακό βέβαια γιατί έτσι δεν καταφέρνω να "εκμεταλλευτώ" τον άλλο για να μάθω πέντε πράγματα παραπάνω), ενώ στα προσωπικά θέματα επίσης ακούω τον άλλο με απόλυτη συγκατάβαση και δεν μπορώ να πω πέντε λέξεις πέρα από το "δίκιο έχεις", οπότε, ακόμα και να συμφωνώ, νιώθω ηλίθια που δεν μπορώ να πω κάτι από αυτά που έχω στο κεφάλι μου ώστε τουλάχιστον να γίνει συζήτηση και να μη νιώθει ο άλλος ότι μιλάει σε ντουβάρι. Αυτό δεν το παθαίνω με όλους τους ανθρώπους, αλλά συνήθως με όσους θαυμάζω πολύ για κάποιο λόγο. Πώς παλεύεται; Δεν μπορώ να απολαύσω την παρέα των ανθρώπων που θαυμάζω, και αυτό με στενοχωρεί πολύ.


Δεν το έχεις καταλάβει, αλλά κατά κάποιο τρόπο είσαι η ιδανική συνομιλήτρια. Δεν μιλάς πολύ, ακούς και δεν διαφωνείς. Ο κόσμος λατρεύει να ακούει τον ήχο της φωνής του. Το πιο πιθανό είναι ότι απολαμβάνουν την συνομιλία μαζί σου κι ας δεν εκφράζεσαι. Ένα μικρό βήμα πρέπει να κάνεις, και το ντόμινο θα ξεκινήσει. Να κάνεις ερωτήσεις. Μην φοβάσαι τίποτα. Κάνε ερωτήσεις, οι συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου λατρεύει να λέει τη γνώμη του, αγαπάει τις ερωτήσεις, και δύσκολα θα σε κακοχαρακτηρίσει, ακόμα και αν ρωτήσεις το πιο βασικό πράγμα του κόσμου.


ΥΓ. Νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει τη σημασία της λέξης «συγκατάβαση».


________________
5.


Γεια σου βρε Α μπα! Σχέση 4 χρόνων με πολλά διαλείμματα καθώς από την αρχή θέλαμε άλλα. Με πολύ κόπο κατάφερα να κατανοήσω ότι δεν γίνεται να περιμένω χωρίς να ζω το πότε θα επιστρέψει για να είμαι χαρούμενη για λίγο και μετά να ξανα αρχίσω να νιώθω ζορισμένη και ότι δεν παίρνω αυτό που χρειάζομαι. Το θέμα δεν είναι αυτό. Με αυτό τον άνθρωπο καλώς ή κακώς ζήσαμε πράγματα. Άφησα λοιπόν ένα εύλογο για μένα διάστημα από τη στιγμή που είπα οριστικά δεν μπορούμε και επικοινώνησα για να δω απλά τι κάνει. Χωρίς υπόνοιες για να τον δω, χωρίς μελοδραματικά σε σκέφτομαι και τερτίπια επανασύνδεσης. Καμία απάντηση. Υποθέτω πως ίσως είναι ακόμη νωρίς για εκείνον. Αφήνω πάλι κάποιο διάστημα και ξανά στέλνω ένα μήνυμα λίγο μελοδραματικό αυτή τη φορά λέγοντας πως θα ήθελα ειλικρινά να μάθω αν είναι καλά καθώς αποτελεί κομμάτι της ζωής μου. Είναι πραγματικά αυτό που σκέφτομαι και με πληγώνει που έχουμε γίνει δυο ξένοι. Πάλι καμία απάντηση. Και έρχομαι να ρωτήσω : είναι παράλογο που θέλω να μάθω τι κάνει; Σέβομαι ότι μπορεί να μην θέλει επαφή αλλά με στεναχωρεί. Πάνε 4 μήνες από την τελευταία φορά που μιλήσαμε. Ευχαριστώ για το χρόνο σου-Ntri ntri


Θα σου πω εγώ τι κάνει: καλά είναι.


Αφού είχατε πολλά πέρα δώθε στο παρελθόν, δεν ξέρει γιατί στέλνεις μήνυμα τώρα. Εσύ λες ότι δεν θέλεις κάτι πέρα από το να μάθεις αν είναι καλά. Οκ, σου κάνω μια ερώτηση. Αν σου απαντούσε ένα ξερό «καλά είμαι» και έκοβε εκεί την κουβέντα, θα ένιωθες καλύτερα;


Όχι. Γιατί αυτό που θέλεις είναι να ξεκινήσει πάλι ένας διάλογος. Θέλεις να μάθεις τι κάνει, και πώς το κάνει και με ποιον το κάνει. Και δεν θέλει να σου πει. Δεν είναι παράλογο που θέλεις να κρατήσεις μια χαραμάδα ανοιχτή, αλλά δεν είναι παράλογο που αυτός δεν θέλει ούτε αυτή την χαραμάδα. Ναι, είναι στενάχωρο. Αλλά όπως είπες, από την αρχή θέλατε άλλα πράγματα. Ακόμη και τώρα, άλλα πράγματα θέλετε.


________________
6.

Καλησπέρα σας, πίστευα πάντα ότι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και όχι ακίνητα κτλ, πολλές φόρες έχουν βρεθεί σε καταστάσεις πάρα πολύ δύσκολες τους βοήθησα ανεξαρτήτως κόστους χρηματικής-προσωπικής-συναισθηματικής υγείας χωρίς να ξέρω καν ποιός είναι ο τερματισμός, αισίως όλα τέλειωναν περίφημα αλλά όταν έρχεται η μέρα που πρέπει να τονίσεις τα λάθη της προσωπικότητας του τότε γίνεσαι κακός και πάντα μένεις μόνος-η. Δεν μιλάμε για μια περίπτωση αλλά για πάνω απο 10α, κάτι θέλω να σε ρωτήσω αλλά δεν ξέρω τι είναι αυτό... :/


Δεν κατάλαβα τι ακριβώς λες (ούτε κι εσύ) αλλά θα σου πω τι παρατήρησα, από τον τρόπο που τα έγραψες, κι εννοώ την παράθεση σκέψεων και την αλληλουχία. Όπως τα γράφεις είναι σα να ζητάς υποταγή επειδή έδωσες σε ώρα ανάγκης. Αν πιστεύεις ότι το να βοηθάς τους άλλους σου δίνει περισσότερα δικαιώματα για να σχολιάζεις μετά τον χαρακτήρα τους, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Και αν πιστεύεις ότι η προσφορά βοήθειας ισούται με «επένδυση στις ανθρώπινες σχέσεις», κάνεις ακόμη μεγαλύτερο λάθος. Για να δημιουργήσεις ουσιαστικές σχέσεις με τους άλλους πρέπει να είσαι έτοιμος να παραδεχτείς ότι κι εσύ είσαι ευάλωτος.

________________
7.


Α, μπα και τελικά....γιατί γιά όλους/όλες (οκ έναν κ μία μέχρι στιγμής) μετα από 2-3 χρόνια αμφιβάλλω αν είναι ερωτευμένοι και χωρίζω; Φοβάμαι οτι μέχρι να καταλάβω αν έγκειται σε δική μου ανασφάλεια και μόνο,η αν όντως έχω αυτά τα ακράδαντα στοιχεία οτι ο έρως πέταξε, θα διώχνω ανθρώπους που ίσως είχαμε να μοιραστούμε πολλά ακόμα... Για την αγάπη βέβαια δεν αμφέβαλα ποτέ..Αλλά γιατί να μη μπορώ να αρκεστώ μόνο σε αυτό το μοναδικό και δυσκατάκτητο συναίσθημα που γαληνεύει την ψυχή μας και να κρέμομαι από τα μάτια του έρωτά μου για να ανιχνεύσω έστω ένα κλάσμα του δευτερολέπτου λάγνου και καψούρικου βλέμματος;

Ευχαριστώ.- M. που ήμουν και πριν

Επιτέλους και ένας που παραδέχεται ότι όταν λέει 'όλοι' εννοεί ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ.


Ας το προσπεράσουμε αυτό. Το πιστεύεις επειδή ισχύει. Μετά από 2-3 χρόνια ο έρωτας με την έννοια την μεθυστική έχει φύγει. Αν δεν το καταλαβαίνεις και δεν προσπαθείς να μετουσιώσεις αυτό το προσωρινό συναίσθημα σε κάτι άλλο που κρατάει περισσότερο, τότε χωρίζεις. Στη θέση σου για την αγάπη θα αμφέβαλλα. Αν υπήρχε αγάπη δεν θα την άφηνες τόσο εύκολα.

39

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
Βρε Αμπα, κάποτε η αναμονή ήταν ένας μήνας. Κάποτε έκοψες τις ερωτήσεις απο 12 σε 7 γιατί δεν εισέρχονταν αρκετές. Τώρα που έχει φτάσει η αναμονή στους 4+ μήνες, γιατί δεν αυξάνεις τις ερωτήσεις πάλι;(αν πρέπει να ρωτήσω στη φόρμα για να πάρω απάντηση, παρακαλώ να μου το πεις)
#2Ένας φίλος μου μου είπε ότι σε ένα σάιτ (με σήμα ένα ιστιοφόρο που έχει μια κασέτα και κάτι κόκκαλα στο κεντρικό πανί) βρήκε ολόκληρη την τρίτη σεζόν του House of Cards, αλλά εγώ δεν ξέρω από τέτοια πράγματα.Μου άρεσε πάντως στο 13ο επεισόδιο εκεί που ο Frank ***SPOILER***
#7Καλά, δεν ισχύει εντελώς. Το λάγνο και καψούρικο βλέμμα, που λέει η κοπέλα, δεν φεύγει απαραίτητα στα 2-3 χρόνια, απλά δεν είναι 24/7. Αν εξαφανιστεί τελείως, πιστεύω είναι πρόβλημα.
#2Καθόλου εντύπωση δε μου κάνουν αυτά που λες.Κανονικό junkie είχα καταντήσει με τις σειρές. Σερί ξενύχτια επί ημέρες και την άλλη μέρα πρωινά εγερτήρια και να σέρνομαι. Να ξεροσταλιάζω πότε θα βγει ο επόμενος κύκλος, τι θα δω μετά, τι καλό πράμα κυκλοφορεί... Σημειωτέον ότι ποτέ δεν ήμουν τηλεορασάκιας, μέχρι που είδα το πρώτο επεισόδιο του Lost. Αυτό ήταν.Υπέφερα (sigh).Τελικά τις έκοψα μαχαίρι. Είμαι περίπου 2 χρόνια καθαρή :)(Πάντως αν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου για couch marathons, που λέει κι η Maggie, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα)
Νο 2Η χειρότερη κραιπάλη που έχω κάνει ήταν όταν ήμουν άρρωστος για μερικές μέρες και είδα πέντε κύκλους CSI (αγορασμένοι,στις κασετίνες τους),με διαλείμματα για να λυποθυμώ απ'τον πυρετό.
#2.Προσπάθησα να δω τη 10η εντολή του Κοκκινόπουλου. Νταξ...αξιοπρεπής προσπάθεια, τηρουμένων των αναλογιών, αλλά ρε παιδάκι μου πολύ σεξ και βωμολοχία σε κάθε επεισόδιο (και δεν είμαι πουριτανή, κάθε άλλο), διάλογοι φτωχοί έως μηδαμινοί και σε πολλές περιπτώσεις κακή ηθοποιία και σκηνοθεσία.Στις αμερικάνικες σειρές από την άλλη (καμμία σύγκριση, το ξέρω) κι ο τελευταίος κομπάρσος μου δίνει την αίσθηση ότι είναι ταλεντάρα, τα σενάρια έξυπνα και σου κρατάνε το ενδιαφέρον με τρόπο που δε μπορείς να σταματήσεις στο ένα επεισόδιο και η σκηνοθεσία απίστευτη. Τελευταία εκτός από Good wife και How to get away with murder, είδα και το Suits το οποίο είναι συμπαθέστατο κι ενδιαφέρον.(έτσι μονοκοπανιά)Αυτό που δεν καταλαβαίνω με πολλές αμερικάνικες σειρές είναι για ποιό λόγο η σεζόν τους τελειώνει τώρα και η επόμενη ξεκινάει το καλοκαίρι. Οι Αμερικάνοι δεν πάνε διακοπές; Λένα μήπως ξέρεις;
η σκηνοθεσία απίστευτη Πηγή: www.lifo.grΑκριβώς.Και το editing.Θα μπορούσαν να δείχνουν κάτι ακίνητες πέτρες και να γλυστράει ο χρόνος χωρίς να το καταλάβεις.Στην Αμερική,απ'όσο ξέρω,έχουν κάποιες σειρές που προβάλλονται μόνο στην καλοκαιρινή περίοδο.Όπως το Major Crimes.
@ oh not you again Πάντως αν, παρόλα αυτά, ενδιαφέρεσαι να δεις καλό Κοκκινόπουλο, σου προτείνω τις σειρές : - "Νυχτερινό δελτίο" - "Άμυνα ζώνης" - "Μαύρα μεσάνυχτα"Tα δύο πρώτα προβάλλονταν από την τότε ΕΡΤ και αποτελούν τις τηλεοπτικές μεταφορές των ομώνυμων αστυνομικών μυθιστορημάτων του Πέτρου Μάρκαρη. Ειδικά στο "Νυχτερινό δελτίο", η σκηνοθεσία μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις (στην ελληνική τηλεόραση σπάνια θυμάμαι να έχω νιώσει τόσο ενθουσιασμένη με τις ικανότητες και το μεράκι ενός σκηνοθέτη - μάλιστα μπορώ να σου πω και τις πέντε-έξι στιγμές που μου συνέβη αυτό στην μακρόχρονη πορεία μου ως τηλεθεάτρια, τόσο λίγες και ξεχωριστές). Βέβαια, μην περιμένεις σπίντα σ' αυτές τις σειρές. Άλλο είναι το ύφος. Το στοίχημα εδώ είναι να σε εισάγει στην σωστή ατμόσφαιρα. Και ενώ συχνά αποφαίνεται πολύ δύσκολο για μια σειρά να ισορροπήσει το προσωπικό δράμα και τη μελαγχολία από τη μια πλευρά, με την τραγελαφική ελληνική πραγματικότητα από την άλλη - συν του μυστηρίου (αστυνομική πλοκή) ή της φρίκης (εγκλήματα/αστυνομικό τμήμα κλπ.) - χωρίς να ξεφύγει από πουθενά και να γίνει γελοίο, εδώ επιτυγχάνεται, διατηρώντας το πνεύμα και το κλίμα του βιβλίου.Η τελευταία σειρά είναι ΤΡΕΛΗ μαύρη κωμωδία του Μega. Την έχω δει όλη πέντε φορές. Καταπληκτική δουλειά. Υ.Γ. Όντως. Tην "10η εντολή" ούτε εγώ κατάφερα ποτέ να την παρακολουθήσω όσες φορές τυχαία ξεκίνησα κάποιο επεισόδιο - την βρίσκω απαισιότατη από όλες τις απόψεις (εκτός από τη μουσική επένδυση ίσως).
Μία συγγνώμη για ένα λάθος εκ παραδρομής : Η σειρά "Άμυνα ζώνης" είναι σε σκηνοθεσία Φίλιππου Τσίτου και Λευτέρη Χαρίτου. Δεν είναι του Κοκκινόπουλου.Οι άλλες δύο σειρές ΝΑΙ, είναι βεβαίως, σε σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου.
Γενικώς στην Αμερική οι καλές σειρές δεν ξεκινούν το καλοκαίρι, για τους λόγους που φαντάζεσαι. Εξαιρείται το Netfilx που έχει άλλο σύστημα και κάποιες κατά καιρούς προσπάθειες άλλων καναλιών που θέλουν να κρατάνε το κοινό τους 12 μήνες το χρόνο και όχι 10. Από την άλλη επειδή είναι κλειστά τα σχολεία τα παιδιά βλέπουν αβέρτα τηλεόραση, και αυτό έχει τα καλά του (για όσους δουλεύουν στην τηλεόραση) οπότε το αποτέλεσμα δεν είναι ξεκάθαρο.
#5 ntri - ntri , μεσα σε 4 μηνες εκανες 2 προσπαθειες να επικοινωνησετε.δεν το λες μικρο ποσοστο κ δε λες κ το διαστημα αρκετο για μια σχεση με ενταση οπως περιγραφεις. υπαρχει καποια περιπτωση αυτο που σε ενοχλει να ειναι η σκεψη οτι ειναι οντως καλα κ δε θελει επικοινωνια μαζι σου; εικασια κανω
#1,εγω δεν καταλαβα το ειδος της γνωριμιας.αν σ ολο αυτο το διαστημα που γνωριζεστε δεν εχει κανει καποια κινηση,δεν εχει γινει φλερτ,δεν σου χει δειξει οτι ενδεχομενως θελει,γινεται 30 χρονων ανθρωπος να εχεις αποφασισει οτι μετα απο 4 χρονια αυτος ειναι ο ερωτας που θες να οραματιζεσαι ομορφες στιγμες και μοιρασμα μαζι του?μηπως νιωθεις 'οτι δεν μπορεις να κανεις κατι' διοτι ουτε κι αυτος σου χει δειξει σημαδια οτι μπορεις?η θεωρεις οτι αν ησουν θεαρα σε φορμα θα τον εθελγες πειθαναγκαστικα?Θα εκανες την πρωτη κινηση ενω τωρα δεν μπορεις?Και σε φορμα και χωρις μπορεις να το κανεις,και σε φορμα και χωρις μπορεις να περιμενεις οτι αφου δεν το εκανε αυτος ως τωρα ειναι πιο μικρες οι πιθανοτητες να ειναι κρυφα γοητευμενος.Αλλα ποτε δεν ξερεις. Τωρα οσον αφορα τη φορμα (που θεωρω σημαντικη),απαντας κι εσυ στο 2 αμπα μουy γιατι ειναι δυσκολο.Αμα αρχισει αυριο να βρεχει μετεωριτες ,θα εχω περασει τους τελευταιους μηνες της ζωης μου ματσαλωντας μπροκολα και oatmeal?
#3 Αθηναία, κι εγώ έχω ακριβώς το ίδιο χαρακτηριστικό (βασικά θα μπορούσα να έχω στείλει εγώ την ερώτηση)! Ο λόγος που το γράφω είναι επειδή κι εγώ αναρωτιόμουν μήπως κάτι δεν πάει καλά και χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη. Μην ανησυχείς πάντως, κι εγώ κατέληξα σε αυτό που λέει η Α, μπα: είναι απλά ένας προσωπικός τρόπος έφρασης και αποφόρτισης των συναισθημάτων και δεν κάνει κακό εφόσον κλαις μονάχα όταν είσαι μόνη. Εγώ πχ νομίζω ότι το έχω κληρονομήσει από τη γιαγιά μου :-)#6 Είμαι πολύ περίεργη να μάθω για ποιους λόγους ΠΡΕΠΕΙ να τονίσεις τα λάθη της προσωπικότητας των άλλων...
Είμαστε πολλές. Εγώ μπορώ να κλαίω, να βρίζω και να γελάω ταυτόχρονα. Χτες ας πούμε που διάβασα για μία τρελλή που έβαψε το γατί της ροζ και πέθανε το γατάκι, έκλαιγα για τη μοίρα του, έβριζα τη @#$$%^#$%#^ που βαριότανε τη ζωή της και παράλληλα γέλαγα γιατί άκουγα στο βάθος TOUS με θώδη (φρικτό μη το δείτε).
Ομοιοπαθούσα κι εγώ.Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που κλαίνε εύκολα (χωρίς κάποιο ψυχολογικό θέμα βέβαια) άλλο τόσο γελάνε κι εύκολα.Παρατήρησέ το.Έχει να κάνει με τον τρόπο που εκφράζουμε τα συναισθήματά μας.Είμαστε large!!Και φυσικά είναι πολύ πολύ καλή εκτόνωση.Και το γέλιο αλλά και το κλάμα.
#1: Δεν θέλω να σου δώσω συμβουλές, σίγουρα από μόνη σου γνωρίζεις τί πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις την εξωτερική σου εμφάνιση στα πλαίσια του λογικού και εφικτού για σένα. Κάνε ό,τι μπορείς, όπως μπορείς, μην παραιτείσαι, αλλά μην το αφήνεις να γίνει κι εμμονή. Το σώμα σου θα σε ανταμείψει για την προσπάθειά σου. Θα'θελα, προσωπικά, να σου δώσω λίγο θάρρος λέγοντάς σου το εξής: Στα 30ά μου γενέθλια είχαμε βγει με την παρέα μου να το γιορτάσουμε σε ένα τσιπουράδικο (σαν τώρα το θυμάμαι). Ήμουν λίγο σκεφτική, γιατί τότε πράγματι έβλεπα τα 30 ως ορόσημο και κάνοντας τη συγκεκριμένη εποχή μια ανασκόπηση, θεωρούσα ότι δεν είχα καταφέρει και πολλά πράγματα στη ζωή. Ένας φίλος μου, που με περνούσε ηλικιακά 8 χρόνια, μάλλον διαισθάνθηκε τον προβληματισμό μου και κάνοντας μια πρόποση μας είπε χαμογελώντας μια κουβέντα που δεν ξέχασα ποτέ: "Στα 30 αρχίζει η ζωή!"Και ξέρεις; Είχε απόλυτο δίκιο!:))
Σανάθη Αμυγδαλιάς πολύ συμφωνώ. Εδώ και 7 χρόνια που ζω σ'αυτή τη δεκαετία, μπορώ να πω ότι τα απολαμβάνω περισσότερο και από εκείνα της ξέγνοιαστης, άγουρης νιότης. Είναι πιο ζουμερά, πώς να το κάνουμε.
Santinitytinytinytinity, το α,μπαράκι παραμένει το αγαπημένο μας στέκι, εννοείται! Απλώς, καμιά φορά θα παίρνουμε τα ποτά μας και θα συνεχίζουμε το πάρτι στο σπίτι με χαμηλή μουσική, πιο διακριτικά, για να μην ενοχλούμε :)))
Η ψύχωση που έπαθα με τη good wife δεν μου έχει προηγούμενο, είδα 5 σαιζόν σε λιγότερο από 3 εβδομάδες (5 σαιζόν Χ 22επεισόδια) και στην πέμπτη σαιζόν που απογειώθηκε με τα δυο ιστορικά πια επεισόδια νομίζω έμεινα αμίλητη για ώρες..Οι καλές σειρές είναι ψύχωση και ναι θέλω να τις βλέπω μονορούφι!!
Είδα το the good wife ΟΛΟ σε μια εβδομάδα,το damages σε δύο και εν μέσω εξεταστικής,και κοιμόμουν και ξυπνούσα με τη σκέψη τους,νιώθω ότι ανήκω στην παρέα τους,ότι μοιράζομαι τα βάσανά τους!Είμαι ικανή να δω 7-8 επεισόδια σερί,μέχρι που τα μάτια μου να βλέπουν αστεράκια...Και κλείνω την τηλεόραση νιώθοντας ενόχες που εγκαταλείπω την παρέα μου.Γιατρέ μου,είναι ανησυχητικό;
Σε νιώθω..το damages άλλο κόλλημα !!αλλά σαν την Alicia Florick τίποτα!!και εγώ αναρωτήθηκα πολλές φορές αν είμαι καλά όταν έβαζα το παιδί για ύπνο για να δω το επόμενο επεισόδιο..
Εγώ έστελνα τον άντρα μου με με τα παιδιά σε παιδικά πάρτυ και καλά για να διαβάσω και μόλις έκλεινε η πόρτα ξεκινούσα το μαραθώνιο.Ε,στα διαλείμματα έριχνα και μια ματιά στα βιβλία...
1) ξεγυμνωσε το ειναι σου με οποιο τροπο μπορεις! κ εναν στιχο με αγαπη:Κοιτα τα ρουχα μου ειναι σεμνα,ισως φτωχα,Και συ δεν βλεπεις καν τη ριζα του λαιμου μου.Γυμνιες - Αντρε Σπιρ
2.Είναι πολύ πιο απολαυστικό να βλέπεις σειρές μονομιάς, σαν μια τεράστια ταινία, καθώς όλα τα γεγονότα έχουν μεγαλύτερη συνάφεια και χάνονται τα πιθανά τρωτά σημεία κάποιων επεισοδίων. Ένα κακό επεισόδιο ανάμεσα σε 3 καλά, χάνεται, αποτελεί γέφυρα για εξελίξεις. Αλλά ένα κακό επεισόδιο με αναμονή μιας εβδομάδας απογοητεύει και αφήνει πικρή γεύση μέχρι την επόμενη. Χαίρομαι που ανακάλυψα αργά κάποιες καταπληκτικές σειρές και έκανα couch marathons γιατί είδα την μεγάλη εικόνα που ήθελε να επικοινωνήσει ο δημιουργός τους. Εφόσον βλέπω μια σειρά σε σύντομο χρονικό διάστημα και έχω μια συγκεκριμένη διάθεση εκείνη την εποχή, βλέπω τα γεγονότα μέσα από το πρίσμα της, κάτι που επίσης βοηθά σε μια πιο δεμένη εμπειρία.