Στο σημερινό ‘Α, μπα’: από τα πέντε μέχρι τα εικοσιπέντε

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: από τα πέντε μέχρι τα εικοσιπέντε Facebook Twitter
80


________________
1.

Έχω ένα φίλο, με τον οποίο βγαίνουμε που και που για καφέ. Την τελευταία φορά, μου έκλεψε χρήματα από το πορτοφόλι μου. Φυσικά δεν υποπτεύθηκα τίποτα, καθώς πρόκειται για άτομο σωστό, υπεράνω υποψίας και θεώρησα ότι εγώ τα έχασα κάπου. Μέσω κοινών γνωστών, που "έχαναν" συχνά και αυτοί χρήματα σε εξόδους μαζί του, μέχρι που τον έπιασαν εν δράσει, αντιλήφθηκα τι συμβαίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, εφόσον δεν έχει οικονομικό πρόβλημα. Το ερώτημα μου είναι: Πως θα μπορούσα να αντιδράσω την επόμενη φορά που θα / αν συμβεί κάτι παρόμοιο;- πρωί πρωί

Εξαρτάται από το πόσο φίλος σου είναι. Η συμπεριφορά αυτή δείχνει βαθύ πρόβλημα και η εμπλοκή σου, αν αποφασίσεις να εμπλακείς, θα είναι δύσκολη και γεμάτη νάρκες. Θα έλεγα ότι πρέπει να εκτιμήσεις πρώτα μέσα σου τι σχέση πιστεύεις ότι έχετε και αν αξίζει να επενδύσεις χρόνο και προσπάθεια. Δεν το λέω με κυνισμό, αν και ξέρω ότι έτσι ακούγεται. Μόνο αν έχεις επενδύσει συναισθηματικά θα έχει νόημα (και αποτέλεσμα) η εμπλοκή σου.


Αν δεν υπάρχει ψυχική σύνδεση, αν είναι περισσότερο γνωστός παρά φίλος, ίσως είναι καλύτερα να μην δώσεις ευκαιρίες να διαπιστώσεις αν θα το ξανάκανε ή όχι. Το λέω γιατί δε μπορώ να φανταστώ πώς γίνεται να συνεχίσετε να έχετε σχέσεις θάβοντας κάτι τέτοιο σα να μην έγινε.

________________
2.


Πατημένα τα αντα βρίσκομαι λογω δουλειάς στο εξωτερικό. Χθες διοργανώθηκε ένα streetparty (αντιστοιχη λέξη δε βρήκα στα ελληνικά) στο οποίο όλοι ήμασταν καλεσμένοι αρκει να φερναμε ποτό, φαγητό και 10 ευρώ για τα εξοδα δραστηριοτήτων (κρουστά και μουσική). Προσωπικά παντα είχα ενα θέμα στο να πηγαίνω μόνος μου σε παρτυ στα οποία δε γνωρίζω κανέναν. Παρολαυτα και τα 10 ευρώ τα προπληρωσα και προμηθεύτηκα ξηροκαρπία.
Τελικά κατέληξα να μείνω μόνος μου με κλειστές τις κουρτίνες και σβηστά τα φωτα μεχρι να τελειώσει το παρτυ που γινόταν ακριβώς κάτω απο το παράθυρο μου.
Νομίζω πως υπαρχει ένα θέμα.- abordo

Άρχισα να γράφω ότι σε κανέναν δεν αρέσει να πηγαίνει μόνος του σε πάρτι στο οποίο δε γνωρίζει κανέναν, αλλά το ότι κάθισες σπίτι με τα φώτα σβηστά μέχρι να τελειώσει, με κάνει να πιστεύω ότι ναι, υπάρχει κάποιο θέμα.


Ένα θέμα του οποίου η σοβαρότητα εξαρτάται από την υπόλοιπη κοινωνική σου ζωή, όμως. Αν έχεις, δεν βλέπω μεγάλο θέμα. Αν έχεις φίλους και γνωστούς, εκεί που είσαι ή αλλού, αν δεν νιώθεις μοναξιά, αυτό που μας δείχνει η ιστορία είναι ότι όταν έχεις πατημένα τα –άντα ξέρεις τον εαυτό σου και δεν υπάρχει λόγος να τον πιέζεις να κάνει πράγματα που δεν του αρέσουν. Αν νιώθεις μοναξιά και στενοχωριέσαι που δεν ξεπέρασες τον εαυτό σου, αυτό που μας λέει η ιστορία είναι ότι δεν είναι καλή ιδέα να πηδάς στο παγωμένο νερό από ψηλό βράχο, πρέπει να βρέξεις πρώτα τις πατούσες σε χλιαρά νερά, ήταν ψηλά ο πήχης για πάρτι με αγνώστους.


________________
3.


Αγαπητή α μπα!

Θα ήθελα να σου εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον τρόπο με τον οποίο απαντάς στα ερωτήματα των αναγνωστών. Μέσα από αυτά πολλές φορές διακρίνω πολλά δικά μου ζητήματα στα οποία βρίσκω λύσεις.

Θα θέσω κι εγώ ένα ερώτημα που μάλλον μαστίζει πολλά κορίτσια της γενιάς μου : Είμαι ένα βήμα πριν τα 40 και μέχρι τώρα είχα μόνο μακροχρόνιες σχέσεις (από 8 έως 6 χρόνια) οι οποίες όμως δεν οδηγήθηκαν στο ποθητό αποτέλεσμα (γάμος - παιδιά) για διαφορετικούς λόγους. το πρόβλημα είναι πως πλέον δεν έχω το περιθώριο για σχέσεις που θα μου στερήσουν την χαρά ενός παιδιού , έτσι προσπαθώ οι γνωριμίες που κάνω να είναι -όσο γίνεται- "εποικοδομητικές" δυστυχώς οι Άνδρες μόλις τους πω τις προθέσεις μου εξαφανίζονται ... Θα ήθελα να μην υπάρχει αυτός ο ρατσισμός μεταξύ ανδρών και γυναικών! μια γυναίκα μετά τα 35 θεωρείται μεγάλη για γάμο στην Ελλάδα! Ξέρω πως ίσως δεν θα έπρεπε να είμαι τόσο ευθύς, όμως δεν έχω περιθώρια για άλλους "αναίτιους" έρωτες! με έχει πιάσει άγχος ! πιο πολύ από οτιδήποτε θέλω ένα παιδί, μια ολοκληρωμένη οικογένεια που τόσο στερήθηκα, μια κι έχω χάσει τον μπαμπά μου μικρή, κι όσο ο χρόνος περνάει τόσο και πιο πολύ αγχώνομαι. Έχεις καμία συμβουλή για το πως να προσεγγίσω το όνειρο μου ? μήπως -υποσυνείδητα- δεν συμβαίνει γιατί φοβάμαι? (λόγω του τραύματος από την παιδική μου ηλικία) ?

Έχω ήδη μια αρκετά καλή δουλεία, έχω ζήσει μια πολύ άνετη ζωή γεμάτη ταξίδια και καλοπέραση, είμαι έτοιμη να τα στερηθώ όλα αυτά για να δημιουργήσω οικογένεια , επίσης εμφανισιακά κανείς δεν πιστεύει πως είμαι πάνω από 35 γιατί δείχνω πολύ μικρότερη (όμως δεν είμαι ...)

συγνώμη για την φλυαρία όμως σε αισθάνομαι "φίλη μου μετά από τόσα χρόνια που σε διαβάζω..
ευχαριστώ εκ των προτέρων

Η γραμματέας

Ο τρόπος με τον οποίο ιεραρχείς τις ανάγκες σου είναι και η τροχοπέδη σου, και ο λόγος που οι άντρες εξαφανίζονται.


Έχεις βάλει το παιδί πάνω από τον άντρα, και αυτό είναι προφανές. Δεν το κρύβεις καν, το θεωρείς και πολύ φυσιολογικό. Πες μου τώρα πόσο πολύ θα σου άρεσε αν κάποιος επέμενε να σε παντρευτεί από το τρίτο ραντεβού γιατί έχεις ωραία φαρδιά περιφέρεια και θα του κάνεις πολλά αρσενικά παιδιά. Πόσο γρήγορα θα εξαφανιζόσουν;


Αν θέλεις παιδί, κάνε ένα παιδί, αυτό είναι το πιο εύκολο (εντάξει, όχι αυτόματα, κατάλαβες). Αν θέλεις όμως ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.. το παιδί δεν σημαίνει αυτόματα και οικογένεια. Η οικογένεια είναι ένας πυρήνας ενός ζευγαριού που (ίσως) κάνει παιδιά και απλώνεται και στις οικογένειες και των δύο. Είναι κάτι που χτίζεται με τα χρόνια, που θέλει κόπο, και έχει ένα σωρό προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, προβλήματα που δεν λύνονται μερικές φορές. Η οικογένεια δεν είναι μόνο χριστουγεννιάτικο δέντρο και μεσημεριανό με κουβεντούλα. Είναι πολλαπλασιασμός των προβλημάτων. Γι'αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική ποιον θα διαλέξεις να την κάνεις, ειδικά – πολύ πιο σημαντικό – αν κάνεις παιδί. Γιατί το παιδί δεν ξεγίνεται. Αυτόν τον άντρα θα τον έχεις για πάντα στο κεφάλι σου, με ό,τι φέρει αυτός από πίσω. Για πάντα. Στο κεφάλι. Σου.


Και τέλος. Κανένας δεν μπορεί να καλύψει ό,τι κενό έχεις μέσα σου για οποιοδήποτε λόγο. Μην προσπαθείς να φέρεις κάποιον στον κόσμο επειδή πιστεύεις ότι θα σε γιατρέψει. Δεν θα το κάνει. Δε μπορεί να το κάνει, και θα απογοητευτείτε ο ένας από τον άλλον, πάρα πολύ πικρά.

________________
4.


Αγαπητή 'Α,μπα, όταν εισέρχεσαι σε ένα ιατρείο όπου υπάρχουν κι άλλοι ασθενείς πριν από εσένα και περιμένουν τη σειρά τους, χαιρετάς; Ή όταν αποχωρείς; Η απορία μου γεννήθηκε πρόσφατα καθώς περίμενα στον οδοντίατρο και παρατήρησα ότι τουλάχιστον οι μισοί έλεγαν "καλησπέρα" μόλις έμπαιναν και " Καλό σας βράδυ" ή κάτι αντίστοιχο μόλις αποχωρούσαν.

Είναι κάτι που συμβαίνει πάντα αλλά μόλις προχθές συνειδητοποίησα ότι εγώ προσωπικά δεν το κάνω. Ανοίγει η πόρτα, κοιτάω να βρω μια κενή θέση, κάθομαι και περιμένω τη σειρά μου. Είναι ένδειξη αγένειας ίσως;- coackroach


Το σωστό είναι να χαιρετάς μπαίνοντας και βγαίνοντας, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ναι, είναι ένδειξη αγένειας, ή μισανθρωπίας, αναλόγως. Ούτε εγώ το κάνω.


________________
5.


Γεια σου αγαπητή Α, μπα.
Δε θα σε απασχολήσω με θέματα σχέσεων. Έχει πιστεύω καταντήσει κουραστικό το πόσο μεγάλη βαρύτητα δίνουν οι περισσότεροι σε κάτι που θα έπρεπε να έρχεται με απόλυτα φυσικό τρόπο (χωρίς να υποβαθμίζω την ανάγκη της προσπάθειας μέσα σε μια σχέση ) και πόσο το παιδεύουν, το κοσκινίζουν, του προσδίδουν μεγάλη σημασία, ιδιότητες που δεν έχει κτλ. Δε το νομίζεις κι εσύ;
Δε θεωρώ τον εαυτό μου τέρας λογικής, ερωτεύομαι συχνά, αλλά έχω την οξυδέρκεια και αυτοεκτίμηση/αυτοπροστασία αν δεν ταιριάζει κάτι απλά να το αποδέχομαι και να προχωράω παραπέρα, όσο και να με χαλάει αρχικά. Τέλος πάντων, μακάρι να ήταν έτσι όλοι θα γλιτώναμε πολλά "δράματα" ( αλλά και λιγότερες καλές ταινίες και μυθιστορήματα από την άλλη ).
Λοιπόν, αυτό που θέλω να σε ρωτήσω εγώ είναι για τα επαγγελματικά. Αυτά με απασχολούν κυρίως. Γενικά στη ζωή σου είσαι υπέρ των αλλαγών προς κάτι που μπορεί να είναι καλύτερο αλλά να εμπεριέχει ρίσκο ή συνήθως προτιμάς τη σίγουρη και δοκιμασμένη επιλογή; Και θα ήθελα να επεκτείνω αυτή την ερώτηση εκτός από τα επαγγελματικά που αφορά εμένα, και σε άλλους τομείς της ζωής όπως μετακόμιση σε άλλη χώρα, σχέσεις με νέους ανθρώπους, ενασχόληση με νέα δραστηριότητα κτλ.- James Gordon

Η άποψή μου είναι ότι η δοκιμασμένη επιλογή δεν ισούται με λιγότερο ρίσκο. Έτσι νομίζουμε, αλλά είναι λάθος. Δεν γίνεται να εξαλείψεις το ρίσκο, είτε μείνεις είτε φύγεις, όσο και αν δεν μας αρέσει αυτό. Με άλλο κριτήριο πρέπει να παίρνεις αποφάσεις.

________________
6.


Αγαπητή Α,μπα,
να σου πω κι εγώ τον πόνο μου...Είμαι 23 και ποτέ δεν έχω κάνει σχέση. Στην αναζήτηση της αιτίας διαπίστωσα ότι ενδόμυχα δε θεωρώ τον εαυτό μου "άξιο" για κάτι τέτοιο. Όποτε βρίσκω κάποιον που να μου αρέσει αυτόματα αρχίζω να σκέφτομαι: "αποκλείεται να με θέλει", "γιατί να θέλει εμένα κι όχι την Χ, την Υ, την Ζ?".Στο τέλος ξενερώνω και-φυσικά-ο εκάστοτε άνθρωπος δε μαθαίνει ποτέ τίποτα, αφού ξαφνικά απομακρύνομαι...Ξέρω συνειδητά ότι δεν είμαι κανένα κελεπούρι αλλά ούτε καμιά χαζή, βαρετή Κουασιμόδα και το αντικείμενο του ενδιαφέροντος είναι-στο 95% των περιπτώσεων-κάτι αντίστοιχο με εμένα. Γιατί λοιπόν με κατακλύζουν αυτές οι σκέψεις, όσο κι αν προσπαθώ να τις διώξω? Έχω καταλάβει κάτι λάθος? Είναι μηχανισμός άμυνας? Θα το ξεπεράσω μεγαλώνοντας? Γενικά δεν είμαι απαισιόδοξη, αλλά το κομμάτι των σχέσεων συγκεντρώνει όλες μου τις ανασφάλειες και φοβάμαι μήπως χρειαστεί να διαλέξω ανάμεσα σε κανέναν ηλίθιο τύπο ή επτά γάτες!- catwoman


Όλοι μας συγκεντρώνουμε τις ανασφάλειες μας στο κομμάτι των σχέσεων, γιατί το ξεμπρόστιασμα εκεί είναι μεγαλύτερο, και το ρίσκο της χυλόπιτας πολύ τρομαχτικό. Ο λόγος που το ξεπερνάμε και παίρνουμε το ρίσκο είναι η περιέργεια για τη συνέχεια. Αυτή μας κάνει να τολμούμε πράγματα που δεν ξέρουμε αν θα μας βγούνε σε κακό.


Αν οι ανασφάλειες σου είναι μεγαλύτερες από την περιέργεια, δε νομίζω ότι το πρόβλημα σου είναι μόνο οι σχέσεις. Για σκέψου το. Πώς φέρεσαι στους υπόλοιπους τομείς; Τολμάς να κάνεις πράγματα που θα σε εκθέσουν; Αυτό που περιγράφεις είναι μόνο μέρος του προβλήματος. Πιστεύω ότι εφόσον έχεις ένα θέμα που σου δυσκολεύει την ομαλή συνύπαρξη με τους άλλους – και θεωρώ ότι όταν λες ότι είσαι 23 και δεν έχεις κάνει σχέση, εννοείς αυτό ακριβώς και δεν υπερβάλλεις, καλύτερα να πας σε ψυχολόγο, γιατί οι ανασφάλειες σου πρέπει να αντιμετωπιστούν, πριν σκοντάψεις και σε άλλες προκλήσεις.

________________
7.


είμαι 25 χρονών και τα τελευταία 20 χρόνια έχω φάει κόλλημα με τον καλύτερό μου φίλο, είμαστε όλη μέρα μαζί στη δουλειά, στο γυμναστήριο, για βόλτα και γενικά ταιριάζουμε τέλεια. ο ίδιος μου είχε πει στο παρελθόν ότι φοβάται πως ίσως να είναι γκέι αλλά δεν θέλει να το σκέφτεται, δεν έχει κάνει ποτέ του σχέση και ισχυρίζεται ότι θεωρεί τον έρωτα ανθρώπινη αδυναμία και δεν θέλει ποτέ να πέσει στα δίχτυα του και πως προτιμάει να μείνει μόνος του όλη του τη ζωή! παρόλα αυτά κάποιες φορές μου έχει πει πως θα ήθελε στο μέλλον να κάνει παιδί μαζί μου (μεταξύ σοβαρού και αστείου) και δεν ξέρω τι να σκεφτώ ποια, βοήθεια!!- ανώνυμη

Για περίμενε άλλα είκοσι, μπορεί να σου έρθει κάποια ιδέα.


(Αυτή ήταν η Μητέρα όλων τον Ερωτήσεων. Μετά από αυτή, το υπόσχομαι, τέλος).

__________________

*«...οι πλούσιοι πάντα συμβουλεύουν τους φτωχούς, όμως οι φτωχοί σπάνια βρίσκονται σε θέση να ανταποδώσουν την εξυπηρέτηση».

Ο Arthur Helps ήταν Άγγλος συγγραφέας της βικτωριανής εποχής και του άρεσε να γράφει αφορισμούς για τη ζωή, την πολιτική και τους καλούς τρόπους.

80

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#3,Εγώ πάλι μόλις διάβασα την ερώτηση άρπαξα τα γάντια μου και την εσάρπα μου μου και άρχισα να τρέχω μες την νύχτα σαν σεληνιασμένη Banshee, μήπως και με βουτήξει κατά λάθος η γραμματεύς και με αναγκάσει να της κάνω δώρο ένα παιδί. Και είμαι και γυναίκα, κατηγορία που μάλλον δεν ενδιαφέρεται να εξερευνήσει δια την εκπλήρωση του σκοπού της η συμπαθής απελπισμένη. Φαντάζομαι τα ασερνικά με τα οποία βγαίνει ραντεβού να αντιδρούν κάπως έτσι :https://www.youtube.com/watch?v=kq3G5Xb3Yfk
#2&3 Δεν είστε τόσο μεγάλοι για αυτά που αναζητάτε και δεν έχετε βρει ακόμα. Λύσεις υπάρχουν και ορισμένες επιλογές είναι στο χέρι σας, αν θέσετε προτεραιότητες και σταθμίσετε τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τις δυνατότητές σας. Τα σχόλια εδώ ήταν λίγα αλλά κάποια πολύ περιεκτικά. Μην αναπαράγετε τα ηλικιακά στερεότυπα που σας κατατρύχουν. Δεν πρέπει να τα αποκλείσετε μόνο από το λόγο σας αλλά κυρίως από το μυαλό σας. Αφήστε που ένας λόγος που οι άλλοι σας αποφεύγουν μπορεί να είναι και αυτός· ότι έτσι τους μεταδίδετε μιζέρια. Και χαλαρώστε. Από το άγχος, πάντως, λύση δε θα έρθει. #2 Αν το πρόβλημά σου είναι η μοναξιά και, παράλληλα, ίσως κάποια δυσχέρεια στις κοινωνικές επαφές (ή μειωμένη κοινωνικότητα), όπως εύλογα εικάζουμε, άνοιξε τις κουρτίνες και το φως του σπιτιού σου και κάλεσε δυο-τρία άτομα (έστω ένα) που γνωρίζεις και συμπαθείς για αρχή. Δεν είναι πολύ εύκολο να κάνει κανείς φίλους αλλά και λίγη παρέα είναι μια καλή αρχή. Βρες το θάρρος να το προτείνεις και τα υπόλοιπα θα κυλήσουν.#3 Εφόσον το ποθητό αποτέλεσμα λες ότι είναι ο γάμος και τα παιδιά, μειώνεται αισθητά το target group των ανθρώπων που θα πρέπει να προσεγγίζεις σχεσιακά. Έλεγξε, λοιπόν, τις σχετικές σου δυνατότητες με ρεαλισμό και προσέγγισε σταθερά, έξυπνα και αποφασιστικά εκείνες τις (λίγες ή αρκετές) ευκαιρίες που σου δίνονται ή μπορείς να δημιουργήσεις για να εκπληρώσεις την επιθυμία σου. Ωστόσο, η καλύτερη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να σκεφτείς το next best thing, που στην περίπτωσή σου (ειρωνικά) δεν είναι το παιδί. Δηλαδή, αν δεν καταφέρεις να πετύχεις το επιθυμητό όσο κι αν το προσπαθήσεις, μετά τί θέλεις; Έχε το κι αυτό κατά νου και δρομολόγησέ το με τον τρόπο σου.
#2 Ο ένας πατημένα άντα και η άλλη, «μια γυναίκα μετά τα 35 θεωρείται μεγάλη». Παιδιά μην τα πετάτε έτσι αυτά, θερίζουν τα εμφράγματα στους 30άριδες. Είμαι 31 και μου διαλύσατε την αυτοπεποίθηση.Έκανα εικόνα αυτό που περιέγραψε η Λένα...Μετά απο λίγα ραντεβού να μου λέει ο άλλος οτι θέλει να με παντρευτεί και να κάνει παιδιά μαζί μου και με έπιασε πανικός. Θα το πάθω το έμφραγμα απόψε και το κρίμα στον λαιμό σας!Πάντως θεωρώ πολύ έντιμο αυτό που κάνει η κοπέλα, ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της απο την αρχή, απλώς σαν κοινωνία δεν έχουμε εξοικειωθεί με αυτό (εντάξει είναι λίγο αγριευτικό και απωθητικό, με το καλημέρα, θέλω το παιδί σου). Πρόσεχε όμως, απο το άγχος και τη βιασύνη μην την πατήσεις.Δεν κάνουν όλοι για οικογένεια.
Γι' αυτό λέμε στις περιπτώσεις αυτές αναζητείς τον κατάλληλο άνθρωπο στο Online dating έχοντας επιλέξει τον υποψήφιο από το προφίλ του και τις αναζητήσεις του. Έτσι γλιτώνεις και χρόνο και ψυχική ταλαιπωρία. Συναντιέστε, τα βάζετε κάτω, τα μετράτε και αν συμφωνήσετε προχωρείτε. Αν όμως αρχίσεις να ψάχνεις για έρωτες με αυτόν τον τρόπο έχεις ήδη αποτύχει.
3/ Πρόταση για πρακτική λύση: κάνε ψύξη ωαρίων (οι τεχνικές έχουν προχωρήσει πολύ τα τελευταία 5 χρόνια και δεν είναι πλέον ανάγκη να παγώνεις έμβρυα) και απλά χαλάρωσε. Έτσι παγώνεις μαζί και το χρόνο.
Τι ψύξη ωαρίων παιδιά στα 40 για συνέλθετε λίγο! Αν δεν γνωρίζετε τα θέματα αυτά μην λέτε ότι να'ναι! Η ψύξη ωαρίων γίνεται σε νεότερες ηλικίες που οι γυναίκα έχει και καλυτερης ποιότητας ωάρια και περισσότερα σε αριθμό, λόγω καλύτερης ανταπόκρισης στα φάρμακα διέγερσης ωοθηκών....τζηηηζας
6# Ζούμε σε κοινωνίες που δίνουν αξία σε κάποιες ζωές ενώ σε άλλες την στερούν και το αξιακό μας σύστημα σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από τον δημόσιο προσδιορισμό.Έχεις διαμορφώσει ένα αξιακό σύστημα με άτομα που έχουν μεγαλύτερη αξία και με τον εαυτό σου που έχει λιγότερη αξία. Σίγουρα από εσένα γίνεται αυτή η ιεράρχηση ανθρώπινης αξίας αλλά έχει επηρεαστεί από το περιβάλλον και την κοινωνία στην οποία μεγάλωσες. Αν καταφέρεις να εντοπίσεις αυτές τις επιρροές και να τις απομονώσεις θα ανακαλύψεις τον πραγματικό σου εαυτό και θα του δώσεις την αξία που αρμόζει ανεπηρέαστη, αυτό και μόνο θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση. Δεν φταις εσύ αλλά σίγουρα εσύ μπορείς να το αλλάξεις είτε μόνη σου με πολλή δουλειά είτε με ψυχανάλυση με πολλή δουλειά. Εύκολος τρόπος δεν υπάρχει& δεν περνάει μόνο του μεγαλώνοντας… καλή τύχη :)
#3 Παιδιά σόρυ αλλά...ντροπή σε ορισμένους να αντιμετωπίζετε την κοπέλα με τόσο κυνισμό και καχυποψία! Τι πάει να πει είσαι εγωίστρια και θες το παιδί για να καλύψεις τις δικές σου ανάγκες? Όλοι εσείς δηλαδή κι άλλοι τόσοι που έκαναν παιδιά για ποιους άλλους ευγενείς λόγους τα έκαναν, για να μας πουν!?!Δεν είπε ότι δεν θέλει σύντροφο αλλά μόνο παιδί, ούτε ότι τους παίρνει από τα μούτρα με το που τους γνωρίζει! Άντε γιατί μερικοί...όποιο πρόβλημα δεν μας αγγίζει δεν κάνουμε καν τον κόπο να μπούμε στη θέση του άλλου έτσι? Λίγο σεβασμό οι νεότεροι, μην την βλεέπουμε ότι όλα είναι στη ζωή εύκολα γιατί όταν φτάσετε στα 40 η ζωή σας θα είναι μια συλλογή από λάθη.Λοιπόν. Αγαπητή φίλη. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Η θέση σου είναι αντικειμενικα δύσκολη. Αν αποκλείεις το ενδεχομενο μιας εγκυμοσύνης από δότη, τότε πραγματικά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ποντάρεις σε μια σωστή ΣΧΕΣΗ. Φαντάζομαι έχεις εντοπίσει τα λάθη στις προηγούμενες σχέσεις σου. Τώρα πρέπει να τα διορθώσεις. Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ άντρες εκεί έξω που θέλουν οικογένεια. Υπάρχουν άντρες που ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ για οικογένεια. Επίσης, υπάρχουν άντρες που περιμένουν να σε ερωτευτούν, ΠΟΛΥ. Αν το πιστέψεις και σταματήσεις να το θεωρείς απίθανο, τότε θα αρχίσεις να τους συναντάς. Διάλεξε σωστά! Μη χάνεις χρόνο με ανθρώπους που σου δείχνουν από την αρχή ότι δεν ενδιαφέρονται πολύ για σένα, ούτε έχουν σαν όνειρο το να γίνουν γονείς. Βγες με όσο περισσότερους μπορείς, χωρίς να αποκλείεις το online dating. Και τελευταίο αλλά σημαντικό, σκέψου θετικά, γέμισε με αισιοδοξία ότι την ευτυχία θα τη βρεις, και σύντομα. Ζήσε τον έρωτα με έναν άντρα που αξίζει, και μαζί θα βρείτε την άκρη ακόμα κι αν τελικά το παιδί δεν έρχεται για τεχνικούς λόγους ηλικίας κλπ.
Λυπάμαι αν φάνηκα σκληρός,αλλά αυτό εδώ τι είναι ακριβώς;πιο πολύ από οτιδήποτε θέλω ένα παιδί, μια ολοκληρωμένη οικογένεια που τόσο στερήθηκα, μια κι έχω χάσει τον μπαμπά μου μικρή, κι όσο ο χρόνος περνάει τόσο και πιο πολύ αγχώνομαι. Πηγή: www.lifo.grΕντάξει,σκληρός μπορεί να είμαι,αλλά κατανόηση κειμένου την έχω.Καμία καχυποψία,το λέει ευθέως.
Και πάλι δεν λέει τίποτα κακό το κείμενο, λέει ότι θέλει μια ολοκληρωμένη οικογένεια, δεν θέλει μονογονεϊκή, δεν θέλει αρπακόλα σχέσεις, θέλει γάμο και παιδί.Όπως προτείνει και η Mia idea, υπάρχουν πολλοί άνδρες στην θέση της #3 που για διάφορους λόγους (κυρίως επαγγελματικούς) δεν κατάφεραν να βρουν μια γυναίκα για να κάνουν οικογένεια. Συνήθως ψάχνονται online. Και γνωρίζω και αρκετούς που όταν αποφάσισαν να κάνουν το βήμα για γάμο και οικογένεια δεν τα αναζήτησαν στους έρωτες αλλά online όπου τα θέλω και τα δεν θέλω είναι πιο ξεκάθαρα.
#2Η συμβουλή μου μπορεί να μην ταιριάζει στην δική σου περίπτωση, αλλα εμένα με βοήθησε πολύ. Γίνε μέλος σε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα!! (αν είναι εστιασμένη στους αυτοσχεδιασμούς και όχι στην απλή προετοιμασια παραστάσεων ακόμα καλύτερα). Το προτείνω γιατί στο θέατρο συνηθίζεις την έκθεση. Επίσης σταματάς να εχεις την προσοχή σου μόνο στον εαυτό σου, που είναι χαρακτηριστικό των εσωστρεφών ατόμων (με την ενοια ότι έχουμε ένα μεγάλο φόβο για το τι θα πούμε, πώς θα φανούμε). Αντίθετα στο θέατρο σε ενδιαφέρει ο απεναντί σου, τι θα πει, πώς θα απαντήσεις πάνω σε αυτό, πώς δεν θα τον εκθέσεις, πώς δεν θα τον κρύψεις κλπ.
#3 αγχωθηκα και μονο που το διάβασα...επίσης, είναι αναγκη απο το πρωτο ραντεβού να λες οτι θέλεις γαμο και παιδιά; ο άλλος θέλει να νιώθει οτι αυτά θέλεις να τα κανεις μαζί του όχι οτι τον βλέπεις σαν δότη σπέρματος.
#1: Η κλεπτομανία χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης, δεν είναι κάτι απλό.#3: Ας υποθέσουμε ότι πραγματικά αγαπάς τα παιδιά και ότι δεν ωθείσαι από εγωιστικά κίνητρα ή από μια θολή αντίληψη περί προσωπικής ολοκλήρωσης (αν και υπάρχουν νύξεις στο κείμενό σου για τη δεύτερη εκδοχή). Κατ'αρχάς, ηρέμησε γιατί μόνο εάν ηρεμήσεις πραγματικά θα έχεις πιθανότητες να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου, είτε με σύντροφο, είτε χωρίς σύντροφο. Το παιδί δεν έρχεται κατά παραγγελία, ακόμη κι όταν όλες οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές, διότι είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, βιολογικών, ψυχολογικών και, κατά την ταπεινή μου άποψη, καρμικών. Θα ήταν πολύ καλό για την ψυχική σου ηρεμία να συνειδητοποιήσεις και να το πάρεις απόφαση ότι δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι σου! Η απόκτηση ενός παιδιού δεν είναι καθόλου απλή κι εύκολη υπόθεση, από τη σύλληψή του μέχρι το τέλος της ζωής σου. Το παιδί δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε πανάκεια, είναι ένας δρόμος που μπορεί να τύχει να διαβείς, μπορεί και όχι. Από δρόμους, ωστόσο, είναι γεμάτη η ζωή, ούτε αρχίζει, ούτε τελειώνει με ένα παιδί. Έχεις αγχωθεί και βραχυκλώσει κι αυτό φαίνεται όταν γνωρίζεις κάποιον. Σε πρακτικό επίπεδο, θα'λεγα να επικεντρωθείς αποκλειστικά σ'αυτόν που γνωρίζεις και να αποσυνδέσεις το θέμα "παιδί" από τη γνωριμία, τουλάχιστον στα πολύ αρχικά στάδια. Θα ήταν καλό τόσο για σένα, όσο και για το παιδί σου (αν τύχει κι αποκτήσεις στο μέλλον), να δώσεις έμφαση και προτεραιότητα στο να βρεις έναν καλό σύντροφο με τον οποίον θα έχεις μεγάλες πιθανότητες να ευτυχήσετε μαζί και όχι πάση θυσία να τεκνοποιήσετε. Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη. Καλή τύχη :)
Πλάκα-πλάκα, έχω κάνει φοβερές γνωριμίες στις αναμονές των νοσοκομείων! Ένα ζευγάρι κάποτε μου χάρισε και δύο βιβλία, ένα του Σουν Τζου και ένα του Μουσάσι (Η τέχνη του πολέμου και το βιβλίο των 5 δαχτυλιδιών!!). Τώρα, θα μου πεις, τα κουβαλούσαν μαζί τους κι αυτοί; Κι όμως! Ε, μα είναι να τρελαίνεσαι ώρες-ώρες :D
Χίμαιρα, σε καλό σου! Άκου χραπ και φραπ, χαχαχαΜπα, έγινε πολύ απλά, χωρίς σχέδιο και εντελώς αυθόρμητα όπως συμβαίνουν όλα τα ωραία σ'αυτή την παλιοζωή.Τους είδα δίπλα-δίπλα που πότε διάβαζαν, πότε χάζευαν, δεν γνώριζα τότε τους συγγραφείς, τους ρώτησα για τα βιβλία από καθαρή περιέργεια και για να περάσει η ώρα μου. Αυτοί πάλι καταχάρηκαν που βρήκαν πρόθυμη ακροάτρια και άρχισαν να μου τα εκθειάζουν τονίζοντας ότι τα έχουν διαβάσει τόσες πολλές φορές που τα έχουν μάθει σχεδόν απέξω (είναι πολύ μικρά σε μέγεθος). Δήλωσα εντυπωσιασμένη. Ε, αυτό ήταν. Είπαμε κι άλλα πολλά, αμπελοφιλοσοφήσαμε δεόντως. Στο τέλος, επέμεναν να μου τα χαρίσουν καλά και σώνει. "Μα, τί λέτε τώρα; Σοβαρά;" έλεγα εγώ, "Επιμένουμε, θα σου φανούν πολύ χρήσιμα" έλεγαν αυτοί. Τί να έκανα; Τους ευχαρίστησα πολλές φορές και τα διάβασα στο σπίτι, αν και δεν έμαθα ποτέ ούτε μισή πρόταση απέξω, ντρέπομαι που το λέω :PΥ.Γ. Ελπίζω υποσυνείδητα κάτι να μου έμεινε!
Επιβάλλεται να χαιρετάς. Εγώ το έχω εξελίξει και πιάνω την κουβέντα σε ουρές στην τράπεζα, στο super market, ακόμα και στις εκλογές. Τις προάλλες που πήγα να ψηφίσω, μια χαρά τα λέγαμε όση ώρα περιμέναμε. Βέβαια τα τυχερά τα έχει μόνο η Σανάνθη.
Χίμαιρα, δεν θέλω ηττοπάθειες, άκου υπερήλιξ! Τα ώριμα φρούτα είναι και τα πιο γλυκά.Αγριομολόχα, βάστα γερά, χαιρέτα τους όλους χαμογελαστά και θα'ρθουν και τα τυχερά!Ορίστε, σίγουρα κάτι μου έμεινε από τα βιβλία αυτά :)
#5 Αν δεν επιλέξεις εσύ την αλλαγή/εξέλιξη σου τότε θα έρθει η μεταβλητή σε σένα. Μόνο μην παραφορτώνεσαι για να έχεις και λίγο απόθεμα για τα αναπάντεχα. Αυτή η συμβουλή δεν ισχύει για αυτούς που επιδιώκουν οικογένεια: θα αλλάξεις και ένα χορό θα χορέψεις θα είσαι πάντα στα άκρα, οικονομικά, ψυχικά, σωματικά και θα σου αρέσει. Μπορείς δεν μπορείς θα βρίσκεις τρόπο.#3 Χωρίς πλάκα, έχεις σκεφτεί να πάρεις έναν σκύλο; Ίσως να σε καλύψει περισσότερο γιατί δεν ψάχνεις έναν ισότιμο σύντροφο και δεν είναι κακό.Κακό είναι που δεν το γνωρίζεις.
#7 Πάντως κι εμένα φίλος που γνωριζόμαστε 20 χρόνια, που περνάμε και ταιριάζουμε τέλεια και που είναι μόνος τον τελευταίο καιρό για να μην πληγωθεί, μου έχει επίσης πει (περισσότερο μεταξύ σοβαρού παρά αστείου) ότι θέλει να κάνει παιδί μαζί μου. Και είναι γκέι δηλωμένος. Βοηθάω καθόλου ή α, μπα;
Δύο είναι οι επιλογές 1) Τον παντρεύεσαι και κάνετε παιδιά, και ζείτε μαζί για , και γύρω στα 40-50 το κυνηγάς στις τουαλέτες των gay bars, μέχρι να παραδεχτεί ανοιχτά σε όλους γύρω στα 70 ότι είναι γκει, ή και όχι.2) Να ξεκολλήσεις και να βρεις κάτι άλλο.
#4Εμένα πάλι μου φαίνεται πιο αμήχανο να μπω σε μια αίθουσα αναμονής με 4-5 ανθρώπους στα μουγγά και να ψάχνω καρέκλα αποφεύγοντας βλεμματική επαφή.Λες μια "καλησπέρα" και ξεμπερδεύεις, βρε αδερφέ.Άσε που παίρνεις και θάρεττα να πεις στο διπλανό να μαζέψει τη τσάντα του για να κάτσεις.