Στο σημερινό ‘Α, μπα’: κάποιος αναρωτιέται γιατί τα πράγματα δεν είναι εύκολα

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: κάποιος αναρωτιέται γιατί τα πράγματα δεν είναι εύκολα Facebook Twitter
25


________________
1.

σου έχει συμβεί ποτέ να γνωρίσεις κάποιο άτομο και να αισθάνεσαι έντονα ότι από κάπου το ξέρεις... και συγχρόνως να αισθάνεται και αυτό το ίδιο? τα στοιχεία όμως να δείχνουν ότι δεν έχετε καμία σχέση.. Από που τους "γνωρίζουμε" εν τέλει? Από την προηγούμενή μας ζωή?- ένας

Πριν σε προλάβει άλλος, αν μου δώσεις 500 ευρώ θα σου πω τι ήσουν στην προηγούμενη σου ζωή και τι ήταν αυτός και από πού γνωρίζεστε. Μόνο εμένα να ακούσεις όμως, οι άλλοι λένε ψέματα, θέλουν να σου φάνε λεφτά.

________________
2.


Αγαπητη μου Α μπα εχω εναν προβληματισμο σχετικα με την ισοτητα μεταξυ της γυναικειας και ανδρικης φυσης..γιατι ενωεμεις οι γυναικες την απαιτουμε (και καλως κανουμε) στη πρωτη δοκιμασια κανουμε πισω?και σου λεω π.χ οπως να μη κουβαλησω κατι βαρυ (γιατι εγω ειμαι γυναικα) η ακομη χειροτερα να σκεφτομαι προκατειλλημενα για αλλες γυναικες που ειναι ελευθερες σεξουαλικα που ενω δε τις κατακρινω παρολαυτα αυτη η σκεψη υπαρχει,οτι αφου κανει αυτο ειναι πορνη.(απο μικρα μας τα μαθαν τοξερω)Η σκεφτομαι πως το παιδι μου δε θα θελα να ειναι τετοιο.Τελικα δεν ειμαστε και τοσο ισοτιμοι και την ευθυνη ισως την εχουμε κι εμεις..συμφωνεις???- zinia

Δεν έχουμε την ευθύνη για την συνολική κατάσταση του κόσμου, έχουμε οπωσδήποτε ευθύνη αν μέσα στο μυαλό μας υπάρχουν ανάκατες σκέψεις που δε μπορούμε να βάλουμε σε μια τάξη.


Όταν λέμε για ισότητα δεν εννοούμε ότι είμαστε όλοι ολόιδιοι. Ισότητα σημαίνει ίδια δικαιώματα στην πρόσβαση, σε δυνατότητες που δίνονται θεσμικά και κοινωνικά.


Οι άντρες σε γενικές γραμμές είναι σωματικά πιο ανεπτυγμένοι από τις γυναίκες, έτσι ξεκίνησε άλλωστε όλη αυτή η ιστορία με την ανισότητα. Τώρα δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε Θεό όποιον σκοτώνει το ελάφι και να του δίνουμε όλες τις παρθένες επειδή αλλιώς θα πεθάνουμε από την πείνα, γι' αυτό γίνονται όλοι οι αγώνες. Αυτό προσπαθούμε ως κοινωνία να πατάξουμε, να μην κερδίζει αυτόματα ο πιο δυνατός και να έχουν όλοι, δυνατοί και αδύναμοι, τις ίδιες ευκαιρίες και την ίδια αντιμετώπιση.


Η ίδια αντιμετώπιση ιδανικά θα θέλαμε να εφαρμόζεται και στη σεξουαλική ελευθερία, και να μην θεωρείται μάγκας ο άντρας που την έχει και πόρνη η γυναίκα που την διεκδικεί. Αν δεν θέλεις να τις κατακρίνεις, αν θέλεις το παιδί σου να μην μεγαλώσει έτσι, απλώς ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Ναι, τόσο απλό είναι. Όταν σου μπαίνει η λέξη «πόρνη» στο μυαλό, μάλωσε τον εαυτό σου και σύνελθε. Καταλαβαίνω ότι είναι αντανακλαστικό – ναι, έτσι μεγάλωσες, εσύ και άλλες εκατό γενιές πριν από σένα – αλλά τουλάχιστον αναγνώρισε την ευθύνη σου. Δεν γίνεται να λες «δεν τις κατακρίνω» και τρεις λέξεις μετά να γράφεις τη λέξη «πόρνη». Ε λοιπόν, προφανώς τις κατακρίνεις. Δεν σε κυριεύει ο Σατανάς όταν σκέφτεσαι λάθος πράγματα. Δικό σου είναι το μυαλό, προσπάθησε να το ξεσκονίσεις.

________________
3.


Αγαπητή, πριν αρκετούς μήνες χώρισα από μια σχέση 2 χρόνων, μια σχέση που είχε πολύ πάθος και πολλή αγάπη. Έκανε τα πάντα για' μένα και εγώ για εκείνον. Ήμαστε κάθε μέρα μαζί, είχαμε κοινό κώδικα επικοινωνίας, νιώθαμε ο ένας τον άλλον. Αυτό όμως που δεν άντεχα και με έκανε να φύγω ήταν η πίεση, η ζήλια, οι καυγάδες που ειδικά προς το τέλος γίνονται όλο και πιο συχνοί και βίαιοι και γενικά η έλλειψη εμπιστοσύνης που είχε απέναντί μου, ενώ εγώ άλλαξα πολύ για χάρη του και δεν είχα μάτια για άλλον... Ένιωθα όσο περνούσε ο καιρός ότι έβαζα τη σχολή και τους φίλους μου στην άκρη, ένιωθα εγκλωβισμένη, και όλοι συμφωνούσαν ότι έπρεπε να βρω τη δύναμη να φύγω. Όταν του είπα να χωρίσουμε δεν το δεχόταν, με κυνηγούσε και γενικά ο χωρισμός μας ήταν άσχημος. Τώρα, μισο χρόνο μετά, νιώθω τελείως κενή, τίποτα καινούργιο δεν με ικανοποιεί, κανένας δε μου κάνει και κουράστηκα από το σεξ της μιας βραδιας, τα ραντεβού, από όλα αυτά που μου φαίνονται πολύ επιφανειακά σε σχέση με αυτό που είχα... Το καλοκαίρι μου έστειλε ένα μήνυμα που μεταξύ άλλων έλεγε πως ακόμα με αγαπάει και έβαλα τα κλάματα αλλά δεν απάντησα ποτέ... Θέλω να δω τι κάνει, να του πω να βρεθούμε, μα οι φίλοι μου (και εγώ η ίδια) με αποτρέπουν γιατί δεν γίνεται να βρεθούμε και να τα πούμε φιλικά, θα καταλήξουμε στο κρεβάτι. Από την άλλη σκέφτομαι πως ίσως θέλω να είμαι πάλι μαζί του αλλά η λογική μου λέει πως οι ανασφάλειες του και αυτά που με έκαναν τότε να θέλω να φύγω δεν γίνεται να εξαφανίστηκαν... Πρέπει να περιμένω να έρθει κάτι καλύτερο, να κάνω υπομονή και να βρω κάτι που να μου αξίζει, ή πρέπει να γυρίσω?- τάδε

Κουράστηκες από τα επιφανειακά ραντεβού, αλλά δεν κουράστηκες από τις ζήλιες και την καταπίεση και τα βίαια ξεσπάσματα. Την αξία εσύ την δίνεις στον εαυτό σου. Αυτό που σου αξίζει είναι αυτό που θα επιλέξεις να κάνεις.

 

________________
4.


Αγαπητή Α-μπα, γεια σου. Αν έπιανες τον άντρα σου να κάνει cyber sex θα θύμωνες? Και αν ναι, γιατί? Ποια η γνώμη σου περί αυτού του θέματος? Τελικά πόση αξία πρέπει να του δώσουμε? Ρωτάω γιατί τον "έπιασα στα πράσα" και προσωπικά έχω φτάσει μέχρι και στον χωρισμό μιας πολύ δυνατής σχέσης. Είναι ένα εν δυνάμει κέρατο το οποίο μπορεί να πάρει κάποτε σάρκα και οστά? Και εάν είναι ο άλλος καλυμμένος από εσένα, τότε γιατί να έχει την ανάγκη να το κάνει αυτό? Με εκτίμηση, η καχύποπτη..

Αν με "cybersex" εννοείς ότι ήταν σε κάμερα και στην άλλη πλευρά ήταν ένας άλλος άνθρωπος με κάμερα και γινόταν η δουλειά, δεν το βλέπω ως εν δυνάμει κέρατο, για τα δικά μου αθώα μάτια, κέρατο είναι. Αν με το 'καλυμμένος' εννοείς ότι κάνετε σεξ, πρέπει να σου πω ότι το σεξ δεν σημαίνει αυτόματα κάλυψη. Χίλιους λόγους μπορεί να έχει για να μη νιώθει καλυμμένος, που κανονικά θα έπρεπε να τους μυρίζεσαι και να μην πέφτεις από τα σύννεφα. Όμως αναρωτιέμαι τι εννοείς με το cyber sex, γιατί αν εννοείς ότι έβλεπε τσόντες, είναι τελείως άλλη υπόθεση.


________________
5.


Αγαπητή Α, μπά

Έχω παρατηρήσει μια συμπεριφορά που με εκνευρίζει ιδιαίτερα και θα ήθελα τι γνώμη σου. Έχει τύχει κάποιες φορές να συνομιλώ με συγκεκριμένους ανθρώπους για κάποιο θέμα και στη συνέχεια να δέχομαι ερωτήσεις από αυτούς που εμμέσως αμφισβητούν τα λεγόμενά μου χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Συγκεκριμένο παράδειγμα: έρχεται κάποιος (ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του πολύ ψαγμένο με τον κινηματογράφο) και μου λέει για μια ταινία που είχε δει, η οποία δεν είναι γνωστή και είναι πολύ ψαγμένη κλπ κλπ. Του λέω ότι όλως τυχαίως την έχω δει και εγώ τη συγκεκριμένη ταινία. Τον βλέπω να ξαφνιάζεται και στη συνέχεια με ύφος αμφισβήτησης να κάνει σειρά ερωτήσεων για να διαπιστώσει οτι λέω αλήθεια (πχ. ποιος ηθοποιός έπαιζε ή τι γίνεται σε εκείνο το σημείο της ταινίας κλπ). Η ερωτησή μου: δεν είναι έμμεσα προσβλητικό και μειωτικό αυτό δεδομένου οτι δεν έχω δώσει ποτε δικαίωμα να με θεωρεί ο συγκεκριμένος τουλάχιστον ψεύτρα? Εσύ πως θα τον αντιμετώπιζες? φιλιά!- asterias

Με θυμηδία.


Βρε αστερία, αν προσπαθούσαμε να βάλουμε στη θέση τους όοοοολους όσους τολμούν να μας αμφισβητούν και να μας μειώνουν, δε θα έμενε χρόνος να κάνουμε κάτι πιο σημαντικό, όπως να φτιάξουμε τα νύχια μας. Τις προσβολές πρέπει να τις ιεραρχούμε και να ασχολούμαστε μόνο με αυτές που έρχονται από ανθρώπους που εκτιμούμε, γιατί πρέπει και κάποια στιγμή να γυρίσουμε σπίτι και να κάνουμε δουλειές. Δεν θα χάσουμε χρόνο λογομαχώντας με τον καθένα που βρίσκεται κατά τύχη μπροστά μας! Γι 'αυτό υπάρχει άλλωστε και το Facebook, μπορείς να το κάνεις θαυμάσια από το σπίτι σου φορώντας πιτζάμες.

________________
6.


Αγαπητή Α, μπα
Η καλύτερη μου φίλη κι εγώ κάνουμε παρέα 7 χρόνια τώρα. Εκείνη σπουδάζει στο εξωτερικό και έχει φυσικά τη ζωή της και τους φίλους της, όπως κι εγώ εδώ αντίστοιχα. Βρισκόμαστε σε διακοπές και γιορτές, είτε στην Ελλάδα, είτε εκεί που μένει στο εξωτερικό. Τελευταία κι ενώ όλα μεταξύ μας ήταν πάντα άψογα, παρατήρησα μια αλλαγή στην συμπεριφορά της. Νεύρα, άγχος, ήταν απόμακρη κυρίως από μένα. Στενοχωρήθηκα και προβληματίστηκα. Όμως, όπως όλοι, έχει κι εκείνη τα προβλήματα της και δεν μπορώ να την παρεξηγώ. Πριν μέρες και σε διάθεση να ανοίξουμε τις καρδιές μας μου είπε πως αυτό που την προβληματίζει είναι ότι δεν έχει φίλους. Ότι όλα είναι εφήμερα. Μα ακόμα κι εγώ; Την ρώτησα, αν πιστεύει κι εκείνη πως κάθε χρόνο, ερχόμαστε όλο και πιο κοντά, γιατί αυτό που έχουμε είναι αληθινό. Είπε, ναι. Το πιστεύει. Πρόσθεσε όμως πως τίποτα δεν κρατάει για πάντα και πως οι άνθρωποι αλλάζουν. Έτσι κι εγώ θα χαθώ μια μέρα. Ειδικά αν εκείνη μείνει έξω μετά το τέλος των σπουδών της όπως σκέφτεται τελευταία. Η κουβέντα μας έμεινε εκεί, γιατί δεν ήθελε να την συνεχίσει. Ίσως να έχει δίκιο σε αυτά που λέει. Ίσως κι εγώ να φοβάμαι ότι θα την χάσω. Το σκέφτεται γιατί φοβάται ότι μια μέρα θα εξαφανιστώ, ή μήπως έχει σκοπό εκείνη να το κάνει; Πάντα θα με εντυπωσιάζει το πόσο εύκολα ζυμώνονται οι ανασφάλειες μέσα μας. –K

Εμένα μου φαίνεται ότι σε πιέζει να την καθησυχάσεις ότι δεν θα εξαφανιστείς ποτέ, επειδή σκέφτεται να μείνει κι άλλο στο εξωτερικό και φοβάται τη μοναξιά. Ποιος ξέρει τι θα γίνει; Υπάρχουν πράγματι πιθανότητες να χαθείτε, και αν μείνει για πολλά χρόνια ακόμα εκτός Ελλάδας, οι πιθανότητες είναι πολλές. Όμως δεν είναι υποχρεωτικό, ειδικά αν δεν βάζετε στόχους στίβου όπως «κάθε χρόνο να ερχόμαστε πιο κοντά». Επαφή χρειάζεται, και με τα νέα μέσα είναι πολύ εύκολη. Στο χέρι σας είναι, θα μπορούσατε να απομακρυνθείτε ψυχικά ακόμη και αν μένατε στο διπλανό διαμέρισμα.

________________
7.


Αγαπητή α μπα, Λοιπόν καταρχάς είμαι 22 ετών και ζω με τους γονείς μου θα ξεκινήσω λέγοντας πως ξερώ ότι είμαι μικρός αλλά η ζωή προχωρά και δε περιμένει εμένα. Είμαι σε μια φάση την οποία έχω σιχαθεί αλλά ενώ προσπαθώ να βάλω τα πράγματα στο μυαλό μου σε μια σειρά, τα χάνω και όλα αυτά ένας φαύλος κύκλος, δηλαδή στην ουσία αυτό με κάνει να νιώθω μιζέρια βαρεμάρα και κούραση, και αυτό μονό από συνήθεια της ρουτίνας και με τον καιρό να αποξενώνομε να μη κάνω σχέσεις και φιλίες, άρχισα να μη βγαίνω πολύ γιατί δεν είχα τι να κάνω, στο θέμα των ερωτικών σχέσεων δεν κάνω κίνηση μιας και ξερώ πως με αυτή τη ψυχολογία μονό για φλερτ και σχέση δεν είμαι και το μονό που θα καταφέρω θα είναι να την κάνω να βαρεθεί και το λέω αυτό γιατί μια σχέση είναι σημαντική για να έχει κάποιος αυτοπεποίθηση. Τώρα που θέλω να καταλήξω ενώ ξερώ πως η λύση στο θέμα είναι να βρω μια δουλειά μιας και δεν έχω χρήματα για να περνάω την ώρα μου κάπου οπού θα διασκεδάσω και θα κάνω γνωριμίες σχέσεις και ότι συνεπάγετε όμως το πραγματικό θέμα είναι πως στην πλειονότητα όσων δουλεύουν ζουν για να δουλεύουν η τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ στον δικό μου κύκλο έχω κάνει διαφορές δουλειές αλλά όχι αξιόλογες και χωρίς προοπτικές και καλό μισθό έως άθλιο για να μη με λες τεμπέλη και τώρα είμαι για αρκετό καιρό άνεργος όπως ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας και ξερώ πως σχεδόν η ποιο πολύ που δουλεύουν συμβιβάζονται να συμβιβαστώ και εγώ στην κοινωνία που ζούμε μας δίνουν τα μισά και μας ζητάνε τα διπλά και μας αναγκάζει να κάνουμε το κοροΐδο μονό και μονό επειδή έχουμε ανάγκη δηλαδή αυτή που δεν έχουν χρήματα σταματάει η ζωή τους το ξερώ πως ακούγομαι ανώριμος και κλαψιάρης και από άλλο πλανήτη αλλά δεν παύει να είναι η αλήθεια υπάρχει και μέλλον μπροστά μήπως να συμβιβαστώ και να προχωρήσω συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο άλλα δεν μπορούσα να τα διατυπώσω αλλιώς θα ήθελα την γνώμη σου μπας και τα δω και από άλλη οπτική γωνιά.- kst,

Η ζωή, 22χρονε, δεν είναι η αναζήτηση της άριστης επιλογής. Είναι η επιλογή της όσο λιγότερο κακής γίνεται. Δεν θα έχεις ποτέ τρομερές ευκαιρίες που θα σου τραβάνε την προσοχή. Θα έχεις μερικές μάλλον χάλια επιλογές και κάποιες ακόμη χειρότερες. Είτε έχει κρίση η Ελλάδα, είτε όχι.


Επίσης, όταν θέλουμε να είμαστε αξιοπρεπείς, όταν λέμε για συμβιβασμό, εννοούμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε και να εγκαταλείψουμε κάτι, υπό την προϋπόθεση αυτό το «κάτι» το έχουμε, και δεν υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μας. Αν «συμβιβαστείς» όπως λες, τώρα, σε τι θα υποχωρήσεις; Σε μια φαντασιακή ζωή που θα δούλευες σε μια ενδιαφέρουσα δουλειά που θα σου έδινε πολλά λεφτά; Τι θα χάσεις, αν βρεις τη δουλειά που δε σου γεμίζει το μάτι που θα σε ξεζουμίσει και θα σε αναγκάσει να κάνεις το κορόιδο; Τι έχεις τώρα;

____________
*O Βοb Hope παίζει γκολφ στο Οβάλ Γραφείο, ενώ ο πρόεδρος Νίξον κρατάει ένα τασάκι (1973)

 

25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
#5 Nα του απαντήσεις με σαρκασμό έτσι ώστε να τον βάλεις στη θέση του, του τύπου (στην περίπτωσή σου) : Σε εκείνο το σημείο της ταινίας, ο πρωταγωνιστής γυρνάει στον φίλο του και με δραματικό ύφος ξεστομίζει την επική ατάκα "Όσοι δε βλέπουν αρκετό ποιοτικό κινηματογράφο, δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη σου. Τα λόγια τους είναι κίβδηλα."/"Οι καλές ταινίες δεν είναι για κάτι χάπατα του εμπορικού cinema. Αυτούς μόνο Jennifer Aniston τους πρέπει.".
#7 Φίλε μου με ζάλισες. Δε γίνεται να γράφεις 30 σειρές έκθεση και να 'χεις βάλει μόνο 2 τελείες! Διάβαζα, διάβαζα κι η πρόταση δε τελείωνε ποτέ. Εν τέλει δε σε διάβασα,κουράστηκα.
Σε όποιον κατάφερε να διαβάσει την 7 χωρίς να τον πιάσει πονοκέφαλος ένα μεγαλο μπράβο απο εμένα!Ένα κόμμα,μια τελεία βρε παιδάκι μου να βγάλουμε και νόημα απο τον κυκεώνα των σκέψεών σου!
#7 πιστευω πως αυτο που σου λειπει ειναι ο στοχος. ειναι ανακατεμενα κ γενικα αυτα που λες κ ο τροπος που τα εκφραζεις.προσωπικα ,επαγγελματικα ,υπαρξιακα κ θεματα αυτοπεποιθησης ολα μαζι. κ φυσικα δεχομαι οτι ειναι συνυφασμενα σαν κομματια του εαυτου μας αλλα θα επιμεινω στο θεμα στοχος.σε τετοιες ανακατεμενες σκεψεις το ακουσα κ γω καποια στιγμη κ ηταν απολυτα σωστο. εχω αυτα τα δεδομενα, ειναι αυτες οι συνθηκες, ειναι αυτος ο στοχος. τα βαζω κατω κ παιρνω αποφασεις.εισαι 22, σιγουρα θα κανεις κ δουλειες που δε σ'αρεσουν, θα σου δινουν ομως τη δυνατοτητα να κανεις πραγματα που επιθυμεις ,θα σε εξελιξουν. κ οταν εχεις φυγει απ'το σπιτι των γονιων σου (που αυθαιρετα υποθετω ζεις) θα τις δεις κ με πιο συμπαθητικο ματι.
1# Βρε Αμπα, με ολο το σεβασμο κ την αγαπη που εχω στη στηλη σου..μπορεις να πεις απλα δε πιστευω σε αυτα...οι ειρωνιες σε καποιον που εχει στειλει την ερωτηση του πριν τοσο καιρο κ λαμβανει αυτη την απαντηση, δε νομιζω οτι αρμοζει..3# Μη κανεις πισογυρισματα επειδη δε βρηκες αυτο που θελεις ακομη!!!Θα ερθει,λιγο υπομονη! :-)
Πολλοί απ'αυτους που στέλνουν ερωτήσεις είναι μεταξύ 15-20 χρονών, και τα προβλήματα τους, όσο αστεία η μηδαμινά και να φαίνονται στους αναγνώστες και στην Αμπα γι αυτους είναι το τέλος του κόσμου. Θα συμφωνήσω με τον-την domus, ωραίο πράγμα η ειρωνία, και ένδειξη ευφοιίας, αλλά όταν είσαι σίγουρος για το ποιον έχεις απέναντι σου και σε τι κατάσταση.
@mia-1Ναι,αγωνιούσε για την επιβεβαίωση της Α,μπα για τις προηγούμενες ζωές.Είσαι σίγουρη ότι διάβασες την ερώτηση;Απ'όσο θυμάμαι η Α,μπα απαντά σε ερωτήσεις,όπως αυτές που ανέφερες,με απόλυτη σοβαρότητα και πολλές φορές με γλυκύτητα.Εκτός κι αν εννοείς εμένα προσωπικά ή άλλους σχολιαστές.Και πάλι θα διαφωνήσω,καθώς η ειρωνεία είναι στοχευμένη και μοιράζεται με φειδώ.
Κοίτα γούστα είναι αυτά (για την συγκεκριμένη ερώτηση μιλάω). Θεωρώ ανούσια την ειρωνία της, αλλά απολύτως δεκτή. Το σχόλιο μου ήταν πιο γενικό, και για άλλες φορές που έχω παρατηρήσει πολύ σκληρές και ειρωνικές απαντήσεις χωρίς λόγο. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι κι αν μπορείς να καταλάβεις αυτό που λέω, αλλά σκέψου αν ήσουν 17 χρονών και έστελνες μία ερώτηση, και περίμενες αγωνιωδώς την απάντηση, και σου έστελνε η αμπα αστειάκια και ειρωνίες. Δεν θα σε πείραζε? Έχω περάσει τα 17 και έχω αποδεκτεί την ειρωνία αυτού του κόσμου, που μερικές φορές αγγίζει τα όρια της ματαιότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σε θέση όλοι να την καταλάβουν. Κι επειδή ακριβώς είναι μία στήλη διαδυκτίου, δεν είναι αυτό το μέρος να δείξεις πόσο ετοιμόλογος είσαι.
mia-1 μου,το καταλαβαίνω αυτό που λες και συμφωνώ,αλλά έχω την εντύπωση ότι σου απάντησα ήδη.Είναι τόσες πολλές οι φορές που η Α,μπα απαντά με σοβαρότητα σε εφηβικούς και όχι μόνο,προβληματισμούς που ίσως να φαίνονται αμελητέοι στους υπόλοιπους,ώστε με μια πολύ μικρή αναδρομή σε προηγούμενα posts θα το διαπιστώσεις εύκολα.Σε γενικές γραμμές,απλώς δεν είναι αληθές ότι λειτουργεί αναίσθητα.
#3: Όχι, να μη γυρίσεις, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η έλλειψη εμπιστοσύνης, η οποία οφείλεται σε ανασφάλεια/ανωριμότητα της άλλης πλευράς, θα αποτελεί μόνιμο δομικό πρόβλημα της μεταξύ σας σχέσης, γιατί το θεωρώ προσωπικά απίθανο να άλλαξε ο πρώην μέσα σε τόσο λίγο διάστημα. Και ίσως να μην αλλάξει ποτέ. Προσωπικά θαυμάζω τους ανθρώπους -και τις γυναίκες, ειδικότερα- που κατορθώνουν με διαλυμένη από την αδικαιολόγητη ζήλια και καταπιεστική συμπεριφορά του άλλου ψυχολογία να βρουν το κουράγιο να τερματίσουν το φαύλο κύκλο μιας αρρωστημένης σχέσης και να προχωρήσουν τη ζωή τους, ζητώντας κάτι καλύτερο. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν ξεκινάνε από το μηδέν, αλλά από το -10, πληγωμένοι αλλά όχι νικημένοι. Και θέλω να σου μιλήσω όπως θα μιλούσα σε μια φίλη μου (πάντα αυτό κάνω, άλλωστε, κι ας παρεξηγούμαι κάποιες φορές για το ύφος μου): "Μισός χρόνος είναι πολύ μικρό διάστημα για να απογοητεύεσαι. Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις κάποιον που να σου αξίζει, κάποιον με τον οποίον θα μοιραστείς σώμα, πνεύμα και ψυχή. Είναι πολλοί οι απογοητευμένοι σαν εσένα εκεί έξω που ζητάνε το ίδιο πράγμα. Πραγματική αγάπη, εμπιστοσύνη, κατανόηση και σεβασμό. Εύχομαι σύντομα να τον βρεις".
7. Την ψυχική υγειά και την αξιοπρέπεια του, αυτά θα χάσει. Η δουλειά δεν είναι αυτοσκοπός. «Δεν έχω τι να κάνω, ας πάω να με εκμεταλλευτούν». Τεράστιο πρόβλημα η ανεργία, αλλά εξίσου προβληματικό το εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε δουλείες που τους καταρρακώνουν ψυχικά και σωματικά. Και αλίμονο αν γκρινιάζουν, τους περιμένει στη γωνιά το «αφού έχεις δουλειά μη μιλάς καθόλου». Ο μονός τρόπος να δω την απάντηση διαφορετικά, είναι με την έννοια της εμπειρίας αλλά και πάλι αν χάνεις πιο πολλά από ότι κερδίζεις, ας μη τη ζήσεις καλύτερα. Αν βέβαια μιλάμε για βιοπορισμό, αλλάζουν τα πράγματα.
Την αξιοπρέπειά του δεν την χάνει όταν ζητάει λεφτά από τους γονείς του για να πάρει τσιγάρα, να πάει μια βόλτα, να πάρει ένα δώρο στην κοπέλα του; Ή όταν τον ελέγχουν οι γονείς του τι ώρα θα γυρίσει σπίτι;Πώς μπορείς να πεις ότι δεν συστέλλεται η αξιοπρέπεια, όταν δεν έχει ανεξαρτησία;
θυμηδία( < αρχ. θυμηδής < θυμός «καρδιά» + ἧδος «ευχαρίστηση», ομόρριζο των ἡδὺς, ἡδονή )= ευθυμία από ειρωνεία, ειρωνικά χαμόγελαπ.χ. «Η απάντησή του στον δικαστή ότι απλώς υπέγραφε χωρίς να γνωρίζει τι γράφουν τα έγγραφα προκάλεσε θυμηδία στο ακροατήριο».
#3 Βρε κούκλα μου, δεν αμφιβάλλω ότι ταιριάζατε σε πολλά και σίγουρα γουστάρατε πολύ ο ένας τον άλλον. Και πιθανότατα αγαπιόσασταν κιόλας. Αλλά πρόσεξε τι γράφεις: «Έκανε τα πάντα για' μένα και εγώ για εκείνον» και μετά «έλλειψη εμπιστοσύνης που είχε απέναντί μου, ενώ εγώ άλλαξα πολύ για χάρη του». Δε φαίνεται να κάνατε κι οι δύο τα πάντα.Επίσης: «είχαμε κοινό κώδικα επικοινωνίας, νιώθαμε ο ένας τον άλλον» και μετά «πίεση, ζήλεια, καυγάδες […] ένιωθα εγκλωβισμένη». Τι να σου πω, δεν βλέπω τόση επικοινωνία και κατανόηση στην εικόνα. Μήπως απλώς είχατε κοινά γούστα/αίσθηση του χιούμορ; Μετράει πολύ, αλλά όχι όταν συνυπάρχει με έλλειψη εμπιστοσύνης.
@7Μαλλον δεν σε απασχολει ακομη η εργασια ως βιοποριστικο μεσο, μιας και εισαι μικρος;Μπορεις να ξεκινησεις με κατι που ισως δεν σε γεμιζει οσο θα ηθελες, αλλα να περιμενεις να ερθει και κατι καλυτερο. Εχε τα ματια σου ανοιχτα για τυχον ευκαιριες και αναζητησε το! Απο καπου πρεπει να ξεκινησεις, δεν ειναι παντα θεμα εκμεταλλευσης. Το αισθημα της προσφορας, το να εισαι χρησιμος, το να εξελιχθεις σε κατι καλυτερο μεσα απο την εργασια και να αποκτησεις μια εμπειρια ειναι κινητρο να νιωσεις πιο γεματος και να προοδευσεις σε κατι. Προσφερει και θετικα πραγματα η εργασια λοιπον.
@6Το πλεονεκτημα με την φιλια ειναι οτι δεν χρειαζεται να υπαρχει αποκλειστικοτητα και μπορειτε να εχετε και αλλες παρεες ταυτοχρονα, ειδικα οταν υπαρχει και τοση αποσταση αναμεσα σας. Το αν ειναι δυνατες αυτες οι φιλιες ειναι ανεξαρτητο γεγονος και αυτο δεν σημαινει οτι ετσι ειναι και η δικη σας φιλια ´η οτι ετσι θα γινει. Στασου διπλα στη φιλη σου εστω και απο μακρυα και θα κανει και αυτη το ιδιο σε αναλογη δικη σου ψυχολογικη κατασταση, το θεμα ειναι να υπαρχει θεληση!
#1 Εγω θα στα πω με 300 ευρώ και έχω και πτυχίο αναζήτησης ατόμων από προηγούμενες ζωές από το πανεπιστήμιο του Κουκουρούκου Ανατολικής Στέπας. Μην ακούς την Α-μπα ΕΓΩ είμαι η original όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες.#3 Αυτό που συνδέετε το "παθος" και την "αγαπη" με την κακοποίηση και με τα χίλια ζόρια φευγετε από τον ηλίθιο και ψάχνετε άλλον ηλίθιο να σας "αγαπάει" όπως ο πρώτος και όταν δεν τον βρίσκετε θελετε να ξαναγυρίσετε στον πρώτο ηλίθιο με ξεπερναει. Και εγώ γυναικα είμαι αλλά όχι κι έτσι βρε παιδάκι μου, δεν γυρνας στον χειριστικό μπάσταρδο γιατι δεν βρήκες έναν πιο χειριστικό μπάσταρδο.
Γενικώς, προφανώς καλό είναι να βοηθάμε τους άλλους με τις απόψεις/συμβουλές, μας έτσι ώστε, να κάνουν καλύτερες επιλογές για τα δικά τους δεδομένα στο μέλλον και όχι να τους επικρίνουμε με σκοπό να δείξουμε τι έξυπνοι είμαστε εμείς.. Δεν αμφιβάλλω για τις προθέσεις αλλά τα σχόλια τύπου "και εγώ γυναίκα είμαι αλλά αυτά δεν τα κάνω.." τα θεωρώ περιττά σε ένα τέτοιο blog..
@3Παθος και πολλη αγαπη, κοινος κωδικας επικοινωνιας απο τη μια, ζηλια, καταπιεση και βιαια ξεσπασματα απο την αλλη... Πως γινεται να συνυπαρχουν αυτα τα δυο; Ξεχνα οσα εχεις κανει γι αυτη τη σχεση γιατι εν τελει αυτα ειναι ο μονος λογος που σκεφτεσαι να ξαναγυρισεις. Εισαι πολυ νεα και ο επομενος που δεν ζηλευει που θα γνωρισεις, θα ειναι απειρως καλυτερος απο τον "βιαια ξεσπασματα".
Μα το ότι το αντιλαμβάνεσαι δεν σημαίνει ότι αυτόματα σταματαέι να υπάρχει ο έρωτας. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ. Μπορεί να βλέπεις στον άλλον πράγματα που δεν αντέχεις αλλά να συνεχίζεις να είσαι ερωτευμένος και παθιασμένος κλπ, τα οποία είναι πιο σωματικά παρά λογικά. Από προσωπική εμπειρία τουλάχιστον, θέλει δύναμη χαρακτήρα και ωριμότητα για να μπορέσεις να διαχωρίσεις τα σωματικά σου ένστικστα (δεν εννοώ μόνο σεξουαλικά) από τη λογική και τις ανάγκες σου.